Şimdi Ara

Yeni iPhone hakkında herşey Donanım Haber'de! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
1
Favori
40.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş, siri denilen özellik iyi hoş da benim dilimi desteklemeyen kullanamayacağım özellik allame-i cihan olsa ne yazar....

Sanki çift çekirdekli işlemci ilk defa çıkmış gibi üzerine basa basa iki kat hızlı işlemci diyorlar...

Birde yeni ceo "dünyanın en gelişmiş smart telefonu" demesin mi... YOK ARTIK::::

Tasarımını beğenip kullananlara hiç lafım yok ama piyasada bu kadar beklenti yaratıp bu seviyede sadece iphone nun biraz iyileştirilmiş modelini sunmaları talihsizlik olmuş....

• quote:

Orijinalden alıntı: miraclees

quote:

Orijinalden alıntı: nuwanda87

ekranın büyümesini isteyenler sanıyorum iphone'nun tv aparatı var alın ondan bağlayın televizyonunuza alın size dev ekran telefon..

laf ola beri gele

Alalım sanada bir tv aparatı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Bazıları yok hayal kırıklığı, yok bu mu yeni telefon demişler de bunların ne beklediğini anlamadım. Eskisinden 2 kat hızlı CPU, 7 kat hızlı GPU, bas-çek fotoğraf makinelerini depoya kaldırtacak kalitede sensöre sahip fotoğraf makinesi özelliği, bilim-kurgu filmlerinde gördüğünüz sesle kontrol özelliği, daha uzun pil ömrü sunuyor ama hala beğenmiyorlar :)) Çamaşır-bulaşık yıkamasını, sizin elbiselerinizi ütülemesini falan mı bekliyordunuz? Ama konu Apple olunca herkesin beklentisi diğer hiçbir markayla kıyaslanamayacak derecede yüksek oluyor ve ağzıyla kuş tutmadığı sürece bazılarının beklentisi karşılanmıyor anlaşılan.

quote:

Orijinalden alıntı: EaqLeEye

Simdi onu bunu birakin yukarda Allah var. Samsungun hangi telefonu tanitildiginda bu kadar sansasyonel haber niteligi tasidi. Yok galaxy s mis yok bilmem neymis. Herif diyor 18 milyar uygulama download edildi. Hala neyin kafasindasiniz ya. Apple dunya devi olmus artik. Samsung 7 inc ekran yapsa 3 ghz islemci koysa neye yarar. Steve jobs gitti yerine tom geldi dunya ayaga kalkti. Samsung ceolarini falan taniyor musunuz? Hayir tanimiyorsunuz. Ama applela ilgili herseyi biliyoruz takip ediyoruz merak ediyoruz alamasak ile bilgi ediniyoruz. Birakin bu isleri beyler Apple her zaman dunya devi kalmaya devam edecektir. imac ipod itouch ipad ve iphone. Dunya uzerinde bunlardan daha cok bahsedilen bir model olamaz.

arkadaşlar mesele sansasyonellikmiş yada sesle kontrolmüş yok 2 kat hızlı cpu muş filan değil kimsede çamaşır bulaşık yıkasın kahvemi yapıp gazetemi getirsin demiyor bu reklam politikası ile insanların değerli vakitlerini sömürüp adından söz ettirip ardından çıkarttığı 4 ün geliştirilmiş ama diğer firmaların çıkarttığı cihazlar yanında donanım olarak sönük kalmış ama fiyat olarak (iphone 4 göre konuşursak )şişirilecek bir cihazı var tabiki bizim insanımız alacağı cihazın sansasyonel bir cihaz olup olmadığına baktığından dolayı 2500 tl ler verip o cihazdan yine alırlar bundan karlı çıkan tabiki apple sizde burda apple şöyle kalite samsung böyle dandik deyip durun artık samsung bu işin öncüsü apple 1 ghz dual core işlemciyi cihazına yeni koyarken samsun 2ghz quad core yi cihazına koymak peşinde ama tabiki şöylede bir durum var anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az :)

Dediğinde haklısın ama 1,2GHz cpu 1GB ram bile yetecekken insanları daha fazlası lazım mantığına sürükleyen telefon üreticileride kullanıcıları sömürüyor. Şu noktada androidin firmalar tarafından daha da geliştirilip ios gibi donanım dostu bir sistem yapılması gerekli. Bunlar yapıldıktan sonra daha yetmezse donanım geliştirilip daha güçlü telefon yaptık denmeli..

