Şimdi Ara

Yeni Hyundai i10 geliyor (2014) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
11.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikinci el aracımı satıp bundan mı alsam acep diye düşünürken
    baktım yakıt tüketimlerine

Silindir Adedi 3
    Silindir Sübabı 12
    Şanzıman Şanzıman Tipi 5 İleri düz FWD
    Yakıt Tüketimi Yakıt Tipi Benzin
    Yakıt Tüketimi
    (Şehir İçi) (litre / 100km) 6,0
    Yakıt Tüketimi
    (Şehir Dışı) (litre / 100km) 4,0
    Yakıt Tüketimi
    (Ortalama) (litre / 100km) 4.7

Yakıt Tipi Benzin
    Yakıt Tüketimi
    (Şehir İçi) (litre / 100km) 7,5
    Yakıt Tüketimi
    (Şehir Dışı) (litre / 100km) 5,0
    Yakıt Tüketimi
    (Ortalama) (litre / 100km) 60

Şanzıman Tipi 4 İleri otomatik vites FWD
    Yakıt Tüketimi Yakıt Tipi Benzin
    Yakıt Tüketimi
    (Şehir İçi) (litre / 100km) 8,0
    Yakıt Tüketimi
    (Şehir Dışı) (litre / 100km) 5,1
    Yakıt Tüketimi
    (Ortalama) (litre / 100km) 6.2

1.3 dizel motorlu fiat aracımla 3.3 lt/100 km yakıp,
    203 lira yıllık vergi verirken (2005 model)
    bu araca geçmek pek cazip gelmedi
    827 lira yıllık vergiyi 3 yıl boyunca ödemek de çabası

kaldı ki özellik istiyorsan OPSİYONEL
    bende 4 hava yastığı klima elektrikli direksiyon abs cdli ses sistemi jant vs vs falan feşmekan da var

neme lazım hesap kitap ediyorum
    fiat multijet çıkıyor
    hafif kasa bir araç al keyfine bak

bir de biyodizel yapımını öğrensek işlem tamamdır :D
    yağ fiyatları motorinle kafa kafayayken nasıl olacaksa artık :)

• Bayanlar icin iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk üretimi deniyordu ne kadar doğru acaba
  • Ulkemizdede artik sehirici talebi A ya kayiyor tutmaz diye birsey artik yok bence

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

hocam hyundai artık ucuz araç satmıyor biliyorsunuz fiyat politikalarını. A segmenti araç sizce de ekonomi odaklı şehir içi a noktasından b noktasına götürecek araç değil midir? dışını iyi yaptım, içi çok kaliteli fiyatıda ona göre b sınıfı araçla aynı derseniz o araç bence alınmaz. bu yüzden satılmayacağını düşünüyorum. yoksa araç çok güzel, kendi sınıfından ayrılacak şekilde duruyor.

Haklısınız ama tüm araçlar büyüyor artık. C segmenti araçlar D segmenti gibi, B'ler ise C'ler kadar büyük oldu. A segmenti araçların da ufak ama işlevsel olması önemli. Türk insanı aracına hükmetmek ister. Bekar adam da olsa 3-5 parça bir şey olduğunda sığsın ister. Fiyat politikasını bilemem ama adımlar doğru en azından biraz daha büyük gibi gözüküyor. Dacia Sandero gibi bir araç alacağıma i10 alırım. Benim düşüncem bu. Dacia sahipleri bana kızmasın.

Sandero ve logan ucuz araclar ama bi o kadar da yoksunlar,
    Uc bes fazla verip bu araca binmek daha mantikli, otomatik benzinli 32ye gelirse A segmenti satis rekoru kirar.

• Atik yag kullan hocam 1.3 multijet %50 biodiesel kullanabiliyor yakit masrafini yariya indirirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

hocam hyundai artık ucuz araç satmıyor biliyorsunuz fiyat politikalarını. A segmenti araç sizce de ekonomi odaklı şehir içi a noktasından b noktasına götürecek araç değil midir? dışını iyi yaptım, içi çok kaliteli fiyatıda ona göre b sınıfı araçla aynı derseniz o araç bence alınmaz. bu yüzden satılmayacağını düşünüyorum. yoksa araç çok güzel, kendi sınıfından ayrılacak şekilde duruyor.

