Şimdi Ara

Yeni Hyundai i30 1.6 GDI Style Aldım (Araç Alındı, İlk Resimler Geldi) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
7
Favori
44.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Ben FULL paket sanmıştım

Cam tavan bu arabada 10 numara duruyormuş şimdi daha iyi anladım

Tekrar hayırlı olsun

Yanlis hatirlamiyorsam 43.000 liraya alindi arac... Bu paraya su anda benzinli ford fiesta bile vermiyorlar
  • Oo resimler gelmiş, valla kendim almış gibi heyecanlandım.

Abi hayırlı olsun, güle güle kullan :)

Maması pahalı ama akıcılığı başkadır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Aracı aldıktan sonra 27 km şehir içi bir yol yaptım. Mezitli'den Erdemli'ye geldim ki Mersin'i bilenler ne kadar çok trafik ışığı olduğunu bilirler...
    Bu da ilk yakıt ortalamamız. Tabi ekonomik bir sürüş tarzı sergiledim. Ama araca alışkın olmadığım ve daha ilk depo olduğu halde 6.3 litreyi yakalaması başarı.

http://youtu.be/kwF4kyOa99s

Tahmin edebileceğim bir tüketim değeri. Tekrar hayırlı olsun.
  • Cam tavan ve sunroof aracın çehresini değiştirdiği gibi yolcu ve sürücü konforunu da sağlıyor. Görüşüm, satın alım sürecinde aracı almayı düşünen kişilerin değerlendirmesi yönünde. İyi günlerde kullanın.
  • Yeni aracınız hayırlı olsun, Allah kaza ve bela vermesin.
  • kazasız belasız hocam güzel bir araç memnun olursunuz umarım. severek bineceğiniz için ne yakarsa yaksın umursamazsınız. Saygılarımı sunarım kullanıcı yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

İşte beyaz kaplan ilk mamasını yerken...

Yeni Hyundai i30 1.6 GDI Style Aldım (Araç Alındı, İlk Resimler Geldi)

hayırlı olsun.. Bu arada hemşeriyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni aracınız hayırlı olsun
  • İyi günlerde kullanın, kazasız belasız.
  • hayırlı uğurlu olsun çok güzel duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Oo resimler gelmiş, valla kendim almış gibi heyecanlandım.

Abi hayırlı olsun, güle güle kullan :)

Maması pahalı ama akıcılığı başkadır :)

Doğan kardeşim, çok sağ ol. Kesinlikle, araç rölantide, yolda çalışıyor mu, çalışmıyor mu belirsiz.
    O rölantideki titreşim neydi yahu, gerçekten zevk bırakmamış bunu anladım. Ne yakarsa yaksın forza benzinli diyorum. Gram ses olmaz mı ya, müthiş.

Diğer tüm arkadaşlara da ayrı ayrı teşekkür ederim.

@PULMONES,
    Üstad, bir Mersin buluşması yapalım 5-6 kişi varız.

• Benzinli ilk baslarda cazip gibi gorunurken bir sure sonra insanin canini hayli sikiyor ve de araci kullanamanaktan yakinir hale geliyorsunuz.
    Ayrica siz multijete o kadar yaktiriyorsaniz inanin benzinlide ayni kullanim aliskanliklarina gore 8-9lt cok normal olacaktir.

Dizel aracin kullanim zevki cidden cok farkli, sert kullanimda bile 250-300nm torka sahip bir arac benzinlide ayaginizin altinda yumurta varmis gibi kullanmak zor

Araciniz adina hayirli olsun, kendim golf kullanmama ragmen nerdeyse sizin arac donanim olarak vwye gore highline

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Benzinli ilk baslarda cazip gibi gorunurken bir sure sonra insanin canini hayli sikiyor ve de araci kullanamanaktan yakinir hale geliyorsunuz.
    Ayrica siz multijete o kadar yaktiriyorsaniz inanin benzinlide ayni kullanim aliskanliklarina gore 8-9lt cok normal olacaktir.