• Apple'ın yaptığı büyük bir hayal kırıklığıydı.Safece iPhone değil,iPod sınıfı için de geçerli.Eskiden samsung'a alttan balardım,şimdi apple'a acıyorum.hiç mi silikon vadisindeki gelişmeleri takip edemezler?Resmen 3GS vakasını yaşamış olduk.
    Bence apple bizi oylamaya çalışıyor.Hazirana kadar iP4 kakaliyim,sonrada radikal değişikliklere gideryim derler yine...
    Resmen kısır döngüyü yapmış olacaklar...

Uzaklardasın Steve...Sensiz neler yapıyorlar bi anlasan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple bugun resmen 2. lige dustu, Nokia ve digerleriinin ligi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blind Evil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Bazıları yok hayal kırıklığı, yok bu mu yeni telefon demişler de bunların ne beklediğini anlamadım. Eskisinden 2 kat hızlı CPU, 7 kat hızlı GPU, bas-çek fotoğraf makinelerini depoya kaldırtacak kalitede sensöre sahip fotoğraf makinesi özelliği, bilim-kurgu filmlerinde gördüğünüz sesle kontrol özelliği, daha uzun pil ömrü sunuyor ama hala beğenmiyorlar :)) Çamaşır-bulaşık yıkamasını, sizin elbiselerinizi ütülemesini falan mı bekliyordunuz? Ama konu Apple olunca herkesin beklentisi diğer hiçbir markayla kıyaslanamayacak derecede yüksek oluyor ve ağzıyla kuş tutmadığı sürece bazılarının beklentisi karşılanmıyor anlaşılan.

quote:

Orijinalden alıntı: EaqLeEye

Simdi onu bunu birakin yukarda Allah var. Samsungun hangi telefonu tanitildiginda bu kadar sansasyonel haber niteligi tasidi. Yok galaxy s mis yok bilmem neymis. Herif diyor 18 milyar uygulama download edildi. Hala neyin kafasindasiniz ya. Apple dunya devi olmus artik. Samsung 7 inc ekran yapsa 3 ghz islemci koysa neye yarar. Steve jobs gitti yerine tom geldi dunya ayaga kalkti. Samsung ceolarini falan taniyor musunuz? Hayir tanimiyorsunuz. Ama applela ilgili herseyi biliyoruz takip ediyoruz merak ediyoruz alamasak ile bilgi ediniyoruz. Birakin bu isleri beyler Apple her zaman dunya devi kalmaya devam edecektir. imac ipod itouch ipad ve iphone. Dunya uzerinde bunlardan daha cok bahsedilen bir model olamaz.

arkadaşlar mesele sansasyonellikmiş yada sesle kontrolmüş yok 2 kat hızlı cpu muş filan değil kimsede çamaşır bulaşık yıkasın kahvemi yapıp gazetemi getirsin demiyor bu reklam politikası ile insanların değerli vakitlerini sömürüp adından söz ettirip ardından çıkarttığı 4 ün geliştirilmiş ama diğer firmaların çıkarttığı cihazlar yanında donanım olarak sönük kalmış ama fiyat olarak (iphone 4 göre konuşursak )şişirilecek bir cihazı var tabiki bizim insanımız alacağı cihazın sansasyonel bir cihaz olup olmadığına baktığından dolayı 2500 tl ler verip o cihazdan yine alırlar bundan karlı çıkan tabiki apple sizde burda apple şöyle kalite samsung böyle dandik deyip durun artık samsung bu işin öncüsü apple 1 ghz dual core işlemciyi cihazına yeni koyarken samsun 2ghz quad core yi cihazına koymak peşinde ama tabiki şöylede bir durum var anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az :)

