Arkadaşlar 2024 model için tavsiye edeceğiniz bagaj havuzu ve 3d paspas takımı var mıdır? (Bu malzemeler eski kasa ile uyumlu mu acaba. Bagaj havuzu satan bazı yerlerdeki sorulara cevaplar uyumlu olarak geçmiş) |
YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (58. sayfa)
-
-
Bayide gördüğüm kadarıyla yeni kasa eski kasayla aynı değil uymaz. 3d paspas aldırmak yerine özel paspas yapıyorlar ben önceki sayfalarda atmıştım resimlerini, onlardan yaptırabilirsiniz, 3d paspaslar dayanıklı değil.
-
Merhaba, Sahler'de mevcut.
-
EuroNCAP testi yayınlanmış.
Euro NCAPyoutubeEuro NCAP performs a series of crash and safety tests on car models: ▶ a frontal impact test where 50% of the width of the car strikes an oncoming deformable barrier, travelling at 50 km/h ▶ a frontal impact test where the car impacts a full-width rigid barrier ▶ a side impact test where a mobile deformable barrier impacts the driver's door ▶ a pole test where the car is propelled sideways into a rigid pole and the robustness of the center airbag is evaluated ▶ a whiplash test performed on a sled. A series of pedestrian tests are also conducted with different impactors : adult and child head form, lower and upper leg form. As well as AEB pedestrian and cyclist tests. In 2023 a test scenario for Cyclist Dooring Prevention was introduced. Active safety is rated based on the performance of the car’s equipment: autonomous emergency braking car-to-car and car-to-motorcycle scenarios, occupant status monitoring (including seatbelt reminders, fatigue, distraction and impairment), lane support and speed assistance technologies. All details on the Euro NCAP Website: Ford Tourneo Courier 2024 test information ▶ https://www.euroncap.com/en/results/ford/tourneo-courier/53070 Euro NCAP November 2024 Press release ▶ https://www.euroncap.com/en/press-media/press-releases/ 2024 FORD TOURNEO COURIER 00:00 - Start of the video 00:03 - Rating of the vehicle 00:10 - Adult Occupant 01:42 - Child Occupant 02:05 - Vulnerable Road Users 03:01 - Safety Assist 03:31 - End of videohttps://www.youtube.com/watch?v=p3ta3T3Ih0U
-
Hava borusundaki kronik titreme ve takırtı sesini nasıl kesebiliriz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arabanın 1.5 dizelini kullanan biri bana yazabilir mi
-
bende 23 modeli var.
-
Buyrun.
-
Hocam araya giriyor gibi oldu ama
bizim peder 17 1.6 titanyum paketini kullanıyor.
1.5 dizele geçsek bizi üzer mi?
Araçtan memnun musunuz? Ha birde bizim aracı ruhsata otomobil olarak kaydedemedik. Sizin araçta ticari dılımda kayıtetmek mümkün mü?
Saçma bir sistem eniştemin transporterı bile otomobil ruhsatlı otobanda 130’ a sabitleyip gidiyor. Şehirde keza öyle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yaşar bey ben takas için arabamı verip buna geçtim. 1.6 dan dizelden 1.5 e geçince üzer mi konusuna bir şey diyemeyeceğim. Benim önceki kullandığım araç 250 beygir benzinli güçlü bir araçtı, şimdi bu at arabası gibi geliyor. ama 90 beygir bir araçtan geçsem nasıl olurdu bilmiyorum. Baya kullanıcısı olduğuna göre tatminkar bir motor. Vites geçişleri çok rahat. Yakıt; Muğla'dan İzmir'e 4.9 litre/100km de geldim. Normal kullanımda 5.5 lt. falan yakıyor. Kısa mesafe tenha şehiriçinde 6.5 fln. Ufak tefek trim sesleri var onlar normal. Bir sıkıntısı var bende, yüksek hızda sert fren yapınca ABS devreye girer gibi sarsılıyor. Servise gittim "Fordun haberi var bir düzeltme olunca haber vereceğiz" dediler. Bunun dışında Ben Subaru Forester'dan geçtim bu araca. Nedendir bilmiyorum bu araba beni daha az yoruyor. Belki onu hızlı kullanıyordum o yüzden yoruyordu ama bu gerçekten rahat keyifli bir araç.
Otomatik olmaması kötü ama manuel de kalabalık olmayan yerler dışında yormuyor.
