Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ugurydivx

merhaba arkadaşlar,

bende bugün altur'dan 1.4 elegance beyaz renk ibiza mı teslim aldım. hepinize kazasız belasız sürüşler. bir tek sorun yaşadım acemilikten aracı park ederken elim direksiyonun yanındaki silecek koluna değdi uzun bir süre kapatamadım. 0 noktası neresiyse artık sabah ilk bu kolu öğrenmeye çalışmak olacak :)

Aracınız hayırlı olsun, Beyaz ibiza'dan başka bir renk satmıyo galiba Ki zaten en çok yakışan renk de bu bence.

Kazasız belasız kullanırsın inşallah aracını. Silecek koluna gelince, tam olarak aklımda değil ama en altta iken kapalı konumda olması lazım. Olmadı bi üste çıkarıverin :) Ama denerken çok sabırsız olma, mesela en alt seviyeye geitridn, 5-6sn bekle bazen son bir kez daha silebiliyo çünkü otm olarak...

• hadı bakalım bı senlenme var devam ıbıza almaya devam :) kaya baslıgı yenı ıbıza baslıgımı yapsak ??? yanı sadece fıkır
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Merhaba Erdem, bende en ön cam dahil 1nolu açık tonda cam filmi var. En ön camdaki yarım numara yani en açıgı.

Şimdiye akdr bir problem yaşamadım ben. En ön cama yaptırmayacaksın sen heralde ki o zaman hiç sorun olmaz öünkü 1 nolu cam filmi gayet açık, sabahları çok rahat görülüyo içerisi.

EFE polyestere gitmeyi düşünüyorum ama bir süreliğine yalan oldu. Ayna kırılmıstı işte geçen ay ona bi sürü para verdim, malum yaz geldi habure geziyoruz, geçende de Ayvalıktaydım yeni geldim vs vs. Anlicagın para yok şu aralar arabaya harcayabilecegim

Heralde Ağustos ayında tavan spoilerini takırmaya giderim ben de.

Tamam kardeşim çok saol bilgiler için.Yarin gidip bi film taktırayım , fatih abiye sipraşi verdim pazarteside marşbiyelleri taktircam sonra ver elini zimir :) ağustosta görüşmek dileğiyle

• İlyas abi bi ara çevirebilirim başlıgı yeni ibiza sahipleri başlıgına ama direk başlıgı değiştirip ahanda yeni ibiza kulübü yapmak istemiyorum.

Boş bir anımda oturup güzel bi başlangıç sayfası ile başlıgı da değiştiririm, benim de aklımdaydı zaten, sağol hatırlattıgın için

Erdem, rica ederim görüşmek üzere.

Bu arada aktif yeni ibiza sahipleri heralde:

kaya5789
    ChymerA
    techfash

bunlar. Aktif olma potansiyeli olanlar ise:

reklii
    penguen67
    ugurydivx
    dennis87
    miliçko
    Ertug-TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 26 Haziran 2009; 15:18:32 >
  • Merhabalar,

İki tane merak ettiğim sorum olacak. Benim aracım 1.4 ibiza elegance modeli. Araçta 15" lik jantlar bulunmakta.

1-) Benzin göstergesinde son küçük 2 hane kalmıştı ve sürat göstergesinde sarı benzinlik işareti uyarısın çıktı. Daha ne kadar km gidebilirdim?

2-) sağ ön lastiğim patladı. Değiştiren kişi lastiklerin havasının yüksek olduğunu söyleyip indirdi. Yaptığı ayar arkalar 30 önler 32 şeklinde hava bastı. Sanki bana ön lastikler böyleyken inikmiş gibi gözüküyor. Sizin araçlarınızda değerleriniz nedir ?

Teşekkürler..
  • quote:

Merhabalar,

İki tane merak ettiğim sorum olacak. Benim aracım 1.4 ibiza elegance modeli. Araçta 15" lik jantlar bulunmakta.

1-) Benzin göstergesinde son küçük 2 hane kalmıştı ve sürat göstergesinde sarı benzinlik işareti uyarısın çıktı. Daha ne kadar km gidebilirdim?

2-) sağ ön lastiğim patladı. Değiştiren kişi lastiklerin havasının yüksek olduğunu söyleyip indirdi. Yaptığı ayar arkalar 30 önler 32 şeklinde hava bastı. Sanki bana ön lastikler böyleyken inikmiş gibi gözüküyor. Sizin araçlarınızda değerleriniz nedir ?