Dediğinde haklısın ama 1,2GHz cpu 1GB ram bile yetecekken insanları daha fazlası lazım mantığına sürükleyen telefon üreticileride kullanıcıları sömürüyor. Şu noktada androidin firmalar tarafından daha da geliştirilip ios gibi donanım dostu bir sistem yapılması gerekli. Bunlar yapıldıktan sonra daha yetmezse donanım geliştirilip daha güçlü telefon yaptık denmeli..

ya kardeş yapma allah aşkına yüksek donanımlı cihazı 1500 tl gibi bir rakama almakmı sömürmek yoksa düşük bir donanımlı cihazı 2500 tl ye almakmı sömürmek bu konuda katılmıyorum ama şu konuda sana sonuna kadar hak veriyorum bunu android için söylüyorum işletim sistemini daha düşük donanımda daha stabil daha iyi verim alınacak şekilde geliştirilmesi gerek

• komedi...
  • Apple yöneticilerinin şuan sözleri aynen şöyledir:

Bu da mı gol değil be,bu da mı gol değil....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleepnir

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

SGS2 ilk çıktığında İphone 4 ile karşılaştırıldığında "İphone 4 SGS2'den 1 yıl önce çıktı, bu iki telefonun karşılaştırılması uygun olamaz." yorumları yapıldı. O zaman SGS2'de kaç ay önce çıktı değilmi! Bu yüzden karşılaştırmak için Samsung Galaxy S 2 HD LTE(HTC Vigor Vb.) daha uygun olur. Yaklaşık olarak aynı zamanlarda piyasaya çıkacaklar. İkiside 4G-3G(GSM-LTE) destekliyecekler. SGS2HD 720 x 1280 pixels, 4.65 inches (~316 ppi pixel density), İphone 4S 640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density) ekrana sahip. Böyle büyük bir ekranda 316ppi oranı sığdırmak asıl başarıdır. Ayrıyetten pixel başına sub pixel oranı 12. Ve SAMOLED+ olduğu için ekranın daha iyi olduğu aşikardır.(Kimse büyük ekran demesin, çünkü en üst seviye telefonları karşılaştırıyorum. Sonuçta üstün bir özellik.) İkinci olarak İhpone4S'de 1GZ dual core olduğunu, SGS2HD'de ise 1.5GHZ dual core olduğunu ve de Samsung'un kendi işlemcilerini ve chipset'ini oluşturduğu için daha verimli olucağı anlaşılabilir. Ayrıyetten SGS2HD'de 1GB'lık RAM olduğunu eklemeliyim. Ve MicroSD desteği, Bluetooth V3.0 desteği, Flash Player olması ise İPhone4S'e karşı büyük avantaj.(Kimse çıkıpta İphone'da olmayan bir özellik olduğu için kullanmıyorum veya gereksiz demesin.) Appstore konusuna gelince hala Appstore önde. (Appstore hala önde olabilir ama Tegra destekli oyunlar, Android işletim sistemli telefonların güç farkını ortaya koyuyor.) Ve SGS2HD Li-Ion 1850 mAh, İphone 4 Li-Po 1420mAh pili var. Bu konuda kesinlikle İphone önde olucaktır. Sistemi hiç kasmayan, Android'in o büyük yapısından hiç bir şey taşımayan, kısıtlanmış işletim sistemi İOS ile birlikte, 3.5 inch ekran ve 1GHZ gibi bir işlemci ile zaten pilin diğer telefona göre çok fazla gitmesi mümkün değil. Bu İphone için bir artıdır. Ve son olarak SGS2HD Android gibi açık tabanlı, (Homescreen, Livewallpaper, Widgets gibi birçok özellikle birlikte) özgür bir işletim sistemine sahip olması ise avantajlarından biri. Tabi İphone4S'in grafik işlemcisi, kamerası, İMessage'ı(Belki BBM'i bitirebilir.) hakkında telefon çıkmadan ve asıl güvenilir bir kaynaktan detaylı inceleme gelmeden yorum yapamam. O özelliklerinde öne geçebilir.

