Şimdi Ara

Yeni ELANTRA (MART 2011'de) Türkiyede!!! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
21.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mortallight

quote:

Orijinalden alıntı: concept81

quote:

Orijinalden alıntı: yenimegan

cruze'un hızlı girip hızlı sustuğu piyasa gibi aşırı bir ilgi var bu araca ben de ilk fırsatta test sürüşü yapmak istiyorum, buradan ve tüm internetteki benzer yorumlardan fiyat/performans olarak başarılı gözüken bir araba, cruze gibi "radyosu bozuldu korece bilen var mı?" olayları olmasın sonradan.
    kasayı büyültüp konsolu led'li oyuncaklarla donatmak moda oldu.bile bile lades dememek için iyice araştırmak lazım.

cruze ilk çıktığında farklı motoru vardı, hem çok yakıyor hem gitmiyor hemde arıza yapıyordu, millet ondan isyan etti ve cruze satışları dip yaptı

ancak hyundai motor ve mekanik olarak çok sorun çıkarmaz, ufak tefek sorun çıkarsada garantiden süratle halledilir
    bu araç satılmazsa tek sebebi fiyatı ve dizelinin henüz çıkmaması olabilir, çünkü bazı araçlarda indirim var, gerçi bu araçlar elantranın yanından bile geçemez ama bütçe işi bu, kore ile gümrük anlaşması olursa belki taşlar yerinden oynayabilir,

bu Kore ile gümrük antlaşması mevzuu da ne arkadaşlar. ayrıntısını bilen var mı?

cruze,nin nisan ve mayıs ayında c sınıfı benzinli araçlarda satışta 1. sırada olduğunu duymadınız sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: enemy1980

elentra nerde üretiliyorki koreyse sanırım aynı durum onun içinde geçerlidir.

evet zaten öyle, üstte bir arkadaş kore ile de ab ülkeleri gibi düşük vergi anlaşması yapılacağını söylüyor. doğruysa araçlar bir miktar ucuzlayacaktır. bir miktar diyorum zaten piyasa arttığı için çok fazla indirim yapmayıp aradaki farkı cebe atacaktır distribütör.
  • cruze sahibinden com 2011 model ya 571 araç satılıyor. niye bu insanlar son model arabayı elinden çıkartıyor kafamı çok karıştırıyor. bu sadece sahibinden com da. araba ve arabam com da neler neler. o kadar satış patlaması yapan aracın 2. eli hemen patlamış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mordal

cruze sahibinden com 2011 model ya 571 araç satılıyor. niye bu insanlar son model arabayı elinden çıkartıyor kafamı çok karıştırıyor. bu sadece sahibinden com da. araba ve arabam com da neler neler. o kadar satış patlaması yapan aracın 2. eli hemen patlamış..

cruzecü arkadaş cevap versede öğrensek, birde bu satış birinciliği 2.elde olmasın
  • quote:

cruze sahibinden com 2011 model ya 571 araç satılıyor. niye bu insanlar son model arabayı elinden çıkartıyor kafamı çok karıştırıyor. bu sadece sahibinden com da. araba ve arabam com da neler neler. o kadar satış patlaması yapan aracın 2. eli hemen patlamış..

Geçen sene baya baya bi niyetlendim ve çok inceledim bu aracı ve aynı şeye ben de şahit oldum, neden bu kadar çok var 2. elde, sonuç olarak araç sahipleriyle bire bir görüşmelerim sonucu aşırı yakıt tüketiminin sebep olduğunu tespit ettim, insanlar yaka silkiyorlar ayrıca donanım seviyesi çok düşük arka kapılar da hoperlör kapağı var ama için de hoperlör yok, bunun gibi bir sürü şey çalmışlar donanım olarak otomobilin tek artısı gösterişli görüntüsü gerisi fasa fiso daha sonra motoru güçlendirdiler bu sefer de 34.000'lik fiyat fırladı 40 - 42 gibi bi rakama bu rakamlara da tabi satamadılar...

• Bugün araci showroomda inceledim. Dış görünüş gercekten etkileyici ve zaten hyundai direkt dış görünüşü satiyor. Araçta ön plana çıkartılan yön hep bu. Iyi ama bu zamanda yeni çıkmış bir kasada jant kapaklariyla nereye kadar? Bu kadar iddialı bir kasada jant kapağı resmen saygisizlik.