Bildiğim kadarıyla otomobil olmuyor sadece kamyonet/hususi ya da /ticari olarak alınabiliyor.
-
Merhaba, bende 2011 1.6 115hp focus kullanıyorum hem araç küçük geliyor hemde eskidi artık değiştirmek istiyorum. senede 60-70bin km yapıyorum çoğunluk şehirler arası gibi, tabi focus bir binek olduğu için mümkün mertebe otoyolda 130-140 sabit, diğer yollarda güvenli çerçevede gidebildiğim kadar hızlı gidiyorum.
ilk olarak 130km hızlardaki konforu ve yakıtı soracaktım siz yazmışınız, benimde sık yaptığım rota bodrum izmir de siz 4.9 ları hangi km hızlarda alıyorsunuz. (şimdi birde eds kondu sanırım o yola, en son direkleri koyuyorlardı)
emisyonlardan kaynaklı büyük litrelerde artık düşük güçler üretiyor motorlar sanırım araç 100hp, tatmin ediyormu diyecektim siz 250hp den geçince dediğiniz doğru olmuş. yinede mesela bafa gölü yolunda keyif veriyoru mu
daha az yoruluyor demeniz dikkat çekici.
arka koltukların katlanması kolay mı? 2 kez katlandığında zemin düz mü oluyor 1-2 video izledim ancak hep hızlıca geçiştiriyorlar.
birde mesela renkler metalik ve metalik olmayan diye 2 ye mi ayrılıyor. yeşil ve metalik yeşil gibi mi
gece kısa farların aydınlatması ne durumda, benim focusla görmek imkansız gibi bişe.
rüzgarlı havalarda bir binek araca göre çok savruluyor mu bu arabalar
konu dışı, şu otomobil kamyonet olayı gerçekten saçma. bu arabanın otomobilden ne farkı varki. bazı araçları otomobile çeviriyorlar, acaba ne yapıyorlar acaçlara da çeviriyorlar.
-
Bluescream
- Valla ben sollama yapmaya korkuyorum arada kalırım diye. Eski araçta hiç korkmadan her yerde her koşulda sollamaya çıkıyordum. Hızını aldı mı gidiyor otobanda. 170 falan bastım. Ama ara hızlanmalar, rampada ara hızlanmalar bence sizin kullandığınız araç kadar olmaz.
- 4.9 325km/ 70 km ort hız 4.38 dak seyahat. 5.6 l/100km 331 km yol, 76 ortalama hız, 4.23dak. (ss almıştım) 4.9 akşam sürüşü ve yağışlı hava hızım düşüktü max 100-110 gibi. Dönüş 5.6 bu normal sürüş arada denemek için otobanda 150-160- 170 kısa süreler. Güzergah Fethiye, Aydın otobandan İzmir.
-Bafa gölünü bilmiyorum o taraftan gitmedim ama sakar rampalarında pek keyif vermiyor.
-Yorulmamamı yavaş gitmeye bağlıyorum. Normalde İzmir'e gittim mi yorulurdum. Arabayı ilk aldığımda Adnan Mnderes havalimanına gidip geri döndüm hiç yorulmadım gerçekten. Bide Foresterdan sessiz bence, Forester 80den sonra rüzgar sesi alıyordu. bunda pek öyle bir şey yok. tek gıcık olayı camı hafif açınca ıslık çalıyor :)
-Arka koltuğun yatması kolaydı sanırım, yakın zamanda sadece sırt kısmını indirdim. İlk zamanlar bir kez katlanmasına da bakmıştım ama unuttum. Videosunu çeker yollarım.
-Renk konusunda, ben önce lansman renk (ne ise) ondan almıştım. Sonra bazen yol dışı dar çalılık yerlerden geçiyorum hata toleransı daha iyi olur diye beyazla değiştim. Ama pişmanım, öteki renkler daha güzel duruyor. Hele siyah 10 numara. Sanırım metalik ve opak diye ayrılıyor. Yani bir rengin hem metaliği hem opağı yok gibi. Büyük ihtimal böyle ama siz gene de bakın.
-Far aydınlatması hiç iyi değil. Otomatik uzun farı da var. ilk zamanlar kullandım ama baktım ki alacakaranlıkta yanan uzun farlar ne hikmetse karanlıkta aynı şekilde istikrarlı yanmıyor. Yani diyorum yol boş hava karanlık yanması lazım, yanıyor öyle devam ederken bir değişken olmadan sönüyor. O yüzden uzunları manuel kullanıyorum.