Bu karşılaştırmayı yapıyorum çünkü İphone 4S bu piyasaya çıkarken rakipleri ondan çok önde.

+1.
    Çok güzel bir konuya değinmişsin.

apple ilk defa donanımsal olarak piyasanın gerisinde bir yeni nesil telefon sundu.

bu apple olarak ilk defa yaptıkları birşey.

birde yazılımla kabahatlerini örtmeye çalışmışlar.

yav bari birazcık incelt, birazcık hafiflet di mi?

veya ekranı biraz büyüt, yuvarlak bir hat ver ne bileyim en azından ram 1 gb yapsaydınız ya....

dediğim gibi ilk defa yeni nesil bir apple ürününde bunları yaşadım.

• quote:

ya kardeş yapma allah aşkına yüksek donanımlı cihazı 1500 tl gibi bir rakama almakmı sömürmek yoksa düşük bir donanımlı cihazı 2500 tl ye almakmı sömürmek bu konuda katılmıyorum ama şu konuda sana sonuna kadar hak veriyorum bunu android için söylüyorum işletim sistemini daha düşük donanımda daha stabil daha iyi verim alınacak şekilde geliştirilmesi gerek

Demek istediğimi yanlış anlatmışım yukarıda. tabiki yüksek donanımlı cihazı 1500 TL ye almak mantıklı fakat işletim sistemini geliştirmek yerine sürekli daha yüksek donanım koyup sorun işletim sisteminde değilde donanımda gibi göstermek te bir nevi sömürme bana göre. Android optimize edilse yukarıda bahsettiğim özellikli telefonlar ile flash videoda açılır kasmadan oyun da oynanır. 800-1000TL fiyatı olur. Yine maximum hız isteyenler için daha yüksek donanımlı telefon çıkartırsın, alan da olur ama insanları donanımla kandırmazsın.

• Bana gore iphone' nin en guzel kasasi 2G de dir.iphone 3gs de oldugu gibi,simdi de 4s geldi.keske 5 adi altinda yeni kasa ve buyuk bir ekran gelseydi.boyle bir kasa gelseydi, bende Sgs2 den gecis yapmayi dusunuyordum.Ayni seyi iphone 4 ten Sgs2 ye gecerek de yaptim.

sonucta bu sirketler babamizin sirketi deyil.hangisi aldigi paraya gore en yuksek performansi veriyorsa alinir kullanilir.Artik bu marka savaslarini birakmak gerekir.isin ilginc tarafi ben simdi de WP7 takmis durumdayim galiba yeni gecisim o istikamete dogru olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.t.y.

quote:

