Merhaba ben de Fiber üzerinden kullanıyorum hehangi bir mac kontrolü yok eğer GPON dan direk size ethernet kablosuyla giriş yapılıyorsa mac ayarına gerek kalmıyor WAN seçip PPPOE yazan kısma kullanıc adı ve şifrenizi gireceksiniz bu şekilde sorunsuz kullanırsınız. |
TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (500. sayfa)
-
-
Dediğiniz gibi yaptım gpon cihazdan wan girişine aldım dediğiniz gibi yaptım ama maalesef. Kendi modemi ZTE harici benim ac55 ile internet alamadım:( sizide yoruyorum kusura bakmayın ttnet sadece kendi modemi ile kulanılabilir dediler ama
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yapabilirsiniz hocam ZTE modemin modeli nedir bende de ZTE vardı Asus ile değiştirdim şuan. Kullanıcı adı ve şifreyi bilmeniz lazım sonrasında ethernet girişlerinden birine takıyorsunuz kabloyu ardından wan ayarlarından etherneti seçiyorsunuz orda ip alma olması lazım onu pppoe yapın kullanıcı adı şifre bölümü çıkar, oraya yazın bilgileri ardından onaylayın işlem tamam. DNS falan girdiyseniz onu da silin yoksa bağlanmıyor. Yapmazsanız bana özelden yazın hiç problem değil yardımcı olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ZTE H298 modeli. Dediğiniz gibi yaptım ewan seçtim aşağıda pppoe seçtim kullanıcı ad ve şifre ama nafile. Ben turknet hizmetini ttnet altyapı ve modemi ile almaktayım bundan olmama ihtimali var mısır bilemedim
Olmama ihtimali yok hocam acaba kullanıcı adı ve şifreyi mi yanlış giriyorsunuz. Mac koruması olduğunu düşünmüyorum ama yine de denemek isterseniz. ZTE modemin altında mac adresi yazar o adresi WAN kısmında MAC kopyası bölümü var oraya yazın bir öyle deneyin.
-
Minnettarım bilgi ve yardımlarınız adına.
Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar..
Benim bir problemim var.. evimde bir tane fiber modem var ve üst katımdaki yeğenimin bilgisayarı ve router olarak kullanmak için N55U modem bağlamıştım, fakat bunun 2.4 bandı bozulmuş ve buna bağlı mutfakta bir genişletici vardı o yüzden onun yerine elimde bulunan AC750 modemi bağladım ama ne göreyim bilgisayardan bakınca ethernet portunu 100 megabit gösteriyor ama benim internet 1 gigabite kadar. eski modemi takıyorum 1gbit gösteriyor ama onunda 2.4 bandı çalışmadığı için kullanamıyorum.. Sizce ac750 neden 100mbt gösteriyor?
-
Çünkü ac750 de 1 gg lık lan portu yok. Lan portları 100 lük.
N55u’dan yeni olmasına rağmen neden 100’lük koymuşlar ilginç.. Bu modemi çok dandik yapmışlar, USB yok 100luk 2 port atıp yapmışlar.. teşekkür ederim cevabınız için..
ASUS RT-AC85P
Bu cihaz nasil , wifi olarak stabilmidir ler
Simdi keenetic hero var cok sorun cikardi onu verip asus alsam yeterlinl olurmi , wifi stabil degilb kesiliyor cihazlarla uyum sorunu cikiyor .
Fiyatının uygun olması açısından asusun yaptığı bir iş yani o dediğiniz özellikleri ekleseydiler o fiyata satılmazdı
-
Hocam ayarlar doğru gözüküyor log ları atar mısınız bir bakalım. Sistem günlükleri kısmından.
-
Hocam MAC kontrolü var sanırım ZTE nin altındaki MAC adresini kopyaladınız mı ? Bir de bu şekilde değil de altta kaydet butonu var oraya basıp gönderseniz daha detaylı bakabilirim.
-
@fuatmeral bir de firmware olarak 858 i yüklemişsiniz. 790 ı yüklemenizi tavsiye ederim onunla sorunsuz kullanabiliyorum şuanda. 858 biraz sorunlu.
-
1 aydır sanırım bu ac51 modem imde beta son sürüm kullanıyorum. Genel anlamda gayet iyi crc eskisi gibi fazla değil. Fakat dün akşam modeme otomatik restart için zaman girdim gece saat 03.00 de yapması için. Sabah kalktım baktığımda güç ışığı hariç hiç bir ışık yanmıyordu Hard reset ile sorunu çözdüm. Şimdi tekrar restart ayarı girmeye korkuyorum 😁 bu sorunu yaşayan oldu mu? Malum kurlar uçmuşken Bi an aklım çıktı eyvah modem gitti diye.
790 yüklemeye çalıştım ama izin vermedi veya yükledikten sonra aç kapa yaptığımı halde fabrik ayarları ile tekrar yüklediğim halde 790 yüklenemedi
Hocam hangi modeldi yanlış dosysyı deniyor olabilirsin
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X