Şimdi Ara

Yeni ELANTRA (MART 2011'de) Türkiyede!!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
21.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende size elantranın donanım özelliklerini ekledim bakabilirsiniz
    1.6 Benzinli ve 132 PS gücünde olacak 18-19 Haziranda Test sürüş günleri mevcut
    Ve Otomatik Vites seçeneği kendi segmentinde ilk ve tek 6 İleri Otomatik Şanzıman olacak

Yeni ELANTRA (MART 2011'de) Türkiyede!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auafina47 -- 9 Haziran 2011; 14:35:25 >

• bir başka resimleri

• Test sürüş günlerine herkesi bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: auafina47

arkadaşlar bende size elantranın donanım özelliklerini ekledim bakabilirsiniz
    1.6 Benzinli ve 132 PS gücünde olacak 18-19 Haziranda Test sürüş günleri mevcut
    Ve Otomatik Vites seçeneği kendi segmentinde ilk ve tek 6 İleri Otomatik Şanzıman olacak

kendi segmenti nedir? c sınıfımı? nasıl ilk ve tek 6 ileri otomatik şanzıman kullanıyormuş? cruze da ilk çıktığından beri 6 ileri AT var. Vw grubu zaten 7 dsg, hangi ilkten bahs ediyorsun? hyundainin kendi içindeki ilklerden mi? getz e göre ilk doğru...

• araba gerçekten muhteşem yapılmış 18 ayrı dalda ödül almış kaynak: yeni elantra

• accent blue ile elantra birbirine fiyat ve tasarım açısından çok yakın oldu bence , blue yu biraz indirmeleri lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyunrai

Oto-park Sistemi

vay yavrum vay

bu seçenek tr de ki arabalardada var değil mi?

hemen yarın teset sürüşüne gidiyorum

• TR De Oto Park Sistemi Yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersin-C

TR De Oto Park Sistemi Yok

maalesef hocam acı haberi öğrendim.

Böyle saçma bir sistem olamaz ya.Sen bir modeli çıkartıyorsan dünyanın tüm ülkelerinde neden aynı seçenekleri sunmuyorsun?
    çok mu zor gps e tr haritası eklemek.hyundai sitesinden baktım geri görüş kamerası opsiyonel sunulmuş.niye koymuşlar o zaman onu anlamadım ben.madem park etme yok.
  • birde ucuz olsa neyse diyeceğim yeni ford focus kadar fiyatı var herkes biliyorki hyundainin 2.eli zayıf hala, yüksek fiyat çakmaya devam ediyorlar bir kişi 42bine alsın ve seneye 35bine satsın mümkün değil, 2007-2008 model sonataları 35-40bin tlye satıyorlar 60bin liralık araba.

quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

quote:

Orijinalden alıntı: Ersin-C

TR De Oto Park Sistemi Yok

maalesef hocam acı haberi öğrendim.

Böyle saçma bir sistem olamaz ya.Sen bir modeli çıkartıyorsan dünyanın tüm ülkelerinde neden aynı seçenekleri sunmuyorsun?
    çok mu zor gps e tr haritası eklemek.hyundai sitesinden baktım geri görüş kamerası opsiyonel sunulmuş.niye koymuşlar o zaman onu anlamadım ben.madem park etme yok.

• ford focus tan ne eksiği var anlamadım. sadece otomatik park sisteminden bahsediyorsan. kaç defa kullanacaksın o özelliği merak ediyorum. hyundainin 2. eli ucuz diyorsun. hiç i30 ların 2.el fiyatlarına baktınmı. 2.elin ucuzluğu öncedendi.
  • Test sürüşüne davet edildim bu gün kısmetse gideceğim, yazarım deneyimlerimi...
  • Test sürüşüne katıldım.

Düşüncelerimi paylaşayım.

1.Aracın motoru daha önceden söylendiği gibi GDI Gama motor değil. Lpg ye uyumlu çok noktadan enjeksiyonlu.
    2.Alaşım jant sadece üst donanımda var. (Benim testettiğim kapak cantlı 41.000 lik olan model.)
    3.Üst donanımlı olan araç sadece otomatik alınıyor.

Bukadar yerdik biraz da övelim.

