Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (582. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.664
Cevap
179
Favori
925.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben çözüm bulamamıştım, ben sattıktan sonra da çözüldüğünü okumadım hiç bir yerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2023 aralık ayında bir kaza geçirdim ve araca 97 bin lira hasar kaydı işledi.Yüzde yüz haklı olduğum için değer kaybı davası açtık.2024 şubat ayında başlatılan dava haziran gibi sonuçlanır dedi fakat o zamandan bu zamana sürekli sonuçlanmadı.Takip edebileceğim sorabileceğim bir numara hiçbir yerde bulamadım.Burada bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakın çevrem ve aileden yurtdışı ve yurtiçinde çok sayıda oto tamircisi, sanayici olduğu gibi kendim de az çok otomobilden anlarım.Şahsi deneyim ve gözlemlerim:

1-Elektrikli araçlar hala muamma olmakla birlikte, elektrikli araç üreten firmalar ürünlerini adeta bulunmaz hint kumaşı gibi pazarlayıp oldukça fahiş fiyatlardan pazarlıyorlar.Ülkemize oldukça hızlı giriş yapan bazı firmalar geçmişte olduğu gibi birçoğu yakın gelecekte yine elini eteğini toplayıp gidecekler ve bazı araçlar sahiplerinin elinde patlayacak emin olun.

2-Gerek 1.0 cc gereksese 1.5 cc.3 silindirli motorlar bana göre hepsi çöp olmaya mahkumlar.Bu araçları kullanıp memnun olanı görmedim doğrusu.1.0 cc motor ne demek anlamak mümkün değil.Motorsiklet mi yoksa bisiklet mi bu araçlar?Ha! ben alırım cebim kalın diye sözüm yok.

3-1.4 egea da çok hantal ve yaktığının hakkını vermeyen bir araç.İçinde 5 kişi (yaklaşık ağırlıkları 450 kg.) bagaj ağzına kadar dolu 1.3 mj sedan egea ile Samsun-Erzurum arası şehiriçi de dahil yaklaşık 1300 km. yol yaptım.Araçta hantallık, kayma eğilimi ve savurma hissetmedim.Zaman zaman 160-170 km.lere çıktım ve beni asla tedirgin de etmedi.Süspansiyon sistemi geliştirilmiş, koltuk konforu arttırılmış ve torpido bölümü Renault Taliant ya da Dacia güncel torpidoları şeklinde dizayn edilmiş, sunroof olmasa da cam tavan eklenmiş manuel seçenekli 1.3 mj egea sedan ve sw kasalar hala bu topraklarda efsane olmayı devam ettirir ki bu söylediklerim 1.mj için de geçerlidir.Alt-orta gelir grubu için biçilmiş kaftan kesinlikle egea dizel grubu diyebilirim.Basınca gitmem demiyor dur deyince de frenler sağlıklı ve kararlı tutuyor.Artı bakım maliyetleri de Türkiye şartlarına göre oldukça makul.Peugeot 301 ve Citroen C elyssee ile kıyaslayacak olanlar için her üç aracı da kullanmış birisi olarak kesinlikle egea favorimdir.301 ve C Elysee'nin bakım ve parça maliyetleri egea'ya göre en az 2 kat daha pahalı.Fikir vermek açısından umarım faydalı olmuşumdur.

• Egealarin gösterge panelinde özellikle ortadaki küçük dikdörtgen bilgi ekraninda sola doğru meyillenme varmı ? Çok fena tutuldum oraya sanki sol üst köşeden içeri girmiş sağ alt köşeden havaya kalkmıs gibi acayip şekilde simetri takıntım tuttu.Kendimi hafif sola verince ortalayabiliyorum.Yani ya bana öyle geliyor yada bir gariplik var orda.Kullanici odaklı tasarımdir umarım yada güneş ışığı yansıma yapmasin falan diye birseyler yapmış olmalarını umuyorum lakin çok rahatsız edici.Varmi yorumu olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 10 Şubat 2025; 22:9:6 >
  • hareket28 kullanıcısına yanıt
    selamlar birçok yazdığınız konusunda, 2 hafta kadar önce egea sahibi olan biri olarak hak veriyorum.

elektrikli araçlar geleceğin araçları bunu kabul etmek gerek gücü batarya olur hidrojen olur nükleer olur orasını zaman gösterecek.ByD gibi firma 1 milyar dolar yatırım yapmış yapacak nereye gidecekler hocam.Tüm üreticiler elektrikli araç hatta batarya üretmek için yatırım yapıyorlar buna Toyota Volkswagen dahil.Kimin niye elin patlasın zaten maliyetten 5 sene kullanılsa parası çıkıyor arabanın.