Onun dışında aracın içi ilk başta etkileyici görünse de sağa sola dokundukça hayal kırıklıkları da başlıyor. Direksiyon çok ince ve sert. Mümkün olan heryerde ucuza kaçmalar can sıkıyor. Misal ön göğüs yumuşak dokulu plastikken( yine de focustaki hava yok) göstergelerin üstünde ön görüşten ayri bir parça var ve o basit sert plastik.

ön koltuklar güzel. Arka koltuklarda baş mesafesi,sınırlı. Ben 1.85 im dik oturduğumda rahatsız edecek kadar başım tavana değiyor. Devamlı öne kaykilarak oturmak zorundasınız.

Kapı kapanma sesi tok degil.

bu araç benim almayı planladigim bir araçti. Ama ful versiyonunun yeterince zengin olmamasi, ful versiyonunda manuel vites seçeneğinin bulunmamasi,navigasyon ve multimedya nin hicbir şekilde opsiyon olarak bile düşünülmemesi, jant kapağı gibi mevzular beni zaten sogutmuştu, bu izlenimlerim de tuz biber oldu.

Fiyat olarak dünyanin gerisinde kalmayanlar iş kalite ve çeşitlilik sunmaya gelince de dünyanın gerisinde kalmasinlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen hafta arkadaşla beraber elantrayı test sürüşüne gittik. Elentrayı test sürüşü sırasında kısa bir parkurda 6-7 km kadar kullandım hızlanma veriler düzeyinde araç 2200 küsür kmde yol bilgisayarı 9,3 lt gösteriyordu. Motor sessiz rölantide çalıştığını bile anlamıyorsunuz. Yoldaki darbeleri emişi güzeldi ama focusta denediğim gibi slalom yapmadım ne olur ne olmaz diye:) 6 vites olmasının sağladığı bir ekonomi var onun dışında tüpsüz binecek olanlar kesinlikle turbo benzinlileri düşünmeliler ki zaten hyundai alıpta lpg taktırmayan var mıdır bilmiyorum. Kullandığım mode yani alt donanımdı ve plastik aksam kalitesi banada düşük geldi. Bagaj hacmi türk halkının istediği seviyelerde.

Ama arkadaşın 2011 model dizel corollası vardı, O da kullandı ve hayran kaldı keşke bekleseydim yeni elantrayı alırdım dedi.
  • Araç gerçekten güzel. Hyundai elentra için özenmiş hem iç hem de dış tasarımda. Test sürüşünde aracı düşük hızlarda kullanabildim . Oldukça komforlu fakat düz vitesin prime modelinin olmayışı tek eksi bence. Ayrıca dizel modelin beklentisi var.. Ama Hyundai 'yi bu konuda eleştirmek haksızlık olur. Araç yeni çıkmış tüm kartlarını bir anda oynamasını beklenemez. 1-2 sene sonra satışları canlı tutmak için dizel 'i de çıkartıcaktır. Bu aracın dış görünümünü beğenmeyen varsa ,civic 2012 resimlerine baksin. Özensiz dalga geçer gibi dış tasarım yapmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Bugün araci showroomda inceledim. Dış görünüş gercekten etkileyici ve zaten hyundai direkt dış görünüşü satiyor. Araçta ön plana çıkartılan yön hep bu. Iyi ama bu zamanda yeni çıkmış bir kasada jant kapaklariyla nereye kadar? Bu kadar iddialı bir kasada jant kapağı resmen saygisizlik.

Onun dışında aracın içi ilk başta etkileyici görünse de sağa sola dokundukça hayal kırıklıkları da başlıyor. Direksiyon çok ince ve sert. Mümkün olan heryerde ucuza kaçmalar can sıkıyor. Misal ön göğüs yumuşak dokulu plastikken( yine de focustaki hava yok) göstergelerin üstünde ön görüşten ayri bir parça var ve o basit sert plastik.

ön koltuklar güzel. Arka koltuklarda baş mesafesi,sınırlı. Ben 1.85 im dik oturduğumda rahatsız edecek kadar başım tavana değiyor. Devamlı öne kaykilarak oturmak zorundasınız.

