Şimdi Ara

Yeni Kango Geyik Testine Gelmiyor!!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne RENAULT ne de VW, CİTROEN veya FORD babamızın oğlu değil.Cebinde paran varsa hepsi eşit mesafededir bir müşteri için başlangıçta.Karar vermek için parasının kıymetini bilen ve verdiği paranın hakını isteyen müşteri başlar araştırmaya.Bu araştırma sonucu bazı kriterleri,daha önceki araç deneyimlerini ve çevresindeki deneyimleri değerlendirerek bir karara varacaktır.Bu gibi değerli ve seviyeli FORUM SİTELERİ de bu kararlarda önemli etkilere sahiptir.Bir araç ızgarası güzel,stopları şık,cantları çelik,ön farları şöyle,kapısı böyle diyerek alınmaz,bu gerçeği hepiniz benden daha iyi bilirsiniz.Ama maalesef ülkemizde GÜVENLİK konusu uzunca yıllar boyunca ESTETİĞİN gerisinde kalmıştır.Artık ülkemizde de ARAÇ GÜVENLİĞİ konusunda artan bir bilinç mevcut.Bu bilinç AVRUPA,ABD VE ÖZELLİKLE DE KANADA'DA bize göre çok ilerde.Biz ülkemizde çok satan araç üreticileri tarafından hep daha azını daha pahalıya alma'ya alıştırılmışız.Sağına soluna bir-iki düzenleme yapılan allanıp pullanan araçlar AVRUPA'DAKİ emsallerinin güvenlik olarak çok çok eksiği ile bizlere yıllarca pazarlanmış.Bunda en büyük pay bizim toplumumuzun bu konudaki duyarsızlığı diye düşünüyorum.Örneğin aynı fiyata iki aynı model marka araç olsa, birinde ABS-ESP olsa fakat görünümü zayıf olsa ,diğerinde bunlar yerine açılır tavan,otomtik vites,krom kaplama,çelik jant,deri döşeme falan olsa bizim memlekette hangisi daha iyi satar?Bizim insanımız sağlamlığa ve güvenliğe mi yoksa estetiğe mi daha çok önem verir?Bence 2. si...Bu yıllardır böyle gelip böyle gittiği içindir ki yıllarca bize içi boş araçları sattılar.Zaten bozuk yollara ve hırslı,bilinçsiz,sollanmaya tahammülsüz,ehliyetini eğitimle değil hatır-gönül ilişkisi ile almış sürücülerimiz nedeniyle yüksek olan ölümlü kaza oranlarında AVRUPA çapında birinciliği kimseye kaptırmayan ülkemizde birde güvenlik EKİPMANLARI SÖKÜLEREK ÜLKEMİZE İTHAL EDİLEN araçlar eklenince ölüm ve sakatlıklar katlanarak artmış.Dolayısıyle bunu bilen tüm ürerticiler bizim toplum olarak GÜVENLİĞİ 2. plana attığımızı hesap ederek bize bu muameleyi yapabiliyor.

Almanyada satılan CADDY'DE ve BELİNGO'DA ESP varken bizde niye yok? Bunun başka bir izahı varmı?

http://icc.volkswagen-nutzfahrzeuge.de/life/configurator/fs_base.aspx?context=default&app=ICC-DE-NFZ-LIFE&template=caddy_life_sondermodelle_2682_mm&process=motorselect
    http://www.newberlingo.citroen.com/de/

Şimdi sözkonusu test hernekadar RENAULT için bağlayıcı olmasa da önümüzdeki günlerde mutlaka yabancı ülkelerde çok konuşulacak ve yine belki de AVRUPA veya aracın çok satıldığı diğer ülkelerdeki müşterilerden gelen talep ve şikayetler doğrultusunda belki de ESP opsiyon olarak sunulacak.Bu elbette çok iyi bir gelişme olacak müşteri için.Burada en büyük kusur araçlarını sürekli EURO-NCAP sokmayı ihmal etmeyen bir üreticinin bu basit testi kendilerinin yapmamış ve sonucuna göre gerekli düzenlemeleri yapmamış olması ve böyle duruma muhatap olması nedeniyle tabii ki RENAULT'UN DUR, testi yapan adamların değil.Adam hiçbir şekilde ESP opsiyonu olmayan KANGOO'YU almış, teste sokmuş, aslında teste pek gerek te yok sonuç %90 belli zaten, araç ya havalanacak ya da takla atacak.Mercedes A serisinin takla attığı bu testi ESP'SİZ, yerden yüksek ve sert olmayan süspansiyonu ile KANGOO'NUN geçmesini beklemek fazla iyimser bir tahmin olacaktır.Renault bunu nasıl hesap etmez de ESP'Yİ opsiyonlar içinde sunmaz bunu anlamak zaten imkansız.

