Şimdi Ara

Yeni Focus - Skoda Octavia - Golf - Citroen Picasso - kararsızım yardımmm:) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
3.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hala iki araç arasındayımm... Skoda Octavia ile megane sport tourer...

Euroncap testlerine baktım, skoda 4 yıldız almış, megane 5 yıldız ama megane sport tourer modeli ile girmemiş... skodanın muadili olarak düşünülen jetta ise 5 yıldız almış, buradan skodanın jetta kadar sağlam bir araç olmadığı sonucu mu çıkıyor?

Kime sorsam %90 octavia diyor, ama octavia sahipleri %10(çok kabaca dedim yanlışsam düzeltin) Peki neden az tercih ediliyor?

evet kafam hala karışık:( şu an iki aracı da araştırıyorum, megane için ufak da olsa indirimler geliyor ama octi için nuh diyorlar peygamber demiyorlar, arada 11000 civarı fark var:(

şimdi sorum şu: iki araçla da aynı kazayı yapsak hangisinden daha iyi ihtimalle sağ çıkarız?
    Allah korusun diyorum tabii ki ama sonuçta araçlarımızın güvenlik donanımını yükseltme sebebimiz olası bir durumda sağ kalabilmek tabi ki...

• Ben 4 gün önce Skoda Octavia Dizel DSG elegance otomobilimi 63.800 TL'na herşey dahil teslim aldım (beyaz opak). Liste fiyatı 65.700 TL idi. Üç ayrı bayiden fiyat aldım. Hepsinin en düşük verebildikleri fiyat bu oldu. Sanıyorum taban fiyat bu, daha aşağısını bulamadım.

4 günlük izlenimlerim oldukça iyi, DSG vitesi beğeniyorum. Ben donanımı yüksek araçları seviyorum, elegance bu konuda hayli doyurucu. Ama fiyat yüksek geliyorsa alt donanımlarıda alınabilir.Araca ileride bolero yada columbus radyo-CD çalar almayı planlıyorum, ama bayiden değil.Pahalı sayıyorlar.

Aracın genişliği ve ferahlığı oldukça iyi. Kasa değişikliğinin yaklaşması benim için sorun değil. Alırken beğenmek önemli, çok detay ve değişken hesaplanırsa araç almak ve seçmek zorlaşıyor. Çok da aşırı irdeleyince keyfi kaçıyor insanın.

Bugünlerde DSG dizel Skoda var tüm bayilerde. Geçen sene bu zamanlar 8 - 9 ay bekleme süresi vermişlerdi. Bir de ben iç döşemenin açık renk olmasını istemiyordum, koyu renk olan özel siparişle geliyordu. Koyu renk olanı bile bayilerde hazır var bugünlerde. Elini çabuk tutmazan sonraki partiye kalırsın, o zaman fiyat değişebilir.

Benim izlenimlerim bunlar, umarım kararını kolaylıkla alırsın, şimdiden hayırlı olsun seçiminiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: arzu_atalay

citroen c4 picasso'nun dezavantajlari nelerdir?

selam degerli arkadaşım cıtroen ve peugeotun dez avantajı saymakla bitmez.ben daha önce golf5 aracımı satıp c4 almıştım çok iyi biliyorum dezavantajını.golf ile karşılaşmaya yakın tek araba ford focustur.focusda golfü tutmaz.arkadaşlar 1970 yıllardan beri golf var senelerdir üzerine bişeyler koyarak bu araba sınıfının lideri oldu.yüksek hızla golf ile ip gibi dengeli gidersin frene basarsın tak diye durursun.satarsın para eder.ama birde cıtroen alıp deneyin tecrübe edin bnm gibi tekrar volkswagene dönüş yaparsınız.sizden tek ricam golf ile her arabayı karşılaştırmayın uzun zaman vw kullanmış insanlar beni anlarlar saygılar...
  • quote:

citroen c4 picasso'nun dezavantajlari nelerdir?

selam degerli arkadaşım cıtroen ve peugeotun dez avantajı saymakla bitmez.ben daha önce golf5 aracımı satıp c4 almıştım çok iyi biliyorum dezavantajını.golf ile karşılaşmaya yakın tek araba ford focustur.focusda golfü tutmaz.arkadaşlar 1970 yıllardan beri golf var senelerdir üzerine bişeyler koyarak bu araba sınıfının lideri oldu.yüksek hızla golf ile ip gibi dengeli gidersin frene basarsın tak diye durursun.satarsın para eder.ama birde cıtroen alıp deneyin tecrübe edin bnm gibi tekrar volkswagene dönüş yaparsınız.sizden tek ricam golf ile her arabayı karşılaştırmayın uzun zaman vw kullanmış insanlar beni anlarlar saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: spacecake

