Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracınızın komple elektrık aksamı garantı dısı oldu dıye bılıyorum dıger yerlerde garantınız devam edıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubahakan -- 24 Ağustos 2009; 11:13:46 >
  • Otomobil dergisinin biri İBİZA nın müzik sistemini hiç beğenmediğini yazmışıt.Kullanımı çok zor diyordu.Öyle mi gerçekten
  • Kulllanımı başta zor, özellikle radyonun . Öğrenince çok pratik özellikleri ve yönledirmeleri mevcut.

Kalitesi ise bence kesinlikle güzel. Her binen arkadaşım da begeniyo ses kalitesini.
  • Ben en son APP plaka, arkadaki ibiza yazısı iptali ve ön çerçeve kromajı iptali yaptım Sırada kapı kolları ve sol ayna boyama var. Sonra uzun bir ara vermeyi düşünüyorum. Heralde yaza kadar pek bi değişiklik yapmam...

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 8 Eylül 2009; 22:13:45 >

• melih bişi büşü buluşması yapıcaz gelicen mi?
  • Bişi büşü derken

Sen buralarda mısın şu sıra ?
  • melih naber :) ertuğ ben tommyboy, aklında bulunsun buralardayım ben :)

harmonyoa dostum bendede tek kapı 1.6 sport var vede yapılmış :) aklında bulunsun yardımcı olabilirim bende :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Bişi büşü derken

Sen buralarda mısın şu sıra ?

döndüm yazlıktan. bişibüşü: mitsubishi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 14 Eylül 2009; 10:58:42 >
  • Bunların hepsine vereceğin parayı kenara koysaydın da chip + momo 17 inç jantları alsaydın ne olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertug-TR

melih naber :) ertuğ ben tommyboy, aklında bulunsun buralardayım ben :)

harmonyoa dostum bendede tek kapı 1.6 sport var vede yapılmış :) aklında bulunsun yardımcı olabilirim bende :)

eywallah hocam biraz hareket getirelim seat bölümüne ölü gibi ayda yılda bi yazı yazılıyor bu arada arkadaşın birisi onları yapana kadar chip +momo gibi birşeyler söylemiş dostum garantili arabaya chip tak diyorsun ya bravo sana ne diim başka...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertug-TR

melih naber :) ertuğ ben tommyboy, aklında bulunsun buralardayım ben :)

şöyle bir yardım istiyebilirim o zaman bendeki araç siyah buara biraz maddi sıkıntı var ama araca film park sensörü veya boya koruma yaptırmam lazım sence önceliği hangisine vermem gerekir boya koruma gereklimi bazı arkadaşlar başka renk olsa yaptırma dediler ama siyah olduğu için mutlaka yaptır diyorlar...
  • şöle söliim öncelikle benim araba beyaz resimleride diğer konularda var biraz, arabaya ilk olarak üstüne siyah bi folyo çektirdim skywindow cam hesabı.. sonra araba acayip yüksek olduğu için yay taktırdım ve düşürdüm, bunun haricinde hem farlara hem sislere xenon yaptırdım ve cam filmi yaptırdım ve egzos kafası yaptırdım, şu anda bu kadar. cam filmi konusunda güvendiğin işinin ehli olan her yere yaptırabilirsin ama fiyatları uçmasın ben 200 e yaptırdım inidirimle ve çok memnun kalmadım ama duruyo şu an kullanıcam böle, ama avcılarda sağlam yapan yerler var tabi fiyatlarını bilemem.. araban siyahsa kirlilik konusunda çok kötü oluyo, şahsen ben arabamı 2 haftada bir yıkatıyosam siyah olsa ki çok eskiden suzuki swift im var 6 7 sene önce oda siyahdı inan 3 günde bi kirlilik yüzünden yıkatırdım verdiğim parayı topla çarp fena bi mevla oluyodu... o yüzden önceliği koruma yaptır derim üstünde kir tutmayacak herşeyi yaptır derim madem siyah almışsın :) bu arada bendede 16'' orjinal jantları var ve çok yakışıyo 16 da yaptırabilirsin...

