Şimdi Ara

YENİ COROLLA BAŞLIĞI (BAŞKA KONU AÇMAYIN) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
21.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CX2

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

bak gider filo alimi yaparim satis artsin diye
    quote:

Orjinalden alıntı: CX2

BENİ ÇOK ETKİLEMEDİ AÇIKÇASI.ARAÇ ALACAK OLSAM İLK SIRALARDA YER ALMAZDI..İNŞALLAH TOYOTA BU MODELİYLE BEKLEDİĞİ RAKAMLARI YAKALAR..AMA BENCE ZOR..

bak gider filo alimi yaparim satis artsin diye

acikcasi 1.6 olanini cok beğendim ve en full 1.6 40.000 ytl
    simdi ben civic , megane , astra bunlarla corolla arasinda kalsam corollayi alirim...

NE BİLİYİM..BENİ İLK GÖRÜŞTE KENDİNE AŞIK EDEN Bİ ARABA OLAMADI COROLLA.ZAAFLARI DA CABASI.FİYATI BANA YÜKSEK GELDİ..BEN CIVIC FALAN ALMAM AMA, GOLF,FOCUS VEYA ASTRAYA BAKARDIM..ANLADIN SEN ONU KANIMCA....VEYA LEON..

EDİT: BRAVO'YU DA KIYASLAMA YAPTIĞIM ARAÇLAR LİSTESİNE ALMA İHTİMALİM BİR HAYLİ YÜKSEK..AMA FİAT'IN BRAVO DA BAZI ŞEYLERİ AŞMASI GEREKMEKTE..

tabiyki 47.000 e corolla dizel ben dusunmem bile 90 hp bide ona bineceğime yaris uçuyor zaten yarise binmeye devam ederim benim soylediğim 1.6 full icin alinabilecek uygun bir arac sonucta beklentileri karsiliyor o siniftaki....

focus yada golf olur tercihim leonu hesaba katmiyorum cunku elime extra bir para gecerse kesinlikle düsünmeden alacağim bir arac
    eğer bravo gp den kaliteli ve gp gibi sorun cikarmayan bir arac olursa kesinlikle tercih listesine konulmasi gerekir...

zaman cok zaten yarisi 60.000 den once satmam ki cok memnunum belki hic satmam üstüne kuma olarak bravo olabilir

• ne kadar saçma bir dodnımı var yeni yorollanın.

Dizel olunca xenon far ve far yıkama olamıyor.

Düşündüm düşündüm, bir sebep bile bulamadim.

Garip...
  • Güzel araba ya...
  • civic varken almam corolla .. bence hem tip hem motor hem imaj olarak civic daha önde..
  • ARKADAŞLAR BİZİM ARKADAŞ DİZEL ELEGANCE MODELİNİ ALDI 43000YTL BEN BUGÜN TEST ETTİM ARABA O FİYATI HAKETMİYOR KANIMCA BANA YALITIM KONUSUNDA BAŞARISIZ GELDİ. KAPI İÇLERİNDE KULLANILAN MALZEME UCUZ VE KALİTESİZ DURUYOR KOLTUKLARI DAHA İYİ DÖŞEMEDEN YAPILABİLİRDİ GÖSTERGEDE KULLANILAN SİPERLİK ÇOK KALİTESİZ PÜTÜRLÜ SERT PLASTİKTEN YAPILMIŞ. AMA ARAÇ HACİMİNE GÖRE İYİ PERFORMANS SERGİLİYOR. YOL TUTUŞUNU TEST ETME İMKANIM OLMADI. HERHALDE İYİDİR. ARAÇ DIŞARRIDAN BAYAĞI HEYBETLİ DURUYOR AMA ARKA KAPI CAMLARI KÜÇÜK GİBİ GELDİ. HERKESE SELAM
  • tip olarak yeni corolla ile civic karşılaştırılamaz bence, corolla nın çok çekici bir dizaynı var. civic kimse kusura bakmasın ama takoz gibi bir araba en ufak bir estetik güzelliği yok.motorlar konusunda bilgim yok.imaj olarakta honda nın imajı toyota dan dahamı yüksek.
  • bugün gittim gördüm,izlenimlerim şunlar;

aracın ön tarafı eski kasaya göre çok başarılı!
    aracın arka tarafı eskisine göre çok başarısız!
    orta kosulu beğendim eskisine göre(tabi beklediğim gibi değil)
    kapılardaki cam açma/kapama butonlarının bulunduğu yeri kalitesiz buldum.
    vites geçişlerini beğenmedim.
    direksiyon ve göstergeler baş döndürüyor(mükemmel)
    göğüsteki malzeme kalitesi eskisine göre daha kötü sanki.
    iç mekanı ve bagaj hacmi eskisine göre ve sınıfındaki diğer araçlara göre geniş(takdir ettim)
    torpido gözünü beğenmedim üstten açılıyor alttan açılıyor açıkçası tuhaf geldi.
    lastik boyutu büyütülmüş buna ihtiyacı vardı...umarım eskisi gibi yol tutuş problemleri yaşamaz.
    inceleyebildiğim ayrıntılar bunlar.
    cıvıc veya 3 ü corollaya tercih ederim.

bekleneni yapamamış.