1.Aracın içi Gm grubunun cruze ve insignia benzeri bir dizayna sahip.
    2.Dış tasarım gayet yenilikçi çizgiler taşıyor. Güzel begendim.
    Araç C segmenti yanılmıyorsam.
    3.Süspansiyonu yumuşak ve konforlu geldi. Süspansiyon tatminkar.
    4.Vites geçişleri çok kemikli değil ve sorunsuz. Vitesin H yapısı dar tutulmuş konforlu bir vites geçişi hissi veriyor.
    5.Motor gayet canlı 2.500 devirin üzerinde çok atak bir izlenim veriyor. Yinede GDI motoru çok merakediyordum.
    6.Kliması gayet iyi soğutuyordu ya da bana öyle geldi. Sonrasında Blue ya bindim klima zayıf geldi.

Lafı uzatmadan sonuca geçelim:
    Benim içime tam olarak sinmedi.
    Araç Koreden ithal olduğu için çok kıt bir donanım seçeneğiyle geliyor.
    İthal olmasında bir sorun yok ta insan her donanım seviyesinde hem oto hem manual vites sunar.
    Her donanım seviyesinde bir benzinli bir dizel sunar dimi. Bunlar yok.
    Adam aynen şunu diyor. Sadece 1.6 benzinli motor var. 2 donanım seviyesi var. üst donanımda manual vites yok.

Üstüne birde 41.000 den başlat 49.000 e kadar gitsin.

Valla ben bilmiyorum. Bekleyip görelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ft19

ford focus tan ne eksiği var anlamadım. sadece otomatik park sisteminden bahsediyorsan. kaç defa kullanacaksın o özelliği merak ediyorum. hyundainin 2. eli ucuz diyorsun. hiç i30 ların 2.el fiyatlarına baktınmı. 2.elin ucuzluğu öncedendi.

ne eksiği var derken hocam hiç bir artısı olmadığı kesin benim gördüğüm lastikler fordda 16', fiyatı fordun 2000tl daha ucuz üstelik ford adı benim için hyundaiden daha güvenilir , gidin 2007 elentra kaça satılıyor 2007 focus kaça satılıyor 2008 getz kaça satılıyor clio kaça satılıyor sonata kaça satılıyor mondeo kaça satılıyor bir bakın ben 7 senedir hyundai kullanıyorum ama 2.elinin zayıf oldugu bir gerçek.

hyundai bu sene bana kalırsa yanlış fiyat politikası uyguluyor 2008 model dizel getzim var 17.500 tl ediyor satıcı bana hiçbir araba tacvsiye edemedi çünkü bana hiç bir şey katmayacak değişiklikler için 15binden fazla para ödemem gerekiyor aynı klasmandaki i 20 için.
    bu arabayı 42bine alan 6 ay sonra 35bine satamaz diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 18 Haziran 2011; 17:12:48 >

• Arkadaşlar bugün ankarada neziroğluna gittim daha sonra kiaya gittim bazı tespitlerim var paylaşmak istiyorum.

yeni elentra nın 50binlik otomatik vites versiyonu vardı benzinli bildiğiniz üzere sürücü koltuğuna oturdum ve şunu söylemeliyim bana basık geldi getzde sahip olduğum görüş açısını bunda bulamadım açıkçası önceki mesajlarımdan anlaşılacağı üzere ben bir hyundai kullanıcısıyım bu araç malzeme kalitesi olarak çok iyi (koltuklar hariç)
    motoruda eminim çok iyidir ama görüşünü beğenmedim . birisi bana neden cruze 33bine almak varken buna 42000 ödemek daha mantıklı bunu açıklayabilirmi acaba bunu öğrenmek isterim.

ix20,i20,i10,accent blue ve elentra birde i30a bindim bunlardan sadece i30da istediklerimi bulduğumu söylemeliyim onunda dış görünüşü bir elentra havası vermiyor.

daha sonra kianın birkaç modeline bindim çok ilginç cerrato hariç hepsinde buna oradaki opel insignia dahil arka koltukların ortasında önde ayağınızı koyacağınız kısımda 20 cmlik bir yükselti var sanırım vites techizatı oradan gidiyor bunlar kaldımı hala bana çok enteresan geldi eşimdeki corollada önceki arabamız civicte böyle birşey yoktu getzde varmı merak ediyorum arabaya gidince bakacağım hiç gözüme takılmamıştı .

