Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20.849
Cevap
385
Favori
1.596.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen bende hesaplayarak bu ölçüye ulaşmıştım. Hatta 225 50 r19 birebir karşılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ersinnisre E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Deneme sürüşlerini ben de dizellerle yapmıştım, aşırı rahatsız etmiyordu ses. Diğer yalıtım iyi olduğu için dizel motorun sesi fazla gelebilir kanaatimce. Önceki başka bir aracıma yalıtım yaptırmıştım hem yol hem motor sesi için gayet güzel sonuçlar aldım. Benzinli Aircross'ta motor sesi yok gibi, hatta bazen start&stop yapıp yapmadığını bile anlayamıyorum.
  • Buda 18 inch ile 19 arasinda ki fark.

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Hazır hesaplamaları yaparken 235 55 r18 ile 235 50 r19 arasındaki farka da bakabilir miyiz?
    Bu arada hesaplamalarda jant ların offset değerleri de hesaplamada olabilir diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Aynen bende hesaplayarak bu ölçüye ulaşmıştım. Hatta 225 50 r19 birebir karşılıyor.
    Toleranslar dahilinde olmakla birlikte onda da çap farkı var...

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Hazır hesaplamaları yaparken 235 55 r18 ile 235 50 r19 arasındaki farka da bakabilir miyiz?
    Bu arada hesaplamalarda jant ların offset değerleri de hesaplamada olabilir diye biliyorum.
    Bunda fark daha fazla sanırım...

Hesaplamaya jant bilgileri de ekleyerek son durum. Tolere edilebilen ölçüler. Kısaca fabrika çıkış 19 inc jant lara 235 50 19 lastikleri takabiliyoruz. Lastik değişimi zamanı geldiğinde bu bilgiyi akılda bulundurmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 11 Ekim 2019; 17:1:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: texasboy77

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Deneme sürüşlerini ben de dizellerle yapmıştım, aşırı rahatsız etmiyordu ses. Diğer yalıtım iyi olduğu için dizel motorun sesi fazla gelebilir kanaatimce. Önceki başka bir aracıma yalıtım yaptırmıştım hem yol hem motor sesi için gayet güzel sonuçlar aldım. Benzinli Aircross'ta motor sesi yok gibi, hatta bazen start&stop yapıp yapmadığını bile anlayamıyorum.
    Hocam bu olayda bence biraz göreceli.

Testte de yapılan yorum gibi. Belki diğer konularda yani yol sesi ve rüzgâr sesi konusunda araç oldukça sessiz olduğu için motor sesi daha net duyuluyor olabilir.

Illa ki dizel motor benzinliden daha gürültülü ve sarsıntılı çalışıyor bu bir gerçek. Ama kişinin önceki tecrübeleri de sesi duymasını yada duymamasını etkiliyor.

Mesela ben C5 dizel sedan kullanan birisi olarak bana oldukça sessiz geldi. Dinlerseniz elbette dizel motorun sesi duyuluyor ama benim kendi aracimdan daha sessiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gaza yüklediğinizde gelen sesde rahatsız edici değil. Evet artıyor. Daha fazla içeriye motor sesi giriyor. Ama bence daha tok ve homurdanma gibi geliyor. Ama sabit hızda neredeyse hiç birşey duymuyorsunuz.

Benim aracımdan daha iyi ve C5 de D segmenti ve oldukça konforlu ve sessiz bir araçtır. En azindan ben memnunum ve bu güne kadar arabama binen hiç kimseden gürültülü çalışıyor şikayeti almadım. Hatta oldukça sessizmiş dizel mi benzinli mi diye soru soran bile oldu bir kaç defa...

O yüzden bence herkes db cihazı ile ölçülmediği sürece başkasının kulağına güvenmesin. Gidip bizzat kendisi test edip kendi kulakları ile ölçüm yapsın... [

Kesinlikle katılıyorum. Kişinin önceden kullandığı arac veya kullanım deneyimlerine gore durum değişir. Ancak kişisel gorusum; benim kullandigim dizel kuga dan bir tık fazla sesi içeri almasıydı. Ancak öyle dayanılmaz bir sesten de bahsetmiyoruz. Diğer arabamız egea dizel. Egea ve c5a karsilastirilmaz bile.