• şöyle söylim hocam xenon bende taktırdım hem sislere hemde uzun kısa cyclone marka ve bana toplam maliyeti park ampulleriyle birlikte 525 lira ya geldi ama lanet olsunki cyclone larda arıza lambası yaktı kaliteli olsun dedik monza takmadım sorun çıkarır diye monzalarda arıza lambası yakmıyor benim taktırdıklarımda yaktı yay konusuna gelince ben pek sıcak bakmıyorum birincisi araç garantili garanti konusunda bir sıkıntı yaşarım diye korkuyorum ikincisi araçta konfor aradığım için yaylarda aracın konforunu baya bi götürdüğü için çok düşünmüyorum filmleri ise llumar marka yaptırıyorum kadıköye inerken karacaahmetin orda lüks araçlara yapan bi arkadaş var kuzeni tanıyor 200 liraya yaparım dedi yeditepede okuyan bütün herkesin filmlerini o yapmıştır hemen hemen işinin baya ehli
    Boya koruma olayını dediğini gibi ben ilk olarak ona yoğunlaşmak istiyorum aynen seninde bahsettiğin gibi araç çok çabuk kirleniyor ve aracıda sonaxtan başka bi yerde yıkatmıyorum her hafta 25 lira çıkıyor cebimden biran önce yaptırmak gerekiyor zaten sonaxta bayram kampanyası var boya korumayı 149 lira +kdv ve 50 lira değerindeki yağmur kaydırıcı su itici cam kaplama hediye bari bu fırsatı kaçırmim...

Neyse sorularla devam edelim tabi rahatsız olmuyosan

1)Araca iç koruma ve detaylı iç temizliği yaptırmaya gerek varmı sence koltuk koruma felan yoksa gereksizmidir satarken mi yaptırayım detaylı iç temizliği?

2)Jant konusunda araç elegance üzerinde kendi orjinal çelik jantları var 15' aslında beni çok rahatsız etmiyor yay taktırmıcağım için çokta büyütmek istemiyorum mağlum ibizalar biraz yüksek ama bi yandanda şeytan dürtüyor çünkü kafamda ibizanın orjinal body kitini yaptırmak var kampanyaya girmiş egzozlarla birlikte 3000 lira gibi bir rakama geliyor ve bunun yanında o orjinal siyah bir jant var onlarımı alsam yoksa gidip replika daha güsel bi jantmı tavsiye edersin?

• benim xenonların hepsi çin malı hiç problemi yok, arıza lambasınıda sisler kapalı iken sağa ve sola dönüşlerde alıyorum çünki sağa dönerken sağ sis sola dönerken sol sis yanıyo. beyinlerinde kafası karışıyor. ama zaten sislerim hep açık lamba falan yapmıyo. toplam maliyet ise 230 tl :)

1.sorun için; hiç gerek yok yaptırmana gereksiz masraf olur, bana bedava koltuk koruma fişi verildi gitmemişdim :)

2.sorun için ise; yay takmam konforum bozulur diyosun ama jantı büyültürsende konfordan kaybın olucak, şahsen ben arabaya jip görünümünden uzaklaştırmak için yay taktırmak zorunda kaldım hatta dahada düşürücem ilerde.. ama jant konusu çok çeşitli bi konu siyahda olur beyazda, ama beyaz olursa daha iyi olur araban boğulmaz :) ama siyah olursada yanları kırmızı şeritli olsun :) body kit konusunda seatın orjinal hiçbi aksesuarını almam ben fahiş fiyatları var :)

• boşuna araç garanti kapsamı içinde diye yay takmamazlık etme. zaten amortisörler (yürüyen aksamdaki birçok parça gibi) garanti kapsamı dışındadır=)
    quote:

Orijinalden alıntı: harmonyoa

şöyle söylim hocam xenon bende taktırdım hem sislere hemde uzun kısa cyclone marka ve bana toplam maliyeti park ampulleriyle birlikte 525 lira ya geldi ama lanet olsunki cyclone larda arıza lambası yaktı kaliteli olsun dedik monza takmadım sorun çıkarır diye monzalarda arıza lambası yakmıyor benim taktırdıklarımda yaktı yay konusuna gelince ben pek sıcak bakmıyorum birincisi araç garantili garanti konusunda bir sıkıntı yaşarım diye korkuyorum ikincisi araçta konfor aradığım için yaylarda aracın konforunu baya bi götürdüğü için çok düşünmüyorum filmleri ise llumar marka yaptırıyorum kadıköye inerken karacaahmetin orda lüks araçlara yapan bi arkadaş var kuzeni tanıyor 200 liraya yaparım dedi yeditepede okuyan bütün herkesin filmlerini o yapmıştır hemen hemen işinin baya ehli
    Boya koruma olayını dediğini gibi ben ilk olarak ona yoğunlaşmak istiyorum aynen seninde bahsettiğin gibi araç çok çabuk kirleniyor ve aracıda sonaxtan başka bi yerde yıkatmıyorum her hafta 25 lira çıkıyor cebimden biran önce yaptırmak gerekiyor zaten sonaxta bayram kampanyası var boya korumayı 149 lira +kdv ve 50 lira değerindeki yağmur kaydırıcı su itici cam kaplama hediye bari bu fırsatı kaçırmim...

