Şimdi Ara

Yeni Hyundai i30 1.6 GDI Style Aldım (Araç Alındı, İlk Resimler Geldi) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
7
Favori
44.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

Herkes birseyler soyleyecek hocam siz takilmayin yeni arabanizin keyfini cikarin, az da yaksa cok da yaksa keyif veriyorsa sikinti yok, araba hem ihtiyac hem de zevk bizler icin.. benim aracim da benzinli uzun yolda genelde 90-100 araliginda gidiyorum arada da kisa mesafe olmak kaydiyla keyif icin 200leri goruyorum, azicik da cok yakiyor, varsin yaksin ben mutlu oldugum surece sorun yok

Yok üstad, haklısın kesinlikle. Yakarsa da o kadar konforlu ki araç hiçbir şey görünmez göze.
  • Güzel araba,hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Orijinalden alıntı: automovil

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

"C sınıflarına baktığımız zaman; dizeller için 60-70 bin liralar havalarda uçuşuyor."

HAyırlı olsun yeni aracınız.

Ancak yukarıdaki bu cümlenize çok çok şaşırdım. Neden kendinizi bu kadar kandırma gereği hissettiğinizi çözemedim.
    leon 1.6 tdi style manuel 51900 tl 2000 lira civarı indirim ile 50.000 e rahat alınıyor. VE kesinlikle yeni golf ve yeni loanda motor yalıtımı linea ya göre çok üstün.
    Tamam, yıllık km nize ve zevklerinize göre dizeli sevmedim bana hitap etmedi diyebilirsiniz, Ancak mantıksız, ekonomik değil gibi göstermeniz gereksiz olmuş, diye düşünüyorum.
    Bence siz b sınıfı araç almakla hata ettiniz. Motor da bunun tuzu biberi oldu. Kağıt üzerinde b+ yada c bile dense linea benim gözümde b sınıfı dır.

Maalesef insanlar tercihlerinin hep rasyonel olduğunu ispatlamak için sizin kurduğunuz eylemi yapıyor. Bende dün linea 1.6 multijeti sattım. 110 km sabit hızla 4.1 yaktı 45 litre dopa var bir depo ile ile 900-950 km yol yapıyor. İlerleyen dönemde konu açıp çok yakıyordu sattım diyecem. bu forumun cılkı çıktı. Koskoca adamlar yalan yanlış sallıyor. Bu konuyu takip edecem. 1.6 dizeli 7 otomatiği 10 yakan i30 , benzinli ile bu konuda 6,5 litreden giriş yaptı yakında 3,5 yakacak demedi demeyin.

Sizin linea 4-4.5 yakıyor ha, LineaClub.TR'ye üye misiniz hocam? Orada da hep fazla yakıttan şikayetler var ve sizin belirttiğiniz bu değerleri yakalayan yok. Yokuş aşağı gidiyorsanız hep bilemem doğrusu.

Forumlara bakmıyorum 2012 mart ayı aldım. 41000 tlye. Pzt sattım 39000 tlye. İstanbuldan geldim 120 hız sbtleme ile 4.1 yaktı 32 yaşındayım yalan söyliyecek halim yok. Urfaya gittim 180 cc ile 7.9 ortalama yaktı . Arabayı dün sattım fiatla ilişkimde yok.

Hocam bakın ne güzel söylüyorsunuz 32 yaşındayım yalan söyleyecek halim yok diye...
    Ben de 32 yaşındayım; 4 yıl Hakkâri Yüksekova, 2 yıl Kırşehir Boztepe, 4 yıldır da Mersin'de görev yapan bir öğretmen olarak benim yalan söyleyecek halim var değil mi size göre? Siz 4 litre yakmışsınız yalan söylemezsiniz ama ben 6 litreden düşürememişim yalan söylerim. Yakında i30 ile 3.5 litre yakacak olurum. Gerçekten yakıştıramıyorum hocam madem 32 yaşındasınız. Ben deneyimlerimi aktardım ama zaten bu forumda bunu yapmak da hata... İnsanın içinde heves namına bir şey kalmıyor biri gelip böyle ithamlarda bulundukça.

