Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mosef

selamlar ibiza kullanıcıları. ben de yeni polo 1.4 dsg, clio 1.5 dizel yarı otomatik dinamik donanım paketli ve ibiza 1.6 dsg style donanım paketli arasında kaldım.
    aslında clionun tasarımı falan hoşuma gitmedi çok ama arabanın içi dolu ve ekonomik olması bana cazip geliyor. polonun da fiyatı 34.000den başlıyor deri direksiyon+park sensörü+elektronik klima+sis farı opsiyonlarını da ekletsem tahmin ediyorum 36.500 civarına ulaşacak. geriye ibiza bir de ibiza kalıyor. ibizanın tasarımı, iç mekanı falan oldukça hoşuma gitti. style donanım paketinde de baya birşeyler koymuşlar. espye falan takılmıyorum benim için sağlamlık ve kalite önemli. burda öne çıkan polo ve ibiza oluyor. şuan gönlüm ibizadan yana ancak 1.6 motor sanıyorum leonlarda daha önce kullanılan motor. yakıt tüketimi canımı sıkar mı o konuda emin olamadım. 2000 model clio 1.6 otomatik araç kullanıyorum. onun tüketimini aşmaz diye tahmin ediyorum ne de olsa 4 ileri otomatikle 7 ileri dsg bu konuda bilen arkadaşlar bana yol gösterirse sevinirim.

coltlara da bak istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

quote:

selamlar ibiza kullanıcıları. ben de yeni polo 1.4 dsg, clio 1.5 dizel yarı otomatik dinamik donanım paketli ve ibiza 1.6 dsg style donanım paketli arasında kaldım.
    aslında clionun tasarımı falan hoşuma gitmedi çok ama arabanın içi dolu ve ekonomik olması bana cazip geliyor. polonun da fiyatı 34.000den başlıyor deri direksiyon+park sensörü+elektronik klima+sis farı opsiyonlarını da ekletsem tahmin ediyorum 36.500 civarına ulaşacak. geriye ibiza bir de ibiza kalıyor. ibizanın tasarımı, iç mekanı falan oldukça hoşuma gitti. style donanım paketinde de baya birşeyler koymuşlar. espye falan takılmıyorum benim için sağlamlık ve kalite önemli. burda öne çıkan polo ve ibiza oluyor. şuan gönlüm ibizadan yana ancak 1.6 motor sanıyorum leonlarda daha önce kullanılan motor. yakıt tüketimi canımı sıkar mı o konuda emin olamadım. 2000 model clio 1.6 otomatik araç kullanıyorum. onun tüketimini aşmaz diye tahmin ediyorum ne de olsa 4 ileri otomatikle 7 ileri dsg bu konuda bilen arkadaşlar bana yol gösterirse sevinirim.

coltlara da bak istersen

coltlara tam olarak bakamadım sitesinde bi sorun vardı galiba teknik verilerine falan ulaşamadım. ama tasarım olarak çok hoşuma gitmedi o kadar da üstünde durmadım. ibizaya yakınım şu an tek korkum yakıt tüketiminin abartıya kaçıp kaçmıyacağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosef -- 16 Eylül 2009; 0:03:38 >

• quote:

ibiza al hocam sen.. gönlün olsun ;)

yakıt konusunda seatlar her zaman tutumlu olmuştur. 1.6 motor full depoya 700 km kadar yapan gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 16 Eylül 2009; 1:14:31 >

• Ibiza'daki 1.6 motor Leon'dan farklı. Ibiza'nın ki daha ekonomik ve performanslı, çünkü 8V değil 16 valfi var.

1.6 clio otm'ten kesin daha az yakarsınız 1.6 dsg ibiza ile. O konuda hiç bir tereddütünüz olmasın.

Bunun dışında eğer begendiyseniz ibiza'yı gönlünüzün sesini dinleyin derim ben de Style da oldukça dolu bir donanım seviyesidir
  • cevaplarınız için teşekkürler. valla açıkcası ibiza, malzeme kalitesi olarak, kasa olarak diğer modellerden daha çok hoşuma gitti. bi tek polo aklıma takılıyor ama onun da opsiyonlarını istediğim zaman geliş süresi 2 ayı falan bulursa fiyat ne olacak belli değil. style dsg şu anda elimizde yok dediler izmirde ama türkiyedeki diğer seatlara falan da sordurcam bi şekilde temin etmeye çalışıcam. elegance donanımında da şansımı denerim. ama mecbur beklemek zorunda kalırsam poloyu da bekler öyle karar veririm. normalde style donanımın liste fiyatı 40.000 görünüyo bu fırsatı da değerlendirmek lazım aslında
    kaya hocam tüketim fabrika verileriyle ne derece örtüşüyor o konuda bilgi verirseniz sevinirim.
  • Aracimin son halini paylaşayim sizlerle , bugünde kısmetse aynalarla kapi kollari boyanicak.Daha aslinda yapilacak çok iş var ama biraz bekliyorum.Sport riderin arka tamponunu taktiricam büyük ihtimal.
     Yeni İbiza aldım, görüşlerim

• @Erdem maşallah araban süper duruyo, hele bi de ayna ve kapı kollları boyansın inan çok daha güzel olacak.

@Mosef o konuda pek bişey diyemicem benim aracım 1.2 motor. Ama 1.2 motor genel olarak teknik verilerle örtüşüyo diyebilirim usturuplu kullanımda

Bu arada demin MAslaktaydım babamın arabasıyla, sanayi mahallesinden dönüyodum. Baktım yolda bi tane beyaz ibiza bi tane da garibim vtec civic yardıra yardıra geliyolar. Sağlam kapışıyolardı beni de şeytan dürttü daldım aralarına ufaktan ama benim motor güçlü oldugu için onları geçip ilerden izliyodum sonra bi daha geçiyodum

Neyse ibiza civici düzde ara hızlanmalarda filan darma duman etti arkasında motor filan da yazmıyodu, FR da değil cupra da değil. Tahminim 1.6 motordu. Egzoz veya filtre sesi de geliyodu.

