Apar topar yapılan bir şey yok bu kasa 3 - 4 yıldır satılıyor zaten ben 2002 yılında bile arabistanda city'i gördüm orada jazz yok city var. yani birden yapılmış bir model değil bu.
quote:
Orjinalden alıntı: 34lvt53
quote:
Orjinalden alıntı: hazemeteo
city fiyatında yakın olan albeaya lafınız yok, ford fiestaya lafınız yok hele hele fusiona lafınız yok, reno clio symbole lafınız yok.....
ama honda kalitesi altındaki citye bu kadar lafınız var...tipi bozuk.... bence kıskançlık yapmayın....... hakkını verin.....
honda teknolojili motor bile yeter... baksana adam 150 kuruş yakmış km de... daha ne olacak. dizel connect de bu kadar yakıyo uzun yolda.....
önyargılı olmayın
ARKADAŞIM BEN BU TASARIMI HONDAYA YAKIŞTIRAMADIM DEDİM İSTESELER DAHA GÜZEL BİR TASARIM YAPAMAZLARMIYDI ALBEA DAN CLİO DAN HİÇ BAHSETMEM ÇÜNKÜ AĞIZLARIYLA KUŞTA TUTSALAR EN SON BİNECEĞİM ARABALAR ALLAH AŞKINA ÖNÜ ARKASI YANI BİRBİRİNİ TAMAMLIYOMU BİR ŞU ANDAKİ CİVİC SEDAN TASARIMA BAK BİR CİTYE SANKİ APAR TOPAR HONDA HİÇBİR ALTYAPIDA BULUNMADAN CİVİC İ FARKLI BİR KATEGORİYE KOYMAK İÇİN CİTYİ TASARLADILAR VE PİYASAYA SÜRDÜLER ŞUNUDA SÖYLİYİM ARABALARIMDAN BİRİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA İKİNCİ EL PİYASASI ÇOK KÖTÜ OLDUĞUNDAN BİRAZ ASKIYA ALDIM ARACIMI SATARSAM İLK TERCİHİM CİTY DİR TİPİ MODELİ AKSESUARI NE OLURSA OLSUN SONUÇTA O BİR HONDADIR VE BEN BUGÜNE KADAR HONDADAN HİÇBİR PROBLEM YAŞAMADIM AMA ŞUNUDA UNUTMAMAK LAZIMKİ BİZ BU ELEŞTİRİLERİ YAPIYORSAK BURDAKİ TEK AMAÇ HONDANIN BİZ KULLANICILARINA EN İYİSİNİ SUNMASI İÇİNDİR BU KONUDA BANA KATILMAYAN VARMI ?
quote:
Orjinalden alıntı: mrcanadian
Apar topar yapılan bir şey yok bu kasa 3 - 4 yıldır satılıyor zaten ben 2002 yılında bile arabistanda city'i gördüm orada jazz yok city var. yani birden yapılmış bir model değil bu.
quote:
Orjinalden alıntı: 34lvt53
quote:
Orjinalden alıntı: hazemeteo
city fiyatında yakın olan albeaya lafınız yok, ford fiestaya lafınız yok hele hele fusiona lafınız yok, reno clio symbole lafınız yok.....
ama honda kalitesi altındaki citye bu kadar lafınız var...tipi bozuk.... bence kıskançlık yapmayın....... hakkını verin.....
honda teknolojili motor bile yeter... baksana adam 150 kuruş yakmış km de... daha ne olacak. dizel connect de bu kadar yakıyo uzun yolda.....
