Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.144
Cevap
51
Favori
489.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hayırlı olsun.

17 temmuzda 6750 civarı bir para verdim. 15.000 km veya yılda bir bakıma girmesi gerekiyor. Hangisi önce dolarsa. Garantide sorun olabilir mi emin değilim. Bence sorun yapabilirler ama aracın kmsi hiç yok.

Aracın paketi nedir? Yanlış bilmiyorsam park sensörleri tüm paketlerde standarttı sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 25 Ağustos 2024; 2:15:27 >
  • kangroo kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Araç titanium paket. ben de şaşırdım park sensörü olmamasına. Bir de orjinal lens görünümlü taktırmak istiyorum ama bulamadım Ankara'da. Yetkili servise sorduğumda 1.500 TL aem marka takıldığını ilettiler. Başka bir servis de 6.500 dedi park sensörüne 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaggos0614 G kullanıcısına yanıt

Hocam titanyum 2023 pakette park sensörü standart. araç içi dışı fotoğrafı var mı? bir şeyler yanlış.

Şimdi kaskoyu da kontrol ettim. Titanium paket hocam. Sarı sitedeki ilanlara da baktım onlarda da yok. Sonradan takılmışlar da var.

https://www.sahibinden.com/s/48I9q0ll

Özür dilerim benim hatam şimdi baktım dökümana sadece titanyum plusda standartmış. 1500 lira iyi fiyat bence. Ford aksesuarları fiyat listesine baktınız mı fiyatlar 1100-11000 tl arasında

fordaksesuar.com
    KONFOR ÜRÜNLERİ - Ford Online Aksesuar Kataloğu
    https://fordaksesuar.com/konfor/konfor-%C3%BCr%C3%BCnleri?model=tourneocourier&year=2018

Estağfurullah hocam. Centruim orijinal görünümlü park sensörü 2.500 liraymis. Montaj dahilse bu da iyiymiş. Bir sorayım yetkili servislere. İlk bakımı da yaptırmayacağım muhtemelen. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Hocam garantiyi düşürtmeyin bakın benim ilk bakımda devirdaym değişti 10 bin yazmışlar. Garantiden olunca para ödemedim.

Hocam hiç kullanılmamış olduğundan boşuna gidiyor gibi geliyor 6.500 bakım ücreti. İlk tescilden 16 ay geçmiş. 20 ay kalmış garanti için. İlk bakımı yetkili servis dışında yaptırmak garantiyi bozuyor ama hiç yaptırmamak bozuyor mu bilmiyorum.

Titanium ve titanium plus arasında çok az bir fiyat farkı var ama çok fazla özellik farkı var. Keşke plus alsaydınız hocam.

telefonla arayıp sorabilirsiniz yardımcı olurlar.

• whisper242 kullanıcısına yanıt

Eski kasa sıfır km idi hocam araç. O yüzden aldık. Kısmet titaniummuş 😊

Telefonla ve Ford pass ile temsilcilere sordum ama net bilgileri yok gibi geldi. Yetkili servisi aradığımda tekrar sorucam.

• Bu araba istanbulda boğaziçi köprüsüden geçebiliyor mu acaba? Biliyor musunuz?

• polis yıkalamadıgı sure birşey yok

• Merhaba Aracım 2024 Ford Courier Titanium Plus. 60-70 km hızdan sonra sağ ön göğüs ön cam ile yan cam arası bi yerden aşırı rüzgar sesi geliyor Servis bulamadı bir daha götürücem başına gelen oldu mu acaba sorun nerede olabilir

• co6kun C kullanıcısına yanıt

Hocam sizin araç yeni kasa onu belirtmekte fayda var. Bu konu genel olarak eski kasa için. Bahsettiğiniz ses muhtemelen çamurluk davlumbazdan geliyor. Asfaltta çok net duyuyorsunuzdur. Ön tarafta sacın içinde bi yalıtım yastığı var onu kontrol edin. Kolay kolay bir şey olmaz da ıslandıysa filan görevini tam yapamıyor olabilir. Bir de benim ön sağdaki kar kürüyücü düşmüş o düşünce rüzgar sesi azaldı.

• bilgi olması açısından durumu güncelleyim.