Orijinalden alıntı: sleepnir

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

SGS2 ilk çıktığında İphone 4 ile karşılaştırıldığında "İphone 4 SGS2'den 1 yıl önce çıktı, bu iki telefonun karşılaştırılması uygun olamaz." yorumları yapıldı. O zaman SGS2'de kaç ay önce çıktı değilmi! Bu yüzden karşılaştırmak için Samsung Galaxy S 2 HD LTE(HTC Vigor Vb.) daha uygun olur. Yaklaşık olarak aynı zamanlarda piyasaya çıkacaklar. İkiside 4G-3G(GSM-LTE) destekliyecekler. SGS2HD 720 x 1280 pixels, 4.65 inches (~316 ppi pixel density), İphone 4S 640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density) ekrana sahip. Böyle büyük bir ekranda 316ppi oranı sığdırmak asıl başarıdır. Ayrıyetten pixel başına sub pixel oranı 12. Ve SAMOLED+ olduğu için ekranın daha iyi olduğu aşikardır.(Kimse büyük ekran demesin, çünkü en üst seviye telefonları karşılaştırıyorum. Sonuçta üstün bir özellik.) İkinci olarak İhpone4S'de 1GZ dual core olduğunu, SGS2HD'de ise 1.5GHZ dual core olduğunu ve de Samsung'un kendi işlemcilerini ve chipset'ini oluşturduğu için daha verimli olucağı anlaşılabilir. Ayrıyetten SGS2HD'de 1GB'lık RAM olduğunu eklemeliyim. Ve MicroSD desteği, Bluetooth V3.0 desteği, Flash Player olması ise İPhone4S'e karşı büyük avantaj.(Kimse çıkıpta İphone'da olmayan bir özellik olduğu için kullanmıyorum veya gereksiz demesin.) Appstore konusuna gelince hala Appstore önde. (Appstore hala önde olabilir ama Tegra destekli oyunlar, Android işletim sistemli telefonların güç farkını ortaya koyuyor.) Ve SGS2HD Li-Ion 1850 mAh, İphone 4 Li-Po 1420mAh pili var. Bu konuda kesinlikle İphone önde olucaktır. Sistemi hiç kasmayan, Android'in o büyük yapısından hiç bir şey taşımayan, kısıtlanmış işletim sistemi İOS ile birlikte, 3.5 inch ekran ve 1GHZ gibi bir işlemci ile zaten pilin diğer telefona göre çok fazla gitmesi mümkün değil. Bu İphone için bir artıdır. Ve son olarak SGS2HD Android gibi açık tabanlı, (Homescreen, Livewallpaper, Widgets gibi birçok özellikle birlikte) özgür bir işletim sistemine sahip olması ise avantajlarından biri. Tabi İphone4S'in grafik işlemcisi, kamerası, İMessage'ı(Belki BBM'i bitirebilir.) hakkında telefon çıkmadan ve asıl güvenilir bir kaynaktan detaylı inceleme gelmeden yorum yapamam. O özelliklerinde öne geçebilir.

Bu karşılaştırmayı yapıyorum çünkü İphone 4S bu piyasaya çıkarken rakipleri ondan çok önde.

+1.
    Çok güzel bir konuya değinmişsin.

apple ilk defa donanımsal olarak piyasanın gerisinde bir yeni nesil telefon sundu.

bu apple olarak ilk defa yaptıkları birşey.

birde yazılımla kabahatlerini örtmeye çalışmışlar.

yav bari birazcık incelt, birazcık hafiflet di mi?

veya ekranı biraz büyüt, yuvarlak bir hat ver ne bileyim en azından ram 1 gb yapsaydınız ya....

dediğim gibi ilk defa yeni nesil bir apple ürününde bunları yaşadım.

Ya iPhone 4 ilk çıktığında bayağı bir olay yaratmıştı. Gerçekten tasarım olsun, özellik, kalite olsun bayağı sağlamdı yani. Sonra işte Androidlerin yeni modelleri çıktıkça hep iPhone 4 ile karşılaştırıldı. Bazıları iPhone 4 eski, tabi ki yeni çıkan daha iyi olacak iPhone 5'i bekleyin onla karşılaştırın dediler. Evet, belki 5 olarak çıkmadı ama yeni jenerasyon iPhone'umuz tanıtıldı. Hani yenisiyle karşılaştırmamız lazımdı ya, tamam hadi karşılaştıralım. Zaten anlamalıydık, tanıtım zaten biraz gecikti, hem de beklenildiği gibi olmadı. Bence iPhone 5 kısa bir süre içinde tanıtılacak. Eğer tanıtılmazsa, Android telefonlar malesef neredeyse rakipsiz olacaklar. Tabi şu da var yine hayvan gibi satacaktır. Bu da bir gerçek. Ama bu onu iyi bir telefon yapmaz. Gerçi bugün gördük ya iyi bir telefon olmasının Apple için önemi yok. Para varsa sorun yok, alan nasıl olsa çıkıyor.