önyargılı olmayın
ARKADAŞIM BEN BU TASARIMI HONDAYA YAKIŞTIRAMADIM DEDİM İSTESELER DAHA GÜZEL BİR TASARIM YAPAMAZLARMIYDI ALBEA DAN CLİO DAN HİÇ BAHSETMEM ÇÜNKÜ AĞIZLARIYLA KUŞTA TUTSALAR EN SON BİNECEĞİM ARABALAR ALLAH AŞKINA ÖNÜ ARKASI YANI BİRBİRİNİ TAMAMLIYOMU BİR ŞU ANDAKİ CİVİC SEDAN TASARIMA BAK BİR CİTYE SANKİ APAR TOPAR HONDA HİÇBİR ALTYAPIDA BULUNMADAN CİVİC İ FARKLI BİR KATEGORİYE KOYMAK İÇİN CİTYİ TASARLADILAR VE PİYASAYA SÜRDÜLER ŞUNUDA SÖYLİYİM ARABALARIMDAN BİRİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA İKİNCİ EL PİYASASI ÇOK KÖTÜ OLDUĞUNDAN BİRAZ ASKIYA ALDIM ARACIMI SATARSAM İLK TERCİHİM CİTY DİR TİPİ MODELİ AKSESUARI NE OLURSA OLSUN SONUÇTA O BİR HONDADIR VE BEN BUGÜNE KADAR HONDADAN HİÇBİR PROBLEM YAŞAMADIM AMA ŞUNUDA UNUTMAMAK LAZIMKİ BİZ BU ELEŞTİRİLERİ YAPIYORSAK BURDAKİ TEK AMAÇ HONDANIN BİZ KULLANICILARINA EN İYİSİNİ SUNMASI İÇİNDİR BU KONUDA BANA KATILMAYAN VARMI ?
EREN ARKADAŞIM BENİ ÇOK İYİ ANLAMIŞ KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM MRCANADİAN ARKADAŞIM CİTY NİN 3-4 YILDIR PİYASADA OLDUĞUNU BİLMİYORDUM BU KONUDA HATALI OLDUĞUMU ANLADIM KUSURA BAKMA ARAŞTIRMAM GEREKİRDİ.
JAnt takıntılılara
Ben arabayı inceledim ve tipinde öyle bi bozukluk görmüyorum. Endüstri Ürünleri Tasarımcısıyım. Arabayı tasarlayanlarımda meslektaşlarım. Ve Öyle bakıpta jantlar çok küçük lastikler ufak demeniz biraz saçma bence. Ayrıca 15' jant taktığınız zamanda lastik yanakları ufalıyor yani arabanın yüksekliğinde bi değişen yok. İçeride metal görünen kısım ebatı değişiyor sadece. Bide lastik çok az kalınlaşıyor. 175 yerine 185 takıyorsunuz.
Araba tasarım olarak güzel. Çizgileri hatları. Civic ön kasa görüntüsüne daha modern bi tat getirmişler. Şuan civicler honda city yanında kötü bir tasarım olarak duruyor. Zaten yeni civic tasarımlarıda yolda. Kullanılabilirlik son derece iyi Planlanmış. Hacimsel alanlarla iligili söylüyorum. Eksikleri tabiki var küçükşeyler bunlar. Ama fiyat performans ilişkisine bakarsanız çok iyi. Arabayı alıpda değiştiren insanların görüşleriyse jantlar küçük diye şaşırmam. Arabayı o kadar tasarlayan arge ekibindeki insanlar arabadan anlamıyor. Ama arabayı yere yakın olacak şekilde fiberglass eklentiler yapanlar, sonra arkasına alakasız rüzgarlık takanlar, arabanın altına kendi görmediği gösteriş için mavi ışık takanlar ve çok gerekliymiş gibi arabayı sessiz yapmaya çalışırken firmalar o sinir bozucu sesi çıkaran egzosu taktıranların görüşü gibime geliyor. Bu bir aile arabası olacak bir araba zaten bu arabayı öyle değiştirmek için alıpta tasarımcılarını hüsrana uğratmayın...
Herkese kazasız belasız iyi sürüşler diliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: senjizu
Benim anlamadığım City neden hep üst segmentteki arabalarla kıyaslanıyor? Markası Honda olunca sanırım o bilindik tipteki kasaları görmek istiyor insanlar. Mercedes'in A Serisi hatta B serisi araçlarına bir bakın bakalım. Hiç Mercedesin klasik kasalarına benziyor mu? A serisi 40 Milyardan başlıyor. Şimdi C-Max'ın fiyatına baktım kendi sitesinden; En ucuzu, benzinli ve indirimli fiyatı 31 milyar. 42 milyara kadar çıkan modelleri var. City ise 23500 - 25000 - 27000 milyarlık üç modeli var. Sizce 30 milyarın üstündeki araçlarla kıyaslamak ne derece doğru olur? Bu foruma yazan City kullanıcılarının hiçbiri bu arabanın türkiyedeki en harika araba olduğunu söylemiyor zaten. Söylenen sadece bu fiyatlar civarında ve kendi sınıfındaki araçlarla kıyaslandığında harika olduğu... Arka koltuklar bence çok rahat. Mesela aynı sınıftaki Corsa'nın arka koltuklarına bir bakın, özellikle uzun yolda nasıl bel ağrısı çekiyorsunuz. Ses alma olayı da bence Civic'den daha az.