Teşekkürler..

herkes kafasına göre yapıyor. lastiğimi aldığım lastikçi 30 psi basıyor ikisine, rot balanscım 32 bastı ben ikisinin arası 31 basıyorum

• SLMLAR ARKADAŞLAR BENDE IBIZA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM EYLÜL GİBİ FAKAT MERAK ETTİĞİM BİR KAÇ NOKTA VAR ÖRNEĞİN 1.2 LT 70 HP ELEGANCE MODELİNDE ARKA CAMLAR ELEKTRİKLİ Mİ? İKİNCİ SORUM ÖN KOLTUKLA ARKA KOLTUK ARASINDA DİZ MESAFESİ NE KADAR ACABA? KOL DAYAMASI VAR MI ACABA BU ÖZELLİKTE? HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER UMARIM KISA ZAMANDA ARANIZA KATILIRIM
  • merhaba,

2010 modellerde değişirmi bilmem ama 2009 elegance modelinde arka camlar elektrikli değil. Ayrıca arka koltuk diz mesafesi de rahat değil. Ön taraftakilerin biraz koltuk ayarı yapması lazım arkadakilerin rahat etmesi için :)
  • quote:

Merhabalar,

Teşekkürler..

merhaba ugur,

bendeki ibiza da aynisi. gecen hafta benzin isigi yandiktan sonra hemen benzin almadim ve bekledim biraz..o kucuk hanelerden ilki sondugunde 35 km civarinda gitmistim (zaten sordugum kisiler de 70-80 km gider diyorlar benzin isigi yandiktan sonra)..

arabayi teslim aldiktan hemen sonra uzun yola cikacaktim, araba biraz fazla zipliyor gibi geldi. ben de hemen ölcturdum lastiklerin havalarini..bana yardim eden elemanin soyledigine gore havasi cookk fazlaymis..gercekten de sonra daha iyi gitmeye basladi..halbuki arabayi ilk teslim alirken sormustum lastik havalari olculdu degil mi diye??? neyse..32 su anda hem on hem de arka...

benim de sormak istedigim bazi sorular var..tabi insanin ilk arabasi olunca biraz fazla pinpirikli oluyor :))) hizlanirken acaba degisik bir ses cikiyor mu motordan? sanki dizelmis gibi..ama sonradan hemen kayboluyor..
    bir de 1.4 icin yaklasik ne yakiyorsunuz?

tesekkurler..

• quote:

Orjinalden alıntı: onderbozkurt

SLMLAR ARKADAŞLAR BENDE IBIZA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM EYLÜL GİBİ FAKAT MERAK ETTİĞİM BİR KAÇ NOKTA VAR ÖRNEĞİN 1.2 LT 70 HP ELEGANCE MODELİNDE ARKA CAMLAR ELEKTRİKLİ Mİ? İKİNCİ SORUM ÖN KOLTUKLA ARKA KOLTUK ARASINDA DİZ MESAFESİ NE KADAR ACABA? KOL DAYAMASI VAR MI ACABA BU ÖZELLİKTE? HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER UMARIM KISA ZAMANDA ARANIZA KATILIRIM

Ugurdivx'in de dediği gibi arka camlar manuel. Kol dayama yok.

Arka koltuktaki diz mesafesi de sınıf ortalamalarında sayılır ama bence yetersiz. Arakdaşlar ne zaman binse ben koltugumu biraz öne cekiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: penguen67

benim de sormak istedigim bazi sorular var..tabi insanin ilk arabasi olunca biraz fazla pinpirikli oluyor :))) hizlanirken acaba degisik bir ses cikiyor mu motordan? sanki dizelmis gibi..ama sonradan hemen kayboluyor..

tesekkurler..

Merhabalar, benimkisi 1.2 motor ama dediğiniz şey eğer böyle bi sürtme sesi gibi ince hışırtı tarzındaysa bende bazen oluyo o ses yuksek vites ve düşük devirden hızlanmaya başladıgımda özellikle.

Fakat çok az ve kısa süreli br ses. Aynı ses bizim golf'te de oluyo. Tabi sizin dediğiniz ses bu mu emin değilim.

Bir de bnim motordan 3-4 kere ilk çalıştırırken tırrrt diye bi zincir sürtme sesi geldi arabayı aldıgımdan bu yana. Kışın 2-3 kere yapmıştı bir de ilk kez bu sabah yaptı. O da çok kısa süreli, yaklaşık 1 sn sürüyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

quote:

Orjinalden alıntı: penguen67

tesekkurler..

Merhabalar, benimkisi 1.2 motor ama dediğiniz şey eğer böyle bi sürtme sesi gibi ince hışırtı tarzındaysa bende bazen oluyo o ses yuksek vites ve düşük devirden hızlanmaya başladıgımda özellikle.

Fakat çok az ve kısa süreli br ses. Aynı ses bizim golf'te de oluyo. Tabi sizin dediğiniz ses bu mu emin değilim.

Bir de bnim motordan 3-4 kere ilk çalıştırırken tırrrt diye bi zincir sürtme sesi geldi arabayı aldıgımdan bu yana. Kışın 2-3 kere yapmıştı bir de ilk kez bu sabah yaptı. O da çok kısa süreli, yaklaşık 1 sn sürüyo.

tesekkurler cevap icin..
    aslina bakacak olursan babamda da Golf var, ve boyle sesler dedigin gibi onun arabasinda da cikiyordu.. hizlanmaya basladigimda oluyor hep, ama mesela 90 km. ile devam ettigimde daha yuksek hiza cikmazsam ses gidiyor.

