Şimdi Ara

Yeni hayvan yasası komisyonda kabul edildi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
6.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ben de diyorum ki bazı insanlar da hayatta tatmini çocuk yaparak buluyor ve bu çocukları başıboş şekilde sokağa atıyor gürültüsünü diğer insanlar çekiyor.

Bu da genellikle çocuk tercih etmeyen insanların tatmin biçimi. Kedi inanın çocuktan çok daha zararsız, sesi bile çıkmaz.

Bu noktada diyorum ki madem Avrupalılaşmaya heves ediyoruz, ortadoğululuktan kurtulmaya çalışıyoruz, Avrupadaki gibi sokaklarda çocuk gürültüsü de yasaklansın.

Sokak arasında düğün yapmak da yasaklansın, megafonla satış yapmak da yasaklansın. Medeniyete kavuşmak sadece kedi köpeği öldürmek mi yani? Kedi köpeği temizledin

istilacı başka tür olan martılar var, kafa şişiririyor. Onları nasıl yakalayıp uyutacaksın?

Batı Avrupa'da pazar günü mesela insanların dinlenme günüdür, tek gürültü yap polis gelir cezayı keser. Burda ben sıcak diye camı açıyorum sokak satıcısı mı dersin,

bağrış çağrış oyun oynayan çocuğu mu dersin, sokak arasında davul zurna düğün yapanı mı dersin...

Yani kedi köpeği sildin bunlara ne yapacaksın, yine medeni bir ülke olamayacağız. Ha dersen batılılaşmak ve medenileşmek adına tüm bunları paket olarak uygulayacağız, ben o zaman varım.

Sadece sokak hayvanlarını silmek biz ortadoğu ülkesini medeni yapmayacak çünkü.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Hayatta bir baltaya sap olamamış birisinden bu lafları duymak beni inan çok üzdü :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 24 Temmuz 2024; 15:58:51 >
  • Kafalar bir dünya galiba; çocukla köpeği mukayese etmek yüksek aykünün eseri mi acaba? Et yemenin pek faydalı olmadığının göstergesi olabilir mi bu? Avrupa'da ki çocuksuz toplumların; nasıl bir girdaba düştüğünü görüyoruz. İnsansızlaştırma projesi; çocuksuz toplumdan geçer. Bunun içinde çocuk figürünün yerini başka figürün alması lazım. Bu figür ne olabilir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupanın refahının kaynağı az nüfusu, amip gibi çoğalıp bir de dışardan milyonlarca göçmen alırsan kişi başına gelirin düşer herkes fakirleşir. İş bulmak zorlaşır.

Koskoca Avrupa bilmiyor mu 5 çocuk yapmayı? Zeki oldukları için yapmıyorlar zaten, zeki olmayan ülkeler de bol bol ürüyor.

• Vain kullanıcısına yanıt

159 IQ ile sessiz sakin bir yaşam kuramadın mı? O sevdiğin köpekler sokağında havlayıp seni uyandırmıyor mu?

En basitinden klima alamadın mı bu ne perhiz ne lahana turşusu hahah

Ben İstanbul'da kendime ait müstakil bir evde oturuyorum, bahçem duvarlarla kaplı, evimin olduğu siteye köpek sokulmaz, arabamdan indiğim yok yani köpek sorunu beni direkt etkilemiyor, ama yine de ülkenin normal hale gelmesini istiyorum senin halin anladığım kadarıyla fak fakir durumdasın en başta senin istemen gerekir. Kendine işkence etmeyi mi seviyorsun?

• Çocukla köpeği bir tutanlar var. Bakalım daha neler duyacağız. Böyle lafları genellikle 40 yaş üstü doğurganlığı bitmiş, milletin takılıp almadığı evde kalmış kadınlardan duyuyordum.

• Onun için mi çalışacak insan bulamıyorlar; kaç milyon göçmen var ülkelerinde? Sosyal yardıma sırtını dayamış, çalışmayan ve yaşlanan bir toplum. Unutmayın sizde bir dönem çocuk bireydiniz. Gürültü yapıp rahatsızlık vermek genel suç; insan olmanızada gerek yok gürültü için.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Köpek neredeyse yok ki havlasın? Buralarda sade kedi var, lüks bir semt de değil ama köpek tek tük. Çevredeki tüm bölgeler de böyle. Ben sade çocuk ve satıcı sesi duyuyorum.

Klima var ama 7/24 mü çalışacak ev, oda hiç hava almasın mı? Avrupada neden bu gürültüler yok ve rahatça cam açıp hava alabiliyorlar? Medeniyetin neden sadece işinize

gelen kısmını almayı tercih ediyorsunuz? Hayvan sevmiyorum o zaman piyasada hiç hayvan olmasın. Ben de çoluk çocuk sevmiyorum, bilmem anlatabildim mi?

