Şimdi Ara

Yeni ELANTRA (MART 2011'de) Türkiyede!!! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
21.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lordaxe

quote:

Orijinalden alıntı: enemy1980

quote:

Orijinalden alıntı: ft19

ford focus tan ne eksiği var anlamadım. sadece otomatik park sisteminden bahsediyorsan. kaç defa kullanacaksın o özelliği merak ediyorum. hyundainin 2. eli ucuz diyorsun. hiç i30 ların 2.el fiyatlarına baktınmı. 2.elin ucuzluğu öncedendi.

ne eksiği var derken hocam hiç bir artısı olmadığı kesin benim gördüğüm lastikler fordda 16', fiyatı fordun 2000tl daha ucuz üstelik ford adı benim için hyundaiden daha güvenilir , gidin 2007 elentra kaça satılıyor 2007 focus kaça satılıyor 2008 getz kaça satılıyor clio kaça satılıyor sonata kaça satılıyor mondeo kaça satılıyor bir bakın ben 7 senedir hyundai kullanıyorum ama 2.elinin zayıf oldugu bir gerçek.

hyundai bu sene bana kalırsa yanlış fiyat politikası uyguluyor 2008 model dizel getzim var 17.500 tl ediyor satıcı bana hiçbir araba tacvsiye edemedi çünkü bana hiç bir şey katmayacak değişiklikler için 15binden fazla para ödemem gerekiyor aynı klasmandaki i 20 için.
    bu arabayı 42bine alan 6 ay sonra 35bine satamaz diye düşünüyorum

katılıyorum size bir kac sey daha eklemek istiyorum elentra hakkında

alasımlı cantlı halini full donanımlı halini gördüm ama bir tanede girişte elentra vardı sergiledikleri aralarında dıs görünüs olarak bariz fark vardı,full dolusu alasım cantlı halindeki cantlar bile 15" normal blue cantı

ama girişte sergilediklerinde 16" i30 alasım cant takmıslar özel spor lastiklerke sergiliolardı göze gayet cazip gelio cantı o sekil istersek +1500 tl full donanımda extra dijital klima döseme gelio ve bi iki ufak sey fiyat 50500 tl denildi artı birde lpg gerekecek, 132ps sanırım arac oda yaklasık 126 hp ye denk gelio

bekleyip görmek lazım suan için pek cazip bir arac olarak gelmedi reklamdaki aracı sordum satıs görevlisine ondaki cant ve camlar yok tabi türkiyede buraya sabit bunları yolluolar dedi,yani karartılmıs cam yerinede normal cam var film gerekio denildi :)

aracın otomatik kavraması hakkında bi kac soru sordum arac yeni geldiği için pek iç acıcı cevaplar alamadım teknik sorularım karsısında birazdaha zamana ihtiyacı var ve artık Türkiye'ye gönderilen araclarında donanım ve malzeme kalitelerinin yüksek olması lazım diye düşünüyorum

132 ps 130,1 hp ye denk gelir

• Aracı dün test ettim, izlenimlerim:

Öncelikle Hyundai hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Aracı Mersin Hyundai bayi Derya Plaza'da inceledim. 6 yıl önce Accent Admire'ımı alırken incelediğim araçlarla şu anki araçlar arasında dağlar kadar fark var diyebilirim ama hala kendini geliştirmesi gerektiğini de eklemek lazım. Mesela tüm modellerin yakıt deposu ve bagaj açma kolu benim aracınki ile aynı. (genesis hariç tabi )

1. Dış tasarım, 5 yıl önce Honda Civic'i gördüğümde nasıl etkilendiysem dün de o kadar etkilendim diyebilirim. Şu anda Elentra'ya rakip bir sedan aracın olmadığını düşünüyorum. Bende sonra aracı test eden kişi Fluence ile gelmiş, Elantra'dan indikten sonra kendi aracına baktığında ne hissettiğini çok iyi anladım. (Görsel beğeni kesinlikle göreceli bir kavrama ama bir de göz var nizam var sözünü de söylemek gerek.)

2. İç tasarım kısmen başarılı. Çünkü malzeme kalitesi gayet iyi. Ön göğsün üst tarafı yumuşak plastik kesinlikle çok iyi his veriyor. Alt taraf kısmen sert plastik ama sağlam duruyor. Direksiyon ve üzerindeki tuşlar, gösterge ve diğer bilgilendirme bölümleri sevimli duruyor. Ancak ilk cümlemde kısmen kelimesini kullanma amacım radyo-cd çalar ve ekranı hakkındaki olumsuz düşüncem. Bence 40.000-50.000 TL fiyar aralığındaki bir araçta komple tasarlanmış radyo-cd çalar, klima ve bilgilendirme ekranı olmalıydı. Aslında var ama melasef ülkemize getirtilmemekte. Ne de olsa araç bu haliyle de satılıyor

3. Motor, benzinli 1.6 D-CVVT 132HP, test sürecinde gayet atak bir performans sergiledi. Devirlenme ve hızlanma tatmin edici ölçülerin biraz üzerinde. (1.6 120HP araçlarla kıyasladığımda kesinlikle daha iyi, yani 12HP farkı belli oluyor). Motor sesi de makul ölçülerde kabin içinde hissedilmekte. Zaten motor sesini kısmen de olsa hissetmek bana keyif vermekte.

