Şimdi Ara

Yeni Focus - Skoda Octavia - Golf - Citroen Picasso - kararsızım yardımmm:) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
3.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olabilir alanlar memnun hem sürüş açısından hem yakıt sarfiyatı açısından..yani arzu hanım cidden ben bir bmw kullanıcısıym..dizel ve benzinli olmak üzere 2 aracım var bir çok araç sürdüm citröen ve peugot kadar dandik araç görmedim..valide jip var heryere gidip gelmesi biraz zor oluyor die git gel binek bi araba istedi bu 3008 midir nedir onu beğenmiş gittik aldık almaz olaydık..inanın içler acısı bi araba..sadece görüntü yani peugot ne işcilik ne kalite nede başka bişey var 3 aydır satılıkda 3 bin kişi arıyor alan yok herhalde pejoyu duyan anlıyor bidaha geri dönüş yapmıyor şahsen bende yapmam..ki siz birde izmir manisa otoba yapacaksınız araçla..bu arabalar 140km'i geçince direksiyon allahlık yani..titreme hadsafa kontrol en min.seviyeye düşüyor..hele yakıtı validenin range rover'ı ile hemen hemen aynı yakıyor neredeyse...100km de her türlü 8lt dizeli sömürüyor...ve araba gitmiyor yani ne yerinden doğru düzgün kalkıyor nede başka bişey..bu arada bunları konuşuncada sanki burdaki pejo ve citröen kullanıcıları bu firmalardan paramı alıyor ne?..yada onlar jaguara fln biniyorda dümende mi citröen peugot sahibiyiz sürüyüoruz diyor yada benmi pejo citröen diye aston martın kalitesinde araçlaramı bindimde bu markaları kötülüyorum ki sahipleri 1.6 dizel john deere traktör hurdaları sanki aston martin sürücüleri gibi mukayese edip lense ediyorlar neyse arzu hanım boşverin bunların para sizin zevk ve keyifde sizin biz sadece deneyimlerimizi söyler sunarız takdir sizin...juke ve qashqai seçeneklerinide değerlendirebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 10 Mart 2012; 15:36:39 >

• Sedan derseniz Skoda Octavia . Ama yok ben hatchback istiyorum dersenizde Vw Golf . Skoda Octavia'nin 1.6Tdi motoru performans acisindan cok iyi . Bizzat kullancisi olarak soyluyorum :) . Eger genis bi aileye sahipseniz,buyuk bagaj,rahat ve genis bir ic hacim,yuksek tavan ve diz mesafesi istiyorsaniz Skoda Octavia size gore bir arac :) . 7 ileri dsg ise ayri bi zevkli . Vites gecislerini hissetmezsiniz bile . Kullandigim icin biraz bahsedeyim ozet geceyim dedim :) .

Saygilar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault megane sport tourer da gözüme hoş geldi, Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg Euro 5 versiyonu 61.250 TL'miş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz06

Sedan derseniz Skoda Octavia . Ama yok ben hatchback istiyorum dersenizde Vw Golf . Skoda Octavia'nin 1.6Tdi motoru performans acisindan cok iyi . Bizzat kullancisi olarak soyluyorum :) . Eger genis bi aileye sahipseniz,buyuk bagaj,rahat ve genis bir ic hacim,yuksek tavan ve diz mesafesi istiyorsaniz Skoda Octavia size gore bir arac :) . 7 ileri dsg ise ayri bi zevkli . Vites gecislerini hissetmezsiniz bile . Kullandigim icin biraz bahsedeyim ozet geceyim dedim :) .

Saygilar .

Skoda benim de gözüme çok hoş göründü ama servis bakım konusunda sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum? İzmir'de bir tane servis var o da Gaziemirdeymiş... Bir de kasa değişecek sanırım? Satarken çok zarar edilir mi ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arzu_atalay

Renault megane sport tourer da gözüme hoş geldi, Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg Euro 5 versiyonu 61.250 TL'miş...

bu gidişle siz arabayı zor alacaksınız en iyisi bnm arabayı size satalım cabrio döşemeleride kırmızı tv-navigasyonda var siz en iyisi aklınızdaki otomotiv firmalarına gidin tek tek beğendiğiniz modelleri sürün her birininde broşürlerini alın evinizde bir çay yada kahve yapın hem için hem karşılaştırın sonuca en iyi siz öyle varırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 10 Mart 2012; 16:30:33 >