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Erkeğim ve anti-natalistim. Ortadoğu bataklığına kendi şahsi zevkin için bir çocuk daha getirmeyi çocuğa haksızlık olarak görüyorum.

Batıya göçersen belki. Çocuğun sana beni neden Türkiyede dünyaya getirdin diye sitem edecek.

Kus haric hepsine katılıyorum burada bu sekil bir kus problemimiz yok özellikle olan yerler var mıdır bilemiyorum ancak burada yok. ülke capında yaygın bir kus problemi oldugunu düsünmüyorum.. bunun haricinde söylediginiz her sey yasaklansın..

ancak cocuk gürültüsü konusunda sunu yazayım, cocuklar birkac saat oynayıp sonra susarlar ve gecenin köründe bağırmazlar.. itler gece boyu havlıyorlar.. it gürültüsüyle cocuk gürültüsünü mukayese etmek uygun degil..

ayrıca kedinin yarattıgı tehlike ve köpegin yarattıgı tehlike elbette aynı değil.. Zaten de sokak kedileri kapsam dısı bırakılmıs.. fakat kural olarak kedilerin de alınması faydalı olabilirdi cünkü onlardan da hastalık yayılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2024; 16:27:5 >
  • Sizin anlamadığınız; çocuk bir kabahat işledi mi, kabahatinden dolayı ebeveyni sorumlu tutulabilir. Ya da çocuğun başına nahoş bir durum geldiğinde, ebeveynleri sorumluluklarını yerine getirmedi diye. Sokakta ki köpeğin davranışlarından kimi sorumlu tutacağız? Sorumlu yok ki. Sorumsuzluk hak değildir; kaos doğurur.

Köpeklere toplama yapılırken kedilere de kısırlaştırma uygulansın ona karşı değilim nüfus olarak belli bir seviyede tutmak gerekiyor. Ben hali hazırda yaşayanların

toplanıp katledilmesine karşıyım "kediler" için. Köpeklerde kısırlaştırma evet sorunu çözmeyecek kısa vadede çünkü saldırgan bir hayvansa saldırmaya devam edecek.

Ama kediler saldırmıyor, uzun vadede sayılarını azaltacak, kontrol altına alacak zaman var.

Bunlara laf anlatamazsın iclerindeki kin'i ve nefreti kendilerinden aciz canlılara yansıtarak çıkarıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C7C068E03 -- 24 Temmuz 2024; 16:40:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu olaya ideolojik yaklasimlari birakip, akilci cözümlere odaklanmak gerek. Ülkedeki köpek sayisi 4 Milyon oldugu söyleniyor ve ormanlik araziler ve oralardada sokaga birakilan köpekler gözönüne alinacak olursa, kisirlastirmayla kontrol altina almak cok zor oldugu görülür.

Sokaklarda ve sehirlerde göze batacak sayida coklar, ceteler halinde geziyorlar. Binlerce insan köpek saldirisina bagli yaralama, kaza ve ölümler yasandi. Kuduz vakalari artti, bircok yabanci devletler Türkiyeye gidenlere karsi kuduz uyarisinda bulunuyor. Sokakta köpeklerin yasamasi iyi birsey degildir, bu onlara iyilik yapmakta degildir. Sokak köpeklerinin toplanmasina karsi cikanlarin cogu güvenlikli arazilerdeki özel sitelerde oturan zenginler. Bu tiplerin genelde kedi büyüklügünde bir köpekleri olup ayni zamanda mama firmalari bulunup, hic normal insanin yasadigi sokaktan gecmemis ve yasadigi yerdede sokak köpegi bulamayacaginiz kisilerdir.

Kediler insanlara saldirmazlar bu yüzden herhangi bir tehlike teskil etmedikleri gibi, farelere karsida varliklari iyidir. Sounr saldirgan köpeklerdir, bunlarin sokaklardan toplanmasi gerekir. Akil ve ruh sagligi yerinde olmayan insanlarin toplum icinde gezmelerine kizanlar, herhangi bir dusunme yetisi olmayan ve saldirdiginda bir insani parcalayabilecek köpeklerin toplanmasina engel oluyorlar.

Insan hayati degerlidir, insan hayatina deger vermesini ögrenmeliyiz, bunu yapabilirsek buna önem veren ülkelere kacmak zorunda kalmayiz. Ülkeden gitmek isteyenlerin cogu kimsenin insan hayatina deger ve saygi göstermemesindendir. Bunu yapamayan zaten gittigi yeride kactigi yere benzetmeye baslar.

