Şimdi Ara

yeni honda civic arabasının motorunu acmak gerekiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar babam 2009 model honda civic araç aldı. aracı kullanabilirmiyim dediğimde motor daha açılmadı diyor. Araç 2000 km yapmıs durumda forumlarda okuduğum kadarıyla bazı araçların motoru açılmış olarak veriliyormuş bazılarına ise otobanda hız yapın açılır diyerek veriyorlarmış. bu araç hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi? Babam mı bahane yaratıyor yoksa harbiden motor mu acılmadı :D

• Uşak senle hemşeri sayılırız.

Honda lar rodajı gerek kılmayacak hassasiyette üretim yapıyor anca ne olursa olsun ilk 5.000km civarı aracı çok nazik kullanmak,yavaşca devirlendirip vitesteyken motor freniyle yavaşlamak motor için iyi olacaktır.

Baban hızlı kullanma ihtimaline karşı ikinizide korumak istemiş,bizim oranın uşaklarıda fena hızlıdır hani
  • O okuduğun şeylere inanma pek derim.Ne sallayanalar var yok otobanda basın açılır yok araca basmazsanız gitmez filan..Boş.

İlla ki bir rodaj süresi vardır o süre tammalandıktan sonra araç makul gücünü verir.
  • bildiğim kadarıyla yeni nesil motorlarda böyle bir durum söz konusu değil ama bence ilk kmlerde aracı çok zorlamakta doğru değil daha makul bir şekilde çok zorlamadan kullanmak mantıklı olanı
  • .........
  • bu iş hakkında farklı görüşler var.bazıları yeni nesil araçların zaten rodajlı geldiği söylüyor.bazıları ise rodajda aracın sıkıştırılması gerektiğini söylüyor.bazıları ise 2000 km 3000 deviri geçmemek lazım diyor.
    ben benim aracı (passat 1.8 tsi highline) aldığımda çok sıkıştırdım.
    şunuda bi ara izlemiştim.2 tane civic type r alıyorlardı sıfır.birini rodajda limitlerine kadar sıkıştırıyolarda birini çok sakin kullanıyolardı.
    ileriki kmlerde ikini teste alıyolardı.rodajda sıkıştırılan max.süratte ve kalkışta diğeri hep geçiyordu.
  • Rodaj karışık bir konu.

İyi rodajlanmış araç emsalinden ilk başlarda üstün olabilir ama uzun km ler sonunda rodaj süresince sakin kullanılan aracın performansı gittikce artmışken sıkıştırılmış olanda arıza riski had safhada olabilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1500 kmden sonra rodajı tamamlamış oluyor araç ama yinede bi 3000 km kadar çok zorlamamakta fayda var ne olur ne olmaz işi garantiye almak gerek
  • öncelikle hayırlı olsun dileklerimle

ilk 3000 km aracı zorlamayarak standartlar içersinde kullanırsan rodaj süresi tamamlamış olursunuz
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Babam arabasına cok önem veriyorda bende bahane yaratıyor diye düşünmüştüm neyse artık bekliycem elbet elime geçecek o araba :D:D
  • Rodaj süresi diye birşey var kusursuz üretim yapamadığı için her firma. Bence sıkıştırmalısın aracı. Parçaların birbirine uyumu için. Yine de kendin tercihin 05 civic yaklaşık 50kmde iken kadranı 180 civarındaydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rice-R

Rodaj süresi diye birşey var kusursuz üretim yapamadığı için her firma. Bence sıkıştırmalısın aracı. Parçaların birbirine uyumu için. Yine de kendin tercihin 05 civic yaklaşık 50kmde iken kadranı 180 civarındaydı

okadar yüksek hızlara çıkılabilir ama sürekli farklı hızlarda kullanmak gerek 180 i gördükten sonra biraz gittikten sonra hız düşürülmelidir bi kaç kere 180 çıkmakla bişey olmaz arabaya
  • öncelikle hayırlı olsun kesinlikle çok iyi bir seçim yaptınız.
    1000km bakımına gideceksiniz.. o bakımdan sonra (ki bakıma gittiğinizde servisteki teknik uzmanlara da danışırsınız zaten) kendinizin ve başkalarının güvenliğini de önemseyerek istediğiniz gibi kullanaiblirsiniz aracınızı..
    ilk 1000km de biraz itina gösterin yeterli..

Hayırlı olsun, uğur getirsin yeni aracınız hayatınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 30 Mart 2009; 17:23:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: quiet_dead

quote:

Rodaj süresi diye birşey var kusursuz üretim yapamadığı için her firma. Bence sıkıştırmalısın aracı. Parçaların birbirine uyumu için. Yine de kendin tercihin 05 civic yaklaşık 50kmde iken kadranı 180 civarındaydı

okadar yüksek hızlara çıkılabilir ama sürekli farklı hızlarda kullanmak gerek 180 i gördükten sonra biraz gittikten sonra hız düşürülmelidir bi kaç kere 180 çıkmakla bişey olmaz arabaya

Ne bileyim kılavuzun tam tersini yaptık nerdeyse Sert kalkış sert frenaj gibi

• 2 bin 3 bin zorlamadan kullanın sonra bas gitsin honda motoru zaten saat gibi çalışır korkma
  • quote:

araç peki sonra ne oldu sorun çıkardı mı belkide sert davranmak daha doğrudur zorluklara önceden alışması daha iyi nasıl olsa bigün başına böyle şeyler gelcek kaçış yok
  • quote:

quote:

araç peki sonra ne oldu sorun çıkardı mı belkide sert davranmak daha doğrudur zorluklara önceden alışması daha iyi nasıl olsa bigün başına böyle şeyler gelcek kaçış yok

21binde pert oldu ters şerit'e giren bir gerizekalı yüzünden... Airbag felan açıldı aracı da babam kullanıyordu.

Ama yakıt tüketimi ve gidişinden memnunduk

• quote:

quote:

quote:

21binde pert oldu ters şerit'e giren bir gerizekalı yüzünden... Airbag felan açıldı aracı da babam kullanıyordu.

Ama yakıt tüketimi ve gidişinden memnunduk

sonu kötü olmuş gerçekten ya babanıza bişey oldu mu peki o kazada çok hızlılarmıymış

türkiyede böyle dengesiz çok var ya allah kimseyle karşılaştırmasın böylelerini başa bela

• Hız pek yoktu herkes sağlam çıktı araçtan önemli olan da bu tabi ama insan üzülüyor bi yerde... Ondan sonra sıfır araba alamadık
  • rodaj diye bir olay kesinlikle var, turbo dizel veya benzinlilerde belkiçok hissedilmiyor ama küöük hacim atmosferik arabaların ilk 2-3bin kmsinde hem tüketim yüksek oluyor, hem de motor açık şekilde performanssız ve gaza tepkisiz oluyor.

araç kitapçıklarında ilk 1000 km de yüksek devirlere çıkmayın ve sürekli aynı hızda gitmeyin denir.

pratikte de ayrıca 2000-3000 km den sonra ise kimi zaman yüksek devirleri zorlamak motorun kurum bağlamaması, parçaların uyumu vs için iyi.

sürekli düşük devirlerde kullanılan motor gerek duyulduğu anda gerçek performansını sergileyemez,
    sürekli yüksek devirde kullanılan motorun ömrü ise düşük olur,

o yüzden özellikle ilk zamanlarda iyi bir denge kurmak gerekiyor.

kısaca babanın haklılık payı var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.