Benim asıl anlamadığım nokta ise testi yapan kurumun ''malum'u ilan'' denebilecek bu testi neden yaptığı?Eğer amaç RENAULT'A bir meaj vermek ve ''bu aracı madem ürettin o halde müşterine saygılı ol ve ESP'DE sun,bak CADDY VE BERLİNGO paşalar gibi testi geçti'' demekse sorun yok.Yok daha önce bu gibi testlede BİAS yapmış ve güvenilirliğini yitirmiş bazı firmalar gibi amaç müşteriye oynamak ve markayı karalamaksa o zaman bir haksızlık var diye düşünürüm.Adil bir test'te ya bütün araçlar ESP'Lİ olacak ya da hiçbirinde ESP olmayacak diye düşünüyorum.Eğer KANGOO ESP'SİZ hali ile testi geçseydi ADAC acaba bunu büyük bir artı olarak duyurabilecekmiydi?Bundan doğrusu şüpheliyim.
    Eğer diğerleri gibi KANGOO'DA ESP'Lİ olsa ve bu haliyle havalansa inanın RENAULT bunun altından kalkamaz ve bunun hesabını zor verir.Fakat sen ESP'SİZ kangoo'yu alıp ESP'Lİ iki araçla kıyaslarsan o zaman insanların aklında soru işaretleri oluşur.O zaman millet ''al ESP'SİZ CADDY'Yİ aynı tesi ona da yap'' diye itiraz edebilir.

Bence yapmamız gereken bu konuyu RENAULT'UN dikkatine sunarak bilinçli bir tüketici olmanın hakkını vermektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 21 Aralık 2008; 22:42:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alperella
    Senin haksızlık yapılıyor dediğin berlingo yu almayı düşünürsen esp varmı ??
    Yoksa ne anladım ben bu işten ..
    Peki sen berlingonun esp siz bu testten ne sonuçla çıkacağını biliyormusun ??
    Veya merak ediyormusun ??

Arkadaşım benim sorunum değil bu.Şu anda Kango ya da Berlingo almayı planlıyorum nasip bakalım.
    Haksızlık konusuna gelince birkaç arkadaş Caddy tamam süper kral ama Berlingo şöyle böyle Kango yazık Berlingo kadar olamadı falan demiş.Asıl haksızlık burda.Kango nun ülkemizde daha fazla satılması daha iyi olduğuna bir ispat değildir.Bu ülkeye göre değişir.İnsanların ekonomik durumuna göre değişir.Marka yada servis ağına göre değişir.Herşeyden önce tercih meselesidir bu.Konuma dönecek olursam zaten bu arabalar hafif ticari o yüzden binek araba performansı beklememek lazım.Benim için en güzel tarafı geniş ferah ve ekonomik bir araba olmasıdır.Yoksa kalkıpla onla bunla kapışıp duracak halim yok.Astra'mla 130 la girdiğim viraja bununla giremem.Öyle beklentim de yok.Hepsini geçtim ''Köksal09'' arkadaşın da bahsettiği gibi hiçbiri tanıdık akraba babamızın oğlu değil marka fanatikliği yapmadım bugüne kadar hesabıma uyan kafama yatan hoşuma giden hangisiyse onu alır geçerim hepsi bu yani ...

• quote:

Orjinalden alıntı: blackcoupe

kangooya fazla yüklenilmiş diyen arkadaşların gözden kaçırdığı çok önemli bir nokta var bence.

bence diğer modellere de aynı derecede yüklenmelerine rağmen, ESP savrulmayı engellediği için araçlar bir sağa bir sola yatmıyor, bu nedenle yüklenilmemiş izlenimi çıkıyor.

renault'ta esp olmadığı için bir sağa bir sola yalpalıyor.

renaultseverler olarak kabul etmeliyiz ki, kangoo bu testte şişmiş .

bunun yüklenmekle yüklenmemekle alakası yok
    çok savunulacak bir tarafı da yok bence, hiç kendimizi yormayalım. ayrıca kötü uygulama örnek gösterilemez, türkiyede satılmıyor diye iyisi budur denemez bence.
    esp yoksa (ki benim arabamda da yok) bir güvenlik zaafiyeti vardır muhakkak.

edit : kangoo sahibi arkadaşlar, ADAC 'i kötülemektense, bu videodan bir ders çıkarıp ona göre tedbirli kullansınlar bence.
    'teşekkür ederiz aracımızın zayıf yanını gördük ona göre kullanalım' diyeceğinize küfür eder haldesiniz adamlara.

