mantıklı düşündüğümüzde, arada bi köye gideriz ufak tefek eşyalar yükler falan olur.. senede 1 kere odun yaparız 10-15 çuval odun getirmek gerekir.. 5-10 çuval fındığımız vardır.. senede 1 kere taşımak gerekir.. aile nufusu şimdi 3 kişi ama ablamlar geldiğinde çolup çocukla 7 kişi oluruz.. şimdi biz gidipte bir clio yada megane binsek.. 7 kişiyle bu arabaya sığmayız.. sığsak bile köy yolu güzelde bi kaç yerde su hendedkleri oluyo oralardan megane boş anca geçiyo yüklü hiç geçmez.. clioda geçmez.. diğer binek taksilerde geçmez.. bende isterim picasso ya espaceye yada scenic e binmek.. ama gücüm anca 20 milyar dolaylarındaki arabaları almaya yetiyor.. üstelik bindiğim aracın hem parçası ucuz hem yaygın servisi. hem ikinci eli, hemde yakıt ekonomisi harika.. ne diye binek araç kullanayım mezardaymış gibi hissedeyim kendimi ?
Ben biraz geniş düşünüyorum Ondan geniş arabayı seviyorum
hadi bizimkiler bir eski kasa yüksek hızlarda gerçekten tehlikeli.. yeni kangoo ESP hariç diğer yönden oldukça güvenli.. her yönden iyileştirilmiş, scenic şasesi üzerine tasarlanmış.. zaten diğer modellerdede ESP yok.. onlar kendi şasileri üstüne geliştirildi.. her halukarda yeni kangooyu binerken kendini scenic kullanır gibi hissedebiliyor aracın tepkileri ona benzer bi tepki veriyor. diğer modellerde bu olay tartışılır :) bende geniş düşünüyorum.. taksiler bana tabut gibi mezar gibi geliyo.. kendimi bi basık ezilmiş gibi hissediyorum. daralıyorum :)
quote:
Orjinalden alıntı: askvesen
o akdar param olsa tabi bende picasso yada scenic veya espace gibi araçları tercih ederim. lakin onlara en yakın genişlikte ve ucuzlukta kangoo ve o sınıftaki araçlar mevcut. ayrıca 90 la gitmekte ben bi sakınca görmedim aracımla. gayet kontrol benim elimde.
önünüze inaşllah bişey aniden gelmez ve direksiyonu aniden kırmak zorunda kalmazsınız. ADAC'ın bize anlatmak istediği aslen bu.
quote:
Orjinalden alıntı: Hasanka
Mevcut aracların HEPSINDE esp var. Renault yazılımını geliştirmeyi kabul etmiş. İlk serviste yeni yazılım yüklenecekmiş. Renault esp'yi 300 euro karsılıgında extra vermemesini standart tüm araclara konmasını ıstemişler.
Insan imzasına otomobili yazınca marka fanatikliği böyle oluyormus. Bunun denklemle esitlikle alakası yok. Sonucta bu bir paylasım sitesi herkes buldugu bildiği bilgileri paylasacak ki hepimiz birseyler ögrenelim. Is yollarda kapısmaya kadar gelmis; o sahil yolunda gecen senelerde cok iyi gittiğini sanan bir bmwde yoldan cıkarak günahsız iki kişiyi öldürmustu. Bizden bu kafayla bi cacık olmaz; az bile yapıyorlar. Ne gerek abs'ye esp'ye, celık jant krom kaplama olsun yeter. Dun bir peugeot bayine gittim. Cift bolgeli klima olan bir aracta ne yazık ki opsiyon olarak esp yok. Bugun isterseniz 4 ay sonra teslim ederiz diyorlar. >Kimse istemiyormus onlarda getirmiyormus. Yuh insan hic olmazsa getirdiği aracların %5 ini espli getirir. Opsiyon farkıda sadece 700 ytl. Pasif güvenlik onlemleri sadece kaza olduktan sonra ise yarıyor, ben kaza gecirdikten sonra işsterse araba 8 yıldızlı olsun. Bunu yasayıp, yasattıktan sonra ne önemi var ki.
Dediklerime inanmıyorsanız; veya ben almanca bilmiyorum siteyi ingilizceye cevirip okudum; forumda Almancayı cok iyi bilen ( yanlıs hatırlamıyorsam Taner Bey ) onlardan yardım isteriz .
Renault promises modifications
Kangoo comes to tipping
. In a comparison test, the ADAC with several vans of the lower middle class has carried out shows the Renault Kangoo at the ADAC test alternate significant weaknesses. . Despite ESP exists at the French in extreme situations Kippgefahr. . The ADAC urged Renault to better coordinate the ESP.
