Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Navara mavi de çok güze bir renk, özellikle açık renk olması sayesinde tavana ve camlara yapacagınız film işlemleri arabayı çok güzel gösteriyo.

Eğer istanbuldaysan yardım edebilirim sana cam film ve tavana folyoyu nerde yaptırabileceğini. Cam filmi 1no yaptırırsan polisle hiç bir sorunun olmaz çünkü arabanın içi görünüyo. Ben ince cam filmi olup da Polis'ten ceza yiyen kimseyi görmedim. Çok çevirmeye girdim ama hiçbir polis laf etmedi henüz filmlere. Benimkisinin markası Llumar, 250lira.

Tavana folyoya gelirsek onu da Atatürk oto sanayide Protac adlı firma 200liraya yapıyo. O konuda da sorun olcagını sanmam polislerle nitekim bunu yaptıran baya arkadaş var ve hiç sorun yaşayanını duymadım. Zaten artık arabalarda cam tavan da yaygınlaştıgı için ikisini uzaktan birbirne karıştıyolardır muhtemelen

Son olarak da kapı kolu ve aynaları derhal gövde rengine boyat derim :) 4+2 parçaya tahmini 120-130 lira alırlar. Bence ilk işin bu olsun.

İyi Akşamlar.

Selamlar İlyas abi, ibizalarda öyle oldugunu bilmiyodum ya aynaların ama bence servise gidildiğinde kesin bi ayar yapılabiliyodur. Bazı özellikler kapalı deniyo zaten Seat'larda. Onu da gidince açarlar bence. Bence olay sadece bi yazılıma bakar.

kaç gündür foruma giremiyorum biraz geç cevap yazdım kusura bakmayın. kaya ilgin için teşekkür ederim. seninde araban hayırlı olsun. evet istanbulda oturuyorum. hepsini teker teker yaptırıcam inş. ama şuan biraz nakit sıkıntım var:) yaptıracagım zaman senin yardımını alabilirim. senin dül dül çok şekil olmuş. egzos kısmı baya hoşuma gitti. ama bizimkiler arabanın orjinalligini bozmamaktan yanalar. tampon kesilme durumu filan olmasa kesin bende bi egzos alırdım. kafama takılan 2 soru var. kapı kolları ve aynalar için onları boyattırıp orjinalligini bozmak istemiyorum. bazı arabalarda üstüne nikelaj kaplıyorlar. bizim arabaya yakışır mı acaba? internette baya bi araştırdım fakat yeni ibiza için uyumlusunu bulamadım. birde bu tavanı siyah folyo ile kapladıgımızda zamanla arabanın boyasında bi farklılaşma olur mu yani kaplanmayan kısım güneşten rengi açılır filan o yuzden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adminnnn -- 23 Temmuz 2009; 0:19:17 >

• melih bi ara görüşelim benim okul bitti. benim motoru senin arabaya swap yaparız hatta swap bile yapmayız iki motoruda yanyana koyarız nası olsa yer çok sende
  • Biri Sabah ve biri öğlen olmak üzere 2 tane finalim var Vedat sen bana çıkmış okulum bitti diyosun, valla tam moral oldu gece gece

Ben de yarın(yani bu akşam) Sinop'a gidiyorum. 2-3 Agustos gibi döncem. Sonra hep burdayım gibi. Görüşelim mutlaka. Onurla filan hep beraber bi buluşma ayarlayıp Onur'a hangi arabayı alcagımaza karar verebiliriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: adminnnn