• hayal kırıklığına uğrattı toyoota japon olarak şimdilik en iyisi cıvıc
  • Bencede sahsen hiç beyenmedim
    quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

hayal kırıklığına uğrattı toyoota japon olarak şimdilik en iyisi cıvıc
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaLiKkk

Bencede sahsen hiç beyenmedim
    quote:

@malik Hocam sizin vwden başka beğendiğiniz araba yok kiHiç şaşırmadım nedenseAma bu fiyatlarla biraz zor satar.Alacak olanlar biraz beklesin kesinlikle kampanya olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 10 Şubat 2007; 23:52:51 >
  • adamlar alacak kısı nasıl olsa önde oturuyor deyıp ön paneli baya güzel tasarlamıslar. ama arka taraf bana baya dar geldı bırde malzeme kalıtesı çin malı gıbı:)
  • var dostum porche,audi,bmw,lamborjihni,seat,skoda,ferrari,bently,hondanın(2 modeli),fordun bir kaç modeli
    quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

quote:

@malik Hocam sizin vwden başka beğendiğiniz araba yok kiHiç şaşırmadım nedenseAma bu fiyatlarla biraz zor satar.Alacak olanlar biraz beklesin kesinlikle kampanya olacaktır.

• quote:

var dostum porche,audi,bmw,lamborjihni,seat,skoda,ferrari,bently,hondanın(2 modeli),fordun bir kaç modeli
    quote:

quote:

quote:

ohhoo saydıklarının neredeyse tümü vw grubu zaten!

• quote:

Orjinalden alıntı: mussa

quote:

var dostum porche,audi,bmw,lamborjihni,seat,skoda,ferrari,bently,hondanın(2 modeli),fordun bir kaç modeli
    quote:

quote:

quote:

ohhoo saydıklarının neredeyse tümü vw grubu zaten!

honda,ford,ferrari ve bmw var ondan başka

• peki lexus ve acura da varmı.
  • yok
    quote:

Orjinalden alıntı: PALADİUS_ARAGONES

peki lexus ve acura da varmı.
  • Hala fiyat pahalı geyigi donuyor ya

Benzinliler :

corolla 36 dan baslıyor
    focus 38 den
    civic 35 ten
    megane 35 ( 1.6 versiyonu tutup 1.4 fiyatını koyarsanız gidin kafanızı patlatın. )
    307 32
    c4 34

Toyota nasıl pahalı oluyor ? Anlamıyorum ya toyota burda ki 307 c4 megane dan cok daha iyi bir arac. 1 milyar fark hiç bir sey....
  • ekleme phalı dediğiniz
    golf 34 ten başlıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: Mariuhana

Hala fiyat pahalı geyigi donuyor ya

Benzinliler :

corolla 36 dan baslıyor
    focus 38 den
    civic 35 ten
    megane 35 ( 1.6 versiyonu tutup 1.4 fiyatını koyarsanız gidin kafanızı patlatın. )
    307 32
    c4 34

Toyota nasıl pahalı oluyor ? Anlamıyorum ya toyota burda ki 307 c4 megane dan cok daha iyi bir arac. 1 milyar fark hiç bir sey....

• arkadaşlar tasarım zevk işi biraz aracın görüntüsü ben çok hoş olmuş arkası dışında ve emin olun piyasa lideri olcak bu araç gerek iç tasarımı gerekse motor olsun çok iii almanlar su dökemez o motor gücü ve yakıt azlığına dün cnn türk te izledim auris ve corolla nın testini abi resim cok farklı tv de çok farklı zaten adam öve öve bitiremedi yapmış adamlar yine ayrıca motor ve şanızman tamamen yani eskisi üzerine geliştirilmiş modeller değil ayrıca pahalı denmesini anlamıyorum reanult sümbüle dünyanın parasını veriyoalr dizeline 10000ytl vermem bu kadar mı çirkin olur iyyyyyyyyyyy fiyat lar 3-5 inar 4-5 aya daha eski kasalar hala satılıyor unutmayın yenisin biraz pahalı olması normal bu şekilde bile bu standartlarda bi araba için pahalı değil izleyin görün 1 yıl sora nasıl satış rakamlarına ulaşılmış civic te çok başarılı aynı segmentte ama spor tasarımı orta ve yaşlı kısmı etkilemedi pek ama genede civic ve corolla tek geçerim 2 sini

