Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.144
Cevap
51
Favori
489.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    cip konusunda yardımcı olamam. ama menüden yokuş kalkış desteğini kaldırın bende faydasını göreceksiniz. bende bu forumda okumuştum denedim ve gercektende fark ediyor 1 buçuk aydır o şekilde kullanıyorum
  • Arkadaşlar bende bugün titanium plus beyaz renk aldım.aracın faturasını kestirdim.kısmetse önümüzdeki hafta içi teslim alıyorum
  • duSbaz D kullanıcısına yanıt
    Araç ayarlarına giremedim. Nasıl yapıyoruz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Bu arabanın yapabildiklerine hayran kaldım

Virajlarda neredeyse golf edasıyla ilerliyor. Donanım zaten bu fiyata güzel. Sadece şu rüzgar sesine çare bulmalılar. Servisler fitil uygulaması yapıyormuş ve sesi bayağı azaltıyormuş. Bence servisler tüm courierlere ücretsiz bu uygulamayı yapmalı.

Alan ve alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun

Bu fitil uygulaması dediğiniz nasıl bir şey

• Yaklaşık 5 gün önce titanyum modelini aldim. Hiz siniri hakkinda arkadaslarla cook tartıştık. 95 km. Falan deyince moralim bozuldu. Uzun yolda polis kaça kadar ses etmez.
    birde yokuş kalkış desteğini kapatirsak atiklesir yazılmış. Yarin deneyeceğim. Yokuşta performansı iyi değil gibi. Çok sık vites düşürmek zorunda kaldım.
    onun dışında 10 numara araba. Bu fiyata bulunmaz böylesi. Tüm ticari kaygilarimi yikti.
    bi de hiz siniri olamayaydi

• Hiz limiti ile ilgili şu sitedehttp://www.arac.muayenesi.com/forum/55-trafik-ceza/756-doblo-ve-panelvan-araclarda-hiz-limiti.html böyle bir yazi var. Haber doğru mudur? Bizim araçlar KAMYONET mi PANELVAN mi sizce?
    Sonunda beklediğim haber geldi panelvan kamyonetlerin hız limitleri arttırıldı.
    "Emniyet Genel Müdürlüğü panelvan kamyonetlerin hızlarının artırıldığını bildirdi.
    21 Mart 2012 tarih ve 28420 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. Maddesi'nde yer alan tabloya panelvan (N1) araç cinsi ibaresi eklendi. Yönetmeliğin 'Tanımlar' başlıklı 3. Maddesi'ne de 'Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir' ibaresi ilave edildi.

Panelvan olarak tanımlanan araçların hız sınırlarının kara yollarına daha uygun hale getirilerek trafik akışının güvenli ve düzenli olarak sağlanması amaçlanan yönetmelikle, panelvanlar için yeni hız limitleri yerleşim yeri içinde 50, şehirler arası çift yönlü kara yollarında 85, bölünmüş yollarda 100 ve otoyollarda 110 km olarak belirlendi." Kaynak: Zaman
    Haberden anladığım kadarıyla doblo tipi araçlarda artık normal araç hız limitlerine çıkmış oluyor. Birtek normal yollar (bölünmüş olmayan tek gidiş tek geliş) 85 te kalmış. Binek araçlar için sanırım 90 dı.

• masivila kullanıcısına yanıt
    menü ye tıkla. müzik acma kapama düğmesinin üstüne koca bi düğme var üstünde ''OK'' yazar cevresindede ok işaretleri var. aşağı okla en alta kadar in '' araç ayarları'' yazar. orda yokuş kalkış ve çekiş kontrol yazar ayrı ayrı. ikisinde işaretlidir. ''OK'' düğmesine basarak sadece yokuş kalkış desteğinin işaretini kaldır.

araca bakmadan yazdım inş aklımda doğru kalmıştır basit bişey kurcala biraz korkma bozmazsın
  • icemy kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Rabbim utandırmasın. güle güle bin inşallah
    Sağolun teşekkürler

• Arkadaşlar çok çabuk fan açma olayı bütün araçlarda mevcut olan bir durum mu?

• quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Araçta dpf(dizel partikül filtresi) var ve bunun temizliğini araç kendisi yapıyor temizleme esnasında egsozdaki sıcaklık çok yüksek seviyelere çıkar bu durumlarda fan açılıyor. Kullanma kılavuzun da bu bilgi mevcut yani endişelenmen gereken bir durum yok fan açması normal. Sadece kullanım tarzını değiştirerek dpf nin otomatik temizlenme periyodlarını uzatabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saldıray_16

Araçta dpf(dizel partikül filtresi) var ve bunun temizliğini araç kendisi yapıyor temizleme esnasında egsozdaki sıcaklık çok yüksek seviyelere çıkar bu durumlarda fan açılıyor. Kullanma kılavuzun da bu bilgi mevcut yani endişelenmen gereken bir durum yok fan açması normal. Sadece kullanım tarzını değiştirerek dpf nin otomatik temizlenme periyodlarını uzatabilirsin.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Ben daha almadım, almayı düşünüyorum.

Yalnız dpf uzun zamandır birçok arabada bulunuyor, hiç dediğiniz gibi bir şey duymadım görmedim.
    birçok dizel araç kullandım, hiç daha fan açtığını görmedim. söylediğinizin gibi birşeyin olması mümkün değil.