• kesinlikle size katılıyorum ama öncelikle sizlerin fikirlerinizi almak istedim çünkü bayiye gidince cilalı laflarla herkes kendi arabasını övüyor, ben açıkçası nelerden kimler memnun değil onu çok merak ediyorum, yani her arabanin kişiye göre eksikleri neler?
  • burda o kadar çok kişi varki süren sürmeyen bilen bilmeyen..gece yatağından fırlayıp ferrarimi maseratimi alayım diyeninden,sadece yolda yürüyen giden porsche izleyip eve gelip youtube dan videoları foruma gönderip porsche mühendisi gibi yorumlar ve akabinde diğer arabalar içinde geçerli bu siz aklınıdaki auto firmalarına gidin ne derlerse desinler işleri bu onların..siz arabalarla gezin sürün hangisi size istediğiniz yönlerden cazip gelecekse onu seçersiniz..
  • quote:

quote:

Sedan derseniz Skoda Octavia . Ama yok ben hatchback istiyorum dersenizde Vw Golf . Skoda Octavia'nin 1.6Tdi motoru performans acisindan cok iyi . Bizzat kullancisi olarak soyluyorum :) . Eger genis bi aileye sahipseniz,buyuk bagaj,rahat ve genis bir ic hacim,yuksek tavan ve diz mesafesi istiyorsaniz Skoda Octavia size gore bir arac :) . 7 ileri dsg ise ayri bi zevkli . Vites gecislerini hissetmezsiniz bile . Kullandigim icin biraz bahsedeyim ozet geceyim dedim :) .

Saygilar .

Skoda benim de gözüme çok hoş göründü ama servis bakım konusunda sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum? İzmir'de bir tane servis var o da Gaziemirdeymiş... Bir de kasa değişecek sanırım? Satarken çok zarar edilir mi ki?

Bildigim kadariyla bu sene bi degisim olmayacakmis . Ayrica ben sifir aldigim icin daha servis yuzu gormedim cunku bin km ye yrni ulastim :) . Alirsaniz sizi uzmeyecek aksine memnun birakip kendine bagliycak bir arac :) . Tabi yine tercih sizin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Saygilar .

Bildigim kadariyla bu sene bi degisim olmayacakmis . Ayrica ben sifir aldigim icin daha servis yuzu gormedim cunku bin km ye yrni ulastim :) . Alirsaniz sizi uzmeyecek aksine memnun birakip kendine bagliycak bir arac :) . Tabi yine tercih sizin .

Eğer çok km yapmıyorsanız ve bulunduğunuz ilde 1 adette olsa servis varsa servis ihtiyacınız fazla olmayacağından çok önemli değil diye düşünüyorum. Sonuçta 15.000 km veya senede 1 servise gideceksiniz. Allah göstermesin kaza veya arıza durumunda ekstra ihtiyaç olacaktır, bu durumda da dediğim gibi bulunduğunuz ilde servis olması yeterlidir diye düşünüyorum. Ben aracımı alalı 15 ay oldu sadece bu yılbaşı km si dolmadığından yıllık bakım için 1 kez gittim servise.

Araçta birçok konuda oldukça memnunum. Sizi tek rahatsız edebilecek yönü bozuk asfaltta ve yüksek hızda içeri aldığı ses biraz yüksek, sonuçta C sınıfı bir araç olduğundan izolasyon zayıf sayılır (clio 3 ten çok iyi ama ). Uzun yolda yüksek hızdaki ses sorununu da müziğin sesini biraz daha açarak az duyulur hale getiriyorum. Şehir içinde yüksek hıza çıkılmadığından ses sorunu yok. Otomatik vites şehir içi için mükemmel bir çözüm. Ses sistemi oldukça güzel (bende elegance var, diğer donanımlardaki ses kalitesini bilmiyorum).

• quote:

Orijinalden alıntı: spacecake

olabilir alanlar memnun hem sürüş açısından hem yakıt sarfiyatı açısından..yani arzu hanım cidden ben bir bmw kullanıcısıym..dizel ve benzinli olmak üzere 2 aracım var bir çok araç sürdüm citröen ve peugot kadar dandik araç görmedim..valide jip var heryere gidip gelmesi biraz zor oluyor die git gel binek bi araba istedi bu 3008 midir nedir onu beğenmiş gittik aldık almaz olaydık..inanın içler acısı bi araba..sadece görüntü yani peugot ne işcilik ne kalite nede başka bişey var 3 aydır satılıkda 3 bin kişi arıyor alan yok herhalde pejoyu duyan anlıyor bidaha geri dönüş yapmıyor şahsen bende yapmam..ki siz birde izmir manisa otoba yapacaksınız araçla..bu arabalar 140km'i geçince direksiyon allahlık yani..titreme hadsafa kontrol en min.seviyeye düşüyor..hele yakıtı validenin range rover'ı ile hemen hemen aynı yakıyor neredeyse...100km de her türlü 8lt dizeli sömürüyor...ve araba gitmiyor yani ne yerinden doğru düzgün kalkıyor nede başka bişey..bu arada bunları konuşuncada sanki burdaki pejo ve citröen kullanıcıları bu firmalardan paramı alıyor ne?..yada onlar jaguara fln biniyorda dümende mi citröen peugot sahibiyiz sürüyüoruz diyor yada benmi pejo citröen diye aston martın kalitesinde araçlaramı bindimde bu markaları kötülüyorum ki sahipleri 1.6 dizel john deere traktör hurdaları sanki aston martin sürücüleri gibi mukayese edip lense ediyorlar neyse arzu hanım boşverin bunların para sizin zevk ve keyifde sizin biz sadece deneyimlerimizi söyler sunarız takdir sizin...juke ve qashqai seçeneklerinide değerlendirebilirsiniz..