Kusura bakma ama şehirler arası 90 - 120 bandında bu araba nasıl 4,5 litreyi geçer anlam veremiyorum. Şehir içi olur geçer ama otoban vs kullanımda geçmez. 13 ayda 30000km yaptım. Yanlışöanlama ama bir seçim yapmışşsınız 1,6 multijet çok yakıyor diyip i30 1,6 demeseniz tarafımdan tepki almazdınız. Bende dün sattım. Araç motor yalıtımı kötü, direksiyon sert onun dışında gayet güzel. İ30 çok çok güzel , elite paketi bende almak isterim ama asla az yakıyor diye değil . Tekrardan hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kusura bakma ama şehirler arası 90 - 120 bandında bu araba nasıl 4,5 litreyi geçer anlam veremiyorum. Şehir içi olur geçer ama otoban vs kullanımda geçmez. 13 ayda 30000km yaptım. Yanlışöanlama ama bir seçim yapmışşsınız 1,6 multijet çok yakıyor diyip i30 1,6 demeseniz tarafımdan tepki almazdınız. Bende dün sattım. Araç motor yalıtımı kötü, direksiyon sert onun dışında gayet güzel. İ30 çok çok güzel , elite paketi bende almak isterim ama asla az yakıyor diye değil . Tekrardan hayırlı olsun.

Tamam üstad, anladım şurada küçük bir fark var bu konuda yanlış anlaşılmışım buna bir açıklık getireyim...
    Ben Linea çok yakıyor, daha az yakan bir araca geçeceğim diye almadım i30'u. Daha fazla elbet yakacağını biliyordum. Bunun aksini iddia etmek abesle iştigaldir zaten. Ben daha az yakması veya daha az yakıt giderim olması için değiştirmedim aracı. Linea fazla yakıtına göre kullanmaya değecek bir araç olmadığı için sattım. Hani yakıt masrafını kaldıramadığım için satmadım ben. Madem bu kadar yakıt parası veriyorum, az daha vereyim, daha kaliteli ve konforlu bir araca geçeyim diye değiştirdim. Yoksa aksi elbet saçma olur. Şimdi mesele anlaşıldı hocam.

• quote:

quote:

Tamam üstad, anladım şurada küçük bir fark var bu konuda yanlış anlaşılmışım buna bir açıklık getireyim...
    Ben Linea çok yakıyor, daha az yakan bir araca geçeceğim diye almadım i30'u. Daha fazla elbet yakacağını biliyordum. Bunun aksini iddia etmek abesle iştigaldir zaten. Ben daha az yakması veya daha az yakıt giderim olması için değiştirmedim aracı. Linea fazla yakıtına göre kullanmaya değecek bir araç olmadığı için sattım. Hani yakıt masrafını kaldıramadığım için satmadım ben. Madem bu kadar yakıt parası veriyorum, az daha vereyim, daha kaliteli ve konforlu bir araca geçeyim diye değiştirdim. Yoksa aksi elbet saçma olur. Şimdi mesele anlaşıldı hocam.

Hocam forumun genel hali bu insan da ne heves bırakıyolar ne bir şey sen linea hakkında söylenenlere kulak asma 10 ay binmişin araca az yakmadığını da fanatikleri dışında herkes biliyor.Aracın hayırlı olsun,sağlıkla ağız tadıyla binersiniz inşallah

