Şimdi Ara

*DAİKİN NDJ D2CND024* Kullanıcıları (328. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.866
Cevap
105
Favori
498.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Merhaba ismim yasin yeni üye oldum forum'a bir kaç sorum olacak bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim. honeywell y87rfc2090 model oda termostatı aldım kombim ariston class evo . montajı yapan arkadaş kombi üzerinden su sıcaklığını 60dereceye ayarladı. cihaz üzerinden bende 22,5 yaptım. cihaz ilk çalıştırdığımızda 19 derece gösterdi sonra kombi çalıştı 60 derecede yanmaya başladı 19,5-20-21 felan derken 22,5 geldi kombi durdu kombiye baktım su basınç derecesi 3e gelmişti kırmızı çizgi biraz su boşalttım 2,5 ayarladım basıncı sonra 2 saat çalışmadı kombi su basınç saati 1 in bir tık altına düştü ot cihazı 22,5 ayarlamıştım cihaz 23 gösterdi petekler buz gibiydi ama farklı bir ölçüm cihazım olmadığı için içerinin sıcaklığını ölçemedim gece 3 gibi uyanmıştım baktım petekler sıcak ya yeni çalışmış yada zaten çalışıyordu cihaza baktım 22,5 gösteriyordu . sabah işe giderken sayaç üzerinden baktıgımda 2m3 gaz tüketmiş. ot yokken 4 m3 yakıyordum geceden sabaha. 1 günlük tüketim 7,5-8 m3 arası oluyordu. forumlarda okudugum bir kaç şey aklıma takıldı.

1. petekler sıcak oluyor suyu devirdaim ettiği için yazıyordu
    2. ilk kez çalıştırdık cihazı acaba öğrenme modunda oldugu için mi petekler soguk oluyor
    3. ot cihazını yükseltiyorum ateşleme yapıyor bağlantı veya kopma söz konusu değil.

herkese teşekkür ederim şimdiden. cihaz hakkında şunu yaparsan güzel olur şöyle yaparsan kötü olur dediğiniz bir nokta varsa uyarırsanız sevinirim.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Peki min. ve max. değerleri kaç yapmam daha uygun olur ve ayarladıktan sonra modülasyonlu olarak çalışacak dimi.
    Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daikin Ndj P 28 Kw 2 yıl oldu alalı, her sene problem çıkardı. Şans mı bilemedim! Şikayetvar'da kıyamet gibi sorunlar var, sanırım yalnız değilim. Acayip sesli çalışıyor. Şimdi de genleşme tankı değişecek. Firma benim değiştirin talebimi sallamıyor. Doldurma musluğu, tahliye vanası önceden değişti. Güya yeni kombi aldım, eskisi kadar problemli diyebilirim. Japonlarla alakası yok bu firmanın.. Oraya mail atacağım.. Umarım işe yarar..

• YsnBey06 Y kullanıcısına yanıt

Merhaba Yasin,

Aynı oda termostatını bende Daikin NDJ ile kullanıyorum. Benim kombi ısı değerim 50.

Telefon uygulamasını indirip kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra telefondan haftalık ısı programlamamı yaptım. Sabah 06-08 arası 23 derecede , 08-17 arası 22, 17-23 arası 23, 23-06 arası 22 olarak her gün programladım ve öyle bıraktım. Yaklaşık bir yıldır aynı değerlerde ellemeden duruyor. Sadece misafir falan gelecekse ve küçük çocuk varsa 17-23 arasını 24'e çekiyorum.

Evinin dış yalıtımı iyiyse, kapı ve pencerelerden hava akımı kaçağı yoksa o gördüğün yakma değerleri gayet normal. Bende de öyle, geçen ay 295 TL fatura ödedim komşularımda 500'den aşağı ödeyen yoktu. Bu ayda fatura kesim tarihinden beri 20 gün oldu , bu ayarladığım değerlerle kombi 50 m3 bile yakmadı, öğrenme tamamlandıktan sonra, değerlerle fazla oynamazsan anormal bir tasarruf sağlıyor. Şu an komşularımın sayaçlarına baktığımda 90-100 m3'ü geçenler çoğunlukta... Hatta ilk aldığımda bende garipsemiştim ve evi başka bir derece ile sık sık kontrol etmştim ama ısıyı OT cihazındaki ile aynı görünce bırakmıştım

Peteklerin soğuk olmasına takılma, termostatı merkezi bir yere konumlandır, evin ısısı termostatın ısı değerindeyse kombiyi çalıştırmaması normal, buna takılma. Benimde 22 derecede olan gündüzleri çoğu zaman petekler soğuk yada 2-3 saatte bir kısa süreli çalıştırıp ılık oluyor ama ev gündüzleri sabit 22 derecede. Akşam 18'de çalıştığını görüyorum, ısı 23'e çıkana kadar petekler ısınıyor sonra yine aynı...

Termostatta dediğin gibi öğrenme modu var, bu süre bir hafta 10 gün kadar sürüyor. Sen değerleri ayarla, bırak işini yapsın. Sadece 10 günde bir kombinin su basıncını kontrol et , azalma olursa tamamla o kadar. Honeywell Y87RFC2090'ın fiyatı piyasadakilere göre biraz yüksek ama ben geçen sene bunu aldığıma çok memnunum, seninde bu termostattan ve tasarrufundan çok memnun kalacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 31 Ocak 2023; 16:19:13 >

• yolcum kullanıcısına yanıt

Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim . Ankarada ikamet ediyorum geçen ay 1330 tl fatura ödedim sitede arkadaşlar general life ht300 S smart almışlar bende ondan alacaktım ama üretimde kalmamış bende forumda honeywell'e denk geldim ve bunu aldım . telefondan ayarı yapamıyorum mesela derece yükseltip alçaltamıyorum ayarlıyorum ama yine eski derecede kalıyor. diğer sıkıntım dediğim gibi petekler çok soguk oluyor kombi devreye girmiyor ( giriyor ama 2 saat sonra belki ) ot üzerinde hep 23 derece yazıyor balkona koydum cihazı yine 23 gösterdi anlamadım . servisi aramıştım akşam görüntülü arayip bir kaç ayar yapalım dedi 12 saate normalde 4m3 gaz yakardım 2 m3 yakmısım dün akşamdan sabaha 12 saate

Muhtemelen OT'nin bağlantı aşamasında, router bağlantısında bir sıkıntı yaşadınız yada ev tanımlamasında bir sıkıntı yaşadınız o yüzden telefondan bağlantınızda bir sıkıntı var.
    Servis desteği iyidir, akşam yapacağınız görüşmede telefona kurulumunu ve diğer ayarlamaları yaparsanız sorun kalmaz. Bağlandıktan sonra alttaki gibi görüntüler alacaksınız ve ayarlamaları yapabileceksiniz.

Peteklerin sıcak yada soğuk olmasını dert etmeyin. Evin iç ısısı OT'de sizin ayarladığınız değerdeyse, petekler buz gibi de olsa kombiyi devreye almaz çünkü evin ısısı sizin ayarladığınız seviyededir...

25 derece yazan resimdeki gibi telefondaki uygulamasındaki ayardan hedef derecenin üst tarafına tıklayarak sıcaklığı arttırıp, hedef derecenin alt tarafına tıklayarak ısıyı düşürebileceksiniz. İstediğiniz bir saate kadar yada sürekli tuşuna basarak kaydettiğinizde de OT bu yeni değere göre işlem yapacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 31 Ocak 2023; 18:4:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• yolcum kullanıcısına yanıt

Hocam bu ekrani aciyorum bende ayar yapiyorum basili tutuyorum yuvarlak donuyor sag ustteki carpiya basip cikiyorum yine eski derece oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çarpıya basarsan işlemi iptal edip çıkıyorsun demektir.

Sıcaklığı ayarladıktan sonra alttaki iki seçenekten birini seçeceksin. Ya sürekli aynı sıcaklıkta kalsın düğmesine basıp DEVREYE AL yazısına basıp onay verip çıkacaksın yada saat işaretine basıp sonra da hangi saate kadar o sıcaklıkta kalmasını istiyorsan o saati yazıp sonra da "DEVREYE AL" yazısına basıp öyle çıkacaksın...

Bunlardan birini yapmadan çarpıya basarsan, işlem onaylanmadığı için eski değerde devam eder, tabi ki olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 31 Ocak 2023; 19:49:49 >
  • Ok teşekkur ederim hocam . Tek sorun ot nin derecesi kaldi 😂 ot yi balkona koyuyorum evdeki bir termometre ile ot 23 de duruyor veya 5 dk sonra dusmeye basliyor diger oda termometresi 18 gosteriyordu ot hala 22 deydi sonra oturma odasina gectim termometre 19,5 oldu ot 21 dustu bukasar gec tepkime vermesi algilamasi normal mi

OT’ler kapalı alanlar içindir. Tepki süresi normal dereceler gibi hızlı olmaz diye düşünüyorum.
    Kullanıcının ayarladığı değerde
    Stabil durması hedeflendiği için , odadan balkona balkondan odaya taşıdığında , ani ısı değişiklikleri ile kafasını karıştırıyorsun.
    Evin içinde böyle büyük ısı değişimleri aniden yaşanmaz Böyle yaparsan elindeki OT’nin öğrenme sürecini bozarsın , ayarlarını öğrenmesi daha uzun sürer.

