yeni bir makinaya (e6300+ds3)deneme amaçlı win ME kurmaya çalıştım. bir şekliyle olmadı. c:/ d:/ içine girebiliyorum. harddiskte depo edilmiş winme klasöründe kur.exe'ye tıklıyorum. ama olmuyor.
artık yeni donanımlar winME'ye destek vermiyormu? çalıştırmıyormu? (cd sağlam/işlemler doğru yapıldı)
Akılıma dosya sistemi geliyor.. Fat değilse kurulmaz.
dosya sistemi fat. harddisk bir win me makinada idi. formatlandı ve yeni bir sisteme takıldı. winme kurulamadı ama xp'yi kabul etti.
benim aklıma harddisk değilde bu yeni donanımlar anakart falan geliyor. winme kurulmayacak bir hale getirmiş olablilirlermi acaba dedim kendime.
bazı donanımlarda linux un çalışmadığı gibi.
WinMe microsoftun piyasaya sunduğu en rezil işletim sistemi kardeş. Full hata dolu. Bence hiç uğraşma. Deneme için bile kurmaya değmez
yo yo amaç sadece yeni donanımlardan bazıları win ME'yi artık kabul etmiyormu onu öğrenmek istiyorum.
"kur" çalışmıyorsa, "setupcor" yazarak deneyebilirsiniz. "Kur'a tıkladık demişsiniz bir de, DOS'da nasıl tıklıyorsunuz? Windows altında kurmaya çalışmadınız herhalde??"
ME'yi kötüleyen çok, hatta ME'nin açılımı olarak "Multiple Errors" diyen bile var, ben 4 sene kullandım, çok memnunum hiç bir hatasını da görmedim. Benim sistemle uyumluydu belki de. Bu ME ile sorunsuz çalışan sisteme XP kuramamıştım mesela, yarısında mavi ekran verip atıyordu. Şans meselesi demek ki.
quote:
Orjinalden alıntı: Hazar
"kur" çalışmıyorsa, "setupcor" yazarak deneyebilirsiniz. "Kur'a tıkladık demişsiniz bir de, DOS'da nasıl tıklıyorsunuz? Windows altında kurmaya çalışmadınız herhalde??"
ME'yi kötüleyen çok, hatta ME'nin açılımı olarak "Multiple Errors" diyen bile var, ben 4 sene kullandım, çok memnunum hiç bir hatasını da görmedim. Benim sistemle uyumluydu belki de. Bu ME ile sorunsuz çalışan sisteme XP kuramamıştım mesela, yarısında mavi ekran verip atıyordu. Şans meselesi demek ki.
yok. lafın gelişi tıkladık dedim. dos ta tık yok tabi. bence de win ME gayet iyidi. yalnız fazla çakılıyordu o ayrı.
setupcor'u duymamıştım. denk gelirse bi gün denerim artık. teşekkürler.