With the test result confronted promised to rework Renault ESP vote. The company will update the software to all customers, from the sales launch a new Kangoo with ESP bought the earliest date available. In general, this means that customers under the guarantee and availability of the new software is automatically a free update for one of the next inspection is provided. Renault offers in the model for families and recreational athletes first time - until now only with a surcharge of 300 euros - a stability program. The ADAC has been calling for many years the automobile manufacturers to ESP as standard on all vehicles and offer to reduce the number of accidents continue to reduce.
esp nin bir çok parçası sensörü var ek olarak.... kapatma tuşundan başlayım direksiyon açı sensörü rotasyon sensörleri v.s. başlı başına bir sistem.... renault bu sistemin altyapısını veripte yazılıma kalan esp koymama gbi birşey neden yapsın? eğer öyle yapıldıysa daha önce vicdansızlar demiştim...şimdi küfredicem ayıp olucak
Benim bu konuda söyleyecek bir cümlem kalmadı Malesef..
quote:
Orjinalden alıntı: _opeth
quote:
Orjinalden alıntı: askvesen
o akdar param olsa tabi bende picasso yada scenic veya espace gibi araçları tercih ederim. lakin onlara en yakın genişlikte ve ucuzlukta kangoo ve o sınıftaki araçlar mevcut. ayrıca 90 la gitmekte ben bi sakınca görmedim aracımla. gayet kontrol benim elimde.
önünüze inaşllah bişey aniden gelmez ve direksiyonu aniden kırmak zorunda kalmazsınız. ADAC'ın bize anlatmak istediği aslen bu.
kangoo, berlingo, partner, caddy, connect, doblo... hangisine binersem bineyim sonuç değişik olmayacağına göre no problem. gönül isterdi hepsine esp olsun.. 1 milyar fazla vereyim diye.. gel görki bu genişlikte bu ekonomide bu güvenliğe ek olarak birde ESP eklenmiş araç 60 milyar dolaylarında.. kangoodan 2.5 tane alır
opeth arkadaşımız adac ın ne yapmak istediğinden bahsetmiş....
siz 90 la giderken kontrolde bir porblem yok... Adac ztn bu konuda birşey söylemiyor....
ama 90 la giderken çok ani bir şey önünüze çıkarsa o sırada olabilecekleri test ediyorlar...
O testte Kangoonun başına gelenler
Türkiyede bizim para verip aldığımız ! Satışa sunulan bütün
Kangoo , Caddy , Berlingo , Partner ,Connect ve Doblonunda başına Gelirmi ??
GELİR.
Kesinlikle gelir.. sonuc degismeyecegine göre.. en güvenlisi kangoodur. bitti
Yok arkadaslar o aracta ESP VAR! Renault var olan ESP'nin yazılımını düzeltmeyi (araclarını ESP'li alanlar) kabul ediyor. Adac'ta güvenlik acısından standart olarak tüm araclara koy diyor. Ya insanlar neden anlamıyor ÜC ARACTA DA ESP VARRR.
quote:
Orjinalden alıntı: alperella
O testte Kangoonun başına gelenler
Türkiyede bizim para verip aldığımız ! Satışa sunulan bütün
Kangoo , Caddy , Berlingo , Partner ,Connect ve Doblonunda başına Gelirmi ??
GELİR.
evet gelir farklı bişey bekleyemeyiz zaten ondan hız sınırı binek araçlardan düşük yapılmış durumda
Ne videoymuş ama.Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış.Bu videoda delinin attığı taştan beter çıktı.
O testteki Kangoo da ESP mi var demek istiyo arkadaş banamı öyle geliyo ???
Allah Rızası için biri çevirirse müteşekkir olacağım ??? Gerçekten öylemi demek istiyo acaba
Hele sükür be. Evet o testte ki Kangooda da esp var.
Ozaman desene Kangoo nun pilotu ESP kapatmış
Öyle ESP mi olur
Hani bi marka vardı eski Yugoslavyada Yugovic diye Dünyanın en kötü arabası seçilmişti
Hah işte onlar ESP koysa bu kadar işlevsiz olmaz heralde
O videoyu bidaha izle bakalım ESP den bir eser görebiliyomusun
Berlingo ve Caddy de bize göre sol arka lastiklerin nasıl bir hal aldığını gördük
Açıklada kurtulalaım bakalım Kangoo da nerde devreye girmiş veya girmeye çalışmış Bu konuyu kapatırsak iyi ederiz
Çok laf salatasına döndü
Ha sanada bir soru sorayım yeri gelmişken Madem testleri yakından takip ediyorsun
Aynı kuruluşun Yeni Kangooyu o yere göğe sığdırılamayan Caddy den daha güvenli bulması ile alakalı bir başlık açsana
Ama dur bence açma Çünkü geyik testi başlığında belden aşağı vuranlar var ya
Ben bu test sonucundan bahsettiğimde ( Arkadaşlar o başlık Renault sayfasında değil başka bir sayfadaydı bir linkten giriyordum bende ) sonra kilitlendi zaten
en az 20 -30 ileti de bir Allahın kulu o Kangoo nun Caddy den daha güvenli olması ile alakalı cevap bile vermedi.