Dizel aracin kullanim zevki cidden cok farkli, sert kullanimda bile 250-300nm torka sahip bir arac benzinlide ayaginizin altinda yumurta varmis gibi kullanmak zor

Araciniz adina hayirli olsun, kendim golf kullanmama ragmen nerdeyse sizin arac donanim olarak vwye gore highline

Ekonomik kullanmaya kalktığımda şehir içi bile 6.3 litreleri gördüm üstad. Daha araca ilk binişimdi. Yani istendiğinde benzinli araca göre yeterince ekonomi yapabiliyor bunu görmüş oldum. Kadife gibi pürüzsüz bir motor tabi benzinli dediğiniz gibi cazip geliyor.

Teşekkürler.

• quote:

Herkese merhaba sevgili dostlar,
    Forumda çoğu arkadaşın bildiği gibi araç alma maceram geçen yıl başladı. Önce Jetta 1.2 TSI Highline sipariş etmiştim, sonra özel bir nedenden dolayı Yeni Linea 1.6 Mjet Lounge almak durumunda kaldım. Araca 10 ay bindim ve şimdi değiştirdim, Yeni i30 1.6 GDI Style Manuel aldım.

Elbet kafanızda hemen birkaç soru oluştu... Neden sattım, neden dizelden benzinliye geçtim gibi...
    Hepsini siz değerli dostlarıma paylaşacağım.

Öncelikle neden dizel bir araçtan benzinliye geçtim?
    Arkadaşlar,
    1.6 Multijet motor gerçekten sağlam bir ünite. Yani muadil güçteki motorlara göre torku hissedilir derece çok iyi. Yalnız tüketim anlamında bir dCi veya Hdi motor cimriliği maalesef ki yok. Sakin kullanırsanız şehir içi ve dışı karışık olarak 6.2 - 6.3 tüketim sergiliyordu araç. Agresif kullanımda ise 7 litreleri çok rahat deviriyorsunuz. Şehir dışında ise 110-120 km hızlarda CC ile 5.0 litreleri yakalamak mümkün. Böyle olunca işin açıkçası hani motoru hatırına aldığım araçtan beklediğim ekonomiyi bulamayınca daha fazla zorlamanın alemi yok dedim. Benzinli elbet daha çok yakacak ama en azından rölantdeki ve sabah çalıştırmadaki motor sesi ve titreşim olmayacak ve benzinliye biniyorum bari diyebileceksin. Turbosu olmayan 135 HP motora sahip, uzun yıllar binilebilecek atmosferik bir ünite i30'daki. Ülkemizde gerçekten tam bir dizel çılgınlığı var. Ben de 10 ay evvel nedir bu çılgınlık diye merak ettim ama öyle rüya gibi bir çılgınlık değil bu. Bazen hiç değmeyen bir çılgınlık…
    Ayrıca arkadaşlar sürekli gündemde benzin ucuza dışarı ihraç ediliyor, mazot ithal geliyor; benzindeki ÖTV indirilsin, litre fiyatları eşitlensin isteniyor. TÜPRAŞ'ta gereken açıklamayı birkaç ay evvel yaptı. Tabi bu kıstas aldığım bir etmen değil değiştirirken ama bu işe de bir düzenleme getirirlerse, dizel araçların elde patlama durumu da söz konusu... Haberle ilgili link:

http://ekonomi.milliyet.com.tr/tupras-in-benzin-isyani-/ekonomi/ekonomidetay/12.03.2013/1679336/default.htm