• arkadaslar usenmedım ve tum yorumları okudum.bence tartısmaya gerek yok.almayız olur bıter.onlarda daha ıyısını yapmak ıcın belkıde 1 sene beklemezler.ip4 ıcın bırcok sorun vardı ama yınede 20mılyon satmıs.bakalım sımdı sayı neolacak.he sunuda soylemekte fayda var.bu oyun apple ve dıgerlerı arasında daaha cok surer nede olsa Amerikan malı,degerlı :(
  • Telefonun ekran büyüklüğü dışında her şeyi değişmiş, hala daha hiçbir şey değişmemiş diyorsunuz ve bunu dile getirince ben Apple fanatiği oluyorum. Demek ki ekran 4" olup bütün donanım eski seriyle aynı kalsa büyük değişiklik olmuş olacaktı. Bir de yukarıda Iphone ses kalitesi kötü diyen arkadaş var. Onu da GSMArena'nın Iphone4 inceleme sayfasına alayım. Öyle subjektif sallamalarla olmuyor bazı şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |cypo|

quote:

Orijinalden alıntı: Said6

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Paint It Black

quote:

iPhone 4S, SGS 2'yi şuan haşat etmiş durumda artık iPhone 5 nasıl olur tahmin bile edemiyorum ve daha çok heyecan yaptım

Edit: SS

fotoğraf çekme hızıyla bu kadar da gaza gelemez bir insan

sadece fotoğraf çekme hızı değil o an aklıma geldi onu koydum gir engadget'a birsürü ss var bak onlara açıklamaları da oku görürsün

Bir saysana ben pek göremedim de

gözlüklerini takmayı unuttun heralde takıp ta bakarsan görürsün

Gözlük takanlar bile gözlüksüz okudu ve bu sefer apple in fena hapi yuttuğunu anladi :-)

• Sanki tanıtım sadece eylül-ekim ayında yapılabilir. Belki ocakta yeni bir telefon tanitacak Apple ? Ben gelecek sene haziran gelmeden iPhone 5 çıkabilir diye düşünüyorum. Rahat olun Nokia'nın yaptığı hatalara düşmez Apple. iPhone 4S tasarım ve ekran boyutunda sınıfta kaldi ama bunun sebepleri var. Appstoredaki uygulamalarda ekran çözünürlüğüyle ilgili sorunlar çıkabilirdi. iOS 5'in ileriki sürümlerinde o programlarin yeni çözünürlüğe entegrasyonu sağlanıp, stabil bir iPhone 5 çıkacaktır.

• Kim ne diyosa desin iphone nun kullanilisi, elde tutuldugunda verdigi o (malzeme kalitesi) hissiyat ve yakisikliligi apayri bisey plastik yigini cirkin samsung gibi degil. Bmw m3 var bide 50-100 beygir fazla audi yada vesaire diger araclar var hangisini tercih edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 484532

Kim ne diyosa desin iphone nun kullanilisi, elde tutuldugunda verdigi o (malzeme kalitesi) hissiyat ve yakisikliligi apayri bisey plastik yigini cirkin samsung gibi degil. Bmw m3 var bide 50-100 beygir fazla audi yada vesaire diger araclar var hangisini tercih edersiniz?

al işte verdiği örneğe bak ahhahahahha bmw m3 varmış bide audi varmış.. sen audiyi küçümsüyorsun ama bmw den daha konforlu ve kaliteli.. böyle bi tespit olamaz yaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

Kim ne diyosa desin iphone nun kullanilisi, elde tutuldugunda verdigi o (malzeme kalitesi) hissiyat ve yakisikliligi apayri bisey plastik yigini cirkin samsung gibi degil. Bmw m3 var bide 50-100 beygir fazla audi yada vesaire diger araclar var hangisini tercih edersiniz?

al işte verdiği örneğe bak ahhahahahha bmw m3 varmış bide audi varmış.. sen audiyi küçümsüyorsun ama bmw den daha konforlu ve kaliteli.. böyle bi tespit olamaz yaaa

Audi s4 ve m3 önünde duruyor hangisini alirdin cicim

• quote:

BMW m3, Audi r8'in yanina bile yaklasamaz
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.