Şimdi Ara

yeni ekran kartım ve ramlerim le hevesim kursagımda kaldı.. :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugün yeni aldıgım ekran kartımla ( Saphire ATI radeon 9550) ile kingston ddr400 (2*512) ramleri anakartıma taktım daha sonra hevesle pc mi açtım ancak bilgisayar açılmadı..
    herşey düzgün görünüyor ancak monitöre görüntü gelmiyor.. (monitör düzgün çalışıyor ancak ekrana açılış yazıları bios vs vs gelmiyor..)
    anakartım biraz eski; Gigabyte K7 Triton 400 (modeli bu ama chipseti filan bumu bilmiyorum. kutusunda filan bu yazıyor..)
    ama ddr 400 ramleri destekliyor, agp 8x de var.. ee neden açılmadı o zamann??

hayır beni dahada sinirlendiren olay; eski ekran kartım (sparkle geforce fx5200) le eski ramimi (oem drr400 512) geri taktığımda alet gene açılmadı.. monitör de gene giriş yazıları bios vs vs yok..

ne olmuş olabilir?? anakartmı yanmıştır?
    yada en önemlisi ben bu anakartla yeni ekran kartını ve ramleri kullanamıyacakmıyım??
    oof offf çohh masraf ittiğk...

umarım cevap buluruz sorunlara.. teşekkürler..

• aldıkların uyumludur heralde gıdıp pcı almadın demi agp sısteme .... kardes kartları taktıgın slotlara bı bak toz pislik gırmiş olmasın ne bılım saga sola bı bak bana daha kötüsü olmus tu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

aldıkların uyumludur heralde gıdıp pcı almadın demi agp sısteme .... kardes kartları taktıgın slotlara bı bak toz pislik gırmiş olmasın ne bılım saga sola bı bak bana daha kötüsü olmus tu
    yok pci-x ekran kartı almadım. agp8x
    slotlardaki toz birikiminden dha ciddi bişey var gibi. çok kere denedim çünkü. tozdan olsa eskidende yapardı böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArkIn

yok pci-x ekran kartı almadım. agp8x
    slotlardaki toz birikiminden dha ciddi bişey var gibi. çok kere denedim çünkü. tozdan olsa eskidende yapardı böyle.

Alıntıları Göster
    iyice bi kontrol et gerekirse parçalı 10 kere sök yeniden tak ama kötü olmş cidden

• quote:

Orijinalden alıntı: triankle

iyice bi kontrol et gerekirse parçalı 10 kere sök yeniden tak ama kötü olmş cidden

Alıntıları Göster
    ekran kartını sıfır mı aldın peki ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: rynell

ekran kartını sıfır mı aldın peki ??

Alıntıları Göster
    evet ekran kartı sıfır..

bişey sorcam şimdi bu kasanın çektiği güç yeterli olmadı desek? ama o zamanda kasa hiç açılmaz heralde..???

yeni gelen ramler ve ekran kartı eskisine göre nispeten daha güçlü olunca anakarta fazla yüklendi de bi sorun oluştu olabilir mi?? çünkü eski haline dönünce de açılmadı pc..

böhühühü
  • quote:

evet ekran kartı sıfır..

bişey sorcam şimdi bu kasanın çektiği güç yeterli olmadı desek? ama o zamanda kasa hiç açılmaz heralde..???

yeni gelen ramler ve ekran kartı eskisine göre nispeten daha güçlü olunca anakarta fazla yüklendi de bi sorun oluştu olabilir mi?? çünkü eski haline dönünce de açılmadı pc..

böhühühü

Alıntıları Göster
    Bence senin anakartta problem var..Tabii monitörle kasa bağlantıları tam ise..kontrol ettin herhalde kabloları değil mi...

• quote:

Bence senin anakartta problem var..Tabii monitörle kasa bağlantıları tam ise..kontrol ettin herhalde kabloları değil mi...

Alıntıları Göster
    evet kabloları biçok kez kontrol ettim. banada anakartta bi sorun var gibi geliyor ama neolur bi sorun olmasın

daha yeni aldım rami anakartı zaten borca girdik o kadar. bide anakart masraf çıkarmasın
    anakarttada herşey düzgün gibi? ekran kartını agp slot a takınca monitöre anında sinyal gitmeye başlıyor..
    sorun ramslotlarda oluşmuş olabilirmi?? çünkü ilk denememde eski oem ramle birlikte 2 yeni kingston u birlikte takmıştım..
    ram den dolayı açılmıyor olabilir mi??

yokmudur alternatif görüş? senin sorunun şu olmuş şöyle yaparsan düzelir diyecek? içimi ferahlatacak en azından.. öhühühüh