Sizin 3008 100km'de 8 lt mazot yakıyor gitmiyor ama Qasqai daha az yakıp daha iyi gidecek diyorsunuz yani.

• quote:

Renault megane sport tourer da gözüme hoş geldi, Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg Euro 5 versiyonu 61.250 TL'miş...

Birkaç bayi ile konuşun, pazarlık yapın. Liste fiyatlarından 4000TL civarı düşerler.
  • iyi akşamlar, bir arkadaşım özürlü indirimi ile araba almayı düşünüyor ancak araba konusunda hiçbir bilgisi yok, beni aradı ben de sizden yardım istiyorum. Kendisi blue almayı düşünüyordu ancak ben bundan vazgeçmesini, zaten indirim hakkı olduğunu (özürlü aracı alacağı için) daha üst sınıf bir araç almasını söyledim (C sınıfı), civic, corolla, elantra, astra (renault düşünmüyor). Tavsiyelerinizi "ikinci eldeki değer, performans, yakıt ekonomisi, kalite, işçilik,yedek parça, donanım vs" hususlarında almak istiyorum. blue'dan fiyat almış dizel orta donanım 32,000 TL'ye bırakmışlar, en donanımlı dizel 4 kapılı focus'u 41,000 TL'ye son olarak fiyat vermişler. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
  • quote:

Merhaba,

Çok kararsızım, zaten karşılaştırmaya çalıştığım araçlardan da anlamışsınızdır, yardımcı olursanız çook mutlu olurum.

Dizel otomatik olsun, izmir manisa arası rampalarda kasmasın istiyorum ve ferah olsun tabi.

-Yeni focus
    -Skoda octavia
    -Golf (Jetta demiyorum çünkü deneme sürüşünde içim daraldı, bu nedenle golfü tercih ederim)
    -Citroen picasso

Şimdiden teşekkür ederim. Syg.

Aynı özelliklerde ve aynı fiyat bareminde araç bakmışız.

Golf oldukça kaliteli olmasına rağmen aile kullanacaksa (min. 3 kişi) bagajı yetersiz gelir.
    Yeni Focus'un tipi güzel ancak Ford firmasının dizel otomatiği henüz yok. O yüzden hiç araştırmadım.

Benim aklıma 3 araba yatmıştı. 3008, C4 Picasso ve Octavia.

Octavia'da nispeten VW kalitesi var. İç hacmi çok başarılı ve kesinlikle üzmez. Ancak DSG şanzımanlarda sıkça ortaya çıkan sorunlar yüzünden kafamda soru işaretleri bırakıyor.

3008'de çok güzel bir kokpit tasarımı var. Şoförü acaip mutlu etmesinin yanı sıra düşük tüketimi insanı mutlu ediyor. Kapı fitillerinden gıcırtı gelmesi haricinde bir sorunla karşılaşıldığını duymadım. Garantiden değişiyormuş. İç hacmi gayet güzel. Ayrıca Diğerlerinden farklı olarak bir Crossover olması trafikte yukarda olmak ve Grip Control gibi ek özelliklerle yolda güven veriyor.

C4 Picasso ise benim favorim. Bayağı bir kötülenmiş. Ancak kesinlikle bu kadar karamsarlığı hak etmiyor. Kullananlarla yaptığım sohbetlerde araçlarından çok memnun olduklarını duydum. Forum sayfasındaki kullanıcıları da çok memnunlar. İnceleyip test sürüşü yapma fırsatını bulduğumda iç hacmi ve görüş alanı beni gerçekten kendisine aşık etti. Tamamen konfor ve hacim odaklı bir MPV.

C4 Picasso benim aklımda 2 sene sonraki arabam olarak duruyor. Ancak size sorunsuz, dizel ve otm. bir araç önerecek olsam Citroen C4'ü de listeye alabilirim. Başarılı tasarım, yakıt, vites sistemi ve bunların yanında masaj yapabilen koltuklarıyla şu an piyasada rakibi yok.