* Neden sattım?
    Yukarıda bahsettiğim gibi beklediğim ekonomi olmadı. Bir defa Jetta'dan vazgeçtim, almışken dizel olsun, verdiğim paraya değsin istedim. Hal böyle olunca, madem istediğim ekonomiyi sağlayamadım, bari daha kaliteli bir araca bineyim istedim. Ne kadar da olsa hani araçsızlıktan, biraz da mecburiyetten alınma bir araçla fazla bütünleşemiyorsunuz arkadaşlar. Tamam, araçtan memnundum, tam aile aracı ama işte hep bir şeylerin eksikliğini hissettim. Bir de renk arkadaşlar o renk yok mu... Derin bordo idi Linea... Siyaha yakın. Aman Allah'ım bahçeli evi olmayan siyah veya bu tarz koyu renkteki bir aracı sakın almasın. Her gün yıkasanız hayır demiyor araç. Sürekli üzerinde toz. Ben çok titiz bir insanım, araca bindiğimde toz gördüğüm anda psikolojim bozuluyordu. Bu da çok ama çok etkili değiştirmemde. Renk mahvetti beni, bir daha koyu renk araç mı ASLA!

Dedik ya dizel çılgınlığı diye; B sınıfı araçlar sırf dizel diye 50 bin liraya bile satılmaya başlandı (Toledo-Rapid). Clio’nun bile 45 bin lira olduğu şu zamanda böyle kaliteli bir aracı bu fiyata aldığım için mutluyum. Donanım olarak hâlâ çoğu aracın standart sunamadığı güvenlik ve konfor donanımlarına sahip. 6 bin lira fark verip de Elite almak istemedim açıkçası, gerek görmedim ekstra donanımlara.
    C sınıflarına baktığımız zaman; dizeller için 60-70 bin liralar havalarda uçuşuyor. Honda Civic LPG’li var ki 60K çekiyorlar fiyat için evlere şenlik… Bu zamanda böyle bir aracı 43 bin liraya aldığım için mutluyum. Eşimle birlikte bir daha dizel istemedim. Eşim de benzinli olsun, adam gibi bir araç alalım dedi.

Araçla ilgili izlenimlerimi ilerleyen günlerde paylaşırım. Özellikle yakıt tüketimi konusunda Mersin’de ne kadar tüketim yapabileceğiz, gerek videolarla, gerekse de görsellerle desteklerim. LPG, araca sorunsuz uygulansa dahi düşünmüyorum. Eski dizel ve LPG ekonomisi kalmadı. Benzinli olarak neyse masrafı çekeceğim; pürüzsüz ve sorunsuz, kadife gibi benzinle bineceğim dostlar. Aile olarak her zaman benzinli araç tercih etmiştik aslında. 25 senedir aile içinde her aracımız benzinliydi. Kendi aracımın ilki de benzinliydi. Dediğim gibi, nedir bu dizel çılgınlığı deyip aldım ama aradığımı bulamadım. Sadece yakıt olarak da düşünmüyorum; pek zevkli değil arkadaşlar dizel motorlar. Ani tork kıvılcımından sonra soluk bitiyor. Benzinli araç apayrı bir olay.

Dediğim gibi fiyat 43 bin lira oldu. Mersin'de araç fiyatlarında fazla pazarlık yapmazlar. İkinci el de yüksektir, sıfır araçlar da... Kendi aracımı da piyasadan yükseğe sattığım için çok sorun etmedim.

Araç gelince resimleri ekleyeceğim.
    Şimdiden izlenim ve yorumlarınız için teşekkürler, saygılar.

Edıt (22.04.2013)

kayınçom cumartesi günü elindeki opel astra cd 2000 model değişensiz boyasız 186binde aracını verip üste 28bin vererek herşey dahil, beyaz i30 1.6gdi elit almış.Halbuki ya audi a3 ya da golf tsi comfortline diyodu başka bişey demiyodu hatta ben i30 felan önerdiğimde sendeki bu hyudai manyaklığı nerden geliyo diye soruyodu.TSİ motorlar 2.elde gdi motora göre daha çok kaybettirecek ileriye doğru çünkü sıkıştırılmış motorlar km ilerledikçe potansiyel tehlike olarak algılanan durumunu daha çok artırıyor.Zaten 1 yıla kalmaz tsi gdi tüm motorlara uygun lpg kiti yaygınlaşınca gdi motorlar 2.elde daha az değer kaybeder olur çünkü ömrü ile ilgili bir antipati düşündürmeyecek bir motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 23 Nisan 2013; 11:06:43 >

