Şimdi Ara

Yeni Corsa 1.3 cdti 75 BG? 90BG?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babama yeni corsa'nın dizellerinden birini almaya karar verdim. Fakat 75'lik ile 90'lık arasında kaldım. Sürüşü, yaşı itibarı ile çok seri değil. Dolayısıyla çok hız yapmaz. Düşük beygirli olan daha mantıklı gibi dursa da, 90 beygirlik olanın 6 vitesli olması ona daha knforlu bir sürüş imkanı verir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Bu konuda kullanıcı arkadaşların bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Ayrıca, değişik forumlarda 1.3 cdti'ın benzin sarfiyatı konusunda 9 kuruştan 17 kuruşa kadar çeşitli rakamlar veriliyor. Ortalama bir kullanımda rakamlar nelerdir?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• eğer maddi durumu çok zorlamazsa 90bg al 6.vites uzun yolda sessizlik ve ekonomi ve konfor sağlıyor..Araç süper..
    quote:

Orjinalden alıntı: iliadin

Sevgili Arkadaşlar,

Babama yeni corsa'nın dizellerinden birini almaya karar verdim. Fakat 75'lik ile 90'lık arasında kaldım. Sürüşü, yaşı itibarı ile çok seri değil. Dolayısıyla çok hız yapmaz. Düşük beygirli olan daha mantıklı gibi dursa da, 90 beygirlik olanın 6 vitesli olması ona daha knforlu bir sürüş imkanı verir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Ayrıca, değişik forumlarda 1.3 cdti'ın benzin sarfiyatı konusunda 9 kuruştan 17 kuruşa kadar çeşitli rakamlar veriliyor. Ortalama bir kullanımda rakamlar nelerdir?

• quote:

Orjinalden alıntı: nouma35

eğer maddi durumu çok zorlamazsa 90bg al 6.vites uzun yolda sessizlik ve ekonomi ve konfor sağlıyor..Araç süper..
    quote:

Orjinalden alıntı: iliadin

Sevgili Arkadaşlar,

Kesinlikle katılıyorum.Bizde baktık ikisi arasında sadece 1500 ytl fark var.Bence 90hp lamak daha mantıklı.Nede olsa yeni teknoloji

• 2007 1,3 CDTI Cosmo 90 hp ile şu an sıkışık E5 trafiği ağırlıklı 8 lt/100 km yakıyorum, daha 1000 km olmadı. 75 hp'yi denemedim ama 90 hp'den memnunum performans olarak; biraz gürültülü ama insan alışıyor motor sesine zamanla.
  • bende 75hp yi kullanıyorum, tahmin ediyorumki 90 beygirliğin uzun yol avantajı dışında bi avantajı yok
    şöyle söyliyim 75hplik aracım 2000 devirde 5. viteste 85km/saat yapıyor
    3000 devirde 110km/saat yapıyor
    yani demek istediğim 75 beygirliği alırsan otobanı felan unut

ama ilk kalkışlarda, ara hızlanmalarda ikisi arasında çok güç farkı yok...
  • 2 Hafta önce eşime yeni corsa (cdti 90 Hp) aldım İzmirden. Enjoy+sporpaket+cruise control+boya,motor,döşemekoruma+camfilmi+güvenlikfilmi. 32,750 verdim hepsine. Bana göre aracın en büyük handikapı görüş açıları,zaten 3 hafta önceki Auto Show sayısında bunu detaylıca görebilirsiniz.Torpido biraz küçük ama kapı içlerindeki 1,5 cep ve yolcu koltuğu altındaki raf telafi ediyor.

-Park sensörü sadece arka tampolara takıldığı için faydası düşük (problem ön görüşte daha çok) bayiden
    başka birşey koparın bence (cruise control,extra garanti vs.).

-Direksiyon hissi,yol tutuş,kullanılan malzemeler çok iyi.Bazı markaların kompakt sınıfta kullanmadığı
    malzemeler sizin arabanızda standart.

-Müzik sistemi gayet iyi ama bana koltuk kumaşları vasat geldi (tekstilciyim belki ondan):))

-Almadan önce cdti 75 bg test etmiştim.Peformans yeterliydi ama dönüşlerde ve klasik şehir içi trafiğinde ''yarım debriyaj '' yaptığında biraz yığılma yaptı.Performansa çok merakınız yoksa bile akıcı bir sürüş için 90 Hp'lik cdti alın derim.Tüketimde de fark etmiyor.

-Performans konusunda hassas olan arkadaşlar mutlaka (şartlarını çok zorlamıyorsa) 1500-2000 ytl fazla verip bu versiyonu alsın. 6. vites sayesinde otoban uzun yol gürültüsü düşüyor ve 90 hp + 200nm tork keyifli sürüş yaşatıyor.Torkta,hpde % 20 daha fazla .Hem keyifle kullanıcaksın hem de satarken az da olsa tahsil ediceksin hem de 2. el de tercih sebebi olacak. Hepinize iyi günler!!!

• 90bg iyidir iyi!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni astra 1.3 cdti
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili Arkadaşlar,

Yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim. Dün itibarıyle, buradaki ve bazı yurtdışı sitelerdeki kullanıcı bilgilerinden faydalanarak, Corsa CDTI Njoy Spor Pk. 90 BG'in sipariş ve kaporasını verdim. Şimşek grisi veya Gökyüzü Mavisi renklerinden birini düşünüyorduk. Şimşek Grisi ellerinde olmadığı için Gökyüzü Mavisi nasip oldu. Bize maliyeti Karter koruma+ alarm 32.700'e geldi.

Dizel yakıt seçimi konusunda birçok düşünce arasında kafam karışmadı değil. Sanırım en mantıklı seçim Total veya Opet Eurodieselleri olacak ???? Bu arada dizel araç kullanan arkadaşların extra katkı maddesi kullanıp kullanmadıklarını merak ediyorum.

Yeni araç ailenin ikinci Opeli ama ilk dizeli olacak. Halen kullandığım, km'de 35 kr yakan Astra 1.6 Aut. 'tan sonra Corsa sanırım ilaç gibi gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliadin -- 8 Temmuz 2007; 19:06:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.