Şimdi Ara

Yeni kamerada resmim neden bu kadar küçük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
42
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun yıllardır Sigma Art 24mm 1.4 ile Canon 5D Mark II ile çekim yapıyorum. Yakın zamanda aynasızı denemeye karar verdim ve bir Sony A7 ve bir Zeiss 24mm 1.8 prime lens (sözde tam çerçeve lens) aldım; bunların bana çok benzer bir görüntü vereceğini düşündüm. Ancak bazı nedenlerden dolayı A7 ve Zeiss'te çektiğim fotoğraflar, Canon ve Sigma'da çektiğim fotoğraflara göre önemli ölçüde kırpılmış durumda. Birisi bunun neden olduğunu anlamaya yardımcı olabilir mi?

Yeni kamerada resmim neden bu kadar küçük?9apps
    9Apps – Download 9Apps Free Fast Install for Android 2022
    https://9apps.onl/homepage/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaida -- 13 Aralık 2024; 13:5:34 >

• Görüntüyü buraya paylaşma şansınız var mı?

Zeiss 24mm f/1.8, aslında tam çerçeve değil, APS-C sensörler için tasarlanmış bir lens. Ayrıca a7 fakat hangi versiyon? Mark 1,2,3,4,5 e kadar yolu var :D

Bu lensin tam çerçeve (full-frame) sensörlerde kullanımı bazen, kenarlarında ciddi vinyetleme veya görüntü kayıpları oluşturabilir. Bunu göz önünde bulundurduğunuzda, crop factor (kesme faktörü) ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zandatsui -- 3 Aralık 2024; 8:17:2 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.