Neyse sorularla devam edelim tabi rahatsız olmuyosan

1)Araca iç koruma ve detaylı iç temizliği yaptırmaya gerek varmı sence koltuk koruma felan yoksa gereksizmidir satarken mi yaptırayım detaylı iç temizliği?

2)Jant konusunda araç elegance üzerinde kendi orjinal çelik jantları var 15' aslında beni çok rahatsız etmiyor yay taktırmıcağım için çokta büyütmek istemiyorum mağlum ibizalar biraz yüksek ama bi yandanda şeytan dürtüyor çünkü kafamda ibizanın orjinal body kitini yaptırmak var kampanyaya girmiş egzozlarla birlikte 3000 lira gibi bir rakama geliyor ve bunun yanında o orjinal siyah bir jant var onlarımı alsam yoksa gidip replika daha güsel bi jantmı tavsiye edersin?

• sislere xenon taktığınız iyi olmuş sisli havada yolu daha da az görürsünüz bide bizim gözümüzü alırsınız süper olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

sislere xenon taktığınız iyi olmuş sisli havada yolu daha da az görürsünüz bide bizim gözümüzü alırsınız süper olur.

valla hocam ben o sisleri yakmasam bile kendiliğinden otomatik olarak yanıyor aracın kendi özelliği benim bi suçum yok buarada yolu az görmede bi sorun yaşamadım hiç nedense servis orjinali taksa orjinal mercekli taktırıcaz ama maalesef ki öyle bi imkan sunmuyor...
  • sonunda bende yaylanacam ama ne zaman bılmıyorum :D
  • Ooh şenlenmiş bizim topic biraz

@tifıosinin dediği gibi zaten yürüyen aksama bişey olursa direk suçlu biz oluyoruz. Garanti filan hak getire. O yüzden yay takmaktan korkmaya gerek yok. Ki zaten yeni ibiza yayları önler 2,5 arka 4cm yani sorrun çıkartmaz kolayına. Bende öçıkartmadıysa kimsede çıkartmaz zaten

Ben asıl konfor kaybını 17llik janta geçince yaşadım. Yoksa yaylar aşırı bir konfor kaybına sebep olmuyo.

Bu arada bir arkadaş bana galiba chip önermiş de 1.2 motorlu benzin bir arabaya chip yapsam ne olacak. 70hp olur 75hp heralde Momo janta da gerek duymadımvalla jantlarımdan çok menununm şimdilik, hem tip olrak hem hafiflik olarak hem de saglamlık olarak. O kadar çukura girdim hiç bir yamulma yok henüz.

• selamlar ibiza kullanıcıları. ben de yeni polo 1.4 dsg, clio 1.5 dizel yarı otomatik dinamik donanım paketli ve ibiza 1.6 dsg style donanım paketli arasında kaldım.
    aslında clionun tasarımı falan hoşuma gitmedi çok ama arabanın içi dolu ve ekonomik olması bana cazip geliyor. polonun da fiyatı 34.000den başlıyor deri direksiyon+park sensörü+elektronik klima+sis farı opsiyonlarını da ekletsem tahmin ediyorum 36.500 civarına ulaşacak. geriye ibiza bir de ibiza kalıyor. ibizanın tasarımı, iç mekanı falan oldukça hoşuma gitti. style donanım paketinde de baya birşeyler koymuşlar. espye falan takılmıyorum benim için sağlamlık ve kalite önemli. burda öne çıkan polo ve ibiza oluyor. şuan gönlüm ibizadan yana ancak 1.6 motor sanıyorum leonlarda daha önce kullanılan motor. yakıt tüketimi canımı sıkar mı o konuda emin olamadım. 2000 model clio 1.6 otomatik araç kullanıyorum. onun tüketimini aşmaz diye tahmin ediyorum ne de olsa 4 ileri otomatikle 7 ileri dsg bu konuda bilen arkadaşlar bana yol gösterirse sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.