O kadar cahilsin ki farkı anlayamıyorsun, eğer o kuşları, kuşperestler çıkıp, besleyip sayılarını kat ve kat artırırsa dediğin gibi onlarından avlanıp yok edilmesi gerekebilir. Sokakta hayvan besleyip doğanın dengesini bozmamalısın, bozarsan ülkeyi şuandaki deli kuyusuna döndürürsün. Sizin kafadakiler kıyı taraflarında en son yaban domuzlarını beslemeye başlamış, o domuzlar öyle çoğalmış ki artık kedileri yakalayıp yiyorlarmış, yakında çocukları yeme haberlerini duyarız. |
Yeni hayvan yasası komisyonda kabul edildi (4. sayfa)
-
-
kuşları ve ekosistemi yok ediyorlar diye
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu olaya baska bir acıdan yaklasım iceriyor ve tabii ki dogru. Fakat ben bu köpekciligin eğer ki, bundan gelir elde etmeyenler, bunu savunuyorlarsa, ne kadar sacma bir sey oldugunu söyle izah edeyim
Bu köpekciler, sırf kendi damak zevkleri icin milyonlarca inek ve tavugun katledilmesine hic bir sey söylemiyorlar, marketten hayvanlara ait ceset parcalarını alıp pisirerek yiyorlar ve sokakta insanları parcalayan itlere onların da canı var diye duyar yapıyorlar..
Hayvana, canlılara, yasama bu kadar saygılıysanız, et yemeyeceksiniz.. Et yemeden de hayatta kalabilirsiniz. Kolay olmayabilir, gerekli proteini ve vitaminleri baska sekillerle almak mecburiyetinde kalabilirsiniz fakat can diyorsunuz, canlı diyorsunuz o zaman et yemeyin..
Yani bu sacmalık o kadar büyük bir sacmalık ki, bu avellik dısında mesela farklı bir görüs olsun, ne bileyim komünizm olsun, teizm olsun, felsefi bazı argümanlar falan olsun, Neo Nazizm olsun, Ku Klux Klan olsun, onları bile dinleyip belki su konuda haklı olabilirsin diyebilirim fakat bu avelligin hic bir akla mantıga sığan bir yönü yoktur..
Sokakta canlar ölecek, katliam olacak diyenleri, et yemeyi boykot etmeye cagırıyorum.. Hayvanlara ve canlılıga değer veriyorsanız et yemeyi boykot edeceksiniz hatta daha iyisi inekleri kötü ciftlik üretim kosullarından kurtmak icin peynir de yemeyin..Bbunu yapamıyorsanız sizden daha ikiyüzlüsü, yalancısı yoktur diyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2024; 13:37:14 >
-
Aynen kedi candır köpek gibi değiller itin nezaman ne yapacağı belli olmuyor
Geçen sene uyuz bi köpek yatarken annem yanından geçiyor
Arkasından gelip bacağını ısırmıştı
Aslında çözüm için çok geç kaldılar adam gibi kısırlaştıma yapsalardı bukadar çoğalmazlardı
İller arası transferle yürüttüler bir yerde azken bir yerde 300 lü sürüler gezdirdiler
şimdide vur değince öldürüyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cahil cühela, köylü, salvarlı, cok bilmis, ayagı carıklı, okuma bilmeyen, okusa bile anlamayan adamlar varsa onlar da anlayabilsinler diye bir ek acıklama yazayım..
Vegan değilim ancak vegan olmayan adamın, can canan seklinde itiraz etmeye hakkı yoktur.. Insanlar hayatta kalmak ve öncelikle besin elde etmek icin hayvan öldürürler, kendi rahatlarını ve güvenliklerini sağlamak icin de öldürecekler.. Hatta güvenlik besin ihtiyacından bile önce gelir..