quote:
Orjinalden alıntı: ganeja
bugün 2.bir araba ihtiyacından ötürü citye baktım..tavan alçak geldi...test sürüşündede bayağı bir yol sesi vardı...benki c-maxa (tdci)sesli diyordum ama...city dahada ses içeri alıyor..birde arkada rahat edemedim..ama sanırım cx-maxa alışmamdan kaynaklanıyor....bir akrabamda 1 ay önce almıştı...şehir içi 8 lt.den aşağı düşmüyor dedi..bence buda şöförden şöföre değişen bir konu...biraz beklemeye aldım..ama yinede..bu sınıf benzinli için iyi bir seçenek...nede olsa honda..alanlara hayırlı olsun..
dostum zaten kıyaslamıyorum..dikkat edersen (SANIRIM C-MAXA ALIŞMAMDAN KAYNAKLANIYOR )dedim..yani insan mpv de biraz yukarıda oturuyor...tavan biraz daha yüksek..v.s..zaten hondaya lafım olamaz..eski bir hondacıyım..lütfen laflarımı çarpıtıp polemik yaratma..bari bu topic düzgün gitsin.. city hakkında bayağı bir bilgi içeriyor çünkü.. sevgiler...
araçlarını teslim alan arkadaşlar, bayiden bir hediye kopormayı başaran var mı Baz modelde birşey veremeyiz diyorlar ama biraz zorlamak da fayda var
ADAMLAR NUH diyo PEYGAMBER demiyor....
hatta 23.500 ytl yi peşin verdim.
ne indirim ne alarm ne de başka bir şey.... bunun yanında parayı 20 aralıkta verdim. hala arabayı alamadım..
bu durum hiç hoşuma gitmedi ; hatta şikayet konusu yapmak istiyorum bu durumu...
ben city yi yollarda sadece 2 kez gördüm. çok yok henüz yollarda ama bence baya satıcak.
ohooo, peşine bile hediye vermiyolarsa işimiz var onlarla desene. bence baya sattığından dolayı böyle tavır almışlardır. içinden diyordur " nasılsa alacak diye "
Merhaba, Elite otomatik modeli için 31 Aralıkta 3500lira kapora verip sıraya girdim. Hem de İzmir'de Şubat dediler diye başka bir şehirden alıyorum. Dün sordum bu hafta üretime girecekmiş, otoma kavuşmam en iyi ihtimalle şubatın ilk haftası yani. Burada aldım kullanıyorum diyen arkadaşlara o yüzden çok özeniyorum. (arabamı pert ettim ve şu an arabasızım) Hediye vereceklerini ben de sanmıyorum, adamlar 2 ay sonraya araba satarken bir de üstüne şunu verelim demezler herhalde.
quote:
...4-5 kişi binip bagajı doldursak klima açık, otomobil çeker mi? gibi.
Klima ile ilgili olarak, yaptığım test sürüşlerinde (gerek Jazz'da gerek City'de) denemedim ama klima motordan bağımsız elektrikle çalıştığı için çekişe herhangi bir etkiisi olmadığını Jazz forumlarından biliyorum. Tasarım konsuna gelice de: Bu araç yıllardır Japonya'da "HONDA FIT ARIA", diğer doğu Asya ülkelerinde de City olarak zaten satışta olan bir araç. Oralarda şu anki model " yeni Honda City "veya "City ZX" olarak geçiyor. Biraz makyajlanıp, arka farlar değiştirilmiş. Şekil olarak çok fazla bir oynama farkedemedim. Yani aracın tasarımının aceleye geldiği gibi söylentiler biraz boş kalıyor. Orada 1.5 Vtec motor seçenekleri de var fakat bu motorda da koltuklardaki hareket yerine altlarında birer saklama bölmesi konulmuş.