• SORULARIMA VERDİĞİNİZ YANITLARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.
  • kayacım bızım arabalarda uzun kısa park ve sis lerin ampullerinin cinsi ne h4 mu sen bılıyorsundur bı soylermısın ona gore philipsin beyaz ampullerinden alacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubahakan -- 17 Temmuz 2009; 6:00:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: techfash

kayacım bızım arabalarda uzun kısa park ve sis lerin ampullerinin cinsi ne h4 mu sen bılıyorsundur bı soylermısın ona gore philipsin beyaz ampullerinden alacam

Abi senin yerinde olsam o güzel farlara hiç düşünmeden 200liralık monza xenon takardım. Biliyosun seninkiler kısa uzun ayrı benimki gibi değil, kısalara xenon takınca çok şık olur. 70-80 lira philipse verene kadar xenon almak çok mantıklı. Hem de 2 sene garantisi var xenonun.

Ama illa halojen beyaz ampul takacaksan, kısalar H7 senin, uzunlar H11 ya da H3 olması lazım bi sormak lazım ama H11 kalmış aklımda. Parklar da bildigimiz park ampulu, max 10-15 lira mtechler.
  • XENON taktırınca karsı tarafın gozunu fena alıyor ve far yukseklık ayarı ıptal olmuyormu? ve garantı dısı olmasıda soz konusu yanı acıkcası xenona pek sıcak bakmıyorum. mercek sız xenon ıcıme sınmıyor acıkcası sısler hangı ampulden bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubahakan -- 17 Temmuz 2009; 13:10:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: techfash

XENON taktırınca karsı tarafın gozunu fena alıyor ve far yukseklık ayarı ıptal olmuyormu? ve garantı dısı olmasıda soz konusu yanı acıkcası xenona pek sıcak bakmıyorum. mercek sız xenon ıcıme sınmıyor acıkcası sısler hangı ampulden bu arada

Yok far yukseklik ayarı çalışıyo. Bende çok göz almıyo, habure soruyorum arkadaşlara ama sende alabilir belki çünkü H7ler baya güçlü veriyo.

Garanti olayı da pek önemli değil yani Seat'larda ben daha duymadım xenondan dolayı arabanın bi yerinin arıza yaptıgını ama sen bilirsin tabi.

Beyaz farlar da baya iş görüyo. Philipsler kaliteli tavsiye ederim, ben xenondan önce onları kullanıyodum. ama fiyatları biraz tuzlu işte.

Sisler de H3 olması lazım. Zaten taktıracagın yere git adam bakınca anlıyo hangi farın ne oldugunu.

Edit: internetten alıcaksan ampulleri benim sözüme güvenip alma abi aman, tam emin değilim uzun ve sislerin hangi tip ampul oldugundan Aklımda H11 ve H3 diye aklımda kalmış ama sislerin değişik bi ismi daha vardı, SCT'den bi arkdaş taktırmıştı da sislere xenon, unuttum şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 17 Temmuz 2009; 13:17:10 >

• tamam sagol melıhcım
  • Slm arkadaşlar seat ibiza da karar kıldım.ağustos sonu gibi almayı düşünüyorum.sizlere sormak istedeğim bir konu var şimdi ben beyaz 1.2 elgance modelini almayı düşünüyorum donanım olarak panaromik sunroof+kol dayaması+otomatik katlanabilir ayna ekletecem yalnız bu elegance modellerinde bildiğim kadarıyla 15 inç alüminyum jant var ben bu jantın yerine sport modelindeki 16 inç alüminyum jantların koyulmasını istiyorum sormak istediğim bu değişimi istediğimde 15 inç jantın yerine 16 inç takıp farkını mı alırlar yoksa komple 16 inç jantın liste fiyatını mı?
  • Selam Önder bey,

1.2 Beyaz Ibiza gğzel ve mantıklı bir seçim olmuş bence. Renk zaten çok güzel. Motordan yana da çekinceniz olmasın.

Kol dayama istiyorsunuz, bence Tasarım Paketini* alın almışken, 666TL. Ön kol dayama ise tek başına 222TL.

16" jant isterseniz elegance'ın üstüne, aradaki farkın parasını alıyolar: 456TL

Elektrikli anahtardan da katlanan aynaların da havası gerçekten ayrı oluyo

*Tasarım Paketinin içeriği: Özel Ön Panel + Ön Kol Dayama + Saklama Gözleri Paketi + Deri
    Direksiyon ve Vites Kolu

Özellikle Deri direksiyon ve vites topuzu bence baya önemli. Özel ön panel de ne oluyo bilmiyorum ama kafamda bişeyler canlanıyo, piano black parlak siyah bi kaplama olabilir.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.