Ayrıca et tüketerek protein ve vitamin almak ile ek besin maddeleriyle almak yaklasık aynı seydir.. Soya proteini de sizi hayatta tutabilir.. Bir cok vegan bu sekilde sağlıklı yasıyor.. Hayvanlara bu derece duyar yapanların, kolay olmayan yolu secmesi ve hayatını bu sekilde sürdürmeye calısması beklenir.. Hayatta kalmak icin et yeme mecburiyeti yoktur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2024; 13:54:0 > -
Siz çocukperest/çocuktaparlar da çocukları sokağa atıp bizim kafamızı şişiriyorsunuz? Çocuklarınızı uyutalım mı?
Yaz vakti cam açamıyoruz çocuk gürültüsünden. Avrupadan örnek veriyorsunuz işinize gelince, orda çocuklar sokakta koşturmuyor onları neden örnek vermiyorsunuz?
Kediler bu ülkenin kırmızı çizgisidir, köpeklere eyvallah der ama kedilere birşey yapmaya kalkarsanız cevap ağır olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 24 Temmuz 2024; 14:40:46 > -
Köpeklerin helvasını yiyeceğiz kacarı yok..
www.ntv.com.trCumhurbaşkanı Erdoğan: Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasınhttps://www.ntv.com.tr/turkiye/cumhurbaskani-erdogan-hayvanlar-konusunda-kimse-bize-merhamet-dersi-vermeye-kalkismasin,8hpY1nSoVU2-00nkpv0jRw -
İnek ve tavuğu insanlar eti için yapay ortamda yetiştiriyor, sokak hayvanı veya doğal hayvan değiller. Aynı kefeye koyman bile yersiz, ben vegan veya tüm hayvanları seven biri değilim.
Farelerin, börtü böceğin, haşerelerin vs. yaşamaya hakkı yok bana göre de. Köpeğe de bişey demedim zaten gerekli görülen yerlerde sayıları azaltılır. İstanbul içinde köpek sorunu yok,
beykoz gibi ormanlık alanlar sorun oralara odaklanılır. Ama kedi gibi ülkenin sevdiği ve sembolümüz olmuş bir hayvanın kimseye zararı yok. Kedi durduk yerde köpek gibi ne ısırır ne saldırır,
ne de canınıza tehdit olur. Yani iş kedilere gelince ben konunun sadece köpekler olmadığını anlıyorum buradan, toptan bir hayvan nefreti besliyorsunuz gibi duruyor daha çok köpekten ziyade.
-
İstanbul içinde sorun yok derken, biz başka şehirde yaşıyoruz zaten.
Kediler için veya başka hayvanlar içinde konuşmak gerekirse, yapay şekilde hayatta kalma oranlarına müdahale edip onlarında nüfusunu bu şekilde patlatırsan ve birileri yine abartıp bu hayvanlar üzerinden başka insanların yaşamına müdahale etmeye başlarsa onlara karşı da önlem alınması gerekir. Önlem kısmını özellikle belirtiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 24 Temmuz 2024; 14:50:43 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yapay ortamda yetismesi daha da kötü. Yapay ortamda yetisiyor diye can tasımıyorlar mı? Yapay ortamda üredi diye canlı olmuyor mu? Mantıga gel.. Kafaya gel..
Bu nasıl bir mantık yav..
Üretme öldürme et yeme.. Senin keyfin icin neden inek tavuk üretilip öldürülecek? Git vitamin hapı kullan, soya proteini al hayatta kalırsın..
Ben et yemekten keyif alıyorum sahsen fakat hayvan duyarı yapmıyorum.. Etleri icin ölsünler onlar da umrumda degil tüm dünya ortadan kalksa yine umrumda olmazdı en fazla ben de ölürdüm fakat duyarcıysan etleri icin öldürülen hayvanlar senin umrunda olmalı.. Ben senin gibi adamların celiskisini ifsa ediyorum..
