Şimdi Ara

::!!-- Yeni Citroen DS5 Sevenler Kulübü --!!:: (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
620
Cevap
18
Favori
88.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mart ayı gelecek demişlerdi ama Citroen forumunda bir arkadaş özel sipariş alıyorlar listede yer almayacak yazmış bekleyip görelim. Üç model arasında kaldım babamın araç işini hallettik sıra benimkine geldi. Giulietta beetle ve ds5 arasındayım. Giuliettada 2017 de kasa yenilenecek diğer durum qv versiyonu 150 bin küsürlerde sunroof navigasyon xenon far derken araba 170 bine çıkıyor yeni kasa olsa bir ihtimal düşünülebilirdi ama seneye ne olacağı bilinmez. Diğer model beetle ama dsg olayı kuru kavrama sıkıntı 1.4 motordaki düz vites Almanya'da satışta burada yok. Ayrıca golf gibi 2012 de çıktı makyaj görebilir veya emisyon olayından önce vw yöneticisinin söylediği gibi 2018 de yeni kasası gelebilir yada ertelenebilir emisyon olayı yüzünden bazı modellerde yatırımlar değişecek gibi sonuçta golf daha fazla sattığı için planlar değişecekse golften önce beetle scirocco tarzı araçlar seçilir diye düşünüyorum. Son olarak ds5 eskisine göre ön ızgara ve ufak dokunuşlar dışında fark yok ancak Citroen olarak satıldığı dönemdeki eksiklikler problemler giderilmiş olabilir. Giulietta ve beetle c sınıfıyken ds5 d sınıfı bir araç. Yeni olması dizel tam otomatik olması herkeste olmaması artı özellikleri 10 seneye yakın kullanmayı düşündüğüm için ikinci elide sorun etmiyorum. Yeterki dizeli gelsin test edelim bakalım. Eskisinde testte eski şanzımandan memnun kalmamıştım bunda düzeldiyse sıkıntı olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni şanzıman oldukca güzel tam otomatik tork konvektörlü uzun ömürlü olur c4te kullandım seçimleriniz çok güzel beetle bende çok beğeniyorum ama 10 yıl da o şanzıman 5 defa değişir 6 ileri dsg olsa sıkıntı yok ama vw garantiden 1 defa değiştirir ikinciye biraz zor hele coluk çocuk varsa ds5 daha doğru tercih olur bence arka diz mesafesi ön yaşam alanı çok geniş bagaj 470 lt gayet iyi hakikaten araç çok albenili donanım olarak cok dolu bir araç
    Seçimlerinizin hepsi güzel bence uzun dönemde size sorun çıkarmayacak araç seçmenizi tavsiye ederim

• Haklısınız 10 yılda dsg baya masraf açar. Babama Superb aldık 6 dsg daha dayanıklı 7 ye göre. Şimdilik evlilik planım yok gerçi yaş 34 oldu belli de olmaz :). Sürüş keyfi olarak saydıklarımdan alfada en çok memnun kaldım ama saydığım durum ve sadece birkaç şehirde yetkili servis olmasından dolayı son tercihim. Beetle da 1.2 dsg test ettim performansı kullanımıma uygun geldi fakat yokuşta tam gazda birkaç saniyelik turbo boşluğu olumsuzluk yarattı arkadaşımda da 1.4 dsg var onda bu kadar hissedilmiyor ama kuru kavrama dsg. Tamam garantiyi 5 yıla uzattık sonrasında kalan 5 yılda ne kadar arıza çıkar bilemeyiz gerçi hayatta ne kadar yaşayacağız onun bile garantisi yok ama ileriyi düşünüyoruz yinede. Kısmet bu işler bakalım dizel motor test aracıda gelir umarım sonra değerlendirme yaparız

• arkadaşlar aracı 39bin kmde bakıma götürdüm tabiki benden önceki sahibi geciktirmiş bakımını galiba dışarıda yağ değişimi yapmış
    servis müdürü tanıdık olduğu için indirimde yaptı sağolsun
    ford focus ile bakımları aynı yani citroenin premium diye sattığı aracın bakımı diğer araçlarla aynı ama yedek parçalar pahalı diye biliyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

::!!-- Yeni Citroen DS5 Sevenler Kulübü --!!::

• quote:

