2012 modeljetta 1.4 tsi 122 bg aracımı yaklaşık 5 gün önce aldım. araç ilk kalkışında sanki yokuş çıkıyormuş gibi tıktıktık seri bir şekilde ses geliyor , bu geri vitese takıp geriye doğru ilk kalkıştada yapıyor, çok rahatsız edici bir durum. araç yeni olduğu için baskı balatalardan alışmaya çalıştığından mıdır bilemiyorum, yeni araç alan kişiler böyle bir durumla karşılaştımı paylaşırsanız sevirim.
Düz mü DSG mi?
Benzinden de kaynaklanabilir. Türkiyede aldığınız bir çok 95 oktan gerçek 95 oktan değil malesef... Kötü benzin kullandığımda vuruntu sensörü devreye girip o sesi çıkartıyor benim golfte. 97 oktan benzin kullandığımdan beri o sesi duymadım.... Hele bir zamanlar 100 oktan vardır.. O benzin enjektörlerden yağ gibi akıp gidiyordu....
DSG dir...
122 hp dsg mevcut mu Türkiye'de?
quote:
Orijinalden alıntı: reeves74
2012 model jetta 1.4 tsi 122 bg aracımı yaklaşık 5 gün önce aldım. araç ilk kalkışında sanki yokuş çıkıyormuş gibi tıktıktık seri bir şekilde ses geliyor , bu geri vitese takıp geriye doğru ilk kalkıştada yapıyor, çok rahatsız edici bir durum. araç yeni olduğu için baskı balatalardan alışmaya çalıştığından mıdır bilemiyorum, yeni araç alan kişiler böyle bir durumla karşılaştımı paylaşırsanız sevirim.
Bişey sormak istiyorum da bende bu aracı alma nıyetındeyım fakat com. Size bazı sorular sormak isityorum; 1) Aracın performansı nasıl ? 2) Biçok yerde kötü plastik ve işçilik deniyor katılıyolr msnz ? 3) Aracın yol tutuşu nasıl ?
TEŞEKKÜR ve SAYGILARIMLA
quote:
Orijinalden alıntı: Hakan Tatar
quote:
2012 model jetta 1.4 tsi 122 bg aracımı yaklaşık 5 gün önce aldım. araç ilk kalkışında sanki yokuş çıkıyormuş gibi tıktıktık seri bir şekilde ses geliyor , bu geri vitese takıp geriye doğru ilk kalkıştada yapıyor, çok rahatsız edici bir durum. araç yeni olduğu için baskı balatalardan alışmaya çalıştığından mıdır bilemiyorum, yeni araç alan kişiler böyle bir durumla karşılaştımı paylaşırsanız sevirim.
Bişey sormak istiyorum da bende bu aracı alma nıyetındeyım fakat com. Size bazı sorular sormak isityorum; 1) Aracın performansı nasıl ? 2) Biçok yerde kötü plastik ve işçilik deniyor katılıyolr msnz ? 3) Aracın yol tutuşu nasıl ?
TEŞEKKÜR ve SAYGILARIMLA
ben kullandım biraz..
1- iyi.. gayet iyi .. ama neyle karşılaştırdıgınız önemli.. 2- Bazı yerlerde evet.. bazı yerlerde tasarım olarakta Golf ve passata göre zayıf ve bir parça basitlik hissi var (kapılar, sanki birazda gösterge paneli..) 3- Gyet iyi.. ESP yi zor devreye sokuyoruz.. beklentiniz spor araba tarzında bir yol tutuşu değilse gayet iyi ve güvenli
quote:
Orijinalden alıntı: atoprak
quote:
quote:
TEŞEKKÜR ve SAYGILARIMLA
ben kullandım biraz..
1- iyi.. gayet iyi .. ama neyle karşılaştırdıgınız önemli.. 2- Bazı yerlerde evet.. bazı yerlerde tasarım olarakta Golf ve passata göre zayıf ve bir parça basitlik hissi var (kapılar, sanki birazda gösterge paneli..) 3- Gyet iyi.. ESP yi zor devreye sokuyoruz.. beklentiniz spor araba tarzında bir yol tutuşu değilse gayet iyi ve güvenli
Teşekkür ederim , Allah kaza bela vermesin .. :)
Genel olarak ne düşünüyorsunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: yasear_tr
DSG dir...
evet kesin öyledir..
aynı aracı bende yaklaşık 10 gün önce aldım. 1.4 tsi 122 düşük viteslerde ses benim araçta da var.sizin probleminiz çözüldü mü?