Merhaba,

kaç gündür foruma giremiyorum biraz geç cevap yazdım kusura bakmayın. kaya ilgin için teşekkür ederim. seninde araban hayırlı olsun. evet istanbulda oturuyorum. hepsini teker teker yaptırıcam inş. ama şuan biraz nakit sıkıntım var:) yaptıracagım zaman senin yardımını alabilirim. senin dül dül çok şekil olmuş. egzos kısmı baya hoşuma gitti. ama bizimkiler arabanın orjinalligini bozmamaktan yanalar. tampon kesilme durumu filan olmasa kesin bende bi egzos alırdım. kafama takılan 2 soru var. kapı kolları ve aynalar için onları boyattırıp orjinalligini bozmak istemiyorum. bazı arabalarda üstüne nikelaj kaplıyorlar. bizim arabaya yakışır mı acaba? internette baya bi araştırdım fakat yeni ibiza için uyumlusunu bulamadım. birde bu tavanı siyah folyo ile kapladıgımızda zamanla arabanın boyasında bi farklılaşma olur mu yani kaplanmayan kısım güneşten rengi açılır filan o yuzden soruyorum.

Aynen ben de nakit sıkıntısındayım yoksa bazı projelerim var ama hayata geçiremiyorum

Hocam tabi zevk meselesi ama ben olsam hayatta krom kapı kollarını taktırmazdım. Ben sedan arabalara sadece yakıstırıyorum onları. Araca Sportiflik değil de ağırlık katıyomuş gibi kromaj. Zaten gövde rengine boyatırsan orjinelliğini bozmicaksın, orjinal yapmış olcaksın :) Bir üst donanımda zaten kapı kolları ve aynalar ile gövde rengi aynı. Zaten bi onları boyat araba nasıl güzelleşcek göreceksin

Bunun dışında folyonun kesinlikle bir zararı yok hatta yararı varmış. İstedigin zaman çıkartıyosun va tertemiz hhiç çizilmemiş olarak kalıyo. Tabi arabanın diğer kısımları arasında fark oluşur mu bilmem. Pek sanmıyorum açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Biri Sabah ve biri öğlen olmak üzere 2 tane finalim var Vedat sen bana çıkmış okulum bitti diyosun, valla tam moral oldu gece gece

Ben de yarın(yani bu akşam) Sinop'a gidiyorum. 2-3 Agustos gibi döncem. Sonra hep burdayım gibi. Görüşelim mutlaka. Onurla filan hep beraber bi buluşma ayarlayıp Onur'a hangi arabayı alcagımaza karar verebiliriz :)

kararını vermiş valla fortçu olcak büyük ihtimal
  • Onlar ailecek Ford'çu bildiğim kadarıyla Ranger vs . . .

Neyse ben gidiyorum bu akşam Sinop'a. 4-5 Ağustos gibi döncem. Haydi herkes kalsın sağlıcakla, sorulan sorulara cevap veremeyebilirim malum internet kafeye filan gitmem gerekiyo internet için, evde yok.

Herkese İyi Forumlar...
  • melih işlemlere başladım ben bu ay 670 lira harcayacağım http://forum.donanimhaber.com/m_33248702/tm.htm
  • merhaba,

arkadaşlar birde hangi yakıtı kullanıyorsunuz onları paylaşalım. ben aracı teslim aldıktan sonra en yakın bp istasyonuna yönlendirdiler. o günden beri bp den kurşunsuz 95 alıyorum. geçtiğimiz hafta egeye tatile çıktım yolda bi benzin istasyonunda kurşunsuz 95 te problem olduğunu bp ultimate 97 ( oda 95) verelim fiyat farkı yok nasıl olsa dedim. ne farkı var dediğimde performans ve içinde katkı maddeleri olduğunu söylediler. Herhangi bir yakıt tasarrufu göremedim. Birazda hızlı kullandığım için yaklaşık 1800 km de 400 milyon civarı bi benzin tüketimim oldu. ayrıca ilk fullerken yedek depoyuda 3-4 litre doldurdum. pompacı eleman hepsini doldurmak ii değil dedi. farkettimki önce yedek depoyu bitirip sonra ana depoyu kullanmaya başlıyor. bu sayede ilk iki ibarenin sönmesi için 350 km gidebildim. ama daha sonra en çok 200 km de (yedek depoyu doldurmadan) iki hanenin ışığı söndü. bilginize.
  • kursunsuz 95 kullanıyorum. benzin kapagında o yazıyor. diğerlerini denemedim. yedek depo oldugunu bilmiyordum. birgün bende depoyu fullerken pompacı yedek depoyuda doldurayım mı dedi. bende hava filan basar diye doldurtmadım:) eğer yedek depo varsa bende denerim birgün. arkadaşlar bide aksarayda oto aksesuarcılarının oldugu yer var. geçen oraya gittim. komple 6 camı 50tl ye cam film çekiyorlar. 5 yıl garantili dedi. bana çok uygun geldi fiyatı. size bir danışayım dedim. sizce nasıldır. daha önce ucuza kaplatıp şikayetçi olan arkadaşlar var mı? 50tl cüzi bir fiyat. yani ileride muanede, polis çevirmesinde bir problem çıktıgı zaman hiç acımadan söküp atabilirim diye düşünüyorum. zaten arabanın muanesi 2012 yılına kadar var 2 yıl beni götürsün yeter. sizce ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adminnnn

