Şimdi Ara

::!!-- Yeni Citroen DS5 Sevenler Kulübü --!!:: (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
18
Favori
88.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yalniz hu segment araclarda 1.6 dusuk beygirler alinmamali yarisci olmasaniz daha yoldaki ucuz arabalardan selektor yemek hos olmasa gerek o kadar para verdikten sonra.. ya 2.0 ya 1.6 thp alnmali bu araba. Onumuzdeki 1-2 yil ici de 1.6 dizel gucleri artacaktir basladida zaten ama bu seferde devlet onada vergi koyar bizde 1.3 lere duseriz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tracksster T kullanıcısına yanıt
    Üstad birçok araç kullandım dizel araçları bence kalkıştaki hatallığı hariç performans olarak daha çok beğeniyorum yokuşlarda bayılmıyor ara hızlanmalarda benzine göre daha iyi renodaki gibi 1.6 dizel 160 bg bide tam otomatik olsa ds5te şahane olurdu

Merakla babama sipariş ettiğimiz superbin gelmesini bekliyoruz 2.0 motor 190 PS 400 nm tork 4 çeker bunla kıyaslarsak motor olarak ds5 performans olarak düşük kalacaktır ama benim için yokuşta sollamalarda ani hızlanmalarda gitmesi önemli sonra normal yoluma geçince yine hız sınırlarında gideceğim. Tabela ne yazıyorsa o hızda giderim uzun yol 110 giderken 70 yazan yerde 70 e 50 yazan yerde 50 ile giderim şehir içi de aynı şekilde. Çok fazla kullandığım için iki alternatifim var ya dizel alacağım kafam rahat edecek yada düşük motor benzinli araç alıp vergiden kaskodan diğer şeylerden aradaki farkı dengeleyeceğim. Kullananlardan ve testlerden izlediğim kadarıyla normal kullanımda 9-10 litrelerde geziyor şu an kullandığım Octavia fsi ile 55 litrelik depoyla şehir içi 700-750 km yol yapıyorum. Dizel bir gelsin etg6 ya bakmak lazım ama en ufak sarsıntı rahatsız ederse kötü. 2.0 dizelde ve 1.6 benzinlide eat6 var ds4 dizelde eat6 var ds5 içinde olmasını beklerdim. Zaten iki alternatifim var ds5 veya düz vites beetle araçlar gelsin inceledikten sonra karar vereceğim

• Laurin Klement L kullanıcısına yanıt
    Sunu cok acik belirteyim ds5 i o arabayla hic kiyaslamayin bile cok cok baska bir araç.. 156 beygirlik modeli var bizde hep kisa mesafe sabah sksk trafikte 6 km cok dur kalkli aksamda yine ayni yolun donusu 9,5-10 falan yakiyor start stop yok ve surekli kisa mesefa yalniz 15-20 km gidiyorsaniz 7,5-8 ler rahat yakalaniyor kasmadan.. yerinizde olsam ds5 i tercih ederdim ;)

• Suan kendimde dizel arac kullaniyorum dizeli bende severm ama benzinlinin gidisi baska.. dizelin en buyuk avantaji dusundurtmuyor bas ve git sinirlari belli alt limit ust limit :)

Hocam 2.0 araç almak gibi de bi düşünceniz varsa ds5 2.0 hybrid dizeli sipariş edin getirirler uzun süre kullanacaksınız anladığım kadarı ile
    Ds4 eat6 kullanılıyor beklemek lazım ds5te de eat6 gelebilir
    Yeni kasa ds5 te 1.6 benzinli yeni şanzıman var yakıt fabrika verileri daha düşük görünüyor ama yine 9 lt civarı ort. yakacağını düşünüyorum

• Hocam bugün vw deki arkadaşla yaptığım görüşme sonrası beetle dan vazgeçtim opsiyon listesinden çoğu donanımı çıkarmışlar almaya karar verseydim olmazsa olmaz iki veya üç donanım vardı benim için onlarda olmayınca kesin eledim beğendiğim bir iki renkte satıştan kalkmış kırmızı beyaz siyah geliyor şahsen siparişe girince istediğim aracı sipariş edemeyince anlamı kalmıyor

