Şimdi Ara

Yeni ekran kartı aldım oyun performansi yerlere dustu. bozuk olabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

belirttigim gibi arkadaslar ben Hd4650 ekran karti kulaniyordum. kartin ömrü bitti yaklasik 5 senedir kullaniyorum. cizgiler vs cikmaya basladi firinladim duzelmedi bende gidip Knight Online (pvp) gibi basit grafikli oyunlari oynayabilmek icin orta duzey olan hd 5570 ekran kartini aldim. sorunlar aynen su sekilde basladi.

1. Windows 7 isletim sistemi kullaniyordum. karti taktim gayet duzgun bi sekilde driverleri kurdum driver yuklendi pc resetlendi oyuna girmeden bi web sayfasi acip sayfayi hizli bi sekilde indirince ekran seri bi sekilde kapanip acilmaya basladi. oyuna girdigimde ise fiyasko. ekran nerdeyse 5 saniyede bir kararip aciliyor.

2. Xp olarak formatladim pc yi driverleri kurdum oyuna girince ilk yarim saat gayet duzgun daha sonra goruntu gidip gelme sorunu 2-3 dakikada bir olmaya basladi yani zamani biraz uzadi xp de.

3. ekran surekli kapanip acildigi icin onboard ekran kartina bagladim kabloyu onboard driveri kurdum hicbi sorun yok oyunada giriyor ama onboard oldugu icin o sekildede felaket kasiyor.

son olarak bugun ekran kartini tekrar taktim. bugun sabahtan beri oyundayim. ekran hic gidip gelmedi. oyuna giriyorum ilk 5 dakika harika hersey hic sikinti yok. fakat 5 dakika sonra tipki onboarddaki gibi kasmalar basliyor.

ek olarak ekranin gidio gelme sorunununun psu dan olabilecegi ihtimaline karsilik alt komsunun pc ye taktim erkan kartini combat arms oynuna girdim 3-4 youtubeden klip actim kapanip acilma sorunu olmadi. ama ondan cikarip benim makinaya taktigimda kapanip acilma sorunu bendede gitti. ben bu karttan hicbisey anlamadim.

benim psu 280 watt. cok dusuk farkindayim ancak daha once kullandigim 4650 model ekran karti 5570 in neredeyse 2 kati enerji tuketiyor. ve ben onu 5 sene kullandim. bana bi yardim edin ne yapmaliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam kart min 400w istiyor. bence poweri yenileyin.

http://www.amd.com/tr/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-5570/Pages/hd-5570-overview.aspx#3

sistem gereksiniminde yaziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

hocam kart min 400w istiyor. bence poweri yenileyin.

http://www.amd.com/tr/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-5570/Pages/hd-5570-overview.aspx#3

Tesekkurler cevabiniz icin bende gidip psu almayi dusunuyorum ancak psu aldigimda bu sorun devam ederse orta duzey bi kart icin toplam 250 tl gibi para ödemek bana cok koyar. 400w uzeri bir psu kasma sorununa cozum olurmu sizce. yani dusuk psu pc yi yavaslatirmi.

ek olarak 3gb ram 500 gb harddisk intel dual core islemci kullaniyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar son sorum hakkinda yardimci olabilirmisiniz.

• mxxa M kullanıcısına yanıt
    Powerden kaynakli sorun minimum 500 wat gerekli

• quote:

Orijinalden alıntı: mxxa

quote:

Tesekkurler cevabiniz icin bende gidip psu almayi dusunuyorum ancak psu aldigimda bu sorun devam ederse orta duzey bi kart icin toplam 250 tl gibi para ödemek bana cok koyar. 400w uzeri bir psu kasma sorununa cozum olurmu sizce. yani dusuk psu pc yi yavaslatirmi.

Düşük w psu bilgisayarı yavaşlatmaz, direkt bozar hocam. Düşük akım yüksek akımdan daha zararlıdır. Yeni kartınız direkt kendisi 400w çekiyor olamaz da en az 400w bir psu ile kullanılması öneriliyor olabilir. 280w ise düpedüz komik kalmış. 80+ bile olsa alındıktan 2 sene sonra 200w'ı zor verir hale gelir o psu. En az 500w psu kullanın. O kadar zorlamaya iyi bile dayanmış kart.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Orijinalden alıntı: mxxa

quote:

Düşük w psu bilgisayarı yavaşlatmaz, direkt bozar hocam. Düşük akım yüksek akımdan daha zararlıdır. Yeni kartınız direkt kendisi 400w çekiyor olamaz da en az 400w bir psu ile kullanılması öneriliyor olabilir. 280w ise düpedüz komik kalmış. 80+ bile olsa alındıktan 2 sene sonra 200w'ı zor verir hale gelir o psu. En az 500w psu kullanın. O kadar zorlamaya iyi bile dayanmış kart.

+1

Hocam doğru söylemiş. Böyle kullanmanız tehlikeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.