Size katılıyorum. Kesinlikle lastik ömrü kişinin kullanımı ile alakalı. Ancak 3008 ana konuda, bir degil iki degil bir sürü kişi aynı dertten bahsetmiş. Özellikle lastiklerin taban degil, taban ile birleştiği yanak kısımlarındaki ciddi aşınmadan dem vurmuş. Gerek peugeut gerek se michelin e şikayetler gitmiş. Şikâyet var sitesinde bu tip sikayetler de var. 16 bin de 30 binde biten lastiklerden söz ediyorlar. Ben de sizin gibi düşünmeme rağmen bu ihtimali göz ardı etmiyorum açıkçası.

• youngeagle86 kullanıcısına yanıt
    3008 de ses içeri daha az geliyor. Kardeşimde kuga var dizel ve hiç ses yok mesala. Daya iyisi olabilirdi. Senede 15000 km yapıyorum benzinliyi o yüzden hiç düşünmedim.

• Aynen katılıyorum size. Bende 2012 C4 comfort plus vardı ehdi motordan içeriye daha az ses alıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinnisre -- 11 Ekim 2019; 18:57:35 >
  • Incelemede 2.0 dizelde bile sesin az geldigi yazilmis. 1.5 motora ozel bir durum olabilir. Veya tr ye özel araçlarda navigasyon da olduğu gibi yalitim malzemesinden de, maliyet sebebiyle kaçma durumu oluşmuş olabilir. Bilemedim

What Car?
    Citroën C5 Aircross Performance, Engine, Ride, Handling
    https://www.whatcar.com/citroen/c5-aircross/hatchback/review/n18246/on-the-road

• sener652 S kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar, Citroen App üzerinden güncelleme mesajını ben de aldım güncellemeyi USB'ye indirdim ancak araca taktığımda hiç bir şey olmadı, sadece müzik diski değil gibi bir ibare aldım, acaba USB'yi takacak başka bir yer mi var?
    Telefonunuz ne acaba ben de Iphone 6+ var, My Citroen i kurdum ama sizin paylaştığınız gibi sürüş bilgilerini alamadım, halen girdiğim ilk km yazılı!? Iphone'u lightning kablo ile araca bağladığımda Carplay'i kullanabiliyorum onda bir problem yok.
    Far yükseklik ayarlarını da ne menüde ne de aracın içinde bulabilmiş değilim :)
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi maliyetten kaçmış olabilirler fakat motorun arka tarafında motora yapıştırımış kruyucu var, motor ile metalin yani göğüsün altına gelen taraf arasında yaklaşık iki karışlık yer var burda da metala yapışmış izolazyon keçesi var ve aradaki boşlıktada izolasyon malzemesi var. Keçenin kalınlığı yaklaşık 1cm ve sıktığımda içinde bir malzeme var gibi hissettiriyor. Sileceklerin altında da var fakat yinede rakiplerine göre bana biraz sesli geldi. Diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim yol sesi ve dışardan ses almaması ilgiki konularda. Kulaktan kulağa değişir tabi. Yaklaşık 300 TL gibi bir maliyete kendim deneyeceğim.

Yalıtım konusundaki çalışmalarınızı takip ediyorum. Lütfen yapılanlar ve aşamalar hakkında bilgileri burda paylaşır misiniz?

• texasboy77 T kullanıcısına yanıt
    Benim aracım feel adventure paketi acaba sizin shine modelimi. Bir haftadır kontrol ediyorum güncelleme gelmemiş. Uygulama olarak my citroen programını kullanıyorum sizin bahsettiğiniz programda aynı sanırım.

• CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Tabi paylaşırım fikir olması amacıyla. İki parçayı söküp inceledim tekrar taktım. Malzemeleri incelediğim site sahibine danışıp malzemeleri aldıktan sonra başlayacağım.

Evet Shine donanım benim, güncelleme linki epostanıza geliyor oradan bilgisayara indiriyorsunuz, 3-4 saat kadar sürüyor, 6.5 GB gibi büyük bir dosya, hatta USB'ye format atıp NTFS yaptım dosyayı aktarabilmek için. Lakin pek bir işe yaradığı söylenemez araca takınca herhangi bir tepki alamadım.

Bana gelen bağlantı adresi bu:

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.