Hani varya Körler Sağırlar birbirini Ağırlar.
Görüntülerde caddy nin son toplama ve devamı verilmemiş.Caddy son manevrada yanlayınca pilot aynı kangoo daki gibi kontra yapmış ama caddy nin devamı yok.
Bana görüntülerdeki en güvenli araç citroen geldi.En stabil o.
Atalarımız ne güzel demiş " Derviş'in zikri neyse fikri de odur" diye. Sen daha anlat, yok fanatiği değilim, Renault'un avukatı mıyım diye. Arkadasım sende de ne goz varmıs oturmus bilgisayar basında bakıp yok o araba da esp yok diyorsun. O kadar muhendis var Adac'ta calısıyor, hicbiri anlamıyor. Meger Renault teste espsiz araba göndermiş. Evet araba o kadar absürd tepki veriyor ki ne yazıldıgını OKUMAYAN Renault'ta esp yok diyor.
++++ Bu arada testin İngilizceye çevrilmiş metni. Bak bakalım var mı yok mu? Ingilizce bilen birine sor ne anlatıyor.
Renault promises modifications
Kangoo comes to tipping
. In a comparison test, the ADAC with several vans of the lower middle class has carried out shows the Renault Kangoo at the ADAC test alternate significant weaknesses. . Despite ESP exists at the French in extreme situations Kippgefahr. . The ADAC urged Renault to better coordinate the ESP.
With the test result confronted promised to rework Renault ESP vote. The company will update the software to all customers, from the sales launch a new Kangoo with ESP bought the earliest date available. In general, this means that customers under the guarantee and availability of the new software is automatically a free update for one of the next inspection is provided. Renault offers in the model for families and recreational athletes first time - until now only with a surcharge of 300 euros - a stability program. The ADAC has been calling for many years the automobile manufacturers to ESP as standard on all vehicles and offer to reduce the number of accidents continue to reduce ++++
Bari esp sistemi bozuk, programında hata var de, daha mantıklı olsun.
Avukatlıga soyunup bir seyler sacmalıyorsun ama ben onların ne oldugunu anlatayım bari. O verilen değerler ncap çarpışma testi değerleri. Açıklaması ise söyle:
Renault Kangoo
Sürücü&Yolcu İcin: 28 Puan (13 puan önden carpısma,14 puan yandan carpısma,1 puan e.kemeri uyarısıicin) Cocuklar icin : 41 puan Yaya güvenliği: 14 puan
VW Caddy
Sürücü&Yolcu İcin: 27 puan (12 puan ön,15 puan yandan carpısma) Cocuklar İcin: 30 Puan( Yolcu airbag'i iptal edilince belirli uyarı yokmus, onde nasıl oturtulması ıle ilgili bilgiler tam belirtilmemiş,isofix nokları tam belirgin işaretlenmemis dummy'nin bası 55 mm öne dogru gitmiş vs)(Belki yararı olur kedicilere yazarsın) Yaya Güvenliği 13 Puan
Anlatılanlar bundan ibaret. Bana sorarsan Renault daha yukek bir puan almalıydı. 2003'te cıkan , aynı platformu paylastıgı Scenic(2003) 34/28/11 puan almıstı. Bu arac 2008 model ve güvenli arac yaptıgını one cıkaran bir firma acıkcası ticari aracları bosluyor gibi geldi. Caddy'de malum 2004 olması lazım.
Ama ille Kangoo ile ilgili birseyler söyleyim diyorsan ADAC'ın otomobil testleri var. Kango2,8 puan almıs,caddy 2,4 puan. Malum jenerasyon farkı var. Onu söyle daha güzel ve mantıklı olur. Bu arada vw ile ilgili en ufak birsey yazmadım, vw ciliğimi fakat nereden cıkardın anlamadım.
Konu video'yu da arabamın 3 yıllık kirası yakında dolacagı icin ticari aracları inceliyordum. İcine oturunca ferah sıkmıyor, fakat zamanım olmadıgından test surusune cıkmadım. Internette arastırma yaparken buldum. Standart bir metin olusturalım, Renault'u mail yagmurana tutalım modellerinde ,-en azından opsiyon olarak; ESP'yi koysunlar kampanyası baslatalım diyeceğine; yok beline vurmuslar,sırtına vurmuslar.
Acıkcası ben aractan sogudum, ama sana ne diyelim " Kazasız, belasız güle güle kullan"