• arkadaşlar bursada üretilen megane sedanların yurtdışı versiyonlarında esp alınabildiğiniz biliyormusunuz?
    belki 10 kere mail attım bu konuda..makyaj yemeden önce atmaya başladım...
    bekledim makyajda gelicek diye herkes öyle düşünüyordu...

ama esp makyajlı meganeda da gelmedi....Asıl koyan araçların bursada üretiliyor olması....

Reno türkiye bu arkadaşlar....ncaptan 5 yıldız alan araçları var çok güzel ancak göz boyuyor bu başarıyla türkiyede.....
    gerçekten güvenliği önemseyen firma esp opsiyonel bari koyar.....
    avrupada öyle değil..
    bizim reno paketlerini falan hangi grup hazırlıyorsa onların vicdanı 5 para etmez....
  • Herşeye eyvallah da

Renault ben arabayı alırken ESP li al 2000 lira fazla ödersin dese farz-ı misal onada kabulüm

ESP yi hiç sunmamış.

Peki ESP siz berlingo caddy i napıcaz Bence bunuda sormak lazım ???

Asıl beni şaşırtansa Testi gördükten sonra ADAC ın sitesinde gezinirken
    Yeni Kangoo nun Caddy 3 kategoridede geride bırakarak daha güvenli bir araç olduğunu öğrenmek beni baya şaşırttı açıkçası

Hep derler ya yok alman arabası caddy nin üstüne tanımam ....

İşte Can alıcı soruyu burda soracağım

ESP siz Kangoo o testte devrilmemiş bile ( Bu iyidir demiyorum ESP elbette olmalıdır )
    Peki çok övülen bu caddy nin Genel olarak güvenlikte Kangonun gerisinde kalmasıyla alakalı kimsenin bir
    düşüncesi yokmu ??

• quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

arkadaşlar bursada üretilen megane sedanların yurtdışı versiyonlarında esp alınabildiğiniz biliyormusunuz?

ama esp makyajlı meganeda da gelmedi....Asıl koyan araçların bursada üretiliyor olması....

Reno türkiye bu arkadaşlar....ncaptan 5 yıldız alan araçları var çok güzel ancak göz boyuyor bu başarıyla türkiyede.....
    avrupada öyle değil..
    bizim reno paketlerini falan hangi grup hazırlıyorsa onların vicdanı 5 para etmez....

Pes doğrusu Renault'a. Sen ESP'li Megane üret ama yurt dışına sat. Yurt içine satılanlara da elektrikli açılır tavan opsiyonu koy çok lazımmış gibi. Ya da Authantique donanım ile Expression, Privilage donanımları birleştirip ortaya karışık Extreme donanımı çıkar sat. Kapıların yanlarında EXTREME yazıları, manual klima ama alaşımlı jantlar gibi donanım altında Extreme versiyonu sat. Ama ESP yurt dışına, Türkiye'ye değil.
    Aslında bu biraz da bizlerden kaynaklanıyor. Arabayı alalım da ESP olmasa da olur veya ABS olmasa da olur diyoruz. Şahsen arabam da ABS yok benim ama bundan sonrakinde olmasını istiyorum ve ABS'li paket alacağım. Ama ESP belki 10 yıl sonra standart hale gelir Türkiye'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 22 Aralık 2008; 10:13:56 >

• doğru söze ne denir.. bende bu yüzden almayı düşündüğüm yeni kangoo yu erteliyorum.. aracıma binmeye devam.. Maddi durumum el verdikçe cruise control ve esp olmayan bir aracı bi daha almayı düşünmüyorum..
  • Vall düşünmüyosunda

Yeni berlingoda ESP var ise Gidip berlingo al derim
    Yeni Partnerde ESP var ise yine gidip partner al derim

Caddy de bu kasa ya Kangoo emsali full üne ESP var ise 40000 falan verip Caddy al derim
    ( Bu Caddy de Yeni Kangoo nun gerisinde güvenlik açısından Bunu Ben değil ADAC söylüyor )

Yok eğer bu modellerinde hiçbirinde ESP yoksa

Bu ADAC videosunu biz türklerin tartışması tamamen mantıksız.