kursunsuz 95 kullanıyorum. benzin kapagında o yazıyor. diğerlerini denemedim. yedek depo oldugunu bilmiyordum. birgün bende depoyu fullerken pompacı yedek depoyuda doldurayım mı dedi. bende hava filan basar diye doldurtmadım:) eğer yedek depo varsa bende denerim birgün. arkadaşlar bide aksarayda oto aksesuarcılarının oldugu yer var. geçen oraya gittim. komple 6 camı 50tl ye cam film çekiyorlar. 5 yıl garantili dedi. bana çok uygun geldi fiyatı. size bir danışayım dedim. sizce nasıldır. daha önce ucuza kaplatıp şikayetçi olan arkadaşlar var mı? 50tl cüzi bir fiyat. yani ileride muanede, polis çevirmesinde bir problem çıktıgı zaman hiç acımadan söküp atabilirim diye düşünüyorum. zaten arabanın muanesi 2012 yılına kadar var 2 yıl beni götürsün yeter. sizce ne yapmalıyım?

valla hocam 50 liralık filmden hiçbir yarar bekleme 5 yıl garantide palavra gidip adam akıllı en ince filmlerden taktır polislede çok başın ağrımaz eğer kıl bi polise denk gelmessen valla ben ibiza sc aldım önümüzdeki ay ziebartta 580 liraya film yaptırcam...

• 50 liralık film yaptırmayı düşünen arkadaş SAKIN diyorum sadece. Biz arkadaşa Aksaray'a gitmişken yaptırdık! 5 sene garantisi var olum oh mis dedik bi de içimizden

O akşam söktürüp 250liraya Llumar yaptırdı arkadaş. Yani 2 saat bile dayanamadı o filmlere.

Hem çok koyu hem işçilik berbat. Boşa giden bi 50 TL ...
  • quote:

50 liralık film yaptırmayı düşünen arkadaş SAKIN diyorum sadece. Biz arkadaşa Aksaray'a gitmişken yaptırdık! 5 sene garantisi var olum oh mis dedik bi de içimizden

O akşam söktürüp 250liraya Llumar yaptırdı arkadaş. Yani 2 saat bile dayanamadı o filmlere.

Hem çok koyu hem işçilik berbat. Boşa giden bi 50 TL ...

hocam bende aracı yeni aldım ibiza tek kapı 1.4 85 elegance film yaptırcam ancak dışarda sanayide felan yaptırmak istemiyorum ziebart felan da 500 küsür lira dedi sen ne önerirsin birde araçta 15 jant var orjinal arkadaşlar 17 yap diyip duruyor ancak 17 yaparsamda araca yay takmak zorundayım yükselicek çünkü sen olsan ne yapardın değiştirmeye gerek varmı?