• içinize sindiyse hoşunuza gittiyse gerisi önemli değil hocam hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler inşallah.
  • i30 a geçen bizde bakmıştık. dizel otomatik elite modelini denemiştik.harika idi gerçekten
    sizin aracınızda hayırlı olsun. Allah kaza vermesin. 43000 tl ye güzel araç.
    lakin; lpg/dizel olmayacak bir durumda civic iyi bir alternatif olurdu sizin için.
  • Yakıt konusunda yazılanlara fazla takılma hocam,sen zaten Multijet den GDİ geçerken en az 6-7lt yakacağını bilerek geçtin.Mesele biraz daha fazla yakıt parası verip biraz daha az km yapmak ama daha konforlu ve keyiflisine binmek
  • araç gerçekten çok güzel hayırlı olsun.benzinli c sınıfı araçların fiyatı gerçekten uygun.yakıt tüketim farkını boşverin ve aracınıza keyifle binin.zaten hayatımızda o kadar çok ikilem varken sağolsunlar birde benzin-dizel ikilemini soktular
  • quote:

quote:

Böyle tiplere aldırmayınız.Aracınızın keyfini sürün kazasız belasız inşallah...

Sanki herkesin dizel almak gibi bir zorunluluğu var.

• hayırlı olsun meslektaşım.aldığın aracı 3-4 ay önce test etmiştim ve 85 ten 5 vermiştim! harbiden içiyle dışıyla güzel araba yapmışlar.buradaki tek dezavantaj sanırım yakıt olur.o da zaman içerisinde netleşir zaten.
    ha bir de forumda bazıları böyle uyuzluk yaparlar,aldırma sen keyfini çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avagadroo -- 23 Nisan 2013; 20:34:35 >
  • hayırlı olsun. Kazasız belasız inşallah.
  • Yok arkadaşlar, elbet farklı düşünceler olacak ki forumun anlamı olsun, tartışacağız da yeri gelir ama sen nasıl 6 yakarsın dizelde, benzinlide de 10 dan aşağı yakmazsın muhabbetleri hoş değil. Onun harici aracın keyfini bol bol çıkarıyorum. Asla pişman olacağımı düşünmüyorum.
  • Of of of MAŞALLAH hocam aracınız süper... Hyundai'nin bu aracına hastayım hasta hocam sport modda performans nasıl bilgi verirmisiniz ?

Bu arada unutmayalım ;  Yeni Hyundai i30 1.6 GDI Style Aldım (Araç Alındı, İlk Resimler Geldi)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

hayırlı olsun

Teşekkürler hocam.

Hayırlı olsun. Bende de gri rengi var. Uzun yola bir çıkın koltuk ayarını yüksekte tutun çok zevkli oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

"C sınıflarına baktığımız zaman; dizeller için 60-70 bin liralar havalarda uçuşuyor."

HAyırlı olsun yeni aracınız.

Ancak yukarıdaki bu cümlenize çok çok şaşırdım. Neden kendinizi bu kadar kandırma gereği hissettiğinizi çözemedim.
    leon 1.6 tdi style manuel 51900 tl 2000 lira civarı indirim ile 50.000 e rahat alınıyor. VE kesinlikle yeni golf ve yeni loanda motor yalıtımı linea ya göre çok üstün.
    Tamam, yıllık km nize ve zevklerinize göre dizeli sevmedim bana hitap etmedi diyebilirsiniz, Ancak mantıksız, ekonomik değil gibi göstermeniz gereksiz olmuş, diye düşünüyorum.
    Bence siz b sınıfı araç almakla hata ettiniz. Motor da bunun tuzu biberi oldu. Kağıt üzerinde b+ yada c bile dense linea benim gözümde b sınıfı dır.

Maalesef insanlar tercihlerinin hep rasyonel olduğunu ispatlamak için sizin kurduğunuz eylemi yapıyor. Bende dün linea 1.6 multijeti sattım. 110 km sabit hızla 4.1 yaktı 45 litre dopa var bir depo ile ile 900-950 km yol yapıyor. İlerleyen dönemde konu açıp çok yakıyordu sattım diyecem. bu forumun cılkı çıktı. Koskoca adamlar yalan yanlış sallıyor. Bu konuyu takip edecem. 1.6 dizeli 7 otomatiği 10 yakan i30 , benzinli ile bu konuda 6,5 litreden giriş yaptı yakında 3,5 yakacak demedi demeyin.