ESP var yok onu ayrı olarak tartışabilirizki bencede saçma sapan bişey ESP olmayışı.
  • katılıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

quote:

arkadaşlar bursada üretilen megane sedanların yurtdışı versiyonlarında esp alınabildiğiniz biliyormusunuz?

avrupada öyle değil..

Pes doğrusu Renault'a. Sen ESP'li Megane üret ama yurt dışına sat. Yurt içine satılanlara da elektrikli açılır tavan opsiyonu koy çok lazımmış gibi. Ya da Authantique donanım ile Expression, Privilage donanımları birleştirip ortaya karışık Extreme donanımı çıkar sat. Kapıların yanlarında EXTREME yazıları, manual klima ama alaşımlı jantlar gibi donanım altında Extreme versiyonu sat. Ama ESP yurt dışına, Türkiye'ye değil.
    Aslında bu biraz da bizlerden kaynaklanıyor. Arabayı alalım da ESP olmasa da olur veya ABS olmasa da olur diyoruz. Şahsen arabam da ABS yok benim ama bundan sonrakinde olmasını istiyorum ve ABS'li paket alacağım. Ama ESP belki 10 yıl sonra standart hale gelir Türkiye'de.

zaten bayilerle konuştuğumda esp yi bize sizden başka soran olmadıki gibi cevaplar alıyordum...
    ancak bu mazeret olmamalı onlar için....pekala esp yi anlatsalar kimsenin ben istemem diyeceğini sanmıyorum...
    isteyen insanlar üstüne parasını verip alabilmeli en azından....

• Bu tamamen arz talep meselesiyle alakalı bir durum. Milletimiz önceliğini görsellikten, gösterişten yana kullandığı için opsiyon listesinde bile göremiyoruz ESP'yi. Milletimizin beklentileri ne zaman değişirse bu tablo da o zaman değişir, İbrahim Aybar olsam ben de aynısını yapardım.

quote:

avrupada öyle değil..

• quote:

Orjinalden alıntı: cmert

Bu tamamen arz talep meselesiyle alakalı bir durum. Milletimiz önceliğini görsellikten, gösterişten yana kullandığı için opsiyon listesinde bile göremiyoruz ESP'yi. Milletimizin beklentileri ne zaman değişirse bu tablo da o zaman değişir, İbrahim Aybar olsam ben de aynısını yapardım.

quote:

avrupada öyle değil..

işte daha fazla kar amacıyla insan hayatını hiçe saymak....
    reno güvenlik konusunu çok işliyor hatta takvim vermişlerdi güvenlik konusu olan ancak ESP gibi en büyük yer ayrılması gereken konu yoktu o takvimde.....
    vw de ilk başlarda esp getirmiyordu galiba jettada...sonradan bir kararla bütün bineklerde jetta golf passat v.s. esp yi opsiyonel hale getirdiler...
    golftede ilk çıktığında sportline almak gerekiyordu sonradan yaydılar bildiğim kadarıyla....

kimse istemesede türkiyede üretilen bir araç olarak opsiyon dahilinde sunulması gerekir....
    isteyen parasını veriri alır... ki bayiler anlatsa birazcık....çok kişi esp yi alırdı...

• Bazı ülkelere ABS'siz araba sokmak bile yasak düşünün artık!
  • Yeni Kangoo da ESP yok keşke olsa ama yok işte

Demin sitelerinden hepsini inceledim

Ne Yeni Berlingoda ne Yeni Partnerde nede Yeni Caddy Life da ESP YOKK!!
    Keşke bu markalardada olsa ama yok

Opsiyonel olarakda yok!!!!

Sadece Caddy Life EPS var yani Elektrik destekli direksiyon hızlandıkça sertleşen durdukça yavaşlayan
    O Yeni Kangoo dada var .

Şimdi Ben size sorarım biz Türkiyedekiler için Yeni Kangoo Geyik testine gelmiyor demenin manası ne
    Ben onu çözemedim ?????

Avrupada olsak eyvallah çünkü diğerlerinde ESP var belki ben bile ESP var diye diğer bir marka seçebilirdim

Ama bizim için bu testin manası ne ??

Ben en azından aracımın ESP siz halini gördüm

Türkiyede Yeni partner berlingo ve Caddy alanlarda bu teste göre düşünsünler artık.