Megane Sport Tourer 1.5dci EDC ise gerçekten güzel bir araç. Vitesi olsun, motoru olsun kendisini kanıtladı. Ancak ben o kadar para verirsem yoldan birazcık yüksek olmak isterim =).

Marka ön yargısını bir kenara bırakabiliyorsanız seçeneğiniz çok. Bırakamıyorsanız ne yazık ki görüş açısı çok daralıyor.

Saygılar.

• Bugün hem Megane spor tourer hem de skoda octavia'ya alıcı gözüyle baktım. Megan'ı deneme şansım da oldu, ilk izlenimlerim çok olumlu ikisi için de... Megane spor tourer çok ferah, anahtarsız çalışma özelliği ve vites geçişlerinin hissedilmiyor olması dikkatimi çeken özellikleri. Octavia daha kaliteli duruyor, iç mekanı megana göre biraz daha küçük. İki broşürü de karşılaştırdığımda da sonuçta sürücü bölümünün içten 50cm dar olduğu görülüyor. Gelelim ücrete, aralarında 10000 TL fark var. Daha tam pazarlık yapmadım ama ikisinden de liste fiyatlarından ufak da olsa indirim verdiler. Octavia Elegance ve Megane ST Privilage, ikisi de dizel otomatik. Yine yakıt olarak baktıgımızda arada az bir fark da olsa Renault daha az yakıyor. Servis olarak ise Skoda sadece İzmir Gaziemirde var, bense Manisada oturuyoruz:( bu kafami çok kurcalıyor...
    Octavia ile de bi tur atacağım ama ikisini de cok beğendim. Sizce nasıl? Bu araçları ne kadara alrsak iyi rakama almış oluruz? ikisinde de beyaz düşünüyorum...

• Golf yada Octavia.
  • bu iki arabayı da gördükten sonra golf çok ufak gelmeye başladı...Kesinlikle çok klasik ve güzel bir araba ama benim tercihim ya octavia ya da megane sports tourer, şimdilik:)
  • quote:

bu iki arabayı da gördükten sonra golf çok ufak gelmeye başladı...Kesinlikle çok klasik ve güzel bir araba ama benim tercihim ya octavia ya da megane sports tourer, şimdilik:)

Oktavia alın derim. Ben aldım memnunum ama bütçe yeterliyse elegance almaya çalışın derim.
  • alırken tamam da değiştirmek istediğimde rahat satabilir miyim? çok değer kaybeder mi? jettayla aynı rakam istiyorlar...
  • İkisi de üzecek araçlar değildir. Şimdiden hayırlı olsun.

Renault Servis konusunda Skoda'dan çok önde. İkinci elde de daha az değer kaybedecektir. Octavia ve Megane arasında kaldıysanız ben DSG yerine EDC almanızı tavsiye edeceğim. DSG'den ziyade henüz bir problem duymadım. Ayrıca Octavia kısa zamanda kasa değiştirecek ve zaten sallantıda olan 2. eli biraz daha sıkıntıya girecektir. Acil satmak isterseniz biraz sıkıntı olabilir ama elinizde de kalmaz.

Megane sanki sizin uzun vadede ihtiyaçlarınıza daha iyi cevap verecekmiş gibi görünüyor.
  • quote:

alırken tamam da değiştirmek istediğimde rahat satabilir miyim? çok değer kaybeder mi? jettayla aynı rakam istiyorlar...

Jetta meksika üretimi olduğu için tercih etmemiştim. VW ve renault un ikinci eli skodaya göre kesinlikle daha iyi durumdadır. Ama ben aracımı aldığımdan bu yana sahibinden de ikinci el oktavia fiyatlarına bakıyorum, ilanlara göre pek değer kaybettiği söylenemez. Fakat ilan fiyatı ile gerçek satış fiyatı aynı olmayabilir. Yani gerçek satış değeri bir miktar düşebilir bilemiyorum. Ben aracımı aldığımda EDC şanzımanlı meganlar yeni çıkmıştı. Bu tereddütlerin benzerlerini bende yaşadım ve tercihimi oktaviadan yana kullandım. Kasa değişeceğini bilmeme rağmen. Aracın önden görümü zaten çok güzel, sadece arka stopları o kadar güzel görünmüyor. Yinede herkes kendi beğenisine ve bütçesine göre karar vermeli. Zor karar. Sonuçta bütün bu araçların genel fiyatları şu anda ederinin ço üzerinde bence. Ama hiç ucuzlayacağıda yok maalesef.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.