Ankara'da yetkili serviste ay başında ilk bakımı yaptırdım. servis danışmanı garanti konusunun ford otosana bağlı olduğunu, bu tür durumlarda değerlendirme sonucuna göre değişkenlik gösterebileceğini iletti. çıkan hava ve polen filtreleri tertemiz. bunları da muhtemelen garanti bittikten sonraki bakımda değerlendiririm.

dün uzun yol sonrası aracı kontrol ettiğimde motor soğutma suyunun minimumda olduğunu farkettim. kullanım klavuzundan kontrol ettiğimde şartnameyi (WSS-M97B44-D) karşılayan antifiriz+safsu(yüzde 50-50) tamamlayım diye düşündüm. ancak soğutma sıvısı sarı renkte. şartnameye uygun Castrol Radicool SF ve Glacelf Auto Supra buldum. ancak renkleri sarı değil. youtubeda ilgili videolara baktığımda rengin önemli olmadığı belirtilmiş. bu konuda kararsız kaldım. elimde açılmamış geçen seneden kalan shellden alınmış aymex marka 500 ml saf su var. sadece onu eklesem yeterli olur mu acaba?

bir de sadece sesli park sensörü önerisi olan varsa çok sevinirim. Ankara'da yaşıyorum.

https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/car-engine-oil-and-fluids/coolants.html#tab_castrol-radicool-sf

Selamlar. Hocam hiç bir şekilde çıkan parçayı kullanmamanızı öneririm. ne kadar temiz görünse de temiz olmayabilir.

Garanti konusunu ne için sormuştunuz?

Motor soğutma sıvısı konusuna gelince,

* Aracınızı düz bir yere park edin.

* Stop ettikten 30 dakika sonra kaputu açın

* Pastik depo üzerinde, asetatlı kalemle sıvı seviyesini işaretleyin

* 10 gün düzenli olarak kullanımdan sonra sıvı seviyenizi kontrol edin.

Benim ilk bakımda aracımdaki devirdaymda çok küçük bir kaçak tespit edildi (ben de antifriz eklemiştim.) garanti kapsamında ilk bakımda değiştirildi ve seviyeyi takip etmemi, azalması durumunda geri gelmemi söylediler. Ben yeşil renkte antifriz eklemiştim. Kolay kolay antifrizlerin karışımı sorun yaratmıyor ama arada bir açıp soğutma sıvınızı, motor yağını kontrol etmeyi unutmayın. Bunlar en az haftada 1 defa yapılması gereken kontroller. Soğutma sıvısına su eklemeniz şart değil aslında. Tamamen antrifriz bile olsa yine kullanabilirsiniz. Ama eğer su ekleyecekseniz kesinlikle musluk suyu eklemeyin kireç ve diğer partiküller paslanmaya tıkanmaya sebep olabilir.

Park sensörü olarak servisin kendi kataloğuna bakmanızı öneririm. Garantiniz bozulmasın.

Güzel günlere sürünüz.

merhaba hocam, detaylı cevabınız için teşekkür ederim.

aracı ikinci el almıştım 109 km'de. ama ilk bakımı yapılmamış ve tescilden sonra 15 ay geçmiş. bu durum garantiye etki eder mi diye buradaki arkadaşlardan ve servislerden bilgi almıştım. ford otosanın görüşüne de bağlı olabileceği iletildi serviste. soğutma sıvısını düzenli kontrol ediyorum. dün 2 saatlik bir sürüşte motor sıcaklık göstergesi hep ortadaydı. dediğiniz gibi kalemle işaretleyip kontrol edeceğim. duruma göre ya 500 ml saf su ile ya da farklı renkte de olsa şartnamaye uygun konsantre antifirizi saf suyla seyrelterek ekleme yaparım eğer işaretlediğim yerin altına düşmezse. düşerse servise uğrama durumum olabilir.

park sensörü için Ankara Tanoto 6.500 TL, Başer 1.500, Otokoç 2.500 dedi. fiyatlar çok farklı gerçekten. muhtemelen Başerde yaptırıcam.

teşekkür ederim hocam, hepimiz güzel günlere süreriz umarım. tekerinize taş değmesin.

Hocam tesekkurler ben heryere yazmistim kontrol etmeyi unuttum simdi gordum cevabinizi ve yanlis yazmisim o gun cok yere bakinca kafam karismis aracim 2023 model hocam eski kasa internette arastirdim bulamadim sadece 1 kisi tavan citasindan sokunce duzeldi dedi bakalim cumartesi tekrar goturucem servise

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.