Hayvan cesetlerini yiyorsun, sütleri icin zulmedilen hayvanlardan üretilen peynirleri de yiyorsun, sonra kendi psikolojik eğilimin artık günah cıkartma mı, ego mu, yoksa kendini tatmin mi ya da sadece prim yapma mı belki de maddi cıkar neyse bu sekil enteresan bir sebep yüzünden, köpeğe duyar yapıyorsun.. Iste bunda mantık yok.. Tamamen anlamsız ve akıl dısı bir olay.. O yüzden bu köpek ideolojisine hic saygım yok..
Aylar önce de söyledigim gibi, sadece daldan kendi kendine düsen bir meyveyi yerden alıp yiyen o tibet rahipleri falan var eğer onlardan biri gelip köpek öldürmeyin derse onu ciddiye alabilirim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2024; 15:4:58 >
-
Peki sen yemiyormusun et? Ben genel bir hayvan duyarı yapmadım burda kediler için yaptım sadece. Petacı ya da vegan değilim merak etme. Kedi özelinde konuştum.
Kedi neredeyse tüm ülkenin sevdiği ve yanındayken mutlu olduğu bir hayvan. Yurtdışında da özellikle İstanbul'un simgesi olmuş durumda. Fayda/zarar ağırlığında
faydası ağır basıyor. Fareleri de öldürelim, akrepleri de öldürelim yoksa bana göre. İnsana yararına göre seçmiyormuyuz hayvanları? İşte kedi insan psikolojisine faydalı bir hayvan.
Köpek gibi durduk yerde sana ve çocuğuna saldırmaz merak etme. Ama fareler evine girer malına zarar verir, akrepler zehirler sokar. Tüm hayvanları yoketmek doğru bir çözüm değil
onu söylüyorum. Kediyi yokedersin başka türler istila eder, ama istilacı bir hayvan türü mutlaka gelir yerine. Şehirlerde doğal ortam gibi hayvan dengesi diye birşey olmaz.
-
İşte kedi yaşamına nasıl etki edecek? Gruplaşıp saldırmış mı? Kedi pasif bir hayvan insan görünce ya sevgi ister ya kaçar. Agresif şekilde gelip saldırmaz.
Kedi muhafazakar olsun, laik olsun çoğunluk için bu ülkenin bir değeridir ve sizlere de bir zararı yok. Oturup bir düşünün, geri kalmış ülkelerden kaçak getirilip
şehirlerimize atılan "insan" dediğimiz canlıların toplumumuza zararı hepsinden fazla.
-
Ben et yiyorum ve keyif alıyorum yazımı tam okumadın mı? Fakat ben acımasız ve kötü biriyim yani tüm insanlar gibiyim.. Köpekciler de böyle fakat bunu itiraf etmiyorlar her türlü hayvan zulmüne ortak oldukları halde, köpekler ve kediler diyorlar..
Neden köpekleri ve kedileri secip diğer hayvanları umursamıyorsunuz? Bunda ya bir cıkar var yani maddi cıkar gibi ya da senin sonunda itiraf ettigin gibi, kedi insan psikolojisine faydalı diyorsun..
Yani sonucta kediyi yine kendi tüketiminde kullanıyorsun.. Yani duygusal destek.. Bu hayvan hakları savunmak değil bence bir apple fanboyunun, apple sirketini savunması gibi.. Kendisine bir tatmin aracı sunan firmaya tapmaya baslıyor..
Bunda hayvan severlik yok.. Bu insanların yine kendilerine bir yarar sağladıgını düsündügü seylere tapınmalarıdır..
Bunu ulvi bir seymis gibi pazarlamadıgınız sürece bir sorun yok.. Diyeceksiniz ki, biz bunlardan maddi gelir elde ediyoruz o yüzden sokakta kedi köpek olmalı ya da diyeceksiniz ki, psikolojimiz zayıf bunları kendi duygusal tatminimiz icin yani yine tüketim amacıyla kullanıyoruz..