Kapı kapanma sesi tok degil.

bu araç benim almayı planladigim bir araçti. Ama ful versiyonunun yeterince zengin olmamasi, ful versiyonunda manuel vites seçeneğinin bulunmamasi,navigasyon ve multimedya nin hicbir şekilde opsiyon olarak bile düşünülmemesi, jant kapağı gibi mevzular beni zaten sogutmuştu, bu izlenimlerim de tuz biber oldu.

Fiyat olarak dünyanin gerisinde kalmayanlar iş kalite ve çeşitlilik sunmaya gelince de dünyanın gerisinde kalmasinlar.

Anlayamadım bazı söylediklerinizi. Elbette renk ve zevk meselesi; ama bazı yerlerde kendinizle çelişmişsiniz.

Birincisi ben hiç bir gezdiğim bayide jant kapaklı Elantra görmedim. Hatta hatta normalde çoğu markada en baz donanımlar hep JANT kapaklı olarak gelir; Elantra'da MODE donanımda bile oldukça şık 17" JANTlar vardı. Ayrıca zaten sizin almayı düşünüyorum dediğiniz PRIME donanımda her türlü aluminyum alaşımlı jantlar var.

Plastik malzemeden bahsetmiştiniz. Tabiki gene zevk ve renk meselesi; ama bu mantığı anlayamıyorum insanlardaki. O zaman her yeri dökme demirden yapsınlar, oldukça sağlam olsun. Açıkçası ben aracın içine binince fiyatına oranla oldukça kaliteli bir malzeme gördüm ve çok hoşuma gitti. Sizin bahsettiğiniz yerdeki hafif yumuşak plastik bence hoş bir görünüm katmış. Tabi şöyle bi faktör var. Ben hiç hayatımda Passat, Mercedes, 5 serisi, 7 serisi arabaya binmedim. Ama zaten o arabalardan inip bi insan bu arabaya binmez.

Neyse bence biraz kendinizle çelişmişsiniz dediğim gibi

• hyundailerin fiyat performans oranı düşük bu sene zaten satışlardaki yerinden de anlayabilirsiniz bunu model başında 5-6bin inmesi lazım.
  • Araba gerçekten çok yakışıklı ama görebildiğim kadarıyla hayvan gibi arabanın altına 14 inç jant koymuşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Araba gerçekten çok yakışıklı ama görebildiğim kadarıyla hayvan gibi arabanın altına 14 inç jant koymuşlar

Jant 15 İnç Ama Kapaklı.. Mode Donanımda Böyle
    Prime Donanımda 16 İnç Alaşım Jant Var
  • bugün biraz inceledim aracı, i40 ı canlı görmesekte bence elentranın tasarım daha çarpıcı
    prime daki 5 kol jant oldukça şık, iç malzeme kalitesi tatminkar, iç mekan geniş sayılır- arka koltuklar oldukça rahat ve kasvet yok- dash tasarımını zaten resimlerdende sevmemiştim çok iç bükey dış bükey- 50 usd lik deri direksiyonu neden alt donanım pakete koymazlar bilinmez, keşke yeni nesil 135 bg lik motorla gelseydi, plazadaki tüm araçlar auto idi- bence manuel tercih edilmeli auto çok sınırlarda olur ve benzin tüketir- sunroof keyfini tüketiciye opsiyon olsa dahi uygun görmemişler- ağustos fiyatları zamlı galiba- mode auto nun 50 bini aşan fiyatı vardı!.ÇOK
    dash aydınlatmaları 90 lı yılların passat özentisi- mavi-mor; bu rengi Hyundai bişey sanıp birde bunu özellik olarak yazmış, halbuki beyaz-laylak ışık koy gözlerde yorulmasın
    muhafazakarlıktan tüketiciyide bunaltan markalara inat oldukça dinamik tasarımlar çıkartan hyundai-kia vb firmalara bravo yolları açık olsun ve gelişimleri devam etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

quote:

Geçen sene baya baya bi niyetlendim ve çok inceledim bu aracı ve aynı şeye ben de şahit oldum, neden bu kadar çok var 2. elde, sonuç olarak araç sahipleriyle bire bir görüşmelerim sonucu aşırı yakıt tüketiminin sebep olduğunu tespit ettim, insanlar yaka silkiyorlar ayrıca donanım seviyesi çok düşük arka kapılar da hoperlör kapağı var ama için de hoperlör yok, bunun gibi bir sürü şey çalmışlar donanım olarak otomobilin tek artısı gösterişli görüntüsü gerisi fasa fiso daha sonra motoru güçlendirdiler bu sefer de 34.000'lik fiyat fırladı 40 - 42 gibi bi rakama bu rakamlara da tabi satamadılar...