• quote:

Herkese merhaba sevgili dostlar,
    Forumda çoğu arkadaşın bildiği gibi araç alma maceram geçen yıl başladı. Önce Jetta 1.2 TSI Highline sipariş etmiştim, sonra özel bir nedenden dolayı Yeni Linea 1.6 Mjet Lounge almak durumunda kaldım. Araca 10 ay bindim ve şimdi değiştirdim, Yeni i30 1.6 GDI Style Manuel aldım.

Elbet kafanızda hemen birkaç soru oluştu... Neden sattım, neden dizelden benzinliye geçtim gibi...
    Hepsini siz değerli dostlarıma paylaşacağım.

Öncelikle neden dizel bir araçtan benzinliye geçtim?
    Arkadaşlar,
    1.6 Multijet motor gerçekten sağlam bir ünite. Yani muadil güçteki motorlara göre torku hissedilir derece çok iyi. Yalnız tüketim anlamında bir dCi veya Hdi motor cimriliği maalesef ki yok. Sakin kullanırsanız şehir içi ve dışı karışık olarak 6.2 - 6.3 tüketim sergiliyordu araç. Agresif kullanımda ise 7 litreleri çok rahat deviriyorsunuz. Şehir dışında ise 110-120 km hızlarda CC ile 5.0 litreleri yakalamak mümkün. Böyle olunca işin açıkçası hani motoru hatırına aldığım araçtan beklediğim ekonomiyi bulamayınca daha fazla zorlamanın alemi yok dedim. Benzinli elbet daha çok yakacak ama en azından rölantdeki ve sabah çalıştırmadaki motor sesi ve titreşim olmayacak ve benzinliye biniyorum bari diyebileceksin. Turbosu olmayan 135 HP motora sahip, uzun yıllar binilebilecek atmosferik bir ünite i30'daki. Ülkemizde gerçekten tam bir dizel çılgınlığı var. Ben de 10 ay evvel nedir bu çılgınlık diye merak ettim ama öyle rüya gibi bir çılgınlık değil bu. Bazen hiç değmeyen bir çılgınlık…
    Ayrıca arkadaşlar sürekli gündemde benzin ucuza dışarı ihraç ediliyor, mazot ithal geliyor; benzindeki ÖTV indirilsin, litre fiyatları eşitlensin isteniyor. TÜPRAŞ'ta gereken açıklamayı birkaç ay evvel yaptı. Tabi bu kıstas aldığım bir etmen değil değiştirirken ama bu işe de bir düzenleme getirirlerse, dizel araçların elde patlama durumu da söz konusu... Haberle ilgili link:

http://ekonomi.milliyet.com.tr/tupras-in-benzin-isyani-/ekonomi/ekonomidetay/12.03.2013/1679336/default.htm

* Neden sattım?
    Yukarıda bahsettiğim gibi beklediğim ekonomi olmadı. Bir defa Jetta'dan vazgeçtim, almışken dizel olsun, verdiğim paraya değsin istedim. Hal böyle olunca, madem istediğim ekonomiyi sağlayamadım, bari daha kaliteli bir araca bineyim istedim. Ne kadar da olsa hani araçsızlıktan, biraz da mecburiyetten alınma bir araçla fazla bütünleşemiyorsunuz arkadaşlar. Tamam, araçtan memnundum, tam aile aracı ama işte hep bir şeylerin eksikliğini hissettim. Bir de renk arkadaşlar o renk yok mu... Derin bordo idi Linea... Siyaha yakın. Aman Allah'ım bahçeli evi olmayan siyah veya bu tarz koyu renkteki bir aracı sakın almasın. Her gün yıkasanız hayır demiyor araç. Sürekli üzerinde toz. Ben çok titiz bir insanım, araca bindiğimde toz gördüğüm anda psikolojim bozuluyordu. Bu da çok ama çok etkili değiştirmemde. Renk mahvetti beni, bir daha koyu renk araç mı ASLA!