- Aşırı rüzgara denk gelmedim geldiysem de anlamadım. 1450 kg aerodinamiği değişiktir tabi ama daha öncelerde 2012 yeni kasa Civic vardı onda dediğiniz olayı hissetmiştim o 1200 kg falandı sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi böke -- 17 Ocak 2025; 1:58:55 >
-
2023 model 100ps tit plus benim araç ilk sahibiyim henüz 16 bin km oldu.
Bu araç 130 km hızda yakar. 7 litre filan yakıyor. Ben otobanda denedim 6 -7 litre yazdı sanırım 6. vitesde ama hızını alınca yol bilgisayarında yine 5.5 lara düşüyor tüketim. Yaşadığım şehir oldukça düz, ortalama 4.9 yakıyor şehir içinde 7 trafik ışığı var onlar dahil. Klima filan açınca bazen zorlarsam 5.5 görüyor, dümdüz yolda 4. vites 80-90 km hız 2000-2300 devirde. Eğer zorlamazsam 80 km civarı 3.6 yazıyor yol bilgisayarı. Hız sabitleyici ile 3.3 gördüm daha aşağı inmedi ama ben genel tüketime bakıyorum. Ancak 130 pek bu araca uygun bir hız değil aerodinamik yapıdan dolayı baya bir direnç oluşturuyor. Bu araçda maks 120 gitmenizi öneririm hız sınırları dahilinde.
ara hızlanmalarda ben hiç bir sorun yaşamıyorum gaza dokunmak yetiyor. oldukça iyi hızlanıyor 1.5 dizel turbo.
koltuklar 2 defa kolayca katlanıyor. ilk katlama omuzlarda bir anahtar var ona basarak ikinci katlama da tam koltuğun arkasında altta ip var onu asılarak oluyor. oldukça düzleşiyor zaten arka koltuklar basamak gibi bir yerin üstünde o da bagajdan dümdüz gelen bir yapıda. Ben koltukları katlayınca kirli pis bir şeyler yüklersem koltukların üstüne bez seriyorum onu da 2 kişilik arka koltuğun altına koyuyorum sığıyor. En son yazın yaklaşık 9 sandık yükledim 5 çuval kadar da ceviz yükledim büyük bir termos var 60litrelik dikdörtgen baya doluyor araç. Ama yüklüyken yavaş gitmek lazım. Arka koltukları yatırınca içeriye bagajdan 6 metrelik 4 e katlanan akrobat merdiven rahatlıkla sığıyor. montaja giderken büyük kolaylık. Bagajda yeterli sabitleme yerleri mevcut ben halkalı lastiklerle sabitliyorum.
renkler metalik. Benim araç manyetik gri ama ruhsatta direk gri yazıyor.
yan rüzgarlarda araç biraz savruluyor. ona dikkat etmek lazım çünkü oldukça hafif bir araç.
arkada 3 ayrı koltuk olan modelleri otomobil ruhsatlı, 2+1 olanlarda da bazıları işletiyor otomobil olarak ama bi 50 60 bin tl masrafı var sanırım. Kamyonet olayı bu araç için iyi çünkü sıfırını alırken %15 lik ötv dilimine giriyor eğer otomobil ruhsat olsa %80 filan olur fiyatı iki katına yaklaşır.
kendi dash cam montaj videomda attığım zamanda (17:05) tekli olan koltuk 2. defa yatık pozisyonda mesela size bir fikir verebilir :
Deniz Delicesiyoutube2023 model Ford Courier aracıma 70mai a800s model araç içi kamera ve rc06 geri görüş kayıt kamerası montajı yaptım. Montajla ilgili ip uçlarını içeren bu videoda, cihaz tanıtımı, cihaz bilgileri ve kullanımı gibi bilgiler bulunmmakta sadece cihazın courier model araca montajı yapılırken montaj ipuçları içermekte. Courier model aracına bu tip bir kamera seti takmayı düşünenlere umarım yardımcı olur ve fikir verir.https://www.youtube.com/watch?t=1025&v=tW4xPSO8xfM&feature=youtu.beBek pek uzun far yakmıyorum araçta far yüksekliği ayarı, otomatik aydınlanma var (bende otomatik uzun far yok) , gösterge panelinin ışık şiddeti ayarlama ön arka sis farları filan var. Zaten mustang'da da transit'te de aynı ışık kontrol ünitesi var ford'da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 17 Ocak 2025; 19:18:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X