Orijinalden alıntı: drsalmonella

arkadaşlar aracı 39bin kmde bakıma götürdüm tabiki benden önceki sahibi geciktirmiş bakımını galiba dışarıda yağ değişimi yapmış
    servis müdürü tanıdık olduğu için indirimde yaptı sağolsun
    ford focus ile bakımları aynı yani citroenin premium diye sattığı aracın bakımı diğer araçlarla aynı ama yedek parçalar pahalı diye biliyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

::!!-- Yeni Citroen DS5 Sevenler Kulübü --!!::

Gereksiz pahaliligi yok en azindan.. aracinizi kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanin bakimdan sonra en temiz haliyle ;)

• Şu an kullandığım 2006 Octavia da bile 700 küsür bakım fiyatı var fiyat fena sayılmaz

• tracksster T kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim bende fiyatı uygun buldum ucuz olmasa bile birçok firma ile aynı fiyat ayrıca servisin ücretsiz vale hizmeti de var

• quote:

Orijinalden alıntı: drsalmonella

Tşk ederim bende fiyatı uygun buldum ucuz olmasa bile birçok firma ile aynı fiyat ayrıca servisin ücretsiz vale hizmeti de var

Citroen servislerinde problem yaşayan görmedim ben ilgili ve sorunu çözmeye odaklı çalışıyorlar. Vag grubu gibi bır servis anlayışları yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 DS 5 showroom incelemesi:

• quote:

Orijinalden alıntı: whiteandwhite

2016 DS 5 showroom incelemesi:

Güzel ama sürüş testi görmek isteriz. otopark.com a falan msj atmıştım ben cevap attılar bana ds5 için citroene başvurduk ama bize geri dönüş yapmadılar diye..

• Carviser yeni ds5 benzinli olanın test sürüşünü yapmış

• https://youtu.be/oIp3_IUdExo

• Bunu izlemistim. Sanrm citroende soeun var vermiyor inceleme icin araba.. yoksa o kadar araba incelemesi oluyor bu arabaya daha inceleme ckmamasi cok tuhaf.

• 2 aydır kullanıyorum aracım 40binde bi sorunla karşılaşmadım ellerine fazla test aracı olmadığındanda olb sonuçta az satılan bir araç mesela bursada test aracı yok
    Ben passat kullandım bu araç daha sessiz daha az yol ruzgar sesi var konfor olarak fazlası var motor zaten kendini ispatlamış bir motor
    Şanzıman tam otomatik artık malum turkiyede herşey ikinci el olduğu için tercih edilmediğini düşünüyorum
  • Dün bayraktar ile görüştüm bu ay içinde dizeli geliyormuş haber verecekler fakat yurt dışı sitelerde 2.0 dizelde eat6 varken 1.6 da etg6 şanzıman var vites değişiminde sarsıntı yığılma yine olacak gibi keşke eat6 tam otomatiği dizele de koysalardı

• Laurin Klement L kullanıcısına yanıt
    Hakikaten saçmalık etg6 ile gelmesi eat6 ya geçmeyen araç kalmadı ds5 gibi bir araçta hala etg6 nedir yahu
    Ayrıca benzinli de eat6 var dizele neden koymazlar
    Tabi avrupada 2.0 dizel hybrid 200bg 4x4 versiyonu var 1.6 motor bize uydurulmuş bir seçenek

• Citroenlerde çoğu model eat6 ya geçti ds4 te eat6 ya geçti ds5 te olmaması kötü oldu

• Bizim 2015 aracimizda bva sanziman var. Eat 6 mı iyidir bva sanziman mı ? Birde 1.6 dizele sarsintili sanziman koyacagina manuel getir bari millet kelime yapmasın.. citroen aslında farklı bir marka daha on planda
    Olmasi lazim bu tarz hatalarla kendilerini baltaliyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tracksster T kullanıcısına yanıt
    bencede tam otomatik gelmiyorsa dizelin manuel gelmesi lazım
  • Eat6 şanzıman daha iyi bir şanzıman bva gibi tam otomatik ama yakıt ve performans kaybı yaşanmıyor japon bir firma volvo ve sangyong gibi bazı firmalarda kullanmaya başladı
    Pug grubu bütün araçlarında bu şanzımana geçerken ds5 te etg6 tercih edilecek olmasını anlamak zor beklemek lazım bakalım ne gelecek

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.