• [silinsin]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortallight -- 18 Haziran 2011; 18:42:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enemy1980

quote:

ford focus tan ne eksiği var anlamadım. sadece otomatik park sisteminden bahsediyorsan. kaç defa kullanacaksın o özelliği merak ediyorum. hyundainin 2. eli ucuz diyorsun. hiç i30 ların 2.el fiyatlarına baktınmı. 2.elin ucuzluğu öncedendi.

ne eksiği var derken hocam hiç bir artısı olmadığı kesin benim gördüğüm lastikler fordda 16', fiyatı fordun 2000tl daha ucuz üstelik ford adı benim için hyundaiden daha güvenilir , gidin 2007 elentra kaça satılıyor 2007 focus kaça satılıyor 2008 getz kaça satılıyor clio kaça satılıyor sonata kaça satılıyor mondeo kaça satılıyor bir bakın ben 7 senedir hyundai kullanıyorum ama 2.elinin zayıf oldugu bir gerçek.

hyundai bu sene bana kalırsa yanlış fiyat politikası uyguluyor 2008 model dizel getzim var 17.500 tl ediyor satıcı bana hiçbir araba tacvsiye edemedi çünkü bana hiç bir şey katmayacak değişiklikler için 15binden fazla para ödemem gerekiyor aynı klasmandaki i 20 için.

katılıyorum size bir kac sey daha eklemek istiyorum elentra hakkında

alasımlı cantlı halini full donanımlı halini gördüm ama bir tanede girişte elentra vardı sergiledikleri aralarında dıs görünüs olarak bariz fark vardı,full dolusu alasım cantlı halindeki cantlar bile 15" normal blue cantı

ama girişte sergilediklerinde 16" i30 alasım cant takmıslar özel spor lastiklerke sergiliolardı göze gayet cazip gelio cantı o sekil istersek +1500 tl full donanımda extra dijital klima döseme gelio ve bi iki ufak sey fiyat 50500 tl denildi artı birde lpg gerekecek, 132ps sanırım arac oda yaklasık 126 hp ye denk gelio

bekleyip görmek lazım suan için pek cazip bir arac olarak gelmedi reklamdaki aracı sordum satıs görevlisine ondaki cant ve camlar yok tabi türkiyede buraya sabit bunları yolluolar dedi,yani karartılmıs cam yerinede normal cam var film gerekio denildi :)

aracın otomatik kavraması hakkında bi kac soru sordum arac yeni geldiği için pek iç acıcı cevaplar alamadım teknik sorularım karsısında birazdaha zamana ihtiyacı var ve artık Türkiye'ye gönderilen araclarında donanım ve malzeme kalitelerinin yüksek olması lazım diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: enemy1980

quote:

2008 yılından beri 2004 model elantraya biniyorum. bindiğim araç o günkü koşullara göre fuul donanımlı. bugünkü çoğu c sınıfı araçta bile 2004 elantranın donanımı yok. elantranın 2.elinin muadili focus,corolla-civic,astra vb. araçlara göre düşük olmasının nedeni 2007 den sonra ülkemize gelmiyor olmasıdır. binicisi olrak söylüyorum, gerçekten kıymeti bilinmeyen bir araç. bende elantrayı almadan önce 2004-2005 corolla,civic vb. araç alacaktım, 2.el fiyatları elantranın 6-7 bin tl üzerinde idi ve elantradaki donanım onlarda yoktu. şu anakadar da iyiki de elantra almışım diyorum. tabi sizin getz le veya accentle kıyas kabul etmez. daha önce accentim vardı, elantraya binince farkı anladım.

• hocam ben zaten kötü araç demiyorum ama 2.el piyasası düşük bir araç sıfır alıcısını zor durumda bırakıyor ha alırken satmak için almıyorsun ama ben neden ford alan adamdan daha pahalıya satın alayım , 5000daha az alayım satarken, zorlanayım o yüzden hyundai kusura bakmayacak ama chevrole ile ford arasında bir yere konumlandıracak kendisini mesela 35-36den filan girseydi bu araç dizelide 40 olsaydı süper olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.