Arkadaslar biraz once sport mt modeli icin kaporayi verdim ve sozlesmeyi yaptik. Subatin 10 u ile 20 si arasinda teslim edeceklerini soylediler. Hediye koparmak icin ben de ugrastim. Alarmi takin en azindan dedim ama diger tum modellerde ikramda bulunuyorlarmis. Maalesef City de boyle bir imkan yokmus. Ne yapalim. Saglik olsun. Su anda inanilmaz derecede mutluyum. Sevincimi sizlerle paylasayim dedim
arkadaşlar honda city de yakıt deposunun ön koltukların altında olmasının bir sakıncası var mı sizce. merak ettim yani insan tam altında yakıt deposunun olduğunu düşününce biraz rahatsız olmazmı.
Aracin uzun yillardan beri uzak doguda uretildigini ve herhangi bir guvenlik sorunu cikarmadigini dusunursek problem yaratacagini sanmiyorum. Buna karsilik bagaj hacmi konusunda sagladigi avantaj inanilmaz. Bu forumda goren arkadaslarin bagaj hakkindaki yorumlarindan devhulasa bir seyle karsilacagimi biliyordum ama ilk defa gordugumde yine de oha falan olmustum yani
quote:
Orjinalden alıntı: yağmurlu
arkadaşlar honda city de yakıt deposunun ön koltukların altında olmasının bir sakıncası var mı sizce. merak ettim yani insan tam altında yakıt deposunun olduğunu düşününce biraz rahatsız olmazmı.
quote:
Aksine Honda bunu bir güvenlik unsuru olarak öne çıkarıyor. Bu konuda daha detaylı bilgiyi Honda Jazz'la ilgili sitelerde bulabilirsiniz.
Aslında Yakıt deposunun ön koltukların altına entegre edilmesinin sebebi bagajın koltuklar yatınca düz bir şekilde 1090 Lt ye ulaşması için.. CİTY nin Çapraz ana şasisi çok dirençli bir yapı oluşturuyor ve aracın ortasına yerleştirilmiş olan yakıt deposunu koruyor ( ek koruma) ;) Yani herşey daha güvenli..
quote:
Anlaşılan bişey koparamayacağız. Hayırlısı, bizde bi alarm alıp bari serviste ücretsiz taktırma yolunu deneyelim. Enazından uzaktan kumandalı merkezi kilit edinmiş oluruz
2 hoparlör alıp teslim almaya giderken yanımda götüreceğim. Ücretsiz takacaklarını söylediler. Yalnız daha önce başkasına takmadıkları için hoparlör çapını falan bilmiyorlardı. Taktıran arkadaslar varsa nasıl bir şey almak lazım? Çapı, ohmajı, vs...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: senjizu
Benim anlamadığım City neden hep üst segmentteki arabalarla kıyaslanıyor? Markası Honda olunca sanırım o bilindik tipteki kasaları görmek istiyor insanlar. Mercedes'in A Serisi hatta B serisi araçlarına bir bakın bakalım. Hiç Mercedesin klasik kasalarına benziyor mu? A serisi 40 Milyardan başlıyor. Şimdi C-Max'ın fiyatına baktım kendi sitesinden; En ucuzu, benzinli ve indirimli fiyatı 31 milyar. 42 milyara kadar çıkan modelleri var. City ise 23500 - 25000 - 27000 milyarlık üç modeli var. Sizce 30 milyarın üstündeki araçlarla kıyaslamak ne derece doğru olur? Bu foruma yazan City kullanıcılarının hiçbiri bu arabanın türkiyedeki en harika araba olduğunu söylemiyor zaten. Söylenen sadece bu fiyatlar civarında ve kendi sınıfındaki araçlarla kıyaslandığında harika olduğu... Arka koltuklar bence çok rahat. Mesela aynı sınıftaki Corsa'nın arka koltuklarına bir bakın, özellikle uzun yolda nasıl bel ağrısı çekiyorsunuz. Ses alma olayı da bence Civic'den daha az.
quote:
bugün 2.bir araba ihtiyacından ötürü citye baktım..tavan alçak geldi...test sürüşündede bayağı bir yol sesi vardı...benki c-maxa (tdci)sesli diyordum ama...city dahada ses içeri alıyor..birde arkada rahat edemedim..ama sanırım cx-maxa alışmamdan kaynaklanıyor....bir akrabamda 1 ay önce almıştı...şehir içi 8 lt.den aşağı düşmüyor dedi..bence buda şöförden şöföre değişen bir konu...biraz beklemeye aldım..ama yinede..bu sınıf benzinli için iyi bir seçenek...nede olsa honda..alanlara hayırlı olsun..
dostum zaten kıyaslamıyorum..dikkat edersen (SANIRIM C-MAXA ALIŞMAMDAN KAYNAKLANIYOR )dedim..yani insan mpv de biraz yukarıda oturuyor...tavan biraz daha yüksek..v.s..zaten hondaya lafım olamaz..eski bir hondacıyım..lütfen laflarımı çarpıtıp polemik yaratma..bari bu topic düzgün gitsin.. city hakkında bayağı bir bilgi içeriyor çünkü.. sevgiler...