Ki bu test mercedesin A serisinin bile devrildiği bir test diye duymuştum
    Bizim Kangoo maşallah devrilmemiş

En nihayetinde bizi asıl ilgilendiren benim yukarıda söylediklerim
    Testteki rakiplerinin Türkiyedeki araçlarında da zaten ESP yok

• diğerleri esp siz olsa 2 teker havaya kalkarmıydı kritik soru bu....
    çünkü esp li esp siz o teste bir çok araç katılıyor bildiğim kadarıyla....
    devrilen dacia
    mercedes a serisi ve kangoo biraz dikkat çektiler gibi geliyor bana....

mercedes o testten sonra esp standart hale getirip süspansiyonda değişiklikler yapmış....
  • Kritik değil kritik ötesi soru bence

Ben geniş araba severim

Bütçem elverse c4 picasso da olabilir Scenic de olabilir bunları alabilirdim

Ama benim bütçem Yeni kangoo , berlingo , partner , doblo , connect e elveriyo istediğim özellikteki araçlar içinde.
    bu araçların hiç birinde esp yoksa benim için değişen bişey yokki.

Ha bunların birinde esp olur o ayrı.
    esp var diye binek araçda almam ..

Burda kangoo bence cok cahilce eleştiriliyo ....
    Neden ??

Avrupadaki eleştirse eyvallah
    Türkiyedeki vatandaşa noluyo ben onu anlamadım
    Sınıfındaki diğer rakiplerinde de yokki ?

Bir diğer Saçmalıkta bence şu.

Renault u kınıyoruz ESP koymamış eyvallah bencede sonuna kadar doğru
    Ama Kangoonun avrupadakindede ESP yok

Caddy ve berlingonun Avrupa versiyonunda ESP var

Asıl kınanması Gereken Citroen ve VW dir.
    Avrupada var Türkiyede yok neden ???

Aynısını Renault bineklerde de yapıyodur muhtemelen.

Ama bu teste göre değerlendirme yapacak olursak
    Neden Caddy nin Berlingonun Türkiyede satılanlarında ESP yok???

İnsanların bunu sormak akıllarına gelmiyoda
    Kangoo geyik testini geçememiş

E geçemez tabi ESP si yok çünkü.

Sen ozaman al bakalım alabiliyomusun paranla o testi geçen Berlingo veya Caddy den.

Akıl var mantık var.

• evet alperella nın tespitlerine ve görüşlerine katılmamak elde değil.. şunuda belirteyim arkadaslar bu sınıfta en iyi yol tutuşu connect e ait. dingil mesafesi bile daha geniş. bir tofaşın 70-80 ile takla attığı bir viraj var bizim burda. arakdas 140 la beraber o virajı dönebiliyor connecti ile. tabi kendisi biraz deli kullanır aracı ayrı mesele
  • EVET DOĞRU KANGOYA HAKSIZLIK ETMİŞLER
    DİREKSİYONUNU HIZLI SAĞA SOLA ÇEVİRMİŞLER
    ZATEN BERLİNGO 50 İLE GİDERKEN
    CADDY DE 40 İLE GİDERKEN YAPMIŞLAR BU TESTİ
    SİZİ KANDIRIYORLAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: Superonline1

EVET DOĞRU KANGOYA HAKSIZLIK ETMİŞLER
    SİZİ KANDIRIYORLAR

bu testte herşey eşit ve dürüstçe yapıldığını varsaydığımızda ortaya çıkan bir tek sonuç vardır...

" ESP GÖREVİNİ HAKKIYLA BAŞARMIŞ OLUP CADDY VE BERLİNGONUN İKİ TEKER ÜSTÜNE KALKMASINI ENGELLEMİŞTİR"

başkada bi sonuç çıkmaz :)
  • BENE ONU DEMEYE ÇALIŞIYORUM BURADA KANGO FANATİKLERİNİN
    SADECE KENDİLERİNİ TATMİN ETMESİ OLARAK GÖRÜYORUM YAZILANLARIN ÇOĞUNU

quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

quote:

Orjinalden alıntı: Superonline1

EVET DOĞRU KANGOYA HAKSIZLIK ETMİŞLER
    SİZİ KANDIRIYORLAR

bu testte herşey eşit ve dürüstçe yapıldığını varsaydığımızda ortaya çıkan bir tek sonuç vardır...

" ESP GÖREVİNİ HAKKIYLA BAŞARMIŞ OLUP CADDY VE BERLİNGONUN İKİ TEKER ÜSTÜNE KALKMASINI ENGELLEMİŞTİR"

başkada bi sonuç çıkmaz :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.