Özetle hayvan severlik diye bir sey yoktur.. Hayvanları kullanarak cıkar elde etme vardır.. Duygusal tatmin de yine senin cıkarına hizmet ediyor yoksa kedi yerine hamam böcegi de savunurdun..
Sokaktaki kedi de ne hastalıklar oldugunu ya bilmiyorsun ya da söyledigim gibi tüketimden dolayı tapınma var o durum zararları görmezden gelmene sebep oluyor..
-
Zeka düzeyin yeterli değil, senden bunu algılamanı kimse beklemiyor heyecanlanmana gerek yok.
Çocuk gürültüsünden benden çok nefret eden yoktur ama 1 çocuğun yerine 1 milyar köpeğin ölmesi benim için en ufak bir sorun oluşturmaz.
Evet kediler dünyanın en sevimli canlılarından biri, ben de onlar için bayılıp ölüyorum, aç kalıp bahçemde camıma patileriyle vurup bende yemek istiyorlar, elbette vermek zorunda kalıyorum, ama senden bir farkım var ben onları gerçekten seviyorum.
Toplum sağlığını tehdit, sadece saldırarak olmaz, kediler 100'lerce çeşit hastalık parazit taşıyıp insanlara bulaştırıyorlar, konu sadece insan sağlığı da değil asıl mesele onlar, hastalanıyorlar, arabaların altında eziliyorlar, işkence görüyorlar, sakatlanıyorlar, aç kalıyorlar, donuyorlar, sıcakta kavrulup susuz kalıyorlar, patır patır ölüyorlar, daha kaç tane sayayım? Bunları bilerek kedilerin sokakta yaşamasını isteyen dünyanın en kötü kalpli ve vicdansız insanı olabilir sen öylesin tabii ki değil mi?
Sokakta insana muhtaç hayvan olamaz, bu kedi olur, köpek olur, adı ne olursa olsun. Doğa kanunları nasıl işliyorsa, o olmalı, insan tv seyreder gibi seyretmek zorunda, tüm gelişmiş ülkelerde evcil olmayan hayvanları beslemek yasak.
-
Maddi olarak niye pazarlayayım, dünyayı öncelikle siyah ve beyaz olarak ikiye ayırmayın. Ben açık açık söylüyorum tüm hayvanları seven bir insan değilim, köpekleri de savunmuyorum.
Sadece işin dozajı köpeklerin ötesine kaçmaya başlıyor ona nerede dur diyeceğiz? Kedileri seven ve ilgi duyan birisi olarak illa mama satıcısı ya da mama lobisi olmak zorunda değil kimse.
Kediler bu ülkede Osmanlı hatta daha öncesinden beri var, kültürümüzde de yeri var. Yeni ortaya çıkmış birşey değil ki. Eskiden mama satıcıları yokken evde yemekten kalan artıkları verirmiş insanlar.
Kedileri yok etmek için kültürümüzü yok sayman gerek. Kültürümüzde olmayan şeyi söyleyim, elin Surisi Afganı Pakisi kültürümüzün bir parçası değil ve sokakta başıboş denetimsiz geziyor.
Ben de bu adamları taa batıdaki şehirlerimizin sokaklarına kadar sokup beslemelerini istemiyorum. İnsan olması farkeder mi?
-
Zeka düzeyin yeterli değil dediğin adam 159 IQ'lu, yüksek lisans ve doktora bitirmiş adam. Ya sen nesin?
Hastalık konusunu otur bir düşün.
İnsanlar da virüs, hastalık taşıyor ve diğer insanlara bulaştırıyor. Kediyi ise ellemediğin sürece sana ondan bir hastalık geçme şansı çok düşük.
Ama insan sokakta yanından geçip hapşırır ağzını kapatmazsa covid/grip gibi hastalıklar kaparsın. İnsanın üstün olduğuna kanaati neye göre getiriyorsun, dini kitabına göre mi?