Kardeş sende beni yanlış anlaşışsın. Polemik falan yaratmaya çalışmıyorum. Polemikle işim olsa diğer forumlarda bol miktarda tartışılacak alan var. City ile ilgili daha önceki yazdıklarıma bakarsan böyle bir niyetim olmadığı ortaya çıkacaktır. Ben daha önce 96 Corolla kullanıyordum, mesela koltuklar inanılmaz rahat ve özellikle şehirdışı için insanı hiiiç yormuyor. City'nin koltukları 94 ile 98 arası model Corollalar kadar rahat değil. Ama ben bunu eksiklik olarak görmüyorum. En azından bu alışkanlığımı City ile yorumlamıyorum. Onun için başka arabalardaki alışkanlıklarımızı farklı araçlarla yorumlamak ne derece doğru olur taktirini sana bırakıyorum. Amacım sadece bilgi paylaşmak. Hem Honda'ya hem City'e daha çok yeniyim. Bende diğer insanların görüşlerini ilgiyle takip ediyorum. Ayrıca Polemik!! yaratmamak için bu konuda birdaha açıklama yapmayacağım. Saygılar...
Ekstra birşey kopartmanız hakikaten çok güç. Sebebi ise bayilerin zaten yok satması. Uzun zamandır olan birşey değil bu. Bayi zaten sıra yazdığı bir model için ufak tefek 1-2 jest dışında ne yapsın ki?
quote:
Orjinalden alıntı: KOKEZ
araçlarını teslim alan arkadaşlar, bayiden bir hediye kopormayı başaran var mı Baz modelde birşey veremeyiz diyorlar ama biraz zorlamak da fayda var
Ben teslim alırken (Sport model) tampon kenarlarına koruyucu lastik taktırdım. Piyasa fiyatı sanırım 10YTL. İçerisinde İlkyardım çantası, çekme halatı, takoz, teflektör, seyyar lamba olan bir trafik seti aldım. Alarmı taktırdım. Hoparlörleri takarız demişlerdi ama aracı almaya giderken hoparlör temin edemediğim için takılamadı. Zaten 20-25 milyona takıyorlarmış. Bir depo da benzin hediye etmişlerdi. Ancak ben 5 Aralıkta bayiye bilgi almaya gittim. 10 Aralıkta kaporayı verdim. Pazarlığı 10 Aralıkta yaparken istemiştim bu saydıklarımı. Zaten araç 10 Aralıktan sonra fabrikadan çıkmaya başladı. Bayiden aracı ilk alan bendim yani. Sanıyorum daha sonradan araç ilgi görünce ve teslimata yetişemedikleri için kendilerini kasıyorlar. Ve bu durum satış oranı düşmeye başlayana dek böyle devam edecek.
quote:
Orjinalden alıntı: muallim35
ADAMLAR NUH diyo PEYGAMBER demiyor....
hatta 23.500 ytl yi peşin verdim.
ne indirim ne alarm ne de başka bir şey.... bunun yanında parayı 20 aralıkta verdim. hala arabayı alamadım..
bu durum hiç hoşuma gitmedi ; hatta şikayet konusu yapmak istiyorum bu durumu...
City'nin üretimi ilk açıklamalarda 2006 Haziranında yapılacağı duyurulmuştu. Fakat daha Sonradan 10 Aralıkta üretilmeye başlandı. O yüzden üretim bandından çıkar çıkmaz bayilere gönderiyorlar. Ve talebe yetişemiyorlar. Eğer yaptığınız sözleşmedeki teslim tarihini henüz geçmedi ise şikayetinizin sonuçlanacağını sanmam fakat sözleşmenizdeki teslim tarihini geçtiyse yasal yollardan hakkınızı arayabilirsiniz.