2011 cruze sahibiydim. Ev alma nedeniyle sattim. Donanim olarak eksigi yok. Guzel, kasli ve konforlu bir aractir. Ancak genel olarak o kasli goruntusunden cok fazla performans beklendigi icin alan kisilerde hayal kirikligi yaratmis olabilir. Cok yakiyor olayi da yanlis. 1600 motor ne yakiyorsa o kadar yakiyor. Ancak simdi 40 bin civarinda sifir arac alsam tercihim Yeni Elentra olurdu.

• 2012'leri geldi mi acaba,sorduğumda eylül ortası demişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msendogan33

2012'leri geldi mi acaba,sorduğumda eylül ortası demişlerdi.

ekimde gelicekmiş bekliyorum bende (accent blue prime 2011 ellerinde yok sadece mod var prime bekliyorum)
  • ELANTRA 1.6 CVVT PRIME PLUS OTM

Aracı inceledik.

Gözümüze çarpan eksileri

- Farlarda mercek yok ve xenon değil.
    - Arka koltuklar için klima çıkışı yok.
    - Kapılar kapanırken çıkan ses tok bir ses değil.
    - Torpidoda soğutma yok.
    - Kumanda ile camları kapatamıyorsunuz.

Bunun dışında aracı dışarıdan beğendik içeride eksikleri var.. Konsolu ben pek beğenmedim açıkçası ama fiyatı düşünülünce söyleyecek çok şey yok.

Mode ve otomatik vites aracı çok kısa test etme şansımız oldu.

Kalkışta falan kötü değil beğendik ama vakit olduğunda otobanda yüksek hızlarda denemeden karar vermeyeceğiz.
    2012 henüz yok ay sonuna kadar aksilik olmazsa teslim edebileceklerini söylediler.

2012 Prime Plus Otomatik İçin 52 000
    2011 Prime Plus Otomatik İçin 50 000
  • (yeni 2011 model) Arkadaşlar elantra mode paket biz aldık ibre 240 gösteriyo babamla ankarda (istanbul yolunda) bi bastık ibrenin sonuna vurdu o hızla gitmek çok zevkli oluyo elantrayı almanızı öneririm (artı tam otamtik +manualde oluyo
    arkadaslar araba kalkısları ne durusları çok iyi artı hızlanmasıda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 21 Ekim 2011; 18:26:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SICAN153

(yeni 2011 model) Arkadaşlar elantra mode paket biz aldık ibre 240 gösteriyo babamla ankarda (istanbul yolunda) bi bastık ibrenin sonuna vurdu o hızla gitmek çok zevkli oluyo elantrayı almanızı öneririm (artı tam otamtik +manualde oluyo
    arkadaslar araba kalkısları ne durusları çok iyi artı hızlanmasıda)

240 'la gidiyorsanız işiniz tamamen şansa kalmış.. En ufak bir tümsek ve engelde takla atarsınız.. Başkasının canını da riske atiyorsunuz.. Hız kurallarına dikkat edelim..

Aracınız hayırlı olsun .elentra güzel araç..

• sevgili okurlar ben bu aracı yaklaşık 3 ay satın aldım ve satın alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiyee etmiyorum
    malzeme kalitesi ve işcilik araçta sıfır örneğin ön kaputu ayarsızdı 5000 km olmadan araç kapılarından ses gelmeye başladı iki sefer servise gittim bütün kapıyı söktüler ve bulamadılar yağlama yaparak sesi kestiler fakat bu gün araçta birşey dikkatimi çekti arabanın dış kapı kollarının tamamında uç kısımlarında kırılmalar oluyor ve ben bunu araç 3 aylık ken yaşadım demekkki 2 sene sonra ne sorunlarla karşılacaz allah bilir .... en yakın zaman da fotoları ekliyeceğimmm
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.