• quote:

evet kabloları biçok kez kontrol ettim. banada anakartta bi sorun var gibi geliyor ama neolur bi sorun olmasın

daha yeni aldım rami anakartı zaten borca girdik o kadar. bide anakart masraf çıkarmasın
    anakarttada herşey düzgün gibi? ekran kartını agp slot a takınca monitöre anında sinyal gitmeye başlıyor..
    sorun ramslotlarda oluşmuş olabilirmi?? çünkü ilk denememde eski oem ramle birlikte 2 yeni kingston u birlikte takmıştım..
    ram den dolayı açılmıyor olabilir mi??

yokmudur alternatif görüş? senin sorunun şu olmuş şöyle yaparsan düzelir diyecek? içimi ferahlatacak en azından.. öhühühüh

Alıntıları Göster
    o zaman ramlari sök..eski ramler duruyorsa onları tak..sırayla dene yenileride
    yalnız yinede benim aklıma anakart geliyor ..

• quote:

Alıntıları Göster
    dedigim gibi eski haline döndüm derken dediğini yaptım bende. yani eski ekran kartımla eski rami taktım ona ragmen açılmadı... bildigi düzende bile açılmadı pc..
    kurtaramam mı burdan sonra acaba,, mutlaka bide anakart masrafı mı yapmak lazım... :(
  • quote:

Alıntıları Göster
    elindeki statiği almadan anakarta dokunduysan anakartı yakma ihtimalin çok yüksek.
    bir de bazı arkadaşlarda gördüm adamlar boyalı kalorifer borusuna dokuup statiği aldık diye saldırıyorlar parçalara. ne kadar söylesemde anlatamıyorum boya iletken değildir.

sende mi statik alırken boyalı boruya dokundun? yoksa statik elektrik nedir bilmiyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: troley111

elindeki statiği almadan anakarta dokunduysan anakartı yakma ihtimalin çok yüksek.
    bir de bazı arkadaşlarda gördüm adamlar boyalı kalorifer borusuna dokuup statiği aldık diye saldırıyorlar parçalara. ne kadar söylesemde anlatamıyorum boya iletken değildir.

sende mi statik alırken boyalı boruya dokundun? yoksa statik elektrik nedir bilmiyor musun?

Alıntıları Göster
    statik elektrik nedir biliyorum tabi ama hiç aklıma gelmemişti..
    eve geldim. pc açıktı önce eski kartın driverı sildim. sonra pc i kapattım. sonra gittim bi elimi yüzümü yıkadım. kurulandıktan snra bismill.. diyip yeni kartla ramlari taktım makineye. hiç aklıma gelmedi statik elektrikti bilmemneydi. çok kez parça söküp çıkarmıştım bu pcden gene aynı yöntemle yenileri taktım.
    ayrıca anakart yanarsa pc nin işlemcisi fanları filan çalışmaması gerekmiyor mu?
    elektrik konusunda gerçekten bilgisiz sayılırım..
    o yüzden soruyorum..

cvplayan arkadaşlara teşekkürler..

• quote:

statik elektrik nedir biliyorum tabi ama hiç aklıma gelmemişti..
    eve geldim. pc açıktı önce eski kartın driverı sildim. sonra pc i kapattım. sonra gittim bi elimi yüzümü yıkadım. kurulandıktan snra bismill.. diyip yeni kartla ramlari taktım makineye. hiç aklıma gelmedi statik elektrikti bilmemneydi. çok kez parça söküp çıkarmıştım bu pcden gene aynı yöntemle yenileri taktım.
    ayrıca anakart yanarsa pc nin işlemcisi fanları filan çalışmaması gerekmiyor mu?
    elektrik konusunda gerçekten bilgisiz sayılırım..
    o yüzden soruyorum..

cvplayan arkadaşlara teşekkürler..

Alıntıları Göster
    ankart yansada fanlar çalışır. bilgisayarın bip diye ses verip vermemesi önemli.
    sen demişsinki elimi kuruladım. yani elin yoğun bir sürtünmeye mağruz kaldı. o zaman bolca satatik elektrik topladın ve bu anakartını yakmak için yeterli. şimdi yapman gereken neyi yaktığını bulmaya çalışmak. anakartı sök çıkar ve dene denenebilecek bütün şeyleri. anakarttan tepki almaya çalış. bip sesi rami takmadan çalıştır. tepki veriyor mu bak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 2 Kasım 2006; 22:44:49 >

• quote:

ankart yansada fanlar çalışır. bilgisayarın bip diye ses verip vermemesi önemli.
    sen demişsinki elimi kuruladım. yani elin yoğun bir sürtünmeye mağruz kaldı. o zaman bolca satatik elektrik topladın ve bu anakartını yakmak için yeterli. şimdi yapman gereken neyi yaktığını bulmaya çalışmak. anakartı sök çıkar ve dene denenebilecek bütün şeyleri. anakarttan tepki almaya çalış. bip sesi rami takmadan çalıştır. tepki veriyor mu bak?

Alıntıları Göster
    hmmm evet o bip sesi gelmiyordu çalıştırdıgım zamanlarda..
    ram takmadan deneyeyim o zaman..
    yalnız anakartın tepkilerini nasıl ölçeceğimi anlayamadım?

• quote:

hmmm evet o bip sesi gelmiyordu çalıştırdıgım zamanlarda..
    ram takmadan deneyeyim o zaman..
    yalnız anakartın tepkilerini nasıl ölçeceğimi anlayamadım?

Alıntıları Göster
    tepkilerini ölç derken bip sesi veriyor mu gibi tepkiler. birde anakartı kasadan sök masada parçalarını masada çalıştır. işlemciyi çıkar dene rami çıkar dene. tabi bip sesini veren buzzer gibi parçayıda tak anakarta. kasanın hopörleri varsa onuda takabilirsin. ses verecek bişey. ama sen büyük ihtimal yakmışsın anakartı. ramlerde gitmiş olabilir. çok hassas parçalar onlar.

• quote:

tepkilerini ölç derken bip sesi veriyor mu gibi tepkiler. birde anakartı kasadan sök masada parçalarını masada çalıştır. işlemciyi çıkar dene rami çıkar dene. tabi bip sesini veren buzzer gibi parçayıda tak anakarta. kasanın hopörleri varsa onuda takabilirsin. ses verecek bişey. ama sen büyük ihtimal yakmışsın anakartı. ramlerde gitmiş olabilir. çok hassas parçalar onlar.

Alıntıları Göster
    şimdi açıldı bilgisayar... ama anakart üzerinde pcislotlarda bulunan nekadar kart varsa çıkardım (tv kartı, ses kartı vs vs..) sadece ekran kartı ram işlemci kalmıştı. bu arada eski ekran kartım ve eski ram im. şimdi yeni kartı ve ramleri takayım demi??
    artık iyice tırsar oldum...

• quote:

şimdi açıldı bilgisayar... ama anakart üzerinde pcislotlarda bulunan nekadar kart varsa çıkardım (tv kartı, ses kartı vs vs..) sadece ekran kartı ram işlemci kalmıştı. bu arada eski ekran kartım ve eski ram im. şimdi yeni kartı ve ramleri takayım demi??
    artık iyice tırsar oldum...

Alıntıları Göster
    bana elektriktenmiş gibi geldi. Düşük elektrik gelen sistemlerde bilgisayar çalışır fakat görüntü gelmez. Sende yeni kartla beraber biçok şey var ve görüntü gelmedi. diğer kartları çıkarıp sistemden güç çeken parçalar azalınca çalıştı.Böyle bişey daha önce başıma gelmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

bana elektriktenmiş gibi geldi. Düşük elektrik gelen sistemlerde bilgisayar çalışır fakat görüntü gelmez. Sende yeni kartla beraber biçok şey var ve görüntü gelmedi. diğer kartları çıkarıp sistemden güç çeken parçalar azalınca çalıştı.Böyle bişey daha önce başıma gelmişti.

Alıntıları Göster
    evet tekrar kartları değiştirdim görüntü gene gitti..

şimdi sonuç olarak; pc tekrar açıldıgına göre anakartta bir sorun olma ihtimali hala var mı?

yoksa eger anakartta bir sorun yok geriye heralde elektrik gücü problemi kalıyor.. power supply ı daha güçlü birşeyle değiştirirsem olurmu ki??

• quote:

evet tekrar kartları değiştirdim görüntü gene gitti..

şimdi sonuç olarak; pc tekrar açıldıgına göre anakartta bir sorun olma ihtimali hala var mı?

yoksa eger anakartta bir sorun yok geriye heralde elektrik gücü problemi kalıyor.. power supply ı daha güçlü birşeyle değiştirirsem olurmu ki??

Alıntıları Göster
    HAYIR SORUN OLMA İHTİMALİ YOK ANAKARTTA.
    geçmiş olsun anakartı yakmamışsın. tak yenilerini kullan.

• quote:

HAYIR SORUN OLMA İHTİMALİ YOK ANAKARTTA.
    geçmiş olsun anakartı yakmamışsın. tak yenilerini kullan.

Alıntıları Göster
    evet şuan pc mden yazıyorun. yeni ekran kartı ok..
    yalnız yeni aldıgım ram leri slot a birtürlü oturtamıyorum..
    allahım illa sorun olacak. sorunsuz olsaydı şaşrdım.
    neyse artık ramleride kırmadan bi şekilde oturtacaz yuvasına..
    herkese teşekkürler..!!!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.