Şimdi Ara

Yeni Defender 90 Hard Top sahipleri (ve sıra bekleyenler) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
167
Cevap
15
Favori
34.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün uzun yol gece sürüşü yaptım, otomatik farlar hoşuma gitti. Çünkü Uzunları da karşıdan gelen araca göre ayarlıyor. Hiç uzun kısa açıp kapamıyorsunuz, herşeyi kendisi hallediyor siz hiçbirşeyle uğraşmıyorsunuz.

• Bugün şehir dışında internetin çekmediği bir yerde telefondan navigasyona bakmaya çalıştım, haritalar çalışmadı tabi. Sonra Defender'daki navigasyon aklıma geldi, internetin çekmediği yerde gayet güzel çalıştı Yeni Defender 90 Hard Top sahipleri (ve sıra bekleyenler) 

• Merhabalar, iyi forumlar.

Yaklaşık 1 haftadır Defender 90 sahibiyim, aracımı aldığım gibi çelik jantlarını 22 inç jantla değiştirdim. Şimdi de kısmetse aradaki seperator’u sökmeyi ve cam açtırmayı planlıyorum. Nasıl/nerede yapılacağı konusunda bilgim var ancak şu konularda bilgim yok;

1. Seperator ve/veya cam açtırmak herhangi bir trafik cezası getirebilir mi?

2. Seperator ve/veya cam açtırırsam araç muayeneden geçer mi?

Dipnot: Aranızda sadece seperator söküp muayeneden geçen ve ceza yemeyen varsa da belirtirse sevinirim 🙌

Araca koltuk takmayı düşünmüyorum, sadece bunlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Frozentt F kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam, 2023 modellerde donanım farklılığı oluyormu? Yaklaşık ne kadar sıra beklediniz?

Ben sadece seperatörü çıkardım, işten güçten dolayı cam taktıramadım daha. Bu zamana kadar daha trafik cezası yemedim ve muayene zamanı gelmedi, oyüzden birşey diyemeyecem.

Ancak ilk fırsatta cam taktıracam, geri manevra yaparken çok önemli. Arka tarafa koltuk takmadıkça camlar bir problem yaratmayacaktır bence. Çünkü araç zaten camlı, şasi kesilip yeni cam takılmıyor. Mevcut camlar plastikle kapatılmış sadece.

Olmadı muayeneye giderken dış plastikler çift taraflı bant ile geçici olarak yapıştırılır, muayeneden sonra çıkarılır bitti gitti.

• Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yani aracımda büyük ekran yok, aynada kamera yok ancak air süspansiyon var galiba zaten bütün 2023ler böyle. Ben sıra beklemedim, aracımı 2.el satın aldım.

Bugün TÜVTÜRK’e gittim, oradakilere danıştım ve bana koltuk taktırmanın imkansız olduğunu ancak cam taktırmanın mümkün olduğunu söylediler. Cam taktırmadan önce proje çıkartmam, sonrasında TÜVTÜRK’e tadilat muayenesine gelmem ve sonrasında da herhangi bir notere gidip araç tipini kamyonetten camlı kamyonete çevireceğimi söylediler. Bundan sonrasında herhangi bir ceza olmayacağını belirttiler.

Proje için Makine Mühendisleri odasını aramam gerektiğini söylediler ben de aradım, ulaştım. Kendileri artık proje çizmediklerini ve benim kendim herhangi bir araç projecisi bulup onlara çizdirmem gerektiğini söylediler.

Projeci buldum, proje çizim 2.000 TL, cam taktırmaya (doraglass) 12.000 TL fiyat aldım. Projeden sonra aracın TSE onayına gitmesi gerekiyormuş, o da 1.800 TL civarı alıyormuş. Bunlara ek de tadilat muayenesi masrafı (1.150 TL normal muayeneyle aynı) var. Ayrıca noterde de galiba 700 TL civarı bir ödeme çıkıyor, toplam 18.000 TL civarı tutuyor.

Yalnız projeci bana şey dedi, Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi’ne sorun eğer bunlardan sonra ekstra ÖTV çıkma durumu olur mu diye. Bunun üstüne Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğü’nü aradım (İstanbul Ümraniye) onlar da ÖTV birimine aktarmaları gerektiğini söylediler. ÖTV birimi çok yoğun olduğu için 15 kere aramama rağmen telefonu açmadılar. Danışmayı tekrar aradım, çalışma saatlerini öğrendim ve yüz yüze gelip ÖTV birimiyle görüşüp görüşemeyeceğimi sordum, görüşebilirsiniz dediler.

Inşallah önümüzdeki günlerde Ümraniye’ye gidip güzel haberi almak istiyorum. Sizleri buradan bilgilendiririm.

Not: Proje, TSE onayı, muayene ve ruhsat değişikliği yapmadan cam yaparsanız araç muayeneden geçmiyor

Tahminimce eğer siz bunları yapmadan cam yaparsanız trafik polisi insiyatifine göre size ceza yazabilir o yüzden bunları yapmakta fayda var. Cam masrafına ek 6.000 TL 115.000 dolarlık bir arabaya değer bence :))

Ve evet, Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi’ne gittim. Araca koltuk taktırıp proje vs o muhabbetlerin hepsi İMKANSIZ. Uğraşmayın bile, cezaları da çok yüksek. Ancak cam imkanlı.