Ds5 e gelince performans olarak aşırı beklentim yok sadece sollamalarda ara hızlanmada yokuşta bayılmasın yeter hız sınırlarında kullandığım için sıkıntı olmaz. Octaviada sakin kullandığım için fabrika verisinin yarım litre altında değerler elde ediyorum ama atmosferik motorlu malum. Ds5 te turbo olduğu için yakıt artacaktır bu durumda biraz gazada basmak isterim ara sıra diye düşünüyorum. 55 litre ile 750 km yol yapıyorum Ankara içinde fakat mesai bitince hemen çıktığım için sorun olmuyor sabahta yarım saat kırk beş dakika da gidiyorum yaklaşık 20 km mesafeyi bunun harici trafik şehir arası gibi. Hız kurallarında gittiğim içinde önümdeki araçla mesafe bırakıyorum dur kalka fazla girmiyorum aracı da zorlamıyorum beni gelip geçen çok oluyor :) buna rağmen ayda iki depo benzin gidiyor. Ds5 te carviser da izlediğimde en az 9.8 litre ile gidersiniz bundan aşağısı zor demişti kullanan birkaç arkadaşta en a 9-10 litrelerde tüketiyor dedi. Aracı 10 yıl kullandığımı düşünürsek ikinci eli önemsemiyorum büyük bir arıza sıkıntı olmazsa. 1.6 dizel eat6 gelse benim için tamamdı zaten birkaç opsiyon sunuyorlar onları da alacaktım 2.0 benim için çok fazla superbde aldık ama ağırlıklı babam kullanacak 6 ileri ıslak dsg adaptif şasi vs sadece bu dizelle alınıyordu performansta isteyince dizelde tek seçenekti Superb te. Daha önce mcp de test ettim beni soğuttu şanzıman. 110 bin civarı benzinlisi tahminim dizeli de 130 bine yakın olur opsiyonlarla 150 bine yaklaşır 2.0 fiyatı baya farkeder hemde benim için gerek yok. Siz olsanız bu anlatılanlara göre nasıl bir yol izlerdiniz dizel alıp etg6 ya katlan yada yakıtı önemseme benzinli eat6 mı dersiniz

Hocam ben cevaplayayim.. oncelikli olarak yeni kasa leonum var 1.6 tdi hergun 50 km yol yapiyorum memnunum arabadan. Babamin arabayi servise on cami degistirmek.icin goturmustuk ds5 i gorduk pesin para odedik aldik ciktik.c4 dizel vardi 2010 model.smdi bu paralara arac bakan birinin sehir ici 10 litre yakiti dusunmemesi lazim.. 2. Olarak biz o degeri 6 km cok sksk trwfikte yakaliyoruz ki sizin yolunuz 10 km uzeriyse rahatlikla 8.5 litre falan yakacaksnizdir ben aracla 7-8 yaktiriyorum 20-30 km gittigim yollarda. 2 litre motora verilen vergilerdense benzinli yuksek.beygir 1.6 benzinli araba daha mantikli. Cunku siz surekli yuksek kilometrelerde seyahat eden ve 300-500 km uzun yollara cikan biri degilsiniz anladigim kadariyla. Araba sizi kesinlikle üzmeyecektir..gercekten cok farkli bir araç. Bva sanzimanda vites gecislerinde sarsma gecikme yok sanzimanla alakali bir problem yasamazsiniz. Eski c4 dizelimizde sarsintili gecisli otomatik sanziman vardi 5 yil kullandik alisiliyor zamanla ama dsg yada zdf sanziman kullandiginizda bu ne ya dedirtiyor..biz iyi fiyata 0 aldik bnm size tavsiyem 3000 -5000 km falan bir ds5 alin keyfinize bakin ;) başka merak ettiğiniz birsey varsa yardmci olabilirim. Bu araba 3.16 ya 136 beygirlige 4 boy falan aciyor denedik performansla alakali supheniz olmasin