Hiç daha fazla kurcalama, Üstte İlk mesajımda yazdıklarımı uygula bırak kendisi zamanla öğrensin programlayacağın ısı ve zaman ayarlara göre evin ısısını ayarlasın, sende yaslan arkana…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ayarlari yaptim biraktim hocam 8 m3 yakiyordum 5 m3 yakmisim 24 saate dediginiz gibi yaptim tesekkur ederim artik kendi haline biraktik :)

• _M_e_t_i_n_ _ kullanıcısına yanıt

%50 %100 yapsan olur modulasyonlu ot kullaniyorsan kendisi ayarlar otsuz da kendini ayarlar gidiş dönüş farkina göre ayarliyor sonucda hem pompa hem fan modulasyonlu komdi.

• umutsen U kullanıcısına yanıt

Allah yardimcin olsun bu bnm sanirsam 4 senem olucak şuana kadar sadece doldurma muslugum değişmişti,sesli calişmasi şikayetci cok okudum genleşme sesinden gelen ses kombi yüksek ayarlarda calişildigi için 60-70 vs parcalarda genleşme gevşeme mevdana geliyor diye okudum

• Inst.Tech. I kullanıcısına yanıt

Merhaba kolay gelsin

Bende Daikin NDJ 24Kw Premix Kombi kullanıyorum.

modülasyolu oda termostatım ve dış hava sensörümde var

kalorifer sistemi için kombimi daha verimli kullanabilmek adına düzeltmem gereken

önerdiğiniz parametre ve değerler var mıdır?

• Herkese selamlar, görüşmeyeli iyisinizdir umarım, Coolomar şehzade ve diğer hocalarım. 4 yılı doldurmak üzereyiz Minik kombimizle 😁 fakat son 1 haftadır JJ-64 hatası alıyorum ve genellikle sıcak su istendiğinde geçiyor, resetleyerek çözüyorum. Ne yapabilirim bu sorun hakkında parametre ayarları vs? Teşekkürler şimdiden

• MeraklıForumcu M kullanıcısına yanıt

Baca gaz sensör arizasi diye geciyor servise arayip değiştirtin bence resetlemekle olmuyor bi yere kadar reset dğzelmediyse cagirin hocam beklemeye degmez

Cevabınız için teşekkürler hocam, Baca gazı ısı hatası imiş, 3 sene önce aynı arızayı yaşamış tespit edip garantiden değiştirtmiştim. Sanırım yine değiştirticeğim, neden oluyor acaba bu sorun sensörün kalitesinden mi yoksa başka bir şey mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeraklıForumcu -- 3 Şubat 2023; 10:39:23 >

Teşekkür ederim. Valla şans falan değil, bunlar böyle üretilmiş zira bir kombi bu kadar ses çıkaramaz/çıkarmamalı. Bir de mutfak salon bir olunca dayanılmaz oluyor. Bu arada geçen yıl 3 bu yıl da 2 kişiyi Daikin almaktan alıkoydum. Eşimin dostumun markaya aldanmalarına izin vermeyeceğim

• umutsen U kullanıcısına yanıt
    Sizin sorununuz neydi hocam? Geçmiş olsun. kombi çok sessiz çalışıyor benim 4. Yıl dolacak bir kaç şey hariç gayet memnunum, 4 yıl içince baca gazı ısı sensörüm 2. arızayı yaptı bu hafta Allah'tan servisim iyi çağırıcam garantiden değişsin.

• Mrh arkadaşlar Daikin ndj 24 lük kombi var. Buradaki yorumların çoğunu okuyarak dış hava sensörü alıp taktım. Ayrıca honeywell t3r ot var sos 19da ot 19da ısı eğrisi 14te. P06 50 yaptım sonra yavaş yavaş 75 yaptım p17 şuan 20de daha önce 10 du 7 düşürdüm olmafı tekrar 20 yaptım. Benim şöyle bir sorunum var oda sıcaklığı 19 olmasına ve ot tarafından ısı talebi olmamasına rağmen kombi sabit yanıyor hiç kapanmıyor bu çok fazla tüketime neden oluyor. Baya çaresiz kaldım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu arada u06 16 derecede. Şimdiden çok yşklr

• 
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.