Bu ses bendede var, geçen sene alırken daha ilk çalıştırdığımda farketmiştim. galeride diğer sıfır jettalarda da denedim aynı ses vardı, zamanla düzelir dedim düzelmedi. Daha sonra başka bir yetkili servise gidip sordum, serviste bana bu sesin yakıt enjektöründeki yakıt püskürtme bölümünden geldiğinden bahsetti. süpheli yaklaştığımı anlayınca diğer araçları da çalıştırdılar ve onlardan da aynı sesi aldım. pratikte kullanırken ise bu sesi bazen alıyorum gazdan ayagımı çekip tekrar gaza yüklendiğimde ise ses kesiliyor. fakat bazen tekrardan geliyor.
bizde dün aldık jetta 1.4 tsi 122 hp fakat herhangi bir ses sorunu yok kalışta ayrıca cok kötü yorumlar mevcut bu forumda da ama biz cok ama cok karsılastrma yaptık vee dıs görünümün cok ii olduunu ve icin ise bazı noktlarlarda cok yeterli bazı noktalarda ise yeterli olduğuna karar verdik ki arabanın duruşu ve yola tutunması cok sağlamm bence jettayı kötüleyenler almak isteip de alamayan kesimde ki arkadaslar ... yorumlarınızı bekliorm arkadaslar
Hakan bey arabayi tanidikca o sesin gercektende oldugunu anlayacaksiniz, bunu sadece kendi arabamda degil yetkili servisteki araclarda da ayirt edebildim. Zaten servis teknisyenleri de bu durumu kabul ediyorlar.
quote:
bizde dün aldık jetta 1.4 tsi 122 hp fakat herhangi bir ses sorunu yok kalışta ayrıca cok kötü yorumlar mevcut bu forumda da ama biz cok ama cok karsılastrma yaptık vee dıs görünümün cok ii olduunu ve icin ise bazı noktlarlarda cok yeterli bazı noktalarda ise yeterli olduğuna karar verdik ki arabanın duruşu ve yola tutunması cok sağlamm bence jettayı kötüleyenler almak isteip de alamayan kesimde ki arkadaslar ... yorumlarınızı bekliorm arkadaslar
Aynen size katılıyorum. Adam yazmış bu araba alınmaz nedeni ise kapı içi plastigi kötü o nedenle 2004 clio ile yola devim
bu ses konusunu araştırdığımda 1.4 tsi Passat ve Superb araçlarda da geçmişte benzer sorunlar yaşandığını okudum. genelde şu şekilde çözülmüş: ilk fırsatta ben de bir baktıracağım.
"Aracin sağ alt kismindan gelen benzin boruları şaseye ve birbirlerine çarparak ses yapıyormuş. Araya izolasyon malzemesi sıkıştırıldı ve hortumlar plastik kelepçe ile gerilerek sorun çözüldü."
ne dersiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: Fatihkah1
Hakan bey arabayi tanidikca o sesin gercektende oldugunu anlayacaksiniz, bunu sadece kendi arabamda degil yetkili servisteki araclarda da ayirt edebildim. Zaten servis teknisyenleri de bu durumu kabul ediyorlar.
Haklısınız. O sesi bizde aldık Turbo sesı olamaz mı ?
quote:
quote:
selam sağlam turbodan ses gelmez, bozuksa da tık tık diye ses cıkarmamz ötme şeklinde uğultu sesi çıkarırır. sanırım turbodan değil o ses.
quote:
Orijinalden alıntı: assgti
quote:
quote:
selam sağlam turbodan ses gelmez, bozuksa da tık tık diye ses cıkarmamz ötme şeklinde uğultu sesi çıkarırır. sanırım turbodan değil o ses.
Teşekkürler :)
arkadaslar yeni jetta 1.4 tsi aldım cok memnnun kaldım sizden yorum bekliorm saolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme