Şimdi Ara

YENİ FİAT LİNEA (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.583
Cevap
8
Favori
757.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2001 Clio sedan gazlı aracım var. bunu satıp yüksek modelli az vergili araç arayışındayken linea takıldı aklıma. 1.3 motor multijet motorlu. Sizce bu araç nasıldır. linea kullanıcıları olarak sizlere danışmak isterim. Yol tutuşu, motor sesi, tamirlik durumu. ilginize şimdiden tşk. ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SELCUK34

Arkadaşlar selamlar;

2001 Clio sedan gazlı aracım var. bunu satıp yüksek modelli az vergili araç arayışındayken linea takıldı aklıma. 1.3 motor multijet motorlu. Sizce bu araç nasıldır. linea kullanıcıları olarak sizlere danışmak isterim. Yol tutuşu, motor sesi, tamirlik durumu. ilginize şimdiden tşk. ederim.

clio dan daha geniş daha konforlu bir araçtır. bugüne kadar yol tutuşu konusunda bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Arkadaşlar selamlar;

dizel versiyonunu kullanmaktayım.
    araç düz yolda 160 yapabiliyor ama üstünü yapmıyor. tabii az da titriyor.
    ilk 50.000 de debriyaj problemi yaratıyor. baskı balata değişiyor.
    yol tutuş fena değil fakat direksiyon turu az. sokak aralarında manevra yapmak azap gibi bişey.
    ilk anda aklıma gelen bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurna

quote:

Arkadaşlar selamlar;

dizel versiyonunu kullanmaktayım.
    araç düz yolda 160 yapabiliyor ama üstünü yapmıyor. tabii az da titriyor.
    ilk 50.000 de debriyaj problemi yaratıyor. baskı balata değişiyor.
    yol tutuş fena değil fakat direksiyon turu az. sokak aralarında manevra yapmak azap gibi bişey.
    ilk anda aklıma gelen bunlar.

ben 175 km/s hıza kadar çıktım ve titreme yaşamadım. hatta fiatlineatr formunda 190-200 km leri görenlerde titremeden bahsetmediler. titreme yol durumunun yanında lastik balanslarının bozukluklarından da kaynaklanır. bunun yanında aşırı hızlarda özellikle otobanlarda yandan rüzgar aldığında aracın yüksekliğinden kaynaklı zorlanmalar yaşanmakta bunuda geniş taban lastikle büyük oranda çözüyorsunuz. tabi şunuda unutmamak lazım bizler araçlarımızı kullanırken böyle aşırı hızlarda değil trafik kurallarına uyarak ve yolun durumuna göre hızımızı ayarlayarak gitmeliyiz.

direksiyon turu konusunda haklısınız. biraz daha tur imkanı olmalıydı. ama öyle aman aman sorun teşkil edecek bir durum değil. nitekim aracın önündeki açıda diğer araçlara göre dönüşü kolaylaştırmaktadır.

forumda 80.bin km kullanan arkadaşlar var ve halen baskı balata değişmediler. bu biraz kullanımla alakalı bir durum trafik yoğunluğu olan yerlerde kullanılıyorsa debriyaj balatasının erken bitmesi normaldir.

• quote:

Arkadaşlar selamlar;

Bende 1.4 t-jet var yol tutuşu hakkında sorunum olmadı.
    Yüksek hızda titreme varsa rot-balans sorunu olabilir.
    Benim aracım sessiz. Dizelde Emotion donanımların diğerlerine göre daha sessiz olduğu söyleniyor.
    2008 model 40 bin km'ye geldi. Rutin bakım dışında bir kere turboya giren ince bir hortum yerinden çıkmış. Performansı düştü. Serviste 2 dakikada yaptılar. Para da almadılar.
    İzmir-Aydın otobanında 175 km civarı hızla giden bir multijet linea gördüm. O zaman 1.6 multijet yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 11 Aralık 2010; 16:55:02 >

• İyi günler arkadaşlar

2 sene kadar Fiat Albea 1.3 Multijet kullandım.
    100 kmde 6 lt motorin yakıyordu (şehiriçi)

Arabamın 70 hp gücü vardı.
    3000 devirde yaklaşık 130 km yapıyordu.

Sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Fiat Linea Multijet 1.3 100 km şehir içi kaç litre motorin yakıyor?

Kaç hp motor gücü var?

3000 devir hızda kaç km hız yapabiliyor.?

Yokuşlarda bayılıyor mu? (Benim eski Albea bayılıyordu)

Şimdiden çok teşekkürler
  • Selamlar...

Bu ağustos ayında şirketimden bir Linea verdiler. 1.3 mjet/ 90 bg. ( Linea'dan nefret eden bir adamdım ve beni bu şekilde cezalandırdılar. :) )

şu anda 17.000 km de.
    Uzun yolda bir depo ile 1.100 km, İstanbul'da şehir içinde 830 - 900 km civarında gidiyorum (Kullanıma bağlı değişiyor. Spor kullandığımda 800 km civarında).
    bir depo ise takriben 130 tl'ye doluyor.

yukarıda biriler 165 km gibi maksimum hızlardan bahsetmiş ama şaşırdım. Ramazanda İzmir - aydın otobanında 195 km hızı yaptım.
    hergün şehirler arası çalışıyorum ve bu hızlar bana ilginç geldi. Acaba araçlarınızın motorlarını ilk dönemlerde çok mu zorladınız? yani 195 km ile giderken eğer yapabilirsem fotoğrafı çekip koyabilirim. tehlikeli olur biliyorum ama aracın hızı ve yakıt tüketimi oldukça randımanlı. Hatta kendime de bir tane almaya niyetlendim.

Ancak şöyle bir durum dikkatimi çekti; Aracın motorundan ilginç bir ses gelmeye başladı.

Motor ömrü konusunda taksici olan bacanağımın 45.000 km de ki lineasını görünce motoruna biraz daha güvendim aslında. Yani "henüz kapağı açılmadı" dedi ama. Öyle palavracı bir tip de değildir.

Ama 300.000 km görmeden de araç için tüm yorumları yapmak yanlış olur. Daha hiçbişeyini görmedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 15 Aralık 2010; 19:46:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

quote:

Arkadaşlar selamlar;

Bende 1.4 t-jet var yol tutuşu hakkında sorunum olmadı.
    Yüksek hızda titreme varsa rot-balans sorunu olabilir.
    Benim aracım sessiz. Dizelde Emotion donanımların diğerlerine göre daha sessiz olduğu söyleniyor.
    2008 model 40 bin km'ye geldi. Rutin bakım dışında bir kere turboya giren ince bir hortum yerinden çıkmış. Performansı düştü. Serviste 2 dakikada yaptılar. Para da almadılar.
    İzmir-Aydın otobanında 175 km civarı hızla giden bir multijet linea gördüm. O zaman 1.6 multijet yoktu.

Peki arkadaşlar 1,3 un çekişi nasıl, bana 1,4 clioyu aratırmı sizce,

• ben dün test ettim pek beğenmedim aslında konsol çok dandik koltuklar çok dandik vites kolu çok uzun aynalar bile elektrikli değil dıştan büyük içi daracık 1. viteste sürünüyor dar içi çok bir tek bagajı iyi alırmıyım sanırım almam astra alırım 1.3
  • mrb iyi akşamlar herkese bızde Linea 1.6 Multijet Emotion Plus almak ıstıoruz corsaya baktık astra hb e baktık eskı kasa ama bı turlu karar veremedık anlasılan net bı fıkır yok lınea nasıl konfor yakıt yalıtım motor soyle tam bır bılgı almak ıstıorum yardım edersenız sevınırım
  • Arkadaşlar merhaba,
    Linea almayı düşünüyorum.
    Linkdeki araç için 20000tl ye pazarlık yaptım. araç temiz gibi görünüyor. Ama sizlerinde fikirlerini almak istedim.
    Ne düşünüyorsunuz.?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-linea-sahibinden-1-3-m-jet-active-beyaz-dizel-37821725/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkcoskun

Arkadaşlar merhaba,
    Linea almayı düşünüyorum.
    Linkdeki araç için 20000tl ye pazarlık yaptım. araç temiz gibi görünüyor. Ama sizlerinde fikirlerini almak istedim.
    Ne düşünüyorsunuz.?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-linea-sahibinden-1-3-m-jet-active-beyaz-dizel-37821725/detay

araca baktırdınız mı? turbosunda, yakıt pompasında bir sorun olup olmadığına baktınız mı? ayrıca servisten aracın bakımlarını öğrenebilirsiniz. ayrıcahttp://www.tramer.org.tr adresinden aracın kazaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

• Tramerde 2 kazası çıktı 1700tl biri diğeride 800 tl ama zaten vazgeçmiştim aracı almaktan takas yapacaktık ama fark olarak çok para istedi. Ama en yakın zamanda bir linea alacağım gibi görünüyor.
  • Arkadaşlar merhaba;
    Bende aranıza 1,6 multijet emotion plus ile katılmak üzereyim. Fiyat olarak anlaşmış bulunmaktayım. Sizlerin aşağıda soracağım sorularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

1- Araç için trafik sigortası + metalik renk dahil 36100 e anlaşmış bulunuyorum. Bu fiyat sizce nasıl ?

2- Forumun başlarında bahsedilen bu silecek sensör problemi artık hala devam ediyormu ?

3- Bu aracı ben 6 ay önce 1.3 multijetini kiralamıştım ve yaklaşık 1500 km yaptım. Aracın motor çekişi gerçekten çok ağırdı, ayrıca radyoyu açtığım zaman klimanın seviyesine göre radyodan vızıltı sesi geliyordu. Aracı teslim etmeye yakın araçta yağ lamabası yandı ve motor yanmadan sanayiye götürdüm. Ustanın söylediği, yağ filtresi hava yapmış o yüzden yağ pompalaması olmamış ve ucuz atlatmışınız dedi. Tabii gerçek araç sahibi de ter döktü yanımda.

4-Yakıt konusunda beni üzmedi diyebilirim. Çünkü izmirden bileciğe gidiş dönüş 130 lira civarında yaktı. toplam yaklaşık 800 km. bu 1,6 motor için yakıt harcamasında çok fazla değişiklik olurmu ??

5- Araç şu an donanım olarak oldukça yüksek ve sınıfından oldukça düşük bir fiyatta.. Bu ESP bikmene zımbırtıları nda kalite standartı varmı, yoksa hepsinde aynı tip bir esp veya abs veya asr yok bilmemne mi uygulanıyor. Yani fren+esp+abs veya yokuş desteği denen ayrıntılar gerçekten güvenilirmi ?

6- Bu araçta modifiye yapmaya kalksak nasıl bir renk modifiye için idaeldir.?

7-çok fazla kafanızı şişirmeden son olarak. Bu araçtan bu fiyata Mercdes performansı ve konforu beklemediğimi belirteyim Ama şahin doğan serisinden ileride hatta jetta serisine yakın bir araçmıdır ???

çok teşekkürler..

• Fiat nedense 1.4 Turbo motorun 6 viteslisini ve 1.6 motorun 120 bg olan versiyonunu Linealara koymuyor.

1.4 Turbo düşünüyorum ama 6 vites yakıt eknomisi için gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novecento35

Arkadaşlar merhaba;
    Bende aranıza 1,6 multijet emotion plus ile katılmak üzereyim. Fiyat olarak anlaşmış bulunmaktayım. Sizlerin aşağıda soracağım sorularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

1- Araç için trafik sigortası + metalik renk dahil 36100 e anlaşmış bulunuyorum. Bu fiyat sizce nasıl ?

2- Forumun başlarında bahsedilen bu silecek sensör problemi artık hala devam ediyormu ?

3- Bu aracı ben 6 ay önce 1.3 multijetini kiralamıştım ve yaklaşık 1500 km yaptım. Aracın motor çekişi gerçekten çok ağırdı, ayrıca radyoyu açtığım zaman klimanın seviyesine göre radyodan vızıltı sesi geliyordu. Aracı teslim etmeye yakın araçta yağ lamabası yandı ve motor yanmadan sanayiye götürdüm. Ustanın söylediği, yağ filtresi hava yapmış o yüzden yağ pompalaması olmamış ve ucuz atlatmışınız dedi. Tabii gerçek araç sahibi de ter döktü yanımda.

4-Yakıt konusunda beni üzmedi diyebilirim. Çünkü izmirden bileciğe gidiş dönüş 130 lira civarında yaktı. toplam yaklaşık 800 km. bu 1,6 motor için yakıt harcamasında çok fazla değişiklik olurmu ??

5- Araç şu an donanım olarak oldukça yüksek ve sınıfından oldukça düşük bir fiyatta.. Bu ESP bikmene zımbırtıları nda kalite standartı varmı, yoksa hepsinde aynı tip bir esp veya abs veya asr yok bilmemne mi uygulanıyor. Yani fren+esp+abs veya yokuş desteği denen ayrıntılar gerçekten güvenilirmi ?

6- Bu araçta modifiye yapmaya kalksak nasıl bir renk modifiye için idaeldir.?

7-çok fazla kafanızı şişirmeden son olarak. Bu araçtan bu fiyata Mercdes performansı ve konforu beklemediğimi belirteyim Ama şahin doğan serisinden ileride hatta jetta serisine yakın bir araçmıdır ???

çok teşekkürler..

1. aracınız şimdiden hayırlı olsun. aralık ayında 35.500 civarında alan arkadaşlar olmuştu. şimdiki fiyat aralığı nedir bilemiyorum ama uygun görünüyor,

2. silecek problemini bir nebze olsun düzelttiler sanırım. Mehmet beyin yaşadığı sorunları sonradan yaşayan pek olmadı.

3. 1,3 ve 1,6 kullanan arkadaşlar genelde memnun. 1,3 lerin 1. viteste kalkışındaki ağırlık haricinde performans açısından bir problem çıkartmaz.

4. aracınızın bakımlarını zamanında yaparsanızç. sizi üzeceğini sanmıyorum. nitekim multijet motorlar güvenirlirliğini kanıtlamış motorlardır.

5. sorunuz hakkında bilgim yok.

6. sorunuz ise görecelidir. bence beyaz ve siyah renk modifiyeye daha uygun görünmekte ancak lansman rengininde lal kırmızısı olduğunu unutmamak gerekir.

7. performans bakımından birçok araçtan üstün aracınız olduğu kesin. özellikle rampalarda aracın gücünü hissedersiniz. bir mersedes bmw vw kalitesi beklememek gerekiyor. ama şahin doğan dan da kat be kat daha üstündür.

fiatlineatr.com sitesinde ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz

• bilgiler için teşekkürler..
  • merhabalar.
    linea 1,6 multijet emotion plus
    Bugün itibariyle aracın satış sözleşmesini yapmış bulunuyorum. İnşallah 1 ay sonra gelecek.
    Öncelikle araç motor olarak harika. test aracı adeta uçuyordu..
    iç donanım malzemesi kalite olarak çokta iyi değil, fazla bir şeyde beklemiyordum zaten.
    ses olayı ilk olarak beni rahatsız edecek gibi görünüyor ama alışılabilir.
    sabırsızlıkla bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: novecento35

merhabalar.
    linea 1,6 multijet emotion plus
    Bugün itibariyle aracın satış sözleşmesini yapmış bulunuyorum. İnşallah 1 ay sonra gelecek.
    Öncelikle araç motor olarak harika. test aracı adeta uçuyordu..
    iç donanım malzemesi kalite olarak çokta iyi değil, fazla bir şeyde beklemiyordum zaten.
    ses olayı ilk olarak beni rahatsız edecek gibi görünüyor ama alışılabilir.
    sabırsızlıkla bekliyorum..

aracınız şimdiden hayırlı olsun. Motor sesi diğer dizellere göre azdır, malzeme kalitesinden kaynaklanan ses ise rahatsız edecek kadar olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.