Sizin linea 4-4.5 yakıyor ha, LineaClub.TR'ye üye misiniz hocam? Orada da hep fazla yakıttan şikayetler var ve sizin belirttiğiniz bu değerleri yakalayan yok. Yokuş aşağı gidiyorsanız hep bilemem doğrusu.

Forumlara bakmıyorum 2012 mart ayı aldım. 41000 tlye. Pzt sattım 39000 tlye. İstanbuldan geldim 120 hız sbtleme ile 4.1 yaktı 32 yaşındayım yalan söyliyecek halim yok. Urfaya gittim 180 cc ile 7.9 ortalama yaktı . Arabayı dün sattım fiatla ilişkimde yok.

Hocam bakın ne güzel söylüyorsunuz 32 yaşındayım yalan söyleyecek halim yok diye...
    Ben de 32 yaşındayım; 4 yıl Hakkâri Yüksekova, 2 yıl Kırşehir Boztepe, 4 yıldır da Mersin'de görev yapan bir öğretmen olarak benim yalan söyleyecek halim var değil mi size göre? Siz 4 litre yakmışsınız yalan söylemezsiniz ama ben 6 litreden düşürememişim yalan söylerim. Yakında i30 ile 3.5 litre yakacak olurum. Gerçekten yakıştıramıyorum hocam madem 32 yaşındasınız. Ben deneyimlerimi aktardım ama zaten bu forumda bunu yapmak da hata... İnsanın içinde heves namına bir şey kalmıyor biri gelip böyle ithamlarda bulundukça.

90-120 bandında ankaradan çoruma 3.9 ortalamayla gittim 5. viteste. 6. vitese takmadım bile. Taksam banamısın demiyor bastıkça gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fleleo

Of of of MAŞALLAH hocam aracınız süper... Hyundai'nin bu aracına hastayım hasta hocam sport modda performans nasıl bilgi verirmisiniz ?

Bu arada unutmayalım ;  Yeni Hyundai i30 1.6 GDI Style Aldım (Araç Alındı, İlk Resimler Geldi)

Çok teşekkürler üstad, Allah razı olsun.

Sport modda direksiyon en hisli halinde ve düşük hızlarda da sert bir tablo çiziyor. Ama Comfort moda alınca sanki direksiyon mili çıkmış da direksiyon boşa dönüyormuş gibi bir his veriyor. Hızlanınca Comfort mod da sertleşiyor tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

hayırlı olsun

Teşekkürler hocam.

Hayırlı olsun. Bende de gri rengi var. Uzun yola bir çıkın koltuk ayarını yüksekte tutun çok zevkli oluyor.

Teşekkürler hocam. Şu anda koltuk yüksekliği derinlerde. Araca gömülü olmak da güzel ama yükselteceğim yakında dediğiniz gibi zevkli olacaktır.

• Maşallah güzel görünüyor, kazasız belasız sürüşler...
  • Benzinli aracın yakıtı konusunda bir fikrim yok ama bende dizel, düz vites, elite paket (cam tavan kimilerinin dediğine göre ağırlığı arttırdığı için yakıtı da arttırıyormuş), 5.600 km'deyim ve motor rodaj döneminde bir iki kez uzun yol yaptım ama bir hafta sonra asıl uzun yol tecrübem başlıyor. Trakya'dan yola çıkıp İstanbul-Adapazarı-Afyon-İzmir-Çanakkale ve Trakya hattında yaklaşık 2.000 km yol yapıcam. Genellikle 105-115 hız bandında yol alırım. Ne kadar yaktığım ve gittiğim konusunda dönüşte ayrıntılı bilgi veririm.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.