Dedik ya dizel çılgınlığı diye; B sınıfı araçlar sırf dizel diye 50 bin liraya bile satılmaya başlandı (Toledo-Rapid). Clio’nun bile 45 bin lira olduğu şu zamanda böyle kaliteli bir aracı bu fiyata aldığım için mutluyum. Donanım olarak hâlâ çoğu aracın standart sunamadığı güvenlik ve konfor donanımlarına sahip. 6 bin lira fark verip de Elite almak istemedim açıkçası, gerek görmedim ekstra donanımlara.
    C sınıflarına baktığımız zaman; dizeller için 60-70 bin liralar havalarda uçuşuyor. Honda Civic LPG’li var ki 60K çekiyorlar fiyat için evlere şenlik… Bu zamanda böyle bir aracı 43 bin liraya aldığım için mutluyum. Eşimle birlikte bir daha dizel istemedim. Eşim de benzinli olsun, adam gibi bir araç alalım dedi.

Araçla ilgili izlenimlerimi ilerleyen günlerde paylaşırım. Özellikle yakıt tüketimi konusunda Mersin’de ne kadar tüketim yapabileceğiz, gerek videolarla, gerekse de görsellerle desteklerim. LPG, araca sorunsuz uygulansa dahi düşünmüyorum. Eski dizel ve LPG ekonomisi kalmadı. Benzinli olarak neyse masrafı çekeceğim; pürüzsüz ve sorunsuz, kadife gibi benzinle bineceğim dostlar. Aile olarak her zaman benzinli araç tercih etmiştik aslında. 25 senedir aile içinde her aracımız benzinliydi. Kendi aracımın ilki de benzinliydi. Dediğim gibi, nedir bu dizel çılgınlığı deyip aldım ama aradığımı bulamadım. Sadece yakıt olarak da düşünmüyorum; pek zevkli değil arkadaşlar dizel motorlar. Ani tork kıvılcımından sonra soluk bitiyor. Benzinli araç apayrı bir olay.

Dediğim gibi fiyat 43 bin lira oldu. Mersin'de araç fiyatlarında fazla pazarlık yapmazlar. İkinci el de yüksektir, sıfır araçlar da... Kendi aracımı da piyasadan yükseğe sattığım için çok sorun etmedim.

Araç gelince resimleri ekleyeceğim.
    Şimdiden izlenim ve yorumlarınız için teşekkürler, saygılar.

Edıt (22.04.2013)

hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah

• Tekrar hayırlı uğurlu olsun.. İ 30 gayet hoş bir araç..Pardon konuyu tamamen okumadım ama Linea yı sattınız mı?
  • araba iyi hoş tamam da yakıt tüketimi ne alemde ondan haber ver
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Hayırlı olsun hocam.Enfes görünüyor
    Pahalı mama yiyor

Sağ olasın Serkanım. Evet, pahalı ama bu yolda Linea ile de 6.3 yakıyordum, i30 ile de bunu yaktım.
    Bu konfora varsın fazla olsun. Gerçekten Linea çok sert araçmış bunu anladım.
    Direksiyon Comfort modda tamamen tüy gibi. Amortisörler harika iş görüyor.

Hocam öncelikle aracın hayırlı olsun. Birçok kişi Hyundai'ye karşı önyargılı bu gerçek ama i30 gerçekten muazzam bir araç bunu da kabul etmek lazım. Umarım her gün ilk günkü tadında keyifle binersin aracına.

Not: İlerleyen dönemde benzin canını sıkacak olursa sıvı sistem lpg'ye geçersin olur biter ;) Şuan dizel araç kullanıyorum ama gelecekte bu tarz bir sistemi düşünmüyor değilim hani :)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.