MERHABA ARKADŞALAR babamla karar verdik kesin artık kseinleştirdik linea alacağız 30.700 liraya active plus modelini park sensörünü hediye edecekler. trafik sigortasnıda ödeceklermiş . artık bende konuyla ilişkili olacağım
linea tavsiye etmem palio alın
palioya binilirmi kardeş saten mesajda kesin alcaz dedim deiştiremeyiz kardeş
quote:
Orijinalden alıntı: Akin_tr
quote:
Orijinalden alıntı: volumebak123
quote:
MERHABA ARKADŞALAR babamla karar verdik kesin artık kseinleştirdik linea alacağız 30.700 liraya active plus modelini park sensörünü hediye edecekler. trafik sigortasnıda ödeceklermiş . artık bende konuyla ilişkili olacağım
linea tavsiye etmem palio alın
palioya binilirmi kardeş saten mesajda kesin alcaz dedim deiştiremeyiz kardeş
o zaman hayırlı olsun line güzelde fiyatıda güzel palioda sağlam oluyo yani test edildi onaylandı
sağol başkan darısı başına ben bunu daha iyi sürerim
quote:
sağol başkan darısı başına ben bunu daha iyi sürerim
aracınız hayırlı olsun. fiat'ın stok fazlası 1,3 dizelleri elinden çıkarmak için yaptığı kampanya size yaradı. normal şartlarda 5 ila 7 bin TL ucuza benzinli araç fiyatına alıyorsunuz. tekrar hayırlı olsun.
evt satıcıda söledi benzinliyle aynı fiyat diye sağolun iyi dilekleriniz için
quote:
Orijinalden alıntı: muhlis23
quote:
Orijinalden alıntı: erhanoguzhan
quote:
Orijinalden alıntı: muhlis23
quote:
Orijinalden alıntı: dichter
ben dün test ettim pek beğenmedim aslında konsol çok dandik koltuklar çok dandik vites kolu çok uzun aynalar bile elektrikli değil dıştan büyük içi daracık 1. viteste sürünüyor dar içi çok bir tek bagajı iyi alırmıyım sanırım almam astra alırım 1.3
sırf şu daimler-benz e çattığınız için girdim üye oldum bu siteye. yukarda yazan arkadaşta memnun kalmamış sitede pek çok kişinin memnun olmadığı gibi. az bile söylemiş kardeşim. 2008 de aldım donanımlı ucuz diye lanet olsun keşke almasaydım. bu ne arkadaş nasıl araba yapmışlar ayıp ya ayıp. Türk insanına bu kadarda kakalanmaz. aynı dönemde yan kapı komşum jetta ortağıda era aldı. aynı işi yapıyoruz esnafız. işimiz icabı ilçelere vs gitmemiz gerek.
şimdi jetta 45.000 de era 55.000 civarı. ben 29.000 deyim.ben niye 29.000 deyim biliyormusunuz ,adamlar bakımdan başka bi şey için servise gitmediler.ben çıkamıyorum servisten. önce 0 aldığım aracın ön hava çıkış aparatının kırık olduğunu fark ettim. parça istediler 2.5 ay sonra geldi. 2.5 ay sıfır ama onca para verdiğim arabaya eksik baktım. meretin daha banka kredisi bitmedi.sonra onu değiştirdik dediler bi baktım ön cam boydan boya kırık. bu ne dedim kırmışsın abi dediler ortalığı birbirine kattım sonra uzta tornavidayı çalışırken içerden vurmuş ortaya çıktı.
daha sonra 4 enjektör değiştirdim. motor kulağı değiştirdim.şanzımanın sekromeçmidir ne derttir o değişti. rot rot başları aks bilyaları amartisörler değişti. araba sürekli yatıda. garantili olmasına rağmen hep dert açtılar başıma. övmeyin kardeşim övmeyin bu mereti.dışardan bi halta benziyo içi daracık yukardaki arkadaş doğru demiş. 1.3 cdti corsam vardı.buna göre süper ya. boş keseden sallayıp adamın asabını bozuyosunuz. taksidi biter bitmez kapımın önünden kaldıracam. freninin bilmem nesi bozuldu çıldıracam yaw servis nedenini bulamadı. bu arabayı aldım alalı o paneldeki lamban geçmiş uyarı ikazı 20 kere yanmıştır. turbo beslem hortumumu çatlamadı. garip seslermi çıkarmadı. aha böyle kafamı duvara vursam az. dediler bak fiat alma,dinlemedim. yok mesajımı okuyacak yok bluetotu var bilmem nesi var abidik gubidik işler. okumasın abi ses çıkarmasın mesaj okumasına gerek yok.önce bi doğru dürüst yolda gitsin.servislede mahkemeliğim bana kimse övmesin bu zıkkımı. hadi eywallah
daimler benz arkadaşa çatan kimse yok. sadece araçlar ilgili görüşlerimizi paylaşıyoruz. sizede geçmiş olsun. başınıza gelmeyen kalmamış. inşallah tez zamanda aracınızı satar sizi memnun edecek sorun çıkarmayacak bir araca geçersiniz. bu işler birazda şans işi demekki ben 2007 eylül ayından beri kullanıyorum bir tane bile lambası geçmedi. araç 44 binde bakım ve bir kazam hariç servis yolu tutmadım. ha bunun yanında sizin gibi sorun çıkan yokmudur tabiki vardır. önemli olan aracın sorun üretmesi değil bu sorunu en iyi şekilde çözebiliyorlar mı onu görmek lazım.
hay bin yaşa işte çözemiyorlar. admlar avel avel birbirlerinin yüzüne bakıyor.kıl müşteri diyorlarmış bana.frena basınca durmuyor ayağını frenden çekince göğüslüyor freni köklemişsin gibi oluyor. özellikle soğuk havada. ve havalar soğuk arabayı kullanamıyorum. bana akıl verin çıldıracam. cruize kiraladım 1 haftadır benzinli arabayla arabam olduğu halde dolaşıyorum.
muhlis bey ne yaptınız merak ettim.gelişmelerden bahsederseniz sevinirim.
quote:
hocam dizelmi ??
quote:
quote:
hocam dizelmi ??