olabilir alanlar memnun hem sürüş açısından hem yakıt sarfiyatı açısından..yani arzu hanım cidden ben bir bmw kullanıcısıym..dizel ve benzinli olmak üzere 2 aracım var bir çok araç sürdüm citröen ve peugot kadar dandik araç görmedim..valide jip var heryere gidip gelmesi biraz zor oluyor die git gel binek bi araba istedi bu 3008 midir nedir onu beğenmiş gittik aldık almaz olaydık..inanın içler acısı bi araba..sadece görüntü yani peugot ne işcilik ne kalite nede başka bişey var 3 aydır satılıkda 3 bin kişi arıyor alan yok herhalde pejoyu duyan anlıyor bidaha geri dönüş yapmıyor şahsen bende yapmam..ki siz birde izmir manisa otoba yapacaksınız araçla..bu arabalar 140km'i geçince direksiyon allahlık yani..titreme hadsafa kontrol en min.seviyeye düşüyor..hele yakıtı validenin range rover'ı ile hemen hemen aynı yakıyor neredeyse...100km de her türlü 8lt dizeli sömürüyor...ve araba gitmiyor yani ne yerinden doğru düzgün kalkıyor nede başka bişey..bu arada bunları konuşuncada sanki burdaki pejo ve citröen kullanıcıları bu firmalardan paramı alıyor ne?..yada onlar jaguara fln biniyorda dümende mi citröen peugot sahibiyiz sürüyüoruz diyor yada benmi pejo citröen diye aston martın kalitesinde araçlaramı bindimde bu markaları kötülüyorum ki sahipleri 1.6 dizel john deere traktör hurdaları sanki aston martin sürücüleri gibi mukayese edip lense ediyorlar neyse arzu hanım boşverin bunların para sizin zevk ve keyifde sizin biz sadece deneyimlerimizi söyler sunarız takdir sizin...juke ve qashqai seçeneklerinide değerlendirebilirsiniz..

Sizin 3008 100km'de 8 lt mazot yakıyor gitmiyor ama Qasqai daha az yakıp daha iyi gidecek diyorsunuz yani.

yok yaw ne alakası var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 26 Mart 2012; 1:43:59 >

• quote:

Hala iki araç arasındayımm... Skoda Octavia ile megane sport tourer...

Euroncap testlerine baktım, skoda 4 yıldız almış, megane 5 yıldız ama megane sport tourer modeli ile girmemiş... skodanın muadili olarak düşünülen jetta ise 5 yıldız almış, buradan skodanın jetta kadar sağlam bir araç olmadığı sonucu mu çıkıyor?

Kime sorsam %90 octavia diyor, ama octavia sahipleri %10(çok kabaca dedim yanlışsam düzeltin) Peki neden az tercih ediliyor?

evet kafam hala karışık:( şu an iki aracı da araştırıyorum, megane için ufak da olsa indirimler geliyor ama octi için nuh diyorlar peygamber demiyorlar, arada 11000 civarı fark var:(

şimdi sorum şu: iki araçla da aynı kazayı yapsak hangisinden daha iyi ihtimalle sağ çıkarız?
    Allah korusun diyorum tabii ki ama sonuçta araçlarımızın güvenlik donanımını yükseltme sebebimiz olası bir durumda sağ kalabilmek tabi ki...

Arzu hanım,
    Araba aldınızmı? Tercihiniz ne oldu? Yoksa halen aramaya devammı?

• quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Hala iki araç arasındayımm... Skoda Octavia ile megane sport tourer...

Arzu hanım,
    Araba aldınızmı? Tercihiniz ne oldu? Yoksa halen aramaya devammı?

aldim sonunda:) şimdi yolda geliyor, muhtemelen bu hafta içerisinde kendisine kavuşacağım:)
    Beyaz Renault Megane Sport tourer dizel otomatik :)
    herkese yorum ve yardimlar için çok teşekkür ederim:)

• C5'i incelemek için gittiğim bayide C4 Picasso en çok beğendiğim Citroen modeli oldu.

Geniş iç hacim, yüksek oturum, çok fazla olan cam yüzey ve açılır tavan, mükemmel görüş açıları, yüksek donanım vb.

Tam bir aile aracı. Dizel-otomatik vites, ekonomik yakıt tüketimi. Yüksek konforunu söylemeye gerek yok.

Cıtroen önyargısı ise eksisi.

Yukarıdaki araç seçeneklerinden C4 Picasso'yu tercih ederdim.
  • Aracınız hayırlı olsun.

Mesaj yazdıktan sonra farkettim.
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanin.
  • Kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim. Tadını çıkarırsınız dilerim.
  • hepinize çok teşekkür ederim, hem yardımlarınız hem de iyi dilekleriniz için:)
  • Aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin.
  • bizide bu dertten kurtardığınız için teşekkür ederiz kazasız sıkıntısız keyifli sürüşler dilerim...
  • Konuyu bende yeni farkettim, mükemmel bir tercih yapmışsınız tebrik ediyorum

Zaten, alınca sizde farkedeceksiniz ki, konforu, donanımları, yalıtımı ve iç mekan genişliği gayet yeterli, tasarımı hoş, kullanması zevkli vede güvenli bir model.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.