4. Bagaj hakkında bir çok olumsuz görüş okudum/duydum. Ancak bana başarılı geldi. Bagaj kapağının için araç tabanı gibi halıfleks ile kaplanmış bu da kapatırken tokluk hissi veriyor ve söylendiğinin aksine o kadar da hafif değil. Bagaj hacmi de gayet iyi. 500lt.ye yaklaşan hacim yeterli. Arka koltukta diz-baş mesafesi çok iyiydi. (Boyum 1.71 m)

5. Bunların dışında kapıların kapanırken çıkardığı ses üzerine kapı açma kapama işemini baya tekrarladım. Sanki daha iyi olabilirdi gibi geldi bana. Ön ve arka tamponlar tasarımda bütünlüğü sağlamış, umarım sağlamlığı da unutmamıştır Hyundai. Baz donanımda USB/AUX girişi, ESP standardı gibi diğer araçlarda ancak opsiyon ya da üst donanım ile alınabilicek unsurların olması avantajlı görünen özellikleri, ancak jant kapağı hala utanç verici birşey olsa gerek.

Genel olarak 2 yıldır "Ha çıkacak" diye beklediğim aracı beğendim. Eksikler var ama bu eksikler zamanla düzelir bence. Aracın tek şanssızlığı 1 yıl öncesine göre 10.000 civarında artan fiyatlar. 2009 ötv indirimi zamanında çıkan bir araç olsaydı caddelerde en çok gördüğümüz araç olacağına eminim.

İyi günler.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortallight -- 19 Haziran 2011; 13:42:20 >

• şu aracın prime donanımı 43-45 arasında olsa nolurdu sanki?

adamlar 50 fiyat biçmiş of ulan of

napcaz abi bizde otomatik mode alırız havası yeter aracın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 19 Haziran 2011; 22:07:57 >
  • Otomatik Mode Yok Maalesef Koreden Gelen Araçlar İçin Şu Gümrük Olaylarımı Ne Varmış .. Ek Bir Vergimi Bişey Alınıyormuş ( Tam Bilmiyorum Bilenler Bilgilendirse Daha İyi Olur ) O Olay Kalkacakmış O Zaman Fiyatlar Düşer
  • Otomatik Mode yok mu? Otomatik Mode var. Manuel Prime yok...
  • Evet Özür Dilerim Yanlış Yazdım Manuel Prime Yoktu
  • cruze'un hızlı girip hızlı sustuğu piyasa gibi aşırı bir ilgi var bu araca ben de ilk fırsatta test sürüşü yapmak istiyorum, buradan ve tüm internetteki benzer yorumlardan fiyat/performans olarak başarılı gözüken bir araba, cruze gibi "radyosu bozuldu korece bilen var mı?" olayları olmasın sonradan.
    kasayı büyültüp konsolu led'li oyuncaklarla donatmak moda oldu.bile bile lades dememek için iyice araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenimegan

cruze'un hızlı girip hızlı sustuğu piyasa gibi aşırı bir ilgi var bu araca ben de ilk fırsatta test sürüşü yapmak istiyorum, buradan ve tüm internetteki benzer yorumlardan fiyat/performans olarak başarılı gözüken bir araba, cruze gibi "radyosu bozuldu korece bilen var mı?" olayları olmasın sonradan.
    kasayı büyültüp konsolu led'li oyuncaklarla donatmak moda oldu.bile bile lades dememek için iyice araştırmak lazım.

korece ile ne alaka ?

menü korece mi?
  • quote:

cruze'un hızlı girip hızlı sustuğu piyasa gibi aşırı bir ilgi var bu araca ben de ilk fırsatta test sürüşü yapmak istiyorum, buradan ve tüm internetteki benzer yorumlardan fiyat/performans olarak başarılı gözüken bir araba, cruze gibi "radyosu bozuldu korece bilen var mı?" olayları olmasın sonradan.

cruze ilk çıktığında farklı motoru vardı, hem çok yakıyor hem gitmiyor hemde arıza yapıyordu, millet ondan isyan etti ve cruze satışları dip yaptı

ancak hyundai motor ve mekanik olarak çok sorun çıkarmaz, ufak tefek sorun çıkarsada garantiden süratle halledilir
    bu araç satılmazsa tek sebebi fiyatı ve dizelinin henüz çıkmaması olabilir, çünkü bazı araçlarda indirim var, gerçi bu araçlar elantranın yanından bile geçemez ama bütçe işi bu, kore ile gümrük anlaşması olursa belki taşlar yerinden oynayabilir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concept81 -- 19 Haziran 2011; 23:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: concept81

quote:

cruze ilk çıktığında farklı motoru vardı, hem çok yakıyor hem gitmiyor hemde arıza yapıyordu, millet ondan isyan etti ve cruze satışları dip yaptı

ancak hyundai motor ve mekanik olarak çok sorun çıkarmaz, ufak tefek sorun çıkarsada garantiden süratle halledilir
    bu araç satılmazsa tek sebebi fiyatı ve dizelinin henüz çıkmaması olabilir, çünkü bazı araçlarda indirim var, gerçi bu araçlar elantranın yanından bile geçemez ama bütçe işi bu, kore ile gümrük anlaşması olursa belki taşlar yerinden oynayabilir,

bu Kore ile gümrük antlaşması mevzuu da ne arkadaşlar. ayrıntısını bilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mortallight

quote:

quote:

bu Kore ile gümrük antlaşması mevzuu da ne arkadaşlar. ayrıntısını bilen var mı?

