Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.791
Cevap
386
Favori
1.586.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim araç 1 haftaya kadar teslim edilecek ama şase numarası ile My Citroen üzerinden kontrol edince güncelleme var diyor
  • Güncelleme olmuş, 10.07.2019 tarihinde, yani aracın üretim tarihinden sonra yapılan bir güncelleme bu. Aslında servislerin yapması lazım güncellemeyi ama şu an götürsek alacağımız cevap belli 🙂
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Size katılıyorum. Kesinlikle lastik ömrü kişinin kullanımı ile alakalı. Ancak 3008 ana konuda, bir degil iki degil bir sürü kişi aynı dertten bahsetmiş. Özellikle lastiklerin taban degil, taban ile birleştiği yanak kısımlarındaki ciddi aşınmadan dem vurmuş. Gerek peugeut gerek se michelin e şikayetler gitmiş. Şikâyet var sitesinde bu tip sikayetler de var. 16 bin de 30 binde biten lastiklerden söz ediyorlar. Ben de sizin gibi düşünmeme rağmen bu ihtimali göz ardı etmiyorum açıkçası.
    Hocam o konuda benim bilgim yoktu.

O zaman bir kaç senaryo oluşturabilirim.

Daha önce basiniza geldi mi bilmiyorum ama. Jant in kenar yapisi lastikle birleştiği yerde dışa doğru çıkıntı yapıyorsa. Lastik yanakları da darsa. Sert girilen virajlarda jantlar lastik yanaklarinin hep ayni yerine ve aşırı baski uyguluyor. Lastiklerin de en zayif noktasi elastik olmasi gerektigi için yanak kısımları olduğundan kolayca aşınıp zarar görebiliyor. Bir arkadaşım honda civic de yaşamıştı bunu. Birde araba biraz ağırsa yada yükseklik sebebi ile yük transferi fazla oluyorsa lastiğin maruz kaldığı direnç de ona göre daha fazla oluyor..

Diğer senaryo çok ihtimal vermiyorum ama. Belli bir seri yada üretim dönemindeki banttan çıkan lastiklerin üretim hatasi olmasi sebebi ile aynı yerde aşınma yada deformasyon gerçekleşmiş olabilir..

3. ve en az olması muhtemel senaryo. Fabrikadan bunun hesabı yapılır hata yada yanlış hesaplama ihtimali olmadığı düşüncesindeyim ama. Lastik dayanımını etkileyen birsey de arac ağırlığı, tek bir lastiğe düşen yük ve bu lastiğin yanak yüksekliğinin toleranslarının düşük tutulmuş olması sebebi ile lastik yanağının bu gerilime dayanamaması sonucu olabilir.

Yoksa bu olay taban genişliği ile alakalı olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• texasboy77 T kullanıcısına yanıt
    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

Bende uygulama üzerinden kontrol ediyorum devamlı. Siz söyleyince maillerime baktım gelmemiş sanırım benim araca gelmeyecek yada daha sonra belki gelir😢

• Telefonum iPhone X, bluetooth ile bağlayın telefonu. Bluetooth ile bağlandığında verileri çekiyor sanırım. Benim de bazen kapattığımda veriyi vermiyor bi sonraki kapattığımda ikisini de veriyor filan.

Güncelleme için tar dosyasını winrar ile çıkarın rcc_update klasörünü ve xml dosyasını kök dizinine atın. Citroen sitesinden lisansı şase no yazıp alarak .key dosyasını licence klasörü oluşturup içine atmalısınız. Usb belleğin formatı fat32 olmak zorunda. Minimum 16gb-32gb olması öneriliyor.

Bunların hepsini yapmış olmama rağmen usb yi taktığımda “Güncelleme” başlığıyla USB bu araç ile uyumlu değil uyarısı aldım yapamadım yani. 3008 güncelleme videolarını izledim, pdf leri okudum hiçbir şeyi yanlış yapmadığıma eminim uğraşmayı bıraktım.

• sener652 S kullanıcısına yanıt
    Navigasyonlu/Navigasyonsuz şeklinde bir güncelleme ayrımı olabilir mi acaba? Ya da arac teslim edilmeden önce bayi güncellemesi yapmış olabilir mi? Güncelleme versiyonu ile araçtaki versiyon numarasını kontrol etmis miydiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün akşam bir youtuber a denk geldim. Adam c5a yi övüyor da övüyor. Sonrasında videoyu abone olun vs diye kapatıyor. Ama video bitmiyor. Adam özellikle direksiyon altından gelen motor gürültüsü için videoya ek yapmış. "Arkadaşlar direksiyon altından çok fazla motor gürültüsü geliyor" demiş.

MSE Medyayoutube
    Kompakt SUV Citroen C5 Aircross Murat Tosun testi.
    https://www.youtube.com/watch?v=eWF2h6YaFGk&feature=youtu.be

• sener652 S kullanıcısına yanıt
    Şu şekilde bir kaynak buldum. Henüz arac gelmedi ancak gelince uygulamayı düşünüyüm.

www.aircrossforums.co.uk
    Touch Screen Software Updates - Citroen C3 / C5 Aircross Forums
    https://www.aircrossforums.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=93

• Araba alım sırasında para ne şekilde bayiye aktarılmalı ve para tamamen ödendikten kaç gün sonra genelde arabayı teslim etmiş oluyorlar bilgi rica edebilir miyim

• dentist24 D kullanıcısına yanıt
    Parayı galerinin hesabına EFT yoluyla gönderdim ben. Paranın tamamını yatırdıktan 4-5 gün sonra aracı teslim aldım zaten. Araç galeride hazır olsaydı bu süre daha da kısalırdı. Tamamen satış temsilcisiyle aranızdaki bir konu, illa ben aracı teslim alacağım gün aktaracağım derseniz de kabul edebilirler belki...
  • Aracın ruhsatini çıkartmadan parayı teslim aliyorlar genelde. Çünkü diğer herseyde geri dönüş varken ruhsat plaka çıkınca geri dönüş yok. 0 araba oluyor 2. El. O yüzden teslimden en as 2-3 gün önce parayı hesaplarında isterler.

Aracı sana teslim edecekleri gün hesaba yatırabilirsin. Ben öyle yaptım. Ben bayiye sabah gittim gidince oradayhen hesaplarına parayı yatırdım öğleden sonrada ruhsat çıktı plaka basıldı aracı teslim aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinnisre

Aracı sana teslim edecekleri gün hesaba yatırabilirsin. Ben öyle yaptım. Ben bayiye sabah gittim gidince oradayhen hesaplarına parayı yatırdım öğleden sonrada ruhsat çıktı plaka basıldı aracı teslim aldım.
    Ruhsat işlemleri aynı gün içi bitiyor o zaman doğru anladıysam öyle mi?
    Bu arada cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler

Evet aynı gün alım satım işlemleri bitiyor bir problem çıkmazsa. Benim işlemlerimin uzun sürmesinin sebebi noterdeki sıra beklememizdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dentist24

Araba alım sırasında para ne şekilde bayiye aktarılmalı ve para tamamen ödendikten kaç gün sonra genelde arabayı teslim etmiş oluyorlar bilgi rica edebilir miyim
    Diğer arkadaşlarım da cevap vermişler zaten. Ama bende ekleme yapmak isterim. Genelde gelen araçlar gemideyken bile hangi şasi numaralı aracın hangi özellikleri taşıdığını görebiliyorlar. Bununla ilgili ödeme yapmak için belirttiğiniz ve size olduğunu söyledikleri özellikleri bir A4 kağıda yazdırıp kaşe imza yaptırın...

1.5 Bluehdi 130 hp Eat8 shine + otoyol destek + napa deri özellikli VR158000RYBL00O şasi numaralı beyaz kırmızı bumper araç ALİ BOLAT 'a satılmıştır.

Gibi bir A4 kâğıt üzerine yazdırıp buna istinaden kapora ödemesi yapacağınızı söyleyin.

5 bin 10 bin 20bin tl her neyse kaporanizi EFT yada Havale olarak aciklama ile ödeyin.

10 bin tl

ACIKLAMA: VR158000RYBL00O şasi nolu aracı satın almak için kapora ödemesi.

Kalan parayı araci showroom da gördükten sonra ozelliklerini ve şasi numarasini kontrol edip ruhsat islemleri hazir olunca EFT olarak bayinin hesabına

VR158000RYBL00O şasi numaralı aracın satış işlemi için ödeme

aciklamasi ile islemi bitirirsiniz.

Diyelim ki bayi size baska bir arac vermeye kalkti.

Onlardan aldiginiz ve şasi numarasi yazan kağıt size bayinin vaadidir.

Siz o vaade istinaden ilk 10 bin tl lik kaporayi gonderdiginiz icin. Onlarin beyan ettigi şasi numarasi disinda bir araci size satmaya kalkmalari halinde sizin hicbir kusurunuz olmadığını ispat eder ve bu satistan cayabilirsiniz.

Kapora hukuki anlamda bir malin alınacağına dair alıcının beyanı anlamına gelir ve alıcı alım isleminden vazgeçerse kapora alıcıya kanunen iade edilmek zorundadır. Ödenmemesi halinde mahkemeye vereceginize dair noterden ihtar cekmeniz halinde kaporaniz hesabiniza iade edilecektir.

Ki burada kapora nin hukuki durumundan önce bayinin şasi numarasına uygun aracı temin ve teslim etmemesi de zaten bayiyi suçlu duruma düşürecektir.

Iyi alisverisler.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEXUS_07

Diğer arkadaşlarım da cevap vermişler zaten. Ama bende ekleme yapmak isterim. Genelde gelen araçlar gemideyken bile hangi şasi numaralı aracın hangi özellikleri taşıdığını görebiliyorlar. Bununla ilgili ödeme yapmak için belirttiğiniz ve size olduğunu söyledikleri özellikleri bir A4 kağıda yazdırıp kaşe imza yaptırın...

1.5 Bluehdi 130 hp Eat8 shine + otoyol destek + napa deri özellikli VR158000RYBL00O şasi numaralı beyaz kırmızı bumper araç ALİ BOLAT 'a satılmıştır.

Gibi bir A4 kâğıt üzerine yazdırıp buna istinaden kapora ödemesi yapacağınızı söyleyin.

5 bin 10 bin 20bin tl her neyse kaporanizi EFT yada Havale olarak aciklama ile ödeyin.

10 bin tl

ACIKLAMA: VR158000RYBL00O şasi nolu aracı satın almak için kapora ödemesi.

Kalan parayı araci showroom da gördükten sonra ozelliklerini ve şasi numarasini kontrol edip ruhsat islemleri hazir olunca EFT olarak bayinin hesabına

VR158000RYBL00O şasi numaralı aracın satış işlemi için ödeme

aciklamasi ile islemi bitirirsiniz.

Diyelim ki bayi size baska bir arac vermeye kalkti.

Onlardan aldiginiz ve şasi numarasi yazan kağıt size bayinin vaadidir.

Siz o vaade istinaden ilk 10 bin tl lik kaporayi gonderdiginiz icin. Onlarin beyan ettigi şasi numarasi disinda bir araci size satmaya kalkmalari halinde sizin hicbir kusurunuz olmadığını ispat eder ve bu satistan cayabilirsiniz.

Kapora hukuki anlamda bir malin alınacağına dair alıcının beyanı anlamına gelir ve alıcı alım isleminden vazgeçerse kapora alıcıya kanunen iade edilmek zorundadır. Ödenmemesi halinde mahkemeye vereceginize dair noterden ihtar cekmeniz halinde kaporaniz hesabiniza iade edilecektir.

Ki burada kapora nin hukuki durumundan önce bayinin şasi numarasına uygun aracı temin ve teslim etmemesi de zaten bayiyi suçlu duruma düşürecektir.

Iyi alisverisler.

Alıntıları Göster
    Bu yazınız tüm araba alacaklar için rehber olmuş teşekkürler

• Çeşitli sürüş modlarıyla ilgili aracın kullanım kitabından bilgiler, ben almadan önce kar ve çamur modlarının sadece 30 km/s'e kadar kullanıldığını duymuştum. Bu durumda en azından bu sene kış lastiği almayı düşünmüyorum.YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR
  • Arkadaşlar Feel Advanture 1.5 dizel için hurda onlardan ve hurda bizden en iyi fiyat alan kaça aldı acaba?

İstanbulda falan araç var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Arkadaşlar Feel Advanture 1.5 dizel için hurda onlardan ve hurda bizden en iyi fiyat alan kaça aldı acaba?

İstanbulda falan araç var mıdır?
    Araba ilk çıktığı günlerde hurda onlardan 196000 fiyat veriyorlardı ama şimdi fiyat ne oldu bilemem gerçi ellerinde araba olduğunu da zannetmiyorum en son bayi ile konuşmam da satmak için araba bulamıyoruz demişti

• C5 Aircross My Citroën App (Yakıt Bilgileri, Yakıt Tüketimi, Servis Bilgileri, Sürüş Detayları)

Citroën C5 Aircross SUV vites "D" modunda kapı açılması (Sesli ve görüntülü uyarı)

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure / Shine Şerit Takip Asistanı İncelemesi (Lane Assist review)

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure Araç Ayarları Gösterge İncelemesi

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure Gece Aydınlatma Kısa İncelemesi (Night review)

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure Vehicle Options (review)

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure Android Auto İncelemesi (Review)

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure Araç Menü Ayarları, Theme (Ortam) Renk Değiştirme (Citroen C5 aircross Feel&Shine)

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure Vehicle Options Trip Details, Screen Menu,Ambiance Changing

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure / Shine Vehicle Options (Ambiance) Changing (Yol bilgisayarı bilgisi)

Citroën C5 Aircross SUV interior review with 2 Child Car Safety Seats (2 çocuk koltuğu ile arka koltuk incelemesi)
    *** 2 çocuklu aileler için fikir verecektir. ***

Citroën C5 Aircross SUV Feel Adventure Lastik Basınç ayar sıfırlama (Grip Control) 235/55/r18 M+S

Youtube Kanalımı takip ederek, beğendiğiniz videoları like'larsanız sevinirim.

(Ticari amaç taşımayan youtube kanalımda amacım mümkün olduğunca kısa videolar ile akıldaki sorulara yanıt olmak.) Merak ettiğiniz konuları iletirseniz, videolu anlatım yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 14 Ekim 2019; 11:3:21 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.