Şimdi Ara

YENİ İŞLEMCİ TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar.bilgisayarlardan hiç anlamıyorum tek amacım kasmadan donmadan orta düzeydeki oyunları oynayabilmek özellikle metin2.bilgisayarımda 2 gb ram nvidia geforce 210 ekran kartı ve 2006dan beri değişmeyen intel pentium4 3.00ghz işlemci var.anakartın markası asus soket modeli ise LGA775. şimdi benim bütçem gerçekten sınırlı olduğu için yeni bilgisayar alamam veya toplayamam.araştırmalarıma göre bir işlemcim alsam oynayacağım metin2 için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. dediğim gibi anakartın modeli LGA775 buna uygun intel core 2 işlemcileri var bu işlemciler benim işimi görür mü eğer görür derseniz hangi modelini almalıyım.yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-intel-core-2-quad-q8400-islemci-4m-onbellek-2.66-ghz-1333-mhz-500031002/detay

orta düzeydeki dediğin gta v black ops 2 gibi ise RAM ve Ekran kartı düşük. Ama metin 2 rahatlıkla kaldırır. Tam bütçeyi söyle, belki ona göre RAM ve 2. elden bir ekran kartı bakılabilinir.
  • 150 200 kadar bütçem var gta 5 oynamak değil amacım bir de bu attığınız işlemci ile core 2 duo e8400 işlemcisinin çok farkı olurmu

• Ersncki41 E kullanıcısına yanıt
    Hocam orada gta V gibi demek istedim. Arada fark var. Ama metin 2 de donma olmuyorsa bu işlemci ile q8400 ilede olmaz. Fark hissettirmez ama diğer oyunlarda hissettirir.

• Cpu-z'yi indirip mainboard sekmesinin resmini konuya ekler misiniz? Anakartın modelini bilmeden vereceğimiz öneriler havada kalır. Her LGA775 anakart Core 2 işlemcileri desteklemiyor. (Mesela 915, 925 ve bazı 945 chipset anakartlar)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASUS P5G41T-M LX

FSB 1333/1066/800MHz

Dual-channel DDR3 1333(OC)/1066/800

ASUS Anti-Surge

ASUS Turbo Key

DirectX10 support

Express Gate & EPU

anakartım bu

• ustam anlamadım yani e8400 ın fiyatı 50 tl q8400 ın fiyatı 190 tl yani bu parayı vermeye değecek bi fark olur mu ya da e8400 benim işimi görür mü 2-3 tane metin2 açarmı bana şu anda 2 adet metin2 açtım mı kasma yapıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 100 TL civarına Xeon E5450/X5450/X5460 veya Q9650 bakabilirsiniz. Xeon işlemciler için modlu bios güncellemesi gerekebiliyor. Ram minimum 4 GB olsun hatta 6-8 GB olursa iyi olur.

Forum konusuna buradan bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 16 Ocak 2018; 1:50:57 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    yanına bi ram daha alsak olur galiba dimi 2 tane ram slotu var bi de 4 gblık koyduralım

• Ersncki41 E kullanıcısına yanıt
    Olur. Pentium 4'ten sonra bu işlemci uçak gibi gelir.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    çok sağol duymak istediğim buydu ama hangi işlemciyi alacağımı gerçekten bilemiyorum zaten çoğu artık satılmıyor en iyisi yarın bi bilgisayarcıya gidip benim bilgisayarıma intel core 2 ya da intel xeon ve ram tak demek olacak :)

• Yalnız bu mahalle bilgisayarcılarına dikkat ediniz, fiyat konusunda kazıklamaya çalışırlar. E8400, 50 TL ancak eder. 4 GB DDR3 ram ise 50-70 TL civarındadır.

• çok sağolun varolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersncki41

ustam anlamadım yani e8400 ın fiyatı 50 tl q8400 ın fiyatı 190 tl yani bu parayı vermeye değecek bi fark olur mu ya da e8400 benim işimi görür mü 2-3 tane metin2 açarmı bana şu anda 2 adet metin2 açtım mı kasma yapıyor

Kb ben e8400 yazdığını yanlış anladım. Arada şöyle cark ağır oyunlarda e8400 zorlanıcak ama q8400 de bu durum daha az olucak. Ama 50 tlye bulduysan onla bi görüş çok eski ise bırak. Geri kalan parayla bi ram al.

• çok teşekkürler yardımlarınız için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.