İslamda bile böyle birşeyin yeri yok çünkü, tüm canlılara merhamet edin der İslam dini. Covid zamanı maske takmayan, önlem almayan tonla insan gördü bu gözler.
Kediler kısırlaştırılsın ona birşey demiyorum ama öldürelim yok edelim derseniz toplumun çoğunluğunu karşınızda bulursunuz, azınlıksınız ve sizin fikirlerinizi çoğu kişi paylaşmıyor.
Bu forumda kendi kendinize circlejerk ortamı kurmuşsunuz birbirinizi tatmin ediyorsunuz.
Çok gelişmiş gördüğümüz Avrupa ve Amerika yoğun fare nüfusu sorununa çözüm bulabilmiş mi git onu da bir araştır, fareleri yakalayıp uyutamıyorlar mı yoksa?
ABD'nin en gelişmiş şehri New York halen fare istilasında ve dünyanın "1. numaralı süper gücü" ABD başa çıkamıyor. Fareler çok daha kötü hastalıkların taşıyıcısı üstelik.
-
Ben maddi ya da değil dedim fakat sonucta bir tüketim var.. Maddi tüketim yoksa, duygusal tüketim var. Kedinin suratı, miyavlaması, davranısları yani kedi hayvanı sana sevimli ve eğlendirici geliyor olmalı.. Kedi severken bir duygusal tatmin yasıyor olmalısın bu yine tüketimle alakalı aynı kedinin tipi böceğe benzeseydi ya görünce kacardın ya da öldürmeye calısırdın.. Bu senin beyninin kedi hayvanına karsı verdigi tepkilerden kaynaklanan bir durum yani hayvan severlik degil.. Hayvandan bir cesit tatmin alıyorsun iste duygusal tatmin gibi, psikolojik destek gibi, karsılıgında da kedi hayvanına karsı sempati gelistiriyorsun bu sokaktaki kediyi bile savunmaya kadar gidiyor belki de sokak kedileriyle de etkilesime giriyorsundur bundan da ekstra tatmin alıyorsundur..
Özetle kedi köpek severlik insanların tatmin aracından baska bir sey degil.. Baska insanların tatmin aracları da beni ilgilendirmez.. Kendilerine baska eğlenceler baska hobiler baska tatmin aracları bulabilirler ya da evlerine bir kedi alabilirler sokaktaki kediler ne alaka.. Alırsın bir kedi evinde beslersin it olayına gelince onu da yaparsın fakat sehir icinde problemli dağın basına tasınırsın ev bulabiliyorsan oraya gidersin bulamıyorsan sansına küsersin alternatif hayvan alırsın.. Yine de bunu bile tavsiye etmem cünkü yine tüketim amacıyla hayvan kölelestiriyorsunuz..
Insanların kendi bencil tüketimi icin kedi köpek savunması igrenc bir sey.. Sizin sorunlarınız ve tatmin araclarınız sizi ilgilendirir beni ilgilendirmez.. Sizin bu tarz eğilimlerinizde ahlaki bir üstünlük yok bunu diyorum.. Ancak gercek bir hayvan sever olursa verdigim vegan örnegi bunu acıklama amaclıydı o zaman argümanları tartısabiliriz cünkü kisinin samimiyetinden emin olmus olurum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Temmuz 2024; 15:49:46 >
-
Heyecanlı birisin, senin ne olduğunu hemen anlayıp onlara saldırma diye, 23 nisanlarda down sendromlulara askerlik elbisesi giydirenler gibi sana bir sayı söyleyip yollamışlardır. Yazdıklarından anladığım 59 sayısı daha isabetli olur.
Dozajı kaçıran maalesef senin gibiler, deli gibi sokak hayvanlarını besleyip çoğalttınız ülkenin başına bela ettiniz, birde diğer olumsuzlukları yazıp konuyu gargaraya getirme çabanız var ya halinize çok gülüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 24 Temmuz 2024; 15:56:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X