Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tasarım paketini elegance modeline uygulayamıyorlarmış bilgi aldım yoksa bende düşünüyordum.
  • Anladım, neyse o zaman çok da sorun değil. Benim direksiyon da deri değil mesela ama deri görünümü vermişler, delikler filan var üstünde :) Baya spor görünümlü bir direksiyon zaten siz de incelemişsinizdir.
  • melih kardeş birde sana danışmak istediğim sport modellerindeki 17 inç mi örneğin techfash ın aracının üstündeki jantları istiyorum senin bilgin vardır onun 16 mı 17 mi?
  • Onunkiler 16" jant. Sport modelin jantı, canlı olarak da gördüm ben onun aracını. Şık jantlar gerçekten.

Zaten elegance'da 16" opsiyonu verince de o jantları getiriyolardır.
  • istediğim bu zaten jant olarak umarım sorun çıkarmazlar panaromik sonruuf ilede çok şık olacak sanırım.uzun süre modifye işlemine girişmek istemiyorum sadece camlara film uygulaması eksoz ve spoyler yeterli olur sanırım.
  • merhabalar arkadaşlar. öncelikle arabalarınız hayırlı olsun. bende 2009 ibiza sahibiyim. motoru: 1.4 elegance paket, rengi: nayara mavi. bütün konuyu okudum ve size danışmak istedigim kısımlar var. arabaya yaptırmak istediklerim: cam filmi, tavanı siyah folyo kaplama ve ayna, kapı kolları siyah onları güzel bir şekle sokmak. cam filmi yaptırdıgımız zaman trafikte bir sorun çıkar mı? aracı annemde kullanıyor polislerle filan ugraşmasını istemem. tavan filmi içinde yaptırdıgımız zaman ruhsata filan işletmemiz gerekiyor mu bi yerde duymuştum aracı çift renk diye ruhsata işletmek gerekiyor filan diye yaptıran arkadaş işletti mi? birde ayna ve kapı kollarına gelince nasıl güzel bir görünüm oluşturabiliriz fikirlerinizi bekliyorum. tavan folyo kaplamayı yaptıran arkadaş maliyetini ve nerde yaptırdıgını bildirirse memnun olurum.
  • adminnnn aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.Sorularınıza yanıt vermek isterim.Film konusunda;arkadaşımın audi a3 var bugün camlarında film olduğundan ceza yedi ayrıca söktürmesini,söktürmediği takdirde aynı cezaya mağruz kalacağını söyledi memur arkadaş.Trafik yönetmeliğinde filmli cam yasak fakat orjinal renkli cam serbestmiş sanırım ruhsata işli oluyor.Tavan folyosu hakkında bir bilgim yok ama sanırım ruhsata işlenmeli çünkü araç çift renk olarak biçimlendiriliyor daha sonradan.Bu tür özellikler trafikte tamamen memurların hassasiyetiyle söz konusu kimi karışmıyor kimisi ise kusur arayacak yer arıyor malum burası türkiye.Bugün ceza yediğimiz sırada önümüzden E36 kasa bmv geçti eksozu abartılı şekilde memur arkadaşlar onu durdurmadı ama biz cam filminden ceza yedik.
  • onderbozkurt iyi dileklerin ve cevabın için teşekkür ederim. inş sende kazasız belasız kullanırsın. camları film degilde karartma yaptıran var mı? malum öğrenciyiz gönül herşeyi yapmak istiyor ama öğrenci bütçesi el verdigi kadar yapmaya çalışacagım. cam karartma ve kaput kaplatma işlemini birlikte yaptırırsam ruhsata işletme işinide bir yaparım. karartma işlemi, ruhsata işletme filan ne kadara malolur bana.
  • rica ederim adminnnn.benim bildiğim bu makam araçlarında(bmv-mercedez-audi) camların fabrikadan renkli olarak çıktığını duymuştum yani sonradan böyle renkli cam taktıran yaptıran var mı bilmiyorum araştırmam gerekiyor.ruhsat konusuda pek fazla bir ücret tutcağını zannetmiyorum ruhsat değişikliği olacak muhtemelen.normalde yönetmelikte araç üzerindeki çelik jantların dahi ruhsatta belirtilmesi gerekirken bu prosüdüre kimse uymuyor fakat araç üzerindeki renk değişimi göze hitap ettiği için kusur olarak belirtiliyor.emniyette bir arkadaşım var trafik şubede ona bir danışıyım tayini çıkmamış ise hafta içi görüşür sana bilgi veririm.
  • bizde seat leonun stylance paketi var. onda arka 3 cam kendinden karartılmış. üst paketlerde sunuyorlar. ve ruhsatta da renkli cam filan diye işli değil. belki sadece arka 3 cam oldugu içindir. bende servisi arayıp yapıyorlar mı diye öğrenmeye çalışayım. sizide burdan bilgilendiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adminnnn -- 19 Temmuz 2009; 13:34:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Selam Önder bey,

1.2 Beyaz Ibiza gğzel ve mantıklı bir seçim olmuş bence. Renk zaten çok güzel. Motordan yana da çekinceniz olmasın.

Kol dayama istiyorsunuz, bence Tasarım Paketini* alın almışken, 666TL. Ön kol dayama ise tek başına 222TL.