Türkiyenin avrupa birliği ülkeleri ile gümrük birliği anlaşması olduğu için bu ülkelerden ithal edilen ürünlere gümrük vergisi uygulanamıyor,
    avrupa birliği kore ile de benzer bir anlaşma yaparak gümrük vergisini kaldırmış, ama türkiye dahil değil çünkü üye değiliz henüz
    işte kore bu anlaşmanın bir benzerini türkiye ile yapmak istiyor, anlaşma olursa koreden ithal edilen blue, elantra, ix35 gibi araçlarda gümrük vergisi kalkacak ve fiyatlar düşecek, benim bildiğim bu, gazetelerde çıkmıştı, eksiğim veya yanlışım varsa bilen arkadaşlar tamamlasın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concept81 -- 21 Haziran 2011; 0:40:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiyenin avrupa ile gümrük birliği anlaşması olduğu için bu ülkelerden ithal edilen ürünlere gümrük vergisi uygulanamıyor,
    avrupa birliği kore ile de benzer bir anlaşma yaparak gümrük vergisini kaldırmış, ama türkiye dahil değil çünkü üye değiliz henüz
    işte kore bu anlaşmanın bir benzerini türkiye ile yapmak istiyor, anlaşma olursa koreden ithal edilen blue, elantra, ix35 gibi araçlarda gümrük vergisi kalacak ve fiyatlar düşecek, benim bildiğim bu, gazetelerde çıkmıştı, eksiğim veya yanlışım varsa bilen arkadaşlar tamamlasın lütfen

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

• bende de 2008 dizel getz var ama. satışına bakarsan 19 ile 21 000 arasında gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mordal -- 21 Haziran 2011; 18:16:54 >
  • ben 18e satamıyorum 10 gundur
  • buaraç güya avrupada ilk olarak türkiye'de satışa sunulmuş..iyi ama, bir fransa, bir almanya daki donanımla ve motor alternatifleriyle mi sunuldu? yok...niyedir tükiye'ye bu muamele anlaşılır gibi değil...niye arçta multimedya ekranı yok, niye ful donanım bu kadar yetersiz ve en önemlisi niye prime donanımda manuel vites yok..

ben önümüzdeki yaz bir araç almayı düşünüyorum kısmetse...kredi işine mümkün olduğunca az bulaşmak için birikim yapmaya çalışıyorum...cruze, yeni focus ve az da olsa astra arasındaydım, elantra kafamı ciddi olarak çeldirdi...ama 2012 yazına kadar prime donanımda manuel vites olmazsa üzülerek eleyeceğim bu aracı.

türkiye'ye 3 dünya muamelesi çekilmesin ve koca koca firmalar ince hesaplar peşinde koşmasın...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiyenin avrupa ile gümrük birliği anlaşması olduğu için bu ülkelerden ithal edilen ürünlere gümrük vergisi uygulanamıyor,
    işte kore bu anlaşmanın bir benzerini türkiye ile yapmak istiyor, anlaşma olursa koreden ithal edilen blue, elantra, ix35 gibi araçlarda gümrük vergisi kalacak ve fiyatlar düşecek, benim bildiğim bu, gazetelerde çıkmıştı, eksiğim veya yanlışım varsa bilen arkadaşlar tamamlasın lütfen

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Bahseldiği gibi bir gümrük anlaşması yapılsa ve bu anlaşmaya bağlı gümrük vergisi kalksa veya düşse fiyatların aynı oranda düşeceğini sanmıyorum.
    Bizim ülkede zamlar anında yansıtılır. İndirimler yavaş yavaş ve kısmen yansıtılır.
    Böyle bir durumda halk değil satıcı kazanır hep!

• Türkiyede üretilmeyen modeller için ekstra vergi oluyor sanırım jettayla ilgili böyle birşey duymuştum
  • START MODELİMİ getziniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: enemy1980

Türkiyede üretilmeyen modeller için ekstra vergi oluyor sanırım jettayla ilgili böyle birşey duymuştum

jetta AB üyesi ülkelerden herhangi birinde değil meksika'da üretilmekte. bu yüzden vw daha fazla vergi ödeyerek getirtiyor jetta'yı. ancak bu şekilde de yolunu bulmuşlar üretilen arabayı almanyaya gönderip oradan ithal ediyorlar Türkiye'ye. vergiden yırmak için yapıyorlar ancak yasal değil (rota sapması) ancak geçenlerde yine böyle bir ithalat yüzünden enselendiler ancak sonrası ne oldu bilmiyorum.
  • elentra nerde üretiliyorki koreyse sanırım aynı durum onun içinde geçerlidir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.