Eğer o motor 1.6 ise gerçekten ibizanın 1.6 motoru baya performanslıymış derim. Araba da hafif tabi.. Tabi chip, komple egzoz sitemi filan varmıydı anlayamadım o kadarını.

İbiza da ani makaslarda çok şık görünüyomuş arkadan onu fark ettim

Tabi bunları bir haltmış gibi anlattıgıma bakmayın sadece trafikte hızlı giden bi ibiza görünce çok mutlu oldum

• bana 1.2 yada 1.4 farı lazım tek gözlü... tabi buğu yapmayan :))... modifiyeye aykırı bi farım var :)

bu arada bu konu ana konu gibi oldu napsak melih, yeni ibiza klübümü yapsan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 17 Eylül 2009; 4:16:00 >
  • Ana konuyu kurdum abi demin. Geçenlerde de ilyas abi söylemişti de anca zaman buldum. Hoş ne kadar becerebildim bilmiyorum ama zamanla güzelleştiricez artık sizin de sayenizde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

dün maltepe'de bu renkte seat gördüm hoş duruyordu. tabi biraz temiz olsaydı iyi olurdu

bu araba admin'in arabamıydı acaba :)

• arkadaşlar bende 1.2 elegance aldım araç çok hoş ama kullanan arkadaşlara bazı sorularım var..
    öncelikle yakıt konusunda litresi 3.2 ytl den 30 tl benzin aldım iki ker hesaplamalarıma göre 30 ytl ile 110 km yol yapıyor (aracım daha 200 km de) çok fazla dur kalk ta yapmadım (kacaeli'deyim bu arada) sizce bu normal mi yaklaşık 9lt/100 km denk geliyor.
    ikincisi farlarımla ilgili sağ taraftaki farın aydınlatması diğerine göre daha yüksekte gibi geldi far ayar düğmesi normal çalışıyor ama sabit pozisyonda sağdaki sanki daha yukarıyı aydınlatıyor gibi...
    aydınlatırsanız sevinirim...
  • @xlash selamlar, aracın hayırlı olsn güzel bir seçim yapmışsın.

Aracın henüz çok yeni bu yuzden biraz fazla yakıyor ya da agresif kullanıyorsun. 5000km'den sonra azalır sarfiyatın.

Ben 20 lirayla 80km yapıyorum, normal kullanımda az veya orta şekerli trafikte.

En son 50 lirayla E-5 ve şehir içi karışık 220km yaptım. Ben 97 oktan alıyorum bu arada. Fiyatı azcık daha fazla.

Bu arada resimleri paylaşırsan kulübe üye olarak de ekleyeyim hem seni
  • bende bu arabayı çok seviyorum beyaz sc olacak tavana siyah film sis farları ve mercekli far olacak tadından yenmez
  • Arkadaslar merhaba...Önümüzdeki ay inşallah İbiza Elegance 1.2 alacam.Fakat Elegance 1.2nin Ankara Ata ya da Doğuşta metalik siyahı yok diye duyum aldım. Dogru mu bu?
  • konu seat'ın odasında kaybolmuş... arayınca bulundu :) up...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jurassic

Arkadaslar merhaba...Önümüzdeki ay inşallah İbiza Elegance 1.2 alacam.Fakat Elegance 1.2nin Ankara Ata ya da Doğuşta metalik siyahı yok diye duyum aldım. Dogru mu bu?

bu soruna telefonla arayarak herhangi bi bayiden cevap alabilirsin
  • Fiesta aldıracaktım pedere vaz geçtim kesinlikle İBİZA diyorum neden :
    -Fİesta sahipleri paranayok olmuş durumda arabayı yıkatamıyorlar boyası dökülüyormuş çok büyük hayal kırıklığı oldu bu bende :( zaten daha bir yıl bile olmamış arabaların sahibinden vs satış sitelerinde 20.bin ytl düşerek satılmasıda bir soru işareti :( en iyisi fiyatına görede ibiza şuanda.
  • Sizce ;

Şu sıralarda ;

1.4 Style Ibiza + Bixenon + Tasarım Paketi ( 33.250 )

Metalik Renk ile + 650

alınırmı ?

Yada Temmuz beklenir 2011 model mi alınır ? Muhtemelen fiyatlar farklı olur ve Kasım'a kadar da yükseklerde seyreder.

Aklımda olan başka bir şey ise ; Focus 1.6 115 bg Titanium liste fiyatı 39.000, yıl sonuna doğru 2011 yılbaşından sonra yeni kasa çıkacağından fiyat muhtemelen 35-36 civarlarına inecektir. Birde otomotiv satış firmalarından arkasotomotiv arkas çalışanlarına yaklaşık 2000-3000 gibi bir indirim yapıyor. İşin özü yılbaşına doğru 34000'e de titanium 1.6 115 bg bir focus alınabilir. Kafam karışık ve yarın Seat'a gidip araca bir bakacağım...
  • yeni kasa ibizalar bu yaza mı gelir? geldiğinde bayilerdeki eski kasa kalcak olan ibizaların fiyatları düşer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: insa_c

yeni kasa ibizalar bu yaza mı gelir? geldiğinde bayilerdeki eski kasa kalcak olan ibizaların fiyatları düşer mi?

Yeni kasa İbiza 2009da geldi ve şuan bayilerde. Yeni kasası yok. 2014de belki gelir.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.