1.0 ,3 silindir araçlar konusunda haklısınız yıllarca insanlara tork gücü fazla dediler yedirdiler.

1.4 konusunda tüm yazdıklarınıza katılıyorum çok yakar az kaçar🙃 bu yüzden 6 ay dayandım sattım.😀

1.3 , 1.6 dizel konusunda da haklısınız ancak şu saatten sonra dizelin geleceği yok.Gerçi bizim ülkemizde en az 10 sene daha gider.😀 tek sıkıntı arıza yaparsa insanı üzer.Özellikle turbosu , dpf si , bakımı ,parçası sıkıntı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt

1.0 benzinli motor konusuna katılmıyorum 1.3 dizelden daha güzel egeadaki firefly motor. Çünkü en son teknolojisiydi FCA grubunun. Su soğutmalı intercooler, yüksek basınçlı benzin enjektörleri, multiair ile hidrolik sübap zamanlaması filan gibi üstün yeni teknolojileri vardı.

Bizde var memnunuz. Bilinen kronik sıkıntısı da yok motorun.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

kısa süre kullanılmış bir motor çoğu kişinin tecrübesi yoktur haliyle ikna etmek zor.

2016 yılından beridir piyasada gse motor ailesi özellikle fiat güney amerika pazarında çok sattılar.

önemli olan Türkiye de ne kadar sattığı hocam.Tofaş bize 1.4 fire yi layık gördüysede yazıklar olsu n diyorum.Alel acele kredi falan kendimizi sıkıştırıp 1.4 fire aldık sıfır araba aldığımıza sevinemedik.Zaten dizel mi diye soranlara yok 1.4 benzinli deyince ağız dudak bükmeyen kalmadı.Başlarda kıskançlık çekemiyorlar dedik ancak tatile uzun yola çıkınca hak verdik.Şehir içinde de beklediğimizden fazla yakınca sattık gitti.
    Ama kesinlikle hacmine konforuna fiyatına laf edemem.Servisi ucuz bol yedek parçası müşteri memnuniyetine hayran kaldım.Şuan Citroen Peugeot Mercedes Audi bile araçlarına uzaktan erişim sağlayamazken fiat connect ile bu hizmeti yıllık 1100 yl gibi komik bir rakama sağlıyor.Dışarıdan araç takip hizmeti alsanız aylık 300 500 TL istiyorlar.

Dediğiniz gibiyde keşke 1.4 yerine 1.0 motorlu geleydi egea.Hoş alıp kullanan bir sürü memnun kişi var çalıştığım kurumda 3 şöför abi de var adamların mesleği arabayken memnunlar.Biz biraz gençlik heyecan derken aradığımızı bulamadık sağlık olsun.

1.4 motor 20 yıllık motor o yüzden isteneni veremiyor.

1.4 t-jet vardı onu kaldırdılar. Gse motorlardan 1.0 ve 1.5 firefly koydular ama 1.3 firefly koymadılar. 1.3 fireflyla satılsa 1.6 dizelden daha çok satardı. Türkiye pazarına 1.6 dizeli kitlediler resmen zorla sattirdilar.

1.4 Motor, fiyatı uygun. Ne aldığını, nasıl performansı olacağını bildikten sonra mutlu ederdi. Yağ eksiltme sorunu (halen devam ediyorsa tabi) dışında da kronik sorunu yok sanırım. LPG ye de uyumlu, halen daha alınır binilir.

Lounge paket 1.090 TL, o fiyata kibrit kutusu kadar, 1.2 atm. i10 veriyorlar.

aynısını bana usta da söyledi , basit kara düzen arıza riski az tamiri kolay bir motor demişti. ancak performansı bu kadar diyordu.

• merhaba yeni easy paket egealarda geri görüş kamerası geliyormuş çok merak ediyorum görüntü nereden alınıyor mültimedyadanmı yoksa kadrandan mı elinde 2024 temmuz sonrası veya 2025 model egea easy olan varsa görüntü atabilir mi

• emre_02 E kullanıcısına yanıt

Multimedyadan geliyor

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Teşekkürler şimdi gördüm videosunu internette o multimedyanın öyle görüntü vermesi garip :D

• 2023 easy plusları bomboş göndermişler öyle desenize. YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) 

bana "1.4 egea alınır mı, git eşşek al daha iyi, çekmez gitmez, ooov bir de lpg taktırmışsın, 1.4 arabayı kapıma sokmam, yağ yakıyor o araba alınmaz, yaktıgın yakıta bir de yag masrafı koy yag da yakıyor hahahahahahaha" falanlar bitmedi bende :) hepsi de babadan zengin alın teri ile gram mal almamış , daha dogru düzgün araba sürmesini bilmeyenler. hatta biri , hemen hemen egea parası olan arabası ile defalarca yolda kaldı. marifetmiş gibi de anlatıyor. çok değişik kafalar var.

Allah herkesi sanayideki ustalardan uzak tutsun.

2023 mart ayında sıfır km aldım, alır almaz lpg fiyatı araştırdım. 18-19 bin istanbulda, 13,5 bin ankarada fiyat aldım. atladım gittim ankaraya 1 günde taktırdım geldim yetkili serviste. simdi 31k km oldu arabam bir kez olsun sanayiye girmedim. yıl sonunda 30 k bakımını yaptırdım sadece 2950 tl ödedim yetkili serviste.

Aldığım gün ankaraya giderken sollamaya çıktım arkadaki araç çook gerideydi. ohoo araba gitmiyor. basıyorum, kırbaçlıyorum yok. sol seritte uzun süre kaldım arkadaki sellektör yapa yapa bir hal oldu :) heee dedim bu araba böyle demek ki, gitmiyor. kabullendim. sanayideki ustanın kibrini cahilliğini çekeceğime kendi arabamın derdini çekerim dedim ve ciddi mutluyum :)

• Pc.programcı kullanıcısına yanıt
    çok doğru yazmışsınız elinize sağlık 🥰

Bana da bagaja yağ tenekesini hazırla, niye aldın aşk olsun söyleseydin sana 2015 model polo golf bulurduk senin egea na havada takla attırırdılar falan filan dediler.

Ama hızlanma ve rampalar konusunda da haklısınız benim satma nedenlerimden biride budur.Yazın tatile giderken rampalarda basıyorum basıyorum vites küçültüyorum gaz dipte ama araba inatla yavaşlıyor artık 50 60 lara düşüyor.Bir fırsatta sağ şeride atıyorum kendimi.😀 Birde nedense diyorlardı klima dengesiz bir soğuk bir ılık üflüyor falan sıcakta zayıf kaldı.

Ama şehir içi mükemmel bence ,hantal olması aslında kaza önlemede avantajdıda.Şimdi nasip olursa byd dolphin alıcaz 204 beygir 310 nm torklu bir araç.Nasıl yerinde tutucam bilmiyorum 😀 lastikler dar ve çin malı pati atmadan kalkamıyor diyorlar.Artık rejen yüksek seviyede kullanıcam eko mod kar modunu kullanıcam alışıncaya kadar.

Özetle en doğrusu sıfır araba insanı sanayiden uzak tutar kafasını rahat eder bu anlamda milletin çöpünü almaktansa sıfır egea 1.4 fire bal gibide alınır.🤓

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 15 Şubat 2025; 0:29:3 >

Ben keyif adamiyim, müzik açar yavaştan takılır etrafı seyrede seyrede giderim. Geniş de araba, bana yetiyor. Şimdilik :) hayranlığım Citroen c4 grand Picasso , gerisi boş benim için.

bana hediye 1 tl yağ almışlardı arkadaşlar. Bagajda dursun diye. Duruyor gezdiriyorum, açmadım kullanmadım. Araba garantili servise gidiyorum ekletiyorum yağ :) 3 senesi daha var garantinin.

alacağınız araba şimdiden hayırlı olsun Egeadan sonra hangi arabaya binerseniz binin çok çok güzel gelecektir.

Kendisini kanıtlamış elektrikli araçları hariç tutarsak; ilk kez Türkiye pazarına giren çok sayıda elektrikli araç firması oldu.Ancak, içlerinden 1-2 tanesi kalıcı olmaya aday görünüyorlar.Bazı markaların (fosil yakıtlı olanlar da dahil) 2.elde yüzüne bakan yok.Bu da doğal olarak ucuz araç alayım derken bazı markalar 2. elde yığılmaya ve "veremli kız" muamelesi görmesine yol açıyor.

• 
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.