• Herkeze merhabalar,
    Bu forumu uzun zamandır bende takip ediyor.
    Genellikle corolla bu forumda pek begenilmeyen arabalar arasında yer almasına ragmen gercek dünyada corolla cok begenilen arabalar arasında olması beni cok şasırtıyor.
    Bazı yorumlara katılmakla bazılarına katılmıyorum. Özellikle bazen corolla ve aynı sınıfadaki arabaların standart bir arac oldugunun unutulup cok fazla beklentide olunması beni sasırtıyor. Arkadaşlar unutmayalım ki bu arabalar standart donanımlı halk sınıfı arabalardır hiç biz zaman bir S klas konforu ya da benzer özellikler taşımlarını beklememeliyiz benim kanımca. ( Yani demek istediğim şey saatte 180km/s hızla giderken aynı segmetteki bir araba için mesela megane içeri az gürültü alıyor corolla çok gürültü alıyor denmesi gibi, arkadaşlar bu segmentteki arabalar böyle yüksek hızlarda giderken içine elbetteki epeyce fazla ses alırlar.) Kaldıki bu sınıfdaki arabalar ile saatte 180km/s hız yapmak ne kadar doğru o da tartışılır. Ayrıca unutulmamalıdır ki donanım arttıkça arabanın arıza yapma olasılığıda artmaktadır. Benim yorumlarıma gelince bir arabanın iyi olması hangi arabanın hangi amaçla nerede kullanılacağı göz önünde bulundurularak incelenmelidir. Demek istediğim konu özetle şu şekilde yorumlanabilir sürekli şehir içinde ve çok yol yapıyorsanız bir dizel araba kullanmak gayet mantıklıdır. Birde anlam veremedeğim bir diğer konu arabaların performanslarının bence cok gereksiz bir şekilde karşılaştırılması yani 100-110 hp lik bir araba ile 120 hp lik bir arabanın 0-100 km /saat ve benzeri perfromanslarının karşılaştırılması. Arkadaşlar unutmamalıyız ki corolla ve benzer sınıfdaki araçlar insanlara hizmet vermek için yapılmış araçlardır. Şayet siz bunu hız yapmak ya da benzer şeyler için kullanıyorsanız yanlış bir tercih yapmışsınız demektir. Kaldıki Türkiye de hız sınırları ve yolların durumu hız yapmak için ne kadar elverişli hepimiz bunun farkındayız. Benim kanımca bu sınıfdaki arabalar alınırken ihtiyaç ve amaç doğrultusunda seçilirse daha mantıklı bir seçim yapılmış olur.
    Ayrıca bence otomobil alınacağı zaman markanın ve modelin geçmişinede bakmak bence önemli bir konu. Yeni çıkmış bir otomobil modelinin yıllardır üretimi süren bir modelden daha iyi olmasını beklemek biraz şans gerektiren bir durumdur. ( Kastettiğim oturmuş bir marka ile yeni çıkmış bir markanın modellerinin karşılaştırılması, Toyota ile kia ve benzer markaların karşılaştırılması gibi) Ve genellikle otomotiv sektörü deneyim tecrübe ve mühendislik gerektiren bir sektör olduğu için sağlam markalar her zaman ayakta kalacaktır.
    Son olarak iki konuyuda sizinle paylaşmak istedim, birincisi otomobil seçiminde hangi ülkede olduğunuzunda önemi vardır, yani fransada yaşıyorsanız Renault, citroen gibi arabaları rahatlıkla alabilirsiniz ama Türkiye bu arabaları almak için servis, satış sonrası destek, arıza istatistiği ve bunun gibi konuları iyice araştırıp almakta yarar vardır.
    İkinci konu ise bence otomobil alacakların çok dikkat etmesi gereken bir konu ise arıza istatistiklerinin dikkatli incelenmesi.
    Bu arıza istatistikleri içeren güzel bir link olduğu düşündüğüm sayfayı aşağıda veriyorum.
    http://www.anusedcar.com/
    Bu arada toyotayı begenmeyen arkadaşların burada toyotanın arıza istatistiklerinde çok iyi sonuçlar verdiğinide inceleyebilirler.
    http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/toyota-corolla
    Dolayısıyla yeni kasa corolla ile ilgili yorumlarıma gelince resimlerinden gördüğüm kadarıya ben sadece hız ibrelerini pek begenmedim ( zevk meselesi) ama onun dışında gayet güzel bir araç yapmış adamlar ve tahmin ediyorum yine bu kasa epeyce satacaktır. Ve yıllarca problemsiz binilebilecektir. Zaten bu sınıf araba üreten üreticilerin asıl amaçları gösterişden daha çok güveliği ve konforu olabildiğince yüksek, kullanıcısına maliyeti düşük problemi minimum yapılmış otobomiller sunmak diye düşünüyorum.

Bu arıza istatistiklerinde bmw 3 kasanında ne kadar problem cıkarmaya müsait bir araba olduğunu görebilirsiniz.(yanlış hatırlamıyorsam yeni alınmış her 100 bmw 3 kasa arabadan 11 tanesi arızalı cıkarabiliyor, Her araba tutkunu gibi bende bmw den hoşlanmama rağmen bu istatistiklere her baktığımda bmw den bir parça daha korkuyorum.)

selamlar…

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.