Not: Düşük hızda ya da motor rölantide
    çalışırken yapılan kurum yakma işlemi
    esnasında, sıcak metalsi bir koku alabilir ve
    metalsi bir klik sesi işitebilirsiniz. Bu, kurum
    yakma işlemi esnasında erişilen yüksek
    sıcaklıklardan kaynaklanmaktadır ve
    normaldir.
    Not: Kurum yakma işlemi sırasında motor
    veya egzoz sesi değişebilir.
    Not:Motoru durdurduktan sonra fanlar kısa
    bir süreliğine çalışmaya devam edebilir.
    Aracınızdaki dizel parçacık filtresinin işlevini
    doğru şekilde sürdürmesi için periyodik
    olarak yenilenmesi gerekir. Aracınız bu
    işlemi otomatik olarak gerçekleştirir.

Bu cümleleri aynen kullanma kılavuzunda kopyaladım zaten dpf temizleme işlemi sonrasında fan açabileceğini söylemiş ayrıca bu araca sahip kişilerin fan açma konusunda servise danıştıklarını ve servislerin verdiklerin cevabın benim size söylediğimle benzer olduğunu forumda açılan konulardan ve courier facebook sayfasındaki kullancı yorumlarından da görebilirsiniz.
    Ayrıca şunu da anlamıyorum araca sahip olmayan ve araç hakkında bilgi edinmek için soru soran birisi nasıl olur da '' MÜMKÜN DEĞİL'' diyerek kesin ve net yargıya varabilir.
    Bir şeyi sizin görmemeniz yada duymamanız onun olmadığı anlamına gelmez.

• saldıray_16 kullanıcısına yanıt
    5-10 bin km de bir olacak bir şeyden bahsediliyor burada.

aracın fanının hiç durmadığını yazanlar olmuş arkadaşım. bizim araçlar ne ara yapıyor o zaman bu temizliği?

Neyse bu konuda tartışmaya girmeyeceğim sizinle.

benim merak ettiğim araç günlük kullanımda sürekli fan açıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quvardci -- 4 Mayıs 2015; 15:11:58 >
    Nerden çıkarıyosun 5-10 bin km de olan bişey olduğunu. bu tamamen senin kullanım stilin ve yol şartlarıyla alakalı sen sürekli sıkışık trafikte aracı zorlayarak kullanırsan sürekli yenileme işlemi yapar araç uzun yolda normal devrinde kullanırsan bu yenileme periyodu uzar.

Aslında haklısın benimle tartişmaya girme konu hakkında ufak bir bilgin bile yok ama konuşmaktan geri kalmıyosun

Yine de şu bilgiyi vermeden geçmiyim size aracım 4500 km de şuana kadar 4 kere fan açtığına tanık oldum ikisi uzun ve dik bir rampayı çıktıktan sonra 2 side sıkışık trafik te ayrıca fan açmasının sebebi hararetin artması değil kesinlikle yenileme işlemiydi. Bunuda arac ve egzoz sesinden anlık yakıt tüketimin araç dururken bile normalin dışında yükselmesinden anlayabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: saldıray_16

Nerden çıkarıyosun 5-10 bin km de olan bişey olduğunu. bu tamamen senin kullanım stilin ve yol şartlarıyla alakalı sen sürekli sıkışık trafikte aracı zorlayarak kullanırsan sürekli yenileme işlemi yapar araç uzun yolda normal devrinde kullanırsan bu yenileme periyodu uzar.

Aslında haklısın benimle tartişmaya girme konu hakkında ufak bir bilgin bile yok ama konuşmaktan geri kalmıyosun

Yine de şu bilgiyi vermeden geçmiyim size aracım 4500 km de şuana kadar 4 kere fan açtığına tanık oldum ikisi uzun ve dik bir rampayı çıktıktan sonra 2 side sıkışık trafik te ayrıca fan açmasının sebebi hararetin artması değil kesinlikle yenileme işlemiydi. Bunuda arac ve egzoz sesinden anlık yakıt tüketimin araç dururken bile normalin dışında yükselmesinden anlayabiliyorum.

Tamam sen çok biliyorsun kardeşim madem söyle
    şu anda kullandığım araç 60bin km dir bende, 1,6 dizel ve dpf var şimdiye kadar 1 defa fan açtığını gördüm o da aşırı sıcak ve trafikten dolayı idi.
    1,5 dci de kullandım 35bin km kadar onda hiç görmedim.

bu aracın dpf si temizlik yapmıyor mu?

Her otomobilin bu dpf yenileme islemini ayni sekilde yaptigini idda ediyosan bisey diyemem ben servisin ve kullanim kilavuzunun yalancisiyim

benim araçta ilk zamanlar fan çalışınca canımı sıkmaya başlamıştı. sonra araştırdım arada yüksek devirde kullanın diye birşey okumuştum ayda 1-2 kere öyle yapıyorum şuan hiç sıkıntı yok.

benimde aracım 4100 km. siz ne zaman almıştınız ve yakıt ortalamanız kaç hocam.
    duSbaz @ 4 Mayıs 2015; 21:23:41

benim araçta ilk zamanlar fan çalışınca canımı sıkmaya başlamıştı. sonra araştırdım arada yüksek devirde kullanın diye birşey okumuştum ayda 1-2 kere öyle yapıyorum şuan hiç sıkıntı yok.

benimde aracım 4100 km. siz ne zaman almıştınız ve yakıt ortalamanız kaç hocam.

özür bu yazı yanlış adrese gitti. sorum sizeydi saldıray_16
    1 ay oldu hocam aracı alalı 4.3 yakıt ortalaması tabiki aracı kontrollu kullanıyorum 3/2 si şehir dışı 3/1 şehir içi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saldıray_16 -- 5 Mayıs 2015; 0:43:36 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.