'Benziyle aynı fiyat' dediği ne olabilir ben de anlayamadım..
quote:
Orijinalden alıntı: BaMKaN
quote:
quote:
hocam dizelmi ??
lıneada kanpanya var actıve modelı benzınlı modelle aynı fıyata ındırdıler bence bu frsat kacmaz ben actıv plus alma nıyetındeyım bakalım kredı odemesı uygun gelecekmı....
Arkadaşlar 1.300 cc 90 Bg olan model 6 vites değilmi ?
quote:
quote:
quote:
hocam dizelmi ??
tüplü olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: kjj
quote:
quote:
quote:
hocam dizelmi ??
lıneada kanpanya var actıve modelı benzınlı modelle aynı fıyata ındırdıler bence bu frsat kacmaz ben actıv plus alma nıyetındeyım bakalım kredı odemesı uygun gelecekmı....
active plus nedir hocam bak ou bilmiyorum ben yeni bişeymi ??
fiat'ın yaptığı yeni kampanyada 1,3 Multijet active plus modelini benzinli fiyatı ile aynı fiyata satıyorlar
@Ebu Computer hocam, 1,3 duaglojik vites ve 1,6 mj manuel vitesler 6 ileri vites. 1,3 manuel vitesler 5 ileridir
Aynı motoru Opelde kullanıyor ama Opel de bu motor 6 vites.
quote:
fiat'ın yaptığı yeni kampanyada 1,3 Multijet active plus modelini benzinli fiyatı ile aynı fiyata satıyorlar
@Ebu Computer hocam, 1,3 duaglojik vites ve 1,6 mj manuel vitesler 6 ileri vites. 1,3 manuel vitesler 5 ileridir
1) ALBEA SOLE PREMIO 1.3 MULTIJET 70 HP 28,128 TL 2) LİNEA 4K ACTUAL 1.3 MULTIJET 90 HP 28,781 TL
Hangisini almak daha mantıklıdır ? Pazartesi günü ikisinden birini alacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: Ebu Computer
quote:
yeni çıkanları 5 vites. ayrıca vitesin motorla bir alakası yoktur. vites firmaların kullandığı şanzımanla alakalıdır. 2,0 motor olup 5 ileri olanda var 1,4 olup 7 ileri olanda. firmalar 7 ileri şanzımanda kullanılabilir icabında. bu firmaların kullandıkları teknoloji ve ellerinde bulunan stokla alakalı birazda
Dediğiniz doğru Honda Jazz eski kasaları 7 vitesti.
Bu zamanda 6. vites gerekli.
120 km hızla giderken 5. viteste devriniz ve yakıt gideriniz farklıdır 6. viteste devriniz ve yakıt gideriniz farklıdır.
Daha farklı bir şekilde anlatmak gerekirse 90 km hızda 5. vitestesiniz 150 km hıza geldiniz ama yine 5.vitestesiniz.
6. vites olsa hem motor devri hemde tüketilen yakıt miktarı düşecek araba bağıra bağıra gitmeyecekti.
bence fiat şuan elinde bulunan şanzımanları bitirme gayretinde, gelecekte multiair motor ve çift kavramalı şanzıman sistemine geçeceklerinden 6 ve 7 ileri vitesleri oralarda göreceğiz gibime geliyor
arkadaşlar o kadar aramama rağmen güzel bi beyaz renkte fiat linea resmi bulamadım bi yardım edip biriniz bulabilirmisiniz 2009 ve üstü model ayrıca avtive plus modeli olsa ii olur
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ebu Computer
quote:
yeni çıkanları 5 vites. ayrıca vitesin motorla bir alakası yoktur. vites firmaların kullandığı şanzımanla alakalıdır. 2,0 motor olup 5 ileri olanda var 1,4 olup 7 ileri olanda. firmalar 7 ileri şanzımanda kullanılabilir icabında. bu firmaların kullandıkları teknoloji ve ellerinde bulunan stokla alakalı birazda
vitesin nasıl olurda motorla alakası olmaz ya.motordan aldığı hareketi tekerleklere hangi döndürme gücünde ileteceğimizi neyle ayarlıyoruz. iyi o zaman 4 ileri vitesle kalsaydık.vites sayısı doğrudan ara hızlanmaları ve yakıt tüketimini etkiliyor. çekişi,motor gücünü hissetmenizi motorun gücünü ne oranda lastiklere ileteceğinizi nasıl sağlıyorsunuz. kamyonlarda takviye niye kullanılıyor tek motor koyarlardı yeterdi. vites dediğiniz şeyle şanzımanda aynı şeydir zaten.ben mekanikten anlamam ama sen hepten hiç bilmiyon. motor sınavını nası verdinde ehliyet aldın