< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni hayvan yasası komisyonda kabul edildi (2. sayfa)
-
-
Evde kedi beslemek fare için çözüm olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka disardan surekli saldiri olursa o bile kurtarmaz
Kediler candir cannn onlara dokunacak olsalar BU ÜLKEYİ ATEŞE VERİRİM OMG benim kedi sever grubum var hepsi ayrı sayko hepsinde illegallik var jajssjsjdj saysam burda sıkıntı olur saymayayim kulagi kesikleriz yani kediler icin can alir can verriz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu kuduz illetinden tamamen kurtulana kadar netleşene kadar vaka olan bölgelerde kedide dahil uyutulması şart diğer bölgelerde kedi sorun olmaya bilir ama en azından şu kuduz çok kötü gerçekten gündemde bile olmaması gereken durumken tehlike arz eder hale gelmiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaz başında K-Othrine'le her yeri ilaçlayın böcek sorunu olmaz. Evim müstakil, bu ilaç veya benzeri olmasa evi terk ederdim.
İlk taşındığımda ilaçlama falan bilmiyorum, evi karıncalar, örümcekler sardı ordu halinde geziyorlardı. Sıkmaya başladıktan sonra tek tük nadir örümcek görüyorum, karınca hiç yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 24 Temmuz 2024; 4:34:10 > -
Aslında hedef bütün kedilerin sahipli olması değil mi ? Yani yazın 40 derece sıcakta , kışın 40 derece soğukta sokakta kedi olmasını neden savunuyoruz ? Kedilerde kısırlaştırılıp , sahipli olanların sokakta gezmesine izin verirseniz fare falanda olmayacaktır sokakta.
Kedilerin saldırı riski olmadığı için onlar konusunda çok daha rahat davranılabilir ancak kedilere yönelik kısırlaştırma faaliyetleride yürütülmeli ve hedef sahipsiz hayvan kavramını ortadan kaldırmak olmalı uzun vadede. Sonuçta kuduzu geçtim sokak hayvanları parazit taşıyor ve marketler gibi yerlere girmesine izin verilirse sağlığı tehdit edebiliyor bu nedenle kedilere yönelik sahiplendirme ve kısırlaştırma faaliyetleri olmak zorunda.
-
Köpekler için kısmi olarak destekliyorum da kedi ne alaka yahu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maalesef Alman fonuyla yaşayan çakma elitist tayfa ve sarı muhalefet sayesinde hiçbir şeyin değişeceğini sanmıyorum.
Akp'nin de samimi olduğunu düşünmüyorum zaten. Çok fazla köpek saldırına uğrayan insan vardı ve doğal olarak hükumeti sorumlu tutuyorlardı. Akp Chp-Dem-Tip ittifakının zaten ne yaparlarsa yapsınlar karşı gelmek zorunda olduğunu bildiği için böyle bir plan yaptı. Göstermelik 3 5 köpek toplanır sonra sokakta birilerini çocuğu, birilerinin annesi diri diri yenince "biz yasayı çıkattık, Chp-Dem ittifakı Alman desteği ile buna karşı çıkıyor ve uygulamıyor" diyerek işin içinden sıyrılacak.
Zaten Akp'nin elinde büyükşehir kalmadı neredeyse. En çok köpek sorunu olan Urfa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Mersin vs alayı muhalefetin elinde. "Bizim suçumuz yok, Chp-Dem ittifakı Alman patronlarının emirlerini yerine getiriyor" diyerek işin içinden çıkacak.
Hoş bu laf doğru. Alman fonları ile ayakta duruyor bu partiler. Akp devletin tüm kaynaklarını kendine aldığı için başkasına vermez. Almanlar da güvercinleri bile itlaf eden bir anlayışta olmalarına rağmen Türk halkı eziyet çeksin diye en kolay satın alacakları partileri ele geçirmiş bizim üstümüze salıyor.
-
-
kedilerin popülasyonu köpeklerin ortadan kalkmasıyla patlayabilir. bir yandan kedilere kısırlaştırma hasta olanları uyutma vs yoluna gidilmesi gerekebilir. fare avlayacak diye kedileri sokaklarda sınırsız gezdirirsek çok aşırı ürer kuş sincap vs gibi hayvanların soyunu kuruturlar.
-
la babacım kediler ne yaptı size? hayvanlar dünyanın en temiz hayvanı steril dilleriyle sabahtan aksama kadar kendilerini yalarlar, insanlara zararı yoktur, yılan fare ziyan böcek ıvır zıvır ne varsa avlarlar. bankta bi aksam otururken gelir kucağına otururlar. boyutları kucuktur yer kaplamazlar.(ekonomiktirler garipler) dinimizcede beslenmesi caizdir. peygamber efendimiz s.a.v için kutsaldır. Psikolojik ve depresif hormonları baskılamakta katkıları vardır(ingilterede yapılan araştırma) bu tür hastalıklarda mental olarak fayda sagladıkları görülmüştür(ruh hali, öfke patlamaları vs)
-
Kuduz olayında kedi köpek kadar tehlikeli değil. Kuduzun öldürücülüğü ısırığın derinliği ile de alakalı. Köpeklerin dişleri daha uzun ve çene kasları daha kuvvetli olduğu için kuduz köpek ısırdığında ölümle sonuçlanma riski daha yüksek. Köpek ısırdığında zamanında aşı olsanız bile ölme ihtimalinin çok yüksek. Kedi ısırdığında zamanında aşı olursanız ölme riskiniz daha düşük.
Doğru, köpekler sokaktan alındıktan sonra kedilerin kısırlaştırması kritik öneme sahip olacak. Sayıları kontrolsüz artmamalı.
Risk düşük diye o riski almak bana mantıklı gelmiyor hiç almamak varken cunki tırmalasa bile kuduz aşısı yapılması gerekiyor evet derinlikle alakalıdır ama riske edilicek bir konu değil bunlar ha tehlike yoksa o zaman kediler tabiki kalsın bende kedi seviyorum kopekte seviyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kuduz köpek ısırdığında aşı olsanız bile ölme ihtimaliniz yüksek. Geçen yıl ölen mimarı hatırlayın. Kuduz kedi ısırsa aşı olursanız büyük ihtimal hayatta kalırsınız. Çok ciddi fark var arada. Gelişmiş ülkeler başıboş kediye de izin vermiyor. Sebebini araştırmak lazım. Kedilere köpeklere yaptıkları uygulamayı neden yapıyorlar araştırıp öğrenmek lazım. Bence sebebi kuduz değildir, belki diğer hayvan türlerini yok ediyor diyedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 24 Temmuz 2024; 11:18:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X