• Selamlar harmonyoa,

Cam filmi konusunda çok ufak bir yardımım dokunur, dışarıda 350-300TL'den aşagı yaptıramazsın ama Maslak tarafına gelirim dersen senin için konusurum Llumar'da 250liraya çektiririz filmi. İşçilik ve film kalitesi hakkında da hiç bir şüphen olmasın. Llumar'dan daha iyi film markası yok zaten piyasada. Yaptıracagımız yer de Gençler Oto belki duymuşsundur. Her türlü lüx araca film çekerler.

Reklam yapar gibi oldu ama neyse

Jant konusuna gelince... 17" jant gerçekten de güzel oluyo, bir de tek kapı ibizaya 10 numara olur ama yaysız araba leylek gibi oluyo pek tavsiye etmem. Hoş ben olsam 15" jantlarla da takardım yayları. bizim ibiza'lar nedense fabrika çıkışı çok havada duruyo.

Tabi yay+17" janttan da pek konfor beklemeyeceksin. Yol tutuş çok iyi oluyo tabi. Görünümü de cabası.

Onun da saba tahmini maddiyatı lastikte ucuza kaçarsan, kumho mesela toplamda 850+550+350 = 1750TL olur. Ibiza yayı almak istersen de yine haberim olsun dışarda 400den aşagı zor alırsın. Biizim tanıdık var 350ye verir o da, H&R marka.

• quote:

Selamlar harmonyoa,

Cam filmi konusunda çok ufak bir yardımım dokunur, dışarıda 350-300TL'den aşagı yaptıramazsın ama Maslak tarafına gelirim dersen senin için konusurum Llumar'da 250liraya çektiririz filmi. İşçilik ve film kalitesi hakkında da hiç bir şüphen olmasın. Llumar'dan daha iyi film markası yok zaten piyasada. Yaptıracagımız yer de Gençler Oto belki duymuşsundur. Her türlü lüx araca film çekerler.

Reklam yapar gibi oldu ama neyse

Jant konusuna gelince... 17" jant gerçekten de güzel oluyo, bir de tek kapı ibizaya 10 numara olur ama yaysız araba leylek gibi oluyo pek tavsiye etmem. Hoş ben olsam 15" jantlarla da takardım yayları. bizim ibiza'lar nedense fabrika çıkışı çok havada duruyo.

Tabi yay+17" janttan da pek konfor beklemeyeceksin. Yol tutuş çok iyi oluyo tabi. Görünümü de cabası.

Onun da saba tahmini maddiyatı lastikte ucuza kaçarsan, kumho mesela toplamda 850+550+350 = 1750TL olur. Ibiza yayı almak istersen de yine haberim olsun dışarda 400den aşagı zor alırsın. Biizim tanıdık var 350ye verir o da, H&R marka.

film konusunda senden yardım alıcam ama buara biraz aracın kaskosu trafik sigortası felan derken baya masraf yaptım ama 1 aya kadar bişeyler ayarlıcam birde eğer yay taktırırsam aracın garanti dışı kalma gibi bir durumu varmıdır? Son bişey daha aracı 25.500 e aldım 5000 km de araçta hiçbir sorun yok tertemiz kontrol ettirdim sence fiyat nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmonyoa -- 8 Ağustos 2009; 23:54:46 >

• Yay taktırırsan tabi süspansiyonlar garanti dışı kalır Ama zaten bir sorun olmaz 3cmlika yaylarla. Ki olsa bile eski yayları taktırırsın öyle gidersin servise.

Fiyat olarak pek takip etmedim ibiza'yı ama bence mantıkı bir iş yapmışsın. Sıfır gibi araba almışsın ki sıfırı şu an 28.750TL. 3250TL cebinde kalmış oldu.
  • quote:

Yay taktırırsan tabi süspansiyonlar garanti dışı kalır Ama zaten bir sorun olmaz 3cmlika yaylarla. Ki olsa bile eski yayları taktırırsın öyle gidersin servise.

Fiyat olarak pek takip etmedim ibiza'yı ama bence mantıkı bir iş yapmışsın. Sıfır gibi araba almışsın ki sıfırı şu an 28.750TL. 3250TL cebinde kalmış oldu.

eywallah hocam ama yay konusunda kararsızım konfora biraz önem veriyorum şuanda düşünmüyorum ilk başta xenon film ve sensör düşünüyorum birde serviste otomatik katlanabilir yan aynalar liste fiyatı opsiyonlarda 89 lira olarak geçiyor bunu taktırabiliyormuyuz yoksa sadece araç alınamdan öncemi opsiyon olarak eklenebiliyor birde bi xenon seti buldum sana zahmet olmazsa verdiğim adrese bakabilirmisin benim kafama yattı sen nedersin

http://www.sahibinden.com/xenon_far_en_ucuza_en_kalitelisi-47WQQaXQQ12184024WQQpXQQdisplayitem

• Elektrikli katlanan ayna işni boşver bence, çünkü servise sordgunda 750lira gibi bir fiyatla karşılaşıyorsun O gördüğün fiyat aracı ilk alırken isteyebilecegin aracın opsiyon fiyatı.

Cyclone iyidir Fakat bizim farlar H4 bilgin olsun yani uzun kısa beraber yani biraz pahalı. Ortalama 300lira.

edit: adam yazmış gerçi, H4 montaj dahil 285 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 15 Ağustos 2009; 0:20:44 >
  • quote:

Elektrikli katlanan ayna işni boşver bence, çünkü servise sordgunda 750lira gibi bir fiyatla karşılaşıyorsun O gördüğün fiyat aracı ilk alırken isteyebilecegin aracın opsiyon fiyatı.

Cyclone iyidir Fakat bizim farlar H4 bilgin olsun yani uzun kısa beraber yani biraz pahalı. Ortalama 300lira.

edit: adam yazmış gerçi, H4 montaj dahil 285 TL

ciddimisin hocam 750 lira nerde 89 lira nerde evet fiyatı bana uygun geldi 285 lira birde sislere nasıl bişey yapmam lazım sadece beyaz ampulmü yoksa sisler içinde ayrıca xenon varmıdır pek bilmediğim için sana soruyorum buarada seni yoruyorum ama

• Yok canım ne yorgulugu 2 satır yazıyorum altı üstü lafı mı olur. Aklına takılan her şeyi sorabilirsin

Eğer ki normal farları xenon yapacaksan ya sisleri hiç elleme ve yakma ya da sisleri de xenon yap

Beyaz ışık sislere normalde güzel oluyo ama eğer ki normal farları xenon yaparsan bu sefer sisler çok sönük kalıyo xenonun yanında. Onlara da xenon uygulaması yapıyolar senin gösterdigin ilandaki modellerden biri uyar kesin, 235TL.

Tabi başka markaları daha da ucuza bulmak mümkün.
  • quote:

Yok canım ne yorgulugu 2 satır yazıyorum altı üstü lafı mı olur. Aklına takılan her şeyi sorabilirsin

Eğer ki normal farları xenon yapacaksan ya sisleri hiç elleme ve yakma ya da sisleri de xenon yap

Beyaz ışık sislere normalde güzel oluyo ama eğer ki normal farları xenon yaparsan bu sefer sisler çok sönük kalıyo xenonun yanında. Onlara da xenon uygulaması yapıyolar senin gösterdigin ilandaki modellerden biri uyar kesin, 235TL.

Tabi başka markaları daha da ucuza bulmak mümkün.

dostum aynen dediğini yaptım sisleride xenon yaptırdım çok güsel oldu tabi biraz masraflı oldu bana maliyeti park ampulleriyle beraber 525 liraya geldi ancak şöyle bişey duydum bunları taktırdım diye araç garanti dışı kalır dediler ne kadar doğrudur. sıra şimdi filmlere geldi onlarıda biraz bekleyip öyle yapıcam dahada araçla oynamıcam yeterli olur zannedersem belki ilerleyen zamanda kol dayama taktırırım orjinal serviste ama oda baya pahalıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmonyoa -- 17 Ağustos 2009; 22:34:29 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.