16" jant isterseniz elegance'ın üstüne, aradaki farkın parasını alıyolar: 456TL

Elektrikli anahtardan da katlanan aynaların da havası gerçekten ayrı oluyo

*Tasarım Paketinin içeriği: Özel Ön Panel + Ön Kol Dayama + Saklama Gözleri Paketi + Deri
    Direksiyon ve Vites Kolu

Özellikle Deri direksiyon ve vites topuzu bence baya önemli. Özel ön panel de ne oluyo bilmiyorum ama kafamda bişeyler canlanıyo, piano black parlak siyah bi kaplama olabilir.

melıhcım aynalar ıbızalarda ıcerden katlanıyor dısardan camları kapattıgın sekılde aynalar kapanmıyor ancak servıse gıdıp baglatılabılırse camlara onu bılemem tabıkı

• techfash aynaların kapanması aracı kitledikten sonra olması diye biliyorum keza bmv ve mercedezlerde böyle.seat ta nasıl bilmiyorum aracın içinden kitlendikten sonra bir anlamı yok ki otomatik katlanabilir aynanın kapıyı kitledikten sonra elinlede katlayabilirsin önemli olan aracın kitlenmesi durumunda otomatik katlanması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adminnnn

merhabalar arkadaşlar. öncelikle arabalarınız hayırlı olsun. bende 2009 ibiza sahibiyim. motoru: 1.4 elegance paket, rengi: nayara mavi. bütün konuyu okudum ve size danışmak istedigim kısımlar var. arabaya yaptırmak istediklerim: cam filmi, tavanı siyah folyo kaplama ve ayna, kapı kolları siyah onları güzel bir şekle sokmak. cam filmi yaptırdıgımız zaman trafikte bir sorun çıkar mı? aracı annemde kullanıyor polislerle filan ugraşmasını istemem. tavan filmi içinde yaptırdıgımız zaman ruhsata filan işletmemiz gerekiyor mu bi yerde duymuştum aracı çift renk diye ruhsata işletmek gerekiyor filan diye yaptıran arkadaş işletti mi? birde ayna ve kapı kollarına gelince nasıl güzel bir görünüm oluşturabiliriz fikirlerinizi bekliyorum. tavan folyo kaplamayı yaptıran arkadaş maliyetini ve nerde yaptırdıgını bildirirse memnun olurum.

Merhaba,

Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Navara mavi de çok güze bir renk, özellikle açık renk olması sayesinde tavana ve camlara yapacagınız film işlemleri arabayı çok güzel gösteriyo.

Eğer istanbuldaysan yardım edebilirim sana cam film ve tavana folyoyu nerde yaptırabileceğini. Cam filmi 1no yaptırırsan polisle hiç bir sorunun olmaz çünkü arabanın içi görünüyo. Ben ince cam filmi olup da Polis'ten ceza yiyen kimseyi görmedim. Çok çevirmeye girdim ama hiçbir polis laf etmedi henüz filmlere. Benimkisinin markası Llumar, 250lira.

Tavana folyoya gelirsek onu da Atatürk oto sanayide Protac adlı firma 200liraya yapıyo. O konuda da sorun olcagını sanmam polislerle nitekim bunu yaptıran baya arkadaş var ve hiç sorun yaşayanını duymadım. Zaten artık arabalarda cam tavan da yaygınlaştıgı için ikisini uzaktan birbirne karıştıyolardır muhtemelen

Son olarak da kapı kolu ve aynaları derhal gövde rengine boyat derim :) 4+2 parçaya tahmini 120-130 lira alırlar. Bence ilk işin bu olsun.

İyi Akşamlar.

Selamlar İlyas abi, ibizalarda öyle oldugunu bilmiyodum ya aynaların ama bence servise gidildiğinde kesin bi ayar yapılabiliyodur. Bazı özellikler kapalı deniyo zaten Seat'larda. Onu da gidince açarlar bence. Bence olay sadece bi yazılıma bakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: onderbozkurt

techfash aynaların kapanması aracı kitledikten sonra olması diye biliyorum keza bmv ve mercedezlerde böyle.seat ta nasıl bilmiyorum aracın içinden kitlendikten sonra bir anlamı yok ki otomatik katlanabilir aynanın kapıyı kitledikten sonra elinlede katlayabilirsin önemli olan aracın kitlenmesi durumunda otomatik katlanması.

ıcerden katlanmanın faydaları sunlar dar sokaklarda karsıdan araba gelınce katlayabılmen ve parkettgın zamanda yan kapı tarafına tekrar yurumemen ama dedıgım gıbı ısteyene baglıyorlar camlara aynalar katlanıyor bende katlanmıyor anahtardan
  • 4bin km ye geldik
  • quote:

Orijinalden alıntı: dennis87

4bin km ye geldik

Benim 10.000e ramak kaldı

Eylül'de 15.000 bakımına gircek. Tam ben de 13.000km'ye gelirim zaten o sırada ve tam 1 sene olmuş oluyo Eylül'ün 3. haftasında. Faturayı ve (çıkarsa da) çıkan arızaları sizlere bildiririm
  • Arkadaşlar 1.2 elgance veya referance arka yolcu koltuk başlıkları var mı?Birde arka tekerlerde ki fren aksamı disk mi kampana mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderbozkurt

Arkadaşlar 1.2 elgance veya referance arka yolcu koltuk başlıkları var mı?Birde arka tekerlerde ki fren aksamı disk mi kampana mı acaba?

Evet arka koltuklarda kafalık var. Arka frenler ise disk DEĞİL ne yazık ki, kampana. Fakat zaten bu sınıftaki çoğu araçta durum böyle.

Bu arada 1.6 sport'larda arka frenler de DİSK
  • Arkadaşlar selamlar seat 2010 listesini açıklamış göze çarpan Ibiza modelleri style-sport-sport rider modelleri kaldırılmış, sanırım artık üretilmeyecek.1.2 referance modelinde ufak bir artış gözlenirken diğer modellerde 100 ytl bir düşüş olmuş.
  • Slm melih Style ve üst modellerinde bulunan Yol Bilgisayarı özelliği acaba referance ve elegance modelleri için yazılım ile mümkün olabilir mi bilgin var mı?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.