Şimdi Ara

Yeni Kango Geyik Testine Gelmiyor!!! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
8.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hadi Sağlıcakla
  • e-mail başvurunuz‏
    Kimden: Renault Müsteri Hizmetleri (mym@renault.com.tr)
    Gönderme tarihi: 30 Aralık 2008 Salı 09:39:37
    Kime: askvesen61@hotmail.com

Sn. MUHAMMET BİBER, Başvurunuzda belirtmiş olduğunuz videolar ilgili birimler tarafındandefalarca izlenmiş ve bir takım sonuçlara varılmıştır, bunları sizinlepaylaşmak isteriz. Vardığımız sonuç testin tüm araçlar için eşit şartlarda gerçekleşmediğidir.Bu tezimizi destekleyecek nitelikteki bulgularımız aşağıda yer almaktadır. Kangoo'ya parkur boyunca hiç fren yaptırılmadan slalom hareketiyaptırılmıştır, buna karşılık diğer araçların fren yaptıklarıtekerleklerinin kilitlenmesinden anlaşılabilmektedir. Kangoo'nun tekerleklerinin yerden kalkma limiti araştırılmış; önce sağa,sonra sola, sonra tekrar sağa direksiyon kırılmıştır ancak diğer araçlardadireksiyon sadece iki defa kırılmıştır. Direksiyon kırmalar ani olarak gerçekleştirilmiştir, buna karşılık diğeraraçların direksiyon kırmaları araçların salınım hareketlerinden degörebileceğiniz gibi daha yumuşak yapılmıştır, zira sürekli olarakdireksiyon kırma sahnelerinde Kangoo'nun içindeki kamera kullanılmıştır,diğer araçların direksiyonlarının kaç derece ve ne kadar süratle kırıldığınaiç kameradan şahit olunamamaktadır zaten yumuşak bir şekilde gerçekleştiğinidaha önce belirttiğimiz gibi nasıl bir parkur izlediklerinden deanlayabilirsiniz, diğer araçlar adeta düze yakın bir parkurda ilerlerkenKangoo slalom olarak tabir edilen hareketleri frensiz bir şekildeyapmaktadır. Sonuç olarak bu testte Kangoo'nun limitleri denenmiş ancak diğer araçlarsadece denenmiştir.Tüm bu açıklamaların yanında araçların ortak bir teste tabi tutulurkenlastik basınçlarının, araç ağırlıklarının (yüklü-yüksüz), ağırlıkmerkezlerinin farklı olmasının sonuçları değiştirebileceğini de bilmeniziisteriz. Ürün gamımızda bulunan araçların teknik özellikleri ve ekipman seviyeleriaraçlar ticarileştirilmeden önce yapılan müşteri araştırmaları ilebelirlenmektedir. Bu doğrultuda aracın fiyatı ve beklentiler arasındakioptimum denge sağlanmaya çalışılmaktadır; Türkiye'de ticarileştirilenKangoo'larda ESP'nin bulunmamasının sebebi budur. Diğer bir yandan aynıürünü daha az bedelle satın almak isteyen müşterilerimiz ABS'li ya daABS'siz versiyonu arasında seçim yapabilmektedir. Söz konusu videoda test edilen tüm araçların ESP'li olduğu yaptırdığımıztercüme sonucunda görülmüştür. Ancak şunu da belirtmekte fayda görüyoruz kitestte gördüğünüz araçların hiçbirinin Türkiye versiyonlarında ESPbulunmamaktadır. Türkiye'de ticarileştirilen Yeni Kangoo'nun ESP ve hızsabitleyici/ayarlayıcı ile donatılacağı konusunda Renault Türkiye olarakresmi bir basın açıklaması hiçbir zaman yapılmamıştır. Hızayarlayıcı/sabitleyici Yeni Kangoo'ların yurt dışı versiyonları da dahilolmak üzere hiçbir versiyonunda mevcut değildir. ESP'li versiyonun Fransa vebazı Avrupa ülkelerinde satılan versiyonlarında mevcut olması sebebiyle bubilginin yabancı dergilerden derlenen haberler sonucunda Türk basınınayayıldığını düşünmekteyiz. Size tavsiyemiz satın almayı düşündüğünüz aracı markası ve modeli her neolursa olsun kendiniz denemeden almamanızdır zira test sürüşlerindegördüğünüz kişiler profesyonel sürücülerdir ve sizin sürüş tekniğinizdendaha farklı teknikler bilmekte ve kullanmaktadırlar. Kendi sürüş bilgi vetecrübenize göre sizi en rahat ettirecek otomobili test ederek seçeceğinizidüşünerek şimdiden yeni aracınız ile keyifli ve güvenli sürüşler dileriz. Renault Mais ve şebekesi olarak markamıza göstermiş olduğunuz ilgiyeteşekkür eder, her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Saygılarımızla,RENAULT MAİS A.Ş. Müşteri Hizmetleri

• Herşey ortada

Özelliklede

Kