Şimdi Ara

Yeni Citroen C5 Aircross SUV Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.272
Cevap
17
Favori
112.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mitobaba35

Arkadaşlar bende tucson elit model dizeli vardı arabamdan memnundum 2018 model sattım araba aradım uzun aramalar ve testler sonucunda citröen 5 aircross da kanat kıldım fell adveture paket aldım gün oldu aracımdan yakıt ve konfor yönünden gayet memnunum donanım olarak da beni gayet tatmin etti zaten alternatifler çok kısıtlı peugote 3008-Tucson-Kadjar-Tiguan rakipleri aklıma gelen bunlar chr falan b suv malum dar ya fiyatları yüksek yada istediğim donanımda değiller di maalesef fiyat ve performans motor konusunda bun araca yöneldik Allah utandırmasın diyeyim 203 bine aldım bu arada
    Hocam tucsonu neden sattınız, beğenmedinizmi yoksa özel değilse merak ettim. Birde Tucson ve c5aircrosu konfor yönünden karşılaştırırsak çok fark varmı arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• freshwind F kullanıcısına yanıt
    hocam ben de tucsoon elit model dizel vardı 4x4 model genelde şehir içi kullanıyorum emekliyim ooğlumu okula bırakıp geliyorum tucson iyiydi fakat 4x4 olması sebebiyle yakıtı fazla idi konfor iyiydi fakat bunun kadar degildi mantıken düşündüm hemde kasa degiştirecekti 2020 de bende 2016 dan beri tucson vardı hem benzinliyi kullandım hem de dizeli degişiklik olsun istedim sadece c5 aircross beni acti diğer markalar cazip gelmedi lansman fiyatı da cazip geldi bunu 203 bine bunu almak orta paket adventure daha iyi oldu arkadaş koltuk ısıtma yok demiş doğru söylemiş hiç kullandım mı balıkesirdeyim çok soguk olmuyor kışın en fazla 1 veya 2 kere kullandım start stop yok demiş dogru anahtarlada çalıştırmak zoruma gitmiyor acıkcası c5 aircross da orta pakete olup da tucsonda olmayanı söylim şerit takip sistemi var çarpışma önleyci var yorgunluk algılama var anahtar ile kapıları camları ve sanrufu kapatma var hayalet ekran var koltuk dayama da sogutma var ve baya geniş konfora yönelik süspansiyon var kırımız ışıkda stop etme gaza bastıgınız da çalışma var (tucson da da vardı ) tam otomatik vites var tucsonda cift kavrama vardı baska balata cabuk bitiyor du ki bir kere başıma geldi o da manisadan balıkesire gelirken otobüs yanmış yol tıkalı idi min minim ilerliyorken şanzıman ısında saga çektim soğumasını bekledim öyle devam ettim ön parksensörü c5 de var tucsonda yok ileri geri kayarlı arka koltuklar var c5 de tucsonda yok yakıt fazla idi bunda gayet güzel yakıtdegerleri var 360 derece kamera var arka kamera hafıza ya alıp gösteriyor ekran çözünürlüğü iyi çok iyi değil bende sinema filmi çekmiyorum zaten o yüzden yeterli geldi kısaca ihtiyacıma uygun geldiği için c5 aircross aldım hocan ihtiyacın ne ona göre degerlendirmek lazım saygılarla efendim

• Arkadaşlar c5 aircross feel adventure 20 gün oldu uzun yol ve genel kullanımda test ve yorumlarımı sunuyorum araba hakkında fikir sahibi olmak isteyenlere
    Benim sahip olduğum araçlar sırasıyla en eskiden yeniye tofaş şahin, hyundai exel, renault clio, citroen c4, jeep grand cherokee, mitsubishi asx, (hepsi benzinli) son olarak c5 aircross
    Bunlar dışında birçok araç denedim kiraladım ikame araç olarak kullandım (neredeyse her marka benzinli ve dizel araç hakkında fikir ve deneyim sahibi oldum.)
    Şimdi bu araç hakkındaki fikirlerimi araç fanatikliği yapmadan objektif olarak söylemek istiyorum

1. C5 aircross dizel araçlar içinde kesinlikle motor sesi sakin kullanımlarda rahatsızlık vermiyor. Çok başarılı bir yalıtımı var ( bunun dışında görüşü olanlar ya dizel araçlarla fazla haşır neşir değiller ya da çok gaza basıp soğuk motor sesini bağırtıyorlar)

2. Konfor tek kelimeyle mükemmel kesinlikle kendi klasmanında!!! rakipsiz ( süspansiyon, yalıtım, koltuklar)

3. İç mekan kalitesi yeteri kadar!! elinizin ulaşabildiği her yer kaliteli çok ulaşamadığınız yerler sert bence mantıklı bir durum

4. Android auto mükemmel çalışıyor sesli komutla spotifi müzik mükemmel sesli komutla google haritalar mükemmel

5. Ekran kalitesini geri vitesle değerlendirmeyin geri vites kamerası uzun zaman değil saniyerlerle ihtiyaç duyulan bir çözünürlük gerektirdiği için bence çok önemli değil ekranda bir video izlersem gerçek çözünürlük yorumumu yaparım

6. Aracın gücü şanzımanı hızlanması yol tutuşu kesinlikle başarılı bir sorun görmedim

7. Şerit takip başarılı bir sorun görmedim, acil fren desteğini test etmeye cesaret edemedim birkaç kez yakın araç fren yapınız gibi uyarılar çıktı ama araç fren yapar mı diye bekleyemedim

8. Yakıt konusunda tamamı şehir içi bir depoyla 850 km gittim karma şehir içi ve dışında şu an test ediyorum 520 km gittim çoğu şehir dışı yarım depo harcadı
    bir kez fulleyip hesapladığımda 41 krş şehir içi tüketim çıktı ( rodaj süresindeyim daha düşecektir)

9. Bundan önceki aracıma 8.000 tl lik ses sistemi yaptırmıştım. Bu aracın ses sistemi yeterli gibi bir sıkıntı görmedim.

10. Bu aracın kendi klasmanındaki rakiplerini her yönüyle inceleyip test ettim ve bu aracı seçtim

3008 çok şık ve teknolojik araç ( son versiyonlarda saçmalamaya başladılar vites 6 joystik değil dolusunu ve 8 vitesli joystikli istersen fiyat fazla)

Tucson suv gibi suv içi dışı güzel ( şanzımanda ısınma problemi var yakıtı fazla)

Tiguan çok konforlu ve kaliteli ( fiyat uçuk donanımların hepsi paralı dsg sorunlu)

Diğerlerine değinmiyorum benim düşündüğüm ve son 4 e kalan araçlar bunlardı

Neden c5 aircross önem sırasıyla
    Fiyatı
    Konforu
    Görüntüsü
    Boyutları
    Teknolojisi

Uzun bir yazı oldu ama araç hakkında geniş bir kullanıcı yorumu olsun istedim

• Herkese Merhabalar, Ben de 3008 prime edition ve c5a feel adv arasında kalanlardandım,ikisini de test ettim ikisinin de eksileri artıları var. 3008 in en büyük eskiği pe da eat6 olması koltuklar ve kapı kollarındaki kumaş döşemelerdeki kalitesizlik, feel adv da da anahtarsız giriş çalıştırma ve kablosuz şarj olmaması. feel adv bagaj hacmi,arka koltukların kaydirilabilmesi,genişlik, konfor ve güvenlik artılarını üst üste koydum ve bol bol düşündüm :) İçime sinen ve artıları fazla olan c5a dedim ve 10 kasımda 204 bin e anlaştık ve kaporayi verdim.Platin gri ve siyah tavan extralari. Kasım sonu veya aralık başı gibi teslim olacak dediler. Araçlarını teslim alam arkadaşların tecrübelerine dayanarak tam olarak tahmini teslim tarihi ne olur sizce? Bir de daha önceki aracım(golf7) alırken vw satış temsilcisinden aracın yüklendiği gemi ismini öğrenebiliyorduk vehttps://www.marinetraffic.com/ den geminin nerede olduğunu izleyebiliyorduk. Bunu satis temsilcime söylediğimde citroenin sistemlerinde gemi ismini gözükmediğini söylediler, sizlerle gemi ismi paylaşıldı mi? Ailecek heyecanla aracimizin gelmesini bekliyoruz :) Araclarini yeni alan arkadaslara hayirli olsun diyorum tüm arkadaşlara da kazasiz belasız sürüşler...

• biyooo B kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma 8 bınlık sistem taktırıp bu aracınkine iyi diyorsan diyecek bişey bulamıyorum önceki aracına 2 kolon koyup acaba 8 bınmı aldılar senden çünkü c5 in sistemi gerçekten içler acısı.geçen gün kiraladığım cliodaki reflex bas sistemi bile çok daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gemstoneblue

Kusura bakma 8 bınlık sistem taktırıp bu aracınkine iyi diyorsan diyecek bişey bulamıyorum önceki aracına 2 kolon koyup acaba 8 bınmı aldılar senden çünkü c5 in sistemi gerçekten içler acısı.geçen gün kiraladığım cliodaki reflex bas sistemi bile çok daha iyi.
    Dostum yanlış anladın beni önceki aracıma 8.000 lik ses sistemi yaptırmıştım çünkü ses sistemi hiç tatmin etmemişti tabi ki o sistemle c5 aircross ses sistemi kıyaslanamaz fakat aircross ses sistemi acilen değiştirilecek kalitesizlikte değil gayet iyi ses berraklığı baslar bana iyi geldi tabi sizin düşünceniz farklı olabilir saygı duyarım
    Önceki araçların tüm kapı kolonlarını en kalitelileriyle değiştirdim bagaja 3500 wattlık anfi ve 1000 wattlık subwoofer koymuştum tüm kablolar en kalitelisiyle değişti ve android multimedia takmıştım
    Bu araca da ilerde yaparım ses sistemi ama acilen değişmesi gereken rahatsızlık verici bir ses kalitesi bence kesinlikle yok bunu demek istemiştim

bende ne 9 var ben androiti bağlayamadım maalesef bana yardımcı olur musunuz servis 1000km bakımına gelin bağlayalım dedi tlf şarj ediyor androit aoutoyu indiriyorum fakat ekrana gelmiyor blutut bağlantısı usb bağlantısı gösteren göstergede usb kapalı gözüküyor ondan mı acaba diyorum ama anlamadım bir çözüm var mı şimdiden tşk ederim
  • quote:

bende ne 9 var ben androiti bağlayamadım maalesef bana yardımcı olur musunuz servis 1000km bakımına gelin bağlayalım dedi tlf şarj ediyor androit aoutoyu indiriyorum fakat ekrana gelmiyor blutut bağlantısı usb bağlantısı gösteren göstergede usb kapalı gözüküyor ondan mı acaba diyorum ama anlamadım bir çözüm var mı şimdiden tşk ederim
    android auto için telefonunuzun cpu mimarisini bilmeniz gerekiyor
    http://ozdenercin.com/.../android-telefonunuzun.../
    bu programı indirip cpu mimarinizi öğrendikten sonra

bu siteden uyumlu android autoyu telefonunuza kurun
    öncelikle doğru sürüm kurulmalı sonra iyi bir kablo kullanılmalı

Yani zevk meselesi ama o sistemden inip bunu fena değil bulmanızda tuhaf 240 bınlık araca bu sistem sacmaca olmuş gerçekten focalın buna uygun sistemi varmış ben almadım c5 ama alırsam ilk sırada şu sistemi sökmek olur muhtemelen bu zamlada bu araç alınmaz herhalde. Güle güle kullan kazasız belasız inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: gemstoneblue

Yani zevk meselesi ama o sistemden inip bunu fena değil bulmanızda tuhaf 240 bınlık araca bu sistem sacmaca olmuş gerçekten focalın buna uygun sistemi varmış ben almadım c5 ama alırsam ilk sırada şu sistemi sökmek olur muhtemelen bu zamlada bu araç alınmaz herhalde. Güle güle kullan kazasız belasız inşallah
    Tabi ki bu konuda görüşünüze saygı duyuyorum opsiyon bir ses sistemi olmalıydı ama olmasa da en iyisini kendimiz dışarıdan yaptırabiliriz
    Ses konusunda gerçekten hassas olduğumu önceki aracıma sistem yaptırmamdan anlamışsınızdır.
    Ama gerçekten aracım c5 aircross diye demiyorum ses sistemi kötü değil ( bu kıyaslama araçların orjinal sistemleriyle opsiyon veya sonradan takılanlarla değil aracıma 8.000 tl lik sistem taktırmıştım dememin sebebi sesten anlarım ve hassasım anlamındaydı)

Onu anldığımdan böyle bir yorum yaptım zaten kaç kez ayar yaptık tanıdığın arabasına beni tatmin etmedi açıkcası bas tiz doğru duzgun duyamıyorum.ama iş görürmü idareten görür keyif varmı ben almadım keyif vallaha. Reno cliodaki reflex bass sistem daha keyıflı geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: biyooo

android auto için telefonunuzun cpu mimarisini bilmeniz gerekiyor
    http://ozdenercin.com/.../android-telefonunuzun.../
    bu programı indirip cpu mimarinizi öğrendikten sonra
    https://www.apkmirror.com/.../android-auto-4-7-5938.../...
    bu siteden uyumlu android autoyu telefonunuza kurun
    öncelikle doğru sürüm kurulmalı sonra iyi bir kablo kullanılmalı

Alıntıları Göster
    hocam dediğinizi yaptım sürümüde buldum tlf fakat olmuyor hemen atıyor sistemden çözümü var mı bunun sizi atmadımı sistemden ekrana ok tuşu geliyor basamadan gidiyor orjinal kablooyla denedim 2 adet farklı kabloylada denedim hep aynı sizin tlf markası nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: faraklit

Tucson'a göre dezavantajları ve avantajları nedir sizin dikkatinizi çeken?
    2 araç arasında kararsızım da. Eğer imkan artarsa üst sınıftaki xtrail e de bakacağım.

Alıntıları Göster
    Hocam X-Trail mevcut 1.6 dci alacaksanız CVT şanzımana bakıp bir değerlendirin. CVT şanzımanların performansı törpüler yapısını bir test edip inceleyin. Ondan sonra alım kararı verin. Birde eğer alacaksanız acele etmeniz gerekiyor. Çünkü X-Trail değişikliğe gitti. Güzel tarafı EDC şanzımana geçti. Islak kavrama 7 ileri çift kavramalı bir EDC şanzımana geçti. Renault dan alınan. Ama kötü haber ise 1.7 yeni bir dizel motora geçti. 150 Hp güç üreten. Ama bu vergi dezavantajı doğurucak. Araç kaça gelir merak ediyorum. Büyük ihtimalle Renault-Nissan ortaklığı ile alakalı olarak Renault Kadjar da kullanılan yeni 1.3 turbo benzinli 160 HP motor benim tahminim şu anda açıklanmasa da X-Trail de de kullanılabilir. Oldukça başarılı bir motor ve yakıt açısından da çok iyi olduğu söylenyor ilk değerlendirmelerde. Ama uzun ömür ve gerçek tüketim değerlerini zaman gösterecek. O sebeple X-Trail e bir dönem ben de baksamda CVT şanzımanın yapısı sebebi ile elemiştim. Renault Koleos u 245.000 liraya cam tavan ve metalik opsyonlarıyla teklif ettiler ama almadım. Tek sebebi CVT şanzımandı. Hatta baya bir düşündüm. Ama aklıma yatmadı içime sinmedi. Hızlı bir değerlendirmede bulunup çabuk karar verin derim.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leorsa

O son 3 araçtan 1i de benim sanırsam. Bana da aralik başı teslimat demişlerdi. 206a feel adventure biraktilar ama burada gördüğüm kadariyla 203e alanlar olmuş. Benim kapora vereli oldu baya ondan bir daha indiremeyebilirim.
    Hocam 200 e de alan oldu. Shine ı 236 ya da alan oldu. Ama ortada araç olmayınca çok bir pazarlık etme şansınız olmuyor. Siz burada fiyat sorarken yan masada konuştuğunuz arabayı diğer temsilci satıyor. Ki ortada araç yok. Bir aracı ilk alanlardansanız. Ya ilk araç sizde oluyor iyi indirim alıyorsunuz. Çünkü kimse bakmıyor ilgilenmiyor. Yada C5A da da olduğu gibi kapış kapış gidiyor. Siz pazarlık bile yapamıyorsunuz. Hayırlısı olsun. Ama kişisel düşüncem. Bu araç tutacak. 254 e alan arkadaş da 206 ya alan sizde iyi ki almışız diyeceksiniz. Bu tabi benim ön görüm. Araçlarınız hayırlı olsun her ikinize de.

• quote:

Arkadaşlar bende tucson elit model dizeli vardı arabamdan memnundum 2018 model sattım araba aradım uzun aramalar ve testler sonucunda citröen 5 aircross da kanat kıldım fell adveture paket aldım gün oldu aracımdan yakıt ve konfor yönünden gayet memnunum donanım olarak da beni gayet tatmin etti zaten alternatifler çok kısıtlı peugote 3008-Tucson-Kadjar-Tiguan rakipleri aklıma gelen bunlar chr falan b suv malum dar ya fiyatları yüksek yada istediğim donanımda değiller di maalesef fiyat ve performans motor konusunda bun araca yöneldik Allah utandırmasın diyeyim 203 bine aldım bu arada
    Hayırlı olsun hocam.

Ben Tucson u genel itibari ile beğensem de almayı düşünmüyordum. Ama forumda Tucson ile C5A arasında kalan çok arkadaş vardı. Siz kullanan ve C5A ya geçen birisi olarak değerlendirirseniz kafasında soru işareti olan arkadaşları da aydınlatmış olursunuz.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyasgoren

Herkese Merhabalar, Ben de 3008 prime edition ve c5a feel adv arasında kalanlardandım,ikisini de test ettim ikisinin de eksileri artıları var. 3008 in en büyük eskiği pe da eat6 olması koltuklar ve kapı kollarındaki kumaş döşemelerdeki kalitesizlik, feel adv da da anahtarsız giriş çalıştırma ve kablosuz şarj olmaması. feel adv bagaj hacmi,arka koltukların kaydirilabilmesi,genişlik, konfor ve güvenlik artılarını üst üste koydum ve bol bol düşündüm :) İçime sinen ve artıları fazla olan c5a dedim ve 10 kasımda 204 bin e anlaştık ve kaporayi verdim.Platin gri ve siyah tavan extralari. Kasım sonu veya aralık başı gibi teslim olacak dediler. Araçlarını teslim alam arkadaşların tecrübelerine dayanarak tam olarak tahmini teslim tarihi ne olur sizce? Bir de daha önceki aracım(golf7) alırken vw satış temsilcisinden aracın yüklendiği gemi ismini öğrenebiliyorduk vehttps://www.marinetraffic.com/ den geminin nerede olduğunu izleyebiliyorduk. Bunu satis temsilcime söylediğimde citroenin sistemlerinde gemi ismini gözükmediğini söylediler, sizlerle gemi ismi paylaşıldı mi? Ailecek heyecanla aracimizin gelmesini bekliyoruz :) Araclarini yeni alan arkadaslara hayirli olsun diyorum tüm arkadaşlara da kazasiz belasız sürüşler...
    Size bir sonraki gemi de gelecek aracı satmadılarsa eğer. 28 Kasım ile 7 aralık arası aracınız bayiye gelmiş olur büyük ihtimalle. Ama sonraki partideki aracı sattılarsa bence en iyi ihtimalle (yıl sonu olması sebebi ile farklı bir sevkiyat planlayıp hızlandırmazlarsa olayı) ocak 15 ila 20 si arası kavuşursunuz aracınıza. Bilginiz olsun.

Ama tahminim bizim gemide dir sizin araç da ve ben şu anda resmi teyidini daha alamadım ama gemi limana girdi diye biliyorum.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Hahhh... işte. Hocam hangi servis 1000 km bakımına gel dedi. Ben bir kaç arkadaşı sağlıklı olur diye ki ben de yaptırıcam yağ ve yağ filtresi değişimine servise gitmelerini önerdim. Gitmişler servis gerek yok diye geri göndermiş. Siz hangi ildeki hangi servise 1000 bakımına gideceksiniz paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Balıkesir citröen peugot bayi dedi hocam 1000 bakımı dediği yagını suyunu kontrol edeceklermiş eksik varsa gidereceklerini ve benim gördüğüm hatalara bakacaklarmış androit de o zaman halederiz dediler hatta şimdi kullanma dedilerdi bi anlam cıkaramadım hocam
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Balıkesir citröen peugot bayi dedi hocam 1000 bakımı dediği yagını suyunu kontrol edeceklermiş eksik varsa gidereceklerini ve benim gördüğüm hatalara bakacaklarmış androit de o zaman halederiz dediler hatta şimdi kullanma dedilerdi bi anlam cıkaramadım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEXUS_07

Hayırlı olsun hocam.

Ben Tucson u genel itibari ile beğensem de almayı düşünmüyordum. Ama forumda Tucson ile C5A arasında kalan çok arkadaş vardı. Siz kullanan ve C5A ya geçen birisi olarak değerlendirirseniz kafasında soru işareti olan arkadaşları da aydınlatmış olursunuz.

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    hocam ben de tucsoon elit model dizel vardı 4x4 model genelde şehir içi kullanıyorum emekliyim ooğlumu okula bırakıp geliyorum tucson iyiydi fakat 4x4 olması sebebiyle yakıtı fazla idi konfor iyiydi fakat bunun kadar degildi mantıken düşündüm hemde kasa degiştirecekti 2020 de bende 2016 dan beri tucson vardı hem benzinliyi kullandım hem de dizeli degişiklik olsun istedim sadece c5 aircross beni acti diğer markalar cazip gelmedi lansman fiyatı da cazip geldi bunu 203 bine bunu almak orta paket adventure daha iyi oldu arkadaş koltuk ısıtma yok demiş doğru söylemiş hiç kullandım mı balıkesirdeyim çok soguk olmuyor kışın en fazla 1 veya 2 kere kullandım start stop yok demiş dogru anahtarlada çalıştırmak zoruma gitmiyor acıkcası c5 aircross da orta pakete olup da tucsonda olmayanı söylim şerit takip sistemi var çarpışma önleyci var yorgunluk algılama var anahtar ile kapıları camları ve sanrufu kapatma var hayalet ekran var koltuk dayama da sogutma var ve baya geniş konfora yönelik süspansiyon var kırımız ışıkda stop etme gaza bastıgınız da çalışma var (tucson da da vardı ) tam otomatik vites var tucsonda cift kavrama vardı baska balata cabuk bitiyor du ki bir kere başıma geldi o da manisadan balıkesire gelirken otobüs yanmış yol tıkalı idi min minim ilerliyorken şanzıman ısında saga çektim soğumasını bekledim öyle devam ettim ön parksensörü c5 de var tucsonda yok ileri geri kayarlı arka koltuklar var c5 de tucsonda yok yakıt fazla idi bunda gayet güzel yakıtdegerleri var 360 derece kamera var arka kamera hafıza ya alıp gösteriyor ekran çözünürlüğü iyi çok iyi değil bende sinema filmi çekmiyorum zaten o yüzden yeterli geldi kısaca ihtiyacıma uygun geldiği için c5 aircross aldım hocan ihtiyacın ne ona göre degerlendirmek lazım saygılarla efendim

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.