Haklısınız ama tüm araçlar büyüyor artık. C segmenti araçlar D segmenti gibi, B'ler ise C'ler kadar büyük oldu. A segmenti araçların da ufak ama işlevsel olması önemli. Türk insanı aracına hükmetmek ister. Bekar adam da olsa 3-5 parça bir şey olduğunda sığsın ister. Fiyat politikasını bilemem ama adımlar doğru en azından biraz daha büyük gibi gözüküyor. Dacia Sandero gibi bir araç alacağıma i10 alırım. Benim düşüncem bu. Dacia sahipleri bana kızmasın.

Sandero ve logan ucuz araclar ama bi o kadar da yoksunlar,
    Uc bes fazla verip bu araca binmek daha mantikli, otomatik benzinli 32ye gelirse A segmenti satis rekoru kirar.

Yakıt tüketimi biraz düşündürüyor. Mesela Mirage daha başarılı bu konuda. CVT şanzıman ile 5 litre gibi bir rakam konuşuluyor. Eğer pazarlama iyi olursa i10'u belki geçebilir. Citigo'yu da gördüm yollarda bir kaç kere. Ama tartışmasın en çok satan araç Panda idi. Fakat A segmenti araç yoktu. Şimdi hepsi geldi baya kızışacak yani

• Bayağı iyi olmuş i10'un iç tasarımı.

Ben de sıfır araç alcam anlayanlar bu konuya bakabilir mi? İx35 düşünüyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_81804045/f_//tm.htm#81804045
  • Mono87 kullanıcısına yanıt
    Kayda değer bir yakıt tüketimi farkı varsa tercih edilebilir bence şehir içi kullanımı için. Öyle demeyin bence.
  • 2005 puntonun sehirici tuketimi
    5.6 fabrika verisi

sehirici 4.3-4.8 litreleri cogu kez yakaliyorum

Daha az yakani bulursaniz lutfen tavsiye edin
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Araci begendim. Kisisel gorusum, bu arac sinif lideri olur. Henuz incelemeye gitmedim. Benim planim i10 style alip LPG taktirmak, incelemek gerekiyor... LPG uyumlulugu hakkinda bilgisi olan varsa, yardimci olsa lutfen. Sehirici dolanmak icin super.

otomatik benzinli 32ye gelirse gercekten buyuk basari olur. 1000 motor otomatik sanirim elite donanimla gelir, fiyati da 34-35 civarina atar... Citigo seviyesine konumlanir tahminim. Ama umarim otomatik style da olur.

Mirage yakit degeri 5 civarinda ama etiket fiyati 41,500TL, yuzyilin fiyati! Otomatik i10da 1.0/1.2 motora 5.0L karisik tuketim vermis, diyelim gercekte 6L, o kadar da farkli tuketim sozkonusu degil gibi. Bu durumda LPG cozumu uygulanabilirse, o zaman super olur.
  • Arkidooky kullanıcısına yanıt
    Bende beğendim ama hyundainin otomatiği müsrif bilirsiniz. Lpg pek tat vermez bence. Ama gdi motor gibi değil ise yani bağlatma maaliyeti ve harcadığı benzin makul ise neden olmasın.

Ama ben C sınıfı kadar geniş 207mden memnunum. Manuel olması benim için önemli değil ve 5.5 ltreyi aşmıyor pek şehir içinde

• http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/Cars/Yenii10/PIP/index.html

28.490TL başlangıç fiyatı koymuşlar, 1.0lt 5 ileri düz vites, 1.0lt 4 ileri otomatik ve 1.2lt 4 ileri otomatik seçenekleri bulunuyor

1.0lt lik motorun yaklaşık 65 beygir olması lazım ona rağmen şehiriçi 6 litre yakıt tüketimi yazılmış manuel vites ile.
  • Otomatik 1.0 style için 30.000 Tl, otomatik 1.2 elite için ise 32.800 fiyat verdiler.
  • Otomatik 1.2 nin fiyatı iyi sayılır.
  • arkadaşlar motor tipi atmosferik

vites cvt mi ?

baktımda bilgi bulamadım ?
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Klasik otomatik 4 ileri.
  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar i10 düşünüyorum kullanan vs var mı ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

Arkadaşlar i10 düşünüyorum kullanan vs var mı ne düşünüyorsunuz?

eski kasa mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.