SEAGATE 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK almayı düşünüyorum.Şimdiye kadar kullandığım harddiskleri hep aldığım bilgisayarcıya taktırmıştım ve bir şekilde o ayarlamıştı herşeyi.Harddisk i ilk aldığımızda format atmak gerekiyor sanırım bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada şu anda IDE kullanıyorum anakartım SATA2 destekliyor ve yeni alacağım harddisk i tek olarak kullanacağım yani IDE nin yanına ikinci bir disk olarak tutmayacağım
evet arkadaşlar bende merak ediyorum bunu nasıl olacak bu?
yapacağım şey normal format atmaksa onu biliyorum zaten peki diski bölmeyi nasıl yapacağım sonra
haci onu bile bilmiyosan 500gb diski boşa alma (tek yapcan seyyyy format beeee)
kardeş, masaüstünde bilgisayarım ikonuna sağ tıkla "yönet"i seç, sol sırada depolama sekmesi altında disk yönetimine tıkla sağ tarafta bilgisayarına takılı ve kullanıma hazır harddiskleri ve durumlarını göreceksin, oradan biçimlendirmeyi yapabilirsin..
bu arada şimdi farkettim, tek disk kullanacaksan sistemi de buna kuracaksın, o zaman zaten xp cd siyle kurarken hem format atabilir hem de parçalara bölebilirsin, forumlarda arama yaparsan sanırım istediğin açıklamayı bulabilirsin..