Şimdi Ara

Yeni Hdd ye ihtiyacım varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba son vaio vpceh1m1e kodlu bir laptopum var.
    Hdd en cızırtı geliyordu bende bir format attım .
    Sonrada driverları yukleyıp hdd tundan bazı testler yaptım sizce hdd değiştirmeme gerek varmı?
    neden olarak sıcaklık olamaz dusuk ve yuksek sıcaklıklarda sustugunu gordum
    rastgele cıkmış olabilir
    sizden de oneriler bekliyo
     Yeni Hdd ye ihtiyacım varmı? Yeni Hdd ye ihtiyacım varmı? Yeni Hdd ye ihtiyacım varmı? Yeni Hdd ye ihtiyacım varmı?

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd de badsector var sonlara dogru format atinca sistem dosyalari baslara yazildigi icin sorun gitmis gibi gozukur ama yine sorun yasarsiniz degistirmelisiniz o diski

• Hdd de badsector var giderek ilerleme riskide var yani onemli hic bir dosyayi bu haliyle emanet etmezdim

Low level format falan denenebilir ama sanmiyorum

• Hardiski değiştirmeden önce ,
    bad sectorden önceki bölümü bi partition ,
    bad sector olan bölümü bi partition ,
    Kalan bölümü de ayrı bi partition olarak ayirdiktan sonra bozuk bölümü gizleyebilirsin .
    Bi süre daha idare eder seni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bendede 225 tane reallocted sector var en son bad sector taraması yapalı 2 ay falan oldu temizdi o zamanlar ama 2-3 hafta önce bu sayı 190 civarıydı sonra birden 225 oldu 1 haftadır 225 de bekliyorum bozulsada atsam kurtulsam diye bekliyorum bende 6 yıllık disk. Sizin disk kaç yıllık ?
  • Hani kullanılamaz durumda degil ama yarın birgün bilgisayarı açmaya çalıştıgında ve açamadıgında ve hdd de gerçekten önemli bir dosya program yazılım vb. varsa erişmek için tonla para yıgdıgında keşke yeni bir hdd alsaydım dersin yada direk 240gb işini görücekse 240gb lık uygun maliyetli bir ssd al hem daha uzun ömürlü olur hemde daha performanslı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 20 Eylül 2015; 3:26:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozokluht

Hardiski değiştirmeden önce ,
    bad sectorden önceki bölümü bi partition ,
    bad sector olan bölümü bi partition ,
    Kalan bölümü de ayrı bi partition olarak ayirdiktan sonra bozuk bölümü gizleyebilirsin .
    Bi süre daha idare eder seni.

nasıl yapabilirim şimdilik param yok ssd için para bulmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Hdd de badsector var giderek ilerleme riskide var yani onemli hic bir dosyayi bu haliyle emanet etmezdim

Low level format falan denenebilir ama sanmiyorum

ilerlemezse sıkıntı yok yani low level format nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: neophronTR

hocam bendede 225 tane reallocted sector var en son bad sector taraması yapalı 2 ay falan oldu temizdi o zamanlar ama 2-3 hafta önce bu sayı 190 civarıydı sonra birden 225 oldu 1 haftadır 225 de bekliyorum bozulsada atsam kurtulsam diye bekliyorum bende 6 yıllık disk. Sizin disk kaç yıllık ?

benim bilgisyar 5 yıllık hdd de aynı şekilde aslında hiçbir sorun yoktu.
    BU kış yazlıkta unutmuşum laptopu üşenipte de almadım çok ta sğouk olmuştu o aralar ondan oldu galiba
  • metilus M kullanıcısına yanıt
    Sunu kullanablirsin low level icin
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=27998767&p=1#27998767

Bu haliyle hddyi bolmezsen oraya veri yazmaya kalkar buda hata ve kayiplara neden olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.