Cam taktırınca da aracın ÖTVsi %4’ten %15’e çıkıyor. Eğer araç 5 yaşını doldurduysa bu ÖTV farkı çıkmıyor.

Aradaki seperatörü sökmek imkansız, o panelvanlarda da kamyonetlerde de zorunluymuş. Yukarıdaki postta anlattığım her şeyi yapsanız da, ÖTV farkını ödeseniz de seperatör kalmak zorunda.

Bilgiler için teşekkürler hocam.

Ben seperatörü çıkarmak zorunda kaldım ihtiyaç o yönde olduğu için. Gerektiğinde tekrar yerine takılabilir diye düşünüyorum.

• Herkese merhabalar arkadaşlar;
    Benim gibi araç bekleyen arkadaşların durumlarıyla ilgili bir gelişme var mı?
    Merak ettim bir sormak istedim ?

Ben; Borusan Avcılar ile dün konuştuğumda Ağustos’un 15’inden itibaren araçların gelmeye başlayacağını. En son Temmuz ayında gelen araçlardan, Eylül 2022’de kapora veren müşterilerin araçların teslimatlarının yapıldığını söylediler. Yeni gelen araçların Hayalet Ekranla geldiğini ve Araçların Fiyatlarının da, 20 Jantlı gelen araçlarda 3.200.000₺ civarında olduğunu ve 22 Jantlı ve Black Paketli araçlarda da 3.400.000₺ civarında olduğunu ve gelen araçların çoğunun standart 20 jantlı olduğunu, bunun dışında da kapora verip araç bekleyenleri aradıklarında çok fazla iptal almadıklarını söylediler…
    Bendeki bilgiler şuan için bunlar, farklı bilgilere sahip arkadaşlar yazar ve bilgi paylaşımında bulunursa çok memnun olurum…Teşekkürler

• Hayalet ekran dediğiniz hız kadranı değilmi hocam? Full dijital olarak geliyorsa çok iyi valla. Şimdiye kadarki bütün araçlar çip krizi falan filan bahanesiyle analog kadranla geldi. Peki orta ekran da büyük olarak mı gelecekmiş yoksa o yine aynı standart mı? Başka donanım farklılıkları varmı ?

Jant olarak bence ne kadar küçük o kadar iyi diye düşünüyorum, bendekinde şu allta resmini koyduğum model var, çift renkli 20 inç boyutu. Boyutundan memnunum ama sürterse çizilirse tamiri zor. Seçme şansım olsa tamiri kolay olan daha sade birşey seçerdim, ne gelirse okey dedik arabanın rengini bile seçemedik çoğumuz :)

Yeni Defender 90 Hard Top sahipleri (ve sıra bekleyenler)

• senelik bakım fiyatları yetkili serviste ne kadar yaptıran var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba bende mtv 6 aylik 12905₺ gorunuyor 2305₺ olmasi gerekmiyor mu?

• Yeni Defender 90 Hard Top sahipleri (ve sıra bekleyenler)

2023 başından beri Eylül'e kadar 8 ayda toplam 449 adet defender 90 satılmış.

• Merhaba, yeni defenderlarda en ufak bir değişiklik halinde (ses sistemi, ara panel sökme, vb,) maliye veya polis tarafından tespit yapılıyor ve araç sahipleri vergi incelemesine alınıyor. İnceleme sonucunda 7-8 milyon TL cezalarla karşılaşılıyor. Bu cezalara karşı açılacak davalarda ekibimle beraber yeterli deneyime sahip olmakta ve cezaları düşürebilmekteyiz. Umarın böyle bir durum yaşamazsınız ancak eğer böyle bir durumla karşılaştığınızda benimle iletişim kurarsanız size yardımcı olabilirim.

• Arkadaşlar herkese merhaba. Dün teslim aldığım Defender 90 aracımla aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracın İstanbul içinde hız sınırı limitlerinin kaç olduğunu çözemedim. Örneğin Avrupa Yakasında sahil yolunda hız sınırı 80 mi 60 mı?

• Merhaba hayırlı olsun,Defendar 90'larda orta kol dayama 3 kişilik olabilen versiyon türkiyeye geliyormu bilginiz varmı

• alperbb13 A kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam, son araçlarda donanım farkı varmış sanırım dijital gösterge gibi. Bunlar için fiyat farkı çıkıyor mu yoksa liste fiyatından mı veriyorlar?

Hız sınırı olarak ben hiç durdurulmadım ama bizim araçlar ticari olarak geçtiği için limit 60 sanırım.

• Teşekkür ederim bilgilendirme için. Benim araçta interaktif gösterge paneli (ghost ekran), airmatic, clearsight iç dikiz aynası standart olarak geldi. ekstra olarak black paket, siyah kontrast tavan, 22 inch jant, ebony morzine tavan döşeme ve eiger gri renge ödeme yaptım. Ekstraları ve paketleri ben seçmedim, şansıma bayide hazır araç bulunca ekstralarıyla almış oldum

• hocam farlar drl led mi?

hayırlı olsun

• hassansahinn H kullanıcısına yanıt

Nadir birkaç adette geldi geçen sene, bu sene hiç gelmedi. özel siparişle talep etmek gerekir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.