Kisaca saldirgan köpekler toplanmalidir, kangal boyunda sokak köpekleri var, belkide en dogrusu belli bir buyuklukte olan köpekleri toplayip kücük köpeklere dokunmamak ve büyük köpekleri kisirlastirilinca tekrar sokaga birakilmamaktir. Kedilere ise dokunulmamalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 24 Temmuz 2024; 16:57:33 >

• Hiçbir canlının öldürülmesi itilaf edilmesi iyi birşey değil fakat türkiyede köpek sayısı milyonlarca ve bunlar artık şehirlerdeki parkları sokakları mesken edinip özellikle geceleri terör estiriyorlar insanlar bakkala yada bi yürüyüşe çıkamaz hale geldi universitemde vize final haftası yurdundan evinden kampüse yürüyemiyor öğrenciler çünkü yolda %100 köpek saldırısına uğrayacakları kesin.
    Ve Türkiyede ki sokak köpeklerinin çoğu kangal kırması olduğu içinde hem güçlü hemde saldırganlar alan korumasını sürüleşmeninde verdiği cesaretle insanlara saldırarak yapıyor hale geldiler mesela Gürcistan Batumda da aşırı bir sokak köpeği populasyonu var fakat gece 2-3 de de 10 köpek tek bir insan görsün saldırmaz en fazla oyun oynamak isterse yanında hoplar zıplar yüz vermezsen döner gider
    Peki ne yapabiliriz ? hayvan hakları savunucusu olduğunu iddia edenler ne diyor barınak yapın bu mümkün değil
    1-Yetişkin bir köpeği beslemenin maliyeti çok yüksek bunu x 5 milyon köpekle çarparsanız günlük 20tl maliyeti bile olsa ki (imkansız 20tl) 100 milyon tl günlük köpek maması masrafı yılda 36.5 milyar tl yapar. Devlet emekli maaşlarına zam yapamazken ekonomik sıkışıklıktan ötürü yıllık 36.5 milyar tl köpek mamasına veremez.
    2-5 milyon (daha fazla olma ihtimali yüksek) köpek için yapılacak barınak demek türkiyede bir şehri kapsayacak bir alanda inşaat maliyeti demek bu maliyetin kaç milyar tl çıkacağının hesabını yapmakla uğraşmadım absürt bir rakam çıkacağı kesin.
    3-Kısırlaştırılıp sokakta kalsın o zaman demekte 10 yıl boyunca sokakları esir alsınlar demekle aynı şey soruna çözüm değil köpekler insanlara tecavüz etmiyor ısırıyor öldürüyor kovalıyor.
    Dolayısıyla tek bir çözüm var oda itilaf etmek şimdiye kadar mama parası toplayacağınıza akıl edip kısırlaştırsaydınız böyle bir sorun olmayacaktı zaten bunun faturasıda itilaf etmek oluyor.
    Başka bir çözüm yolu YOK.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bunlar modern çağın boş beleş düşünceleri. İnsanlar dertleri olmadığı için böyle dert üretiyorlar. Lafa bak "şahsi zevk için çocuk yapmak". Güler misin ağlar mısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 24 Temmuz 2024; 17:9:18 >
  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt

İtlaf olmasa bile pek çoğunun barınaklara alınması gerekiyor. Yani 3 ayda 100 tane barınak yap, sokaklardaki sayı epey azalır zaten. Barınaklar da iyi koşullarda yap. Ama yok. Buna bile karşılar. Toplayamazsın, hapsedemezsin. Ula sadece kısırlaştırma ile olur mu bu iş? Bu düpedüz bencillik.

• Babasını anasını huzur evine yatırıp oradan bosalan eve yerlesip bir de eve it alan hayırsız evlatlar nedense hep köpek sever oluyorlar bunlar kin nefret sahibi değiller mi peki? Baba ana huzurevine itler eve.. Bunlar sevgi doluysa biz nefrete devam edelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2024; 17:37:45 >
    Bunu yapan kim spesifik örnek ver hayali karakter uydurma

Ayrıca böyle bi haraket her köpegin öldürülmesini desteklemez masumlaştırmaz ekosistemin dengesini bozduktan sonra doğa cevabını ağır şekilde verir veba salgını aklıma gelen ilk örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C7C068E03 -- 24 Temmuz 2024; 17:39:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biz cevremizde cok gördük evde oturan babasını anasını huzur evine yollayıp eve it alıyorlardı.. Huzur evine gitmek istemeyen babasını, Alanya'da yazlık eve yalnız basına oturtup eve it alanını da gördük.. Adam o kadar bunaldı ki, CHP'li olmasına rağmen camiye gidip geliyordu cemaatle sohbet ederim diye bir de ben vardım yukarı cıkıp sohbete gidiyordum 17 yasındaydım.. Hayırsız evlat bunlar.. Babayı huzur evine gönderiyorlar eve it alıyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2024; 17:41:4 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.