• Hocam 10 yıl kullanacaksanız dizel alın benzinli çileden çıkarır insanı bende tiguan vardı ne kadar maddi durumun iyi olursa olsun gözün ibrede sürekli çok rahatsız oluyordum sattım kurtuldum
    Simdi kafam rahat benim araç dizel bmp6 tek kavrama geçiş ler 1den 2ye geçerken özellikle hissediliyor ama alıştım artık sorun etmiyorum performansı bence gayet iyi her binişimde ayrı bi keyif iş mekan gerçekten iyi ama kapılardan gıcırtı sesi geliyor bu malzemeden yada işçilikten değil şasi esnek yapılmış o yüzden passattan daha sessiz ve daha konforlu yol ruzgar sesi nerdeyse yok
    Dsg ne kadar dayanır bilmiyorum ama tam otomatik gibi uzun ömürlü olmaz
    150ye kadar çıkabiliyorsanız 3.18e de bakın uzun süre kafa rahat binersiniz 3 yıl bakım ücretsiz şanzıman harika

• Ayni arabaninda dizeli ayni trafikte 8 den assagi yakmayacaktir o da ayri bir olay

• Hocam ikinizi de teşekkür ederim cevaplar için. Ablamda 3 serisi var 2012 model ama ısınamadım bir türlü açıkçası kamuda çalışan mühendis olarak çok fazla para vermek istemiyorum nedense Mercedes bmw Audi yada başka premium marka olsun hiç düşünmedim daha çok ihtiyacıma yönelik ve imajı aşırı yüksek olmayan araçları seviyorum. Istisna olarak bir tek bmw 4 gran coupe hoşuma gitti ama en ufak şeyler bile opsiyon olarak satılıyor birde bakımı arıza yapsa parçası beni aşar diye düşünüyorum. Dsg olayında kuru kavrama sorunlu bir şanzıman ama kime denk geleceği belli değil 30 binde kavraması bitende var bizim komşu gibi 2012 den beri kullanıp arabayı zorlayıp 90 bine dayanmış ısınma bile yaşamamış olanda var. Gerçi babamınki 6 ileri ıslak kavrama ama kuruya göre azda olsa sorun çıkma ihtimali var eninde sonunda düz vites gibi otomatikte de kavrama değişecek. Ds5 olayında dizele tahmini fiyat vererek 150 bine yaklaşır dedim ama bütçe 120 binler civarı kalanı da kredi veya anne baba teyze yardımıyla olabilir :). Ds5 in yeni ön ızgarası nasıl sizce eskiye göre sportifliği biraz törpülemiş gibi. Bayraktar da bu ay içinde dizel gelir demişlerdi test aracı olursa etg ye bakmak lazım duruma göre bakmalı. Benzin konusunda tüketimden çok sürekli benzinliğe girmek psikolojik olarak kötü oluyor yılda 20 binler civarı km yapsakta 10 yıla vurunca dizel mantıklı geliyor bir fiyatlar belli olsun fiyat durumu vites olayı vs derken birini almak kısmet olur umarım

Biz tesekkur ederiz konuyu canlandirdiniz tekrardan.. ben hala ayni seyi savunuyorum yerinizde olsam 3000-5000 kmde bir da 5 alirim 2015 model 2014 model aradaki fiyat farki nerdeyse 5-6 yillik benzin paranizi cikartir. Yeni izgara elit duruyor fakat eski izgara cok vahsi ben onde giderken aynaya baktigimda jaws gibi geliyor araba. Birde yolda giderken hic selektor kullanma ihtiyaci duymuyorsunuz herkes sag seride geciyor sizi goren o da ayri bir hos his yasatiyor. 1.6 dizeller her ne kadar sakin kullansanizda bu segment arabalarda kesinlikle alinmamali surus zevki diye birsey birakmiyor uzun yol yapanlara lafim yok.. illa dizel diyorsaniz ya 2.0 yada 1.6 thp secin derim israrla. Zamaninda 0 fsi 115 beygir passat almstk verem etmisti bizi gtmiyordu araba mecbur sattik snra

kısmet olursa sıfır düşünüyorum araç yenilendi eski hataları giderilmiştir yeni şanzıman motor gücü biraz daha fazla. renklere de bakmak lazım aslında beyaz birinci tercihti fakat superb beyaz olunca bunu başka seçmeyi düşünüyorum. birde citroende garanti uzatmaya gerek varmı şanzıman motor dahil tüm parçaları kapsıyor mu

citroen alırken nelere dikkat etmeliyim aracı almadan tavsiyeleriniz varmı bayi aşamasında şurasına bakın şu hediyeleri isteyin veya başka bir şey. birde pazarlık oranları ne kadar oluyor kendi distribütörü olan bayraktar bayilerinde mi daha fazladır yoksa diğer bayilerde mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laurin Klement -- 9 Nisan 2016; 15:24:28 >
  • Pazarlık mutlaka yapın vw bayileri gibi diretmezler inerle hatta şu fiyatı veriyorum isterseniz gibi tavır bile yapın boyasına dikkat edin ne olur ne olmaz paspas yada komple koruma isteyebilirisiniz hatta boya makinesi ile gidin diyenler bile var başka firmalarda boyalı araç alıp ruhu duymayan insanlar var citroen için demiyorum
    Garanti kapsamını bilmiyorum benim haziranda bitiyor uzatmayı düşünüyorum
    Dizeli bekleyin eat6 ile gelebilir ben ısrarla dizel diyorum size uzun süre kullanacaksınız hdi motor uzun ömürlü

• hocam bana bu ay içinde dizeli gelecek dediler zaten fiyat listesinde ds için 2016 modeller yayınlanmadı birde citroende geçen yıllarda takip ettiğim şu durum var diyelimki yeni model 2015 eylülde çıktı kasımda ülkemize geldi donanımı belli. nisan mayıs gibi 2016 gelince birkaç donanımda değişiklik yapılıyor tahminim ds5 te de böyle olacak. 2016 modellerde dizel ile beraber gelir diye düşünüyorum ama dizeli etg6 ile gelirse sanırım bir iki yıl 1.6 dizeli eat6 ile getirmezler
    Arkadasin dedigi gibi fiyat kiriyorlar vw grubu gibi degiller.. şanzımani motoru uzun omurludur citroenlerin hediye isteyin boya koruma vs gibi.. bizdeki beyaz yoktu metalik gri aldik cam filmi ile muazzam gorunuyor.. birde 17 jantlarla aldik biz arabanin altina kucuk geliyor modelide cirkin bana gore.. 17 alsaniz bile jantlari degistirin alabiliyorsaniz daha guzel bir jantla tercih etmenizi tavsiye ederim.

Jantları bende beğenmedim opsiyon listesinde jant yok ama aksesuar olarak satılıyordur 18 inçte olabilir fiyat durumuna göre. 18 alınırsa 17 ler kışlık olur bu açıdan da mantıklı. Ankara'da iki bayi var DS store olarak bayraktar var diğer bayiye de sormak lazım DS satışı varmı diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Laurin Klement

Jantları bende beğenmedim opsiyon listesinde jant yok ama aksesuar olarak satılıyordur 18 inçte olabilir fiyat durumuna göre. 18 alınırsa 17 ler kışlık olur bu açıdan da mantıklı. Ankara'da iki bayi var DS store olarak bayraktar var diğer bayiye de sormak lazım DS satışı varmı diye

Çok kötü değil ama ellerinde yoksa artık kullanmadan satıp başka jant alırsınız temizken yine fena değil ama kirlenince baya kötü gözüküyorlar google görsellerden ds5 jant modellerini görebilirsiniz. 19 var sanrm ama o türkiye yollarında pek mantıklı değil ya güzel bir 17 jant alın yada 18 takarsınız en fazla
  • aksesuar kataloğundan 18 jant seçince jant lastikle beraber mi geliyor yoksa sadece jant mı geliyor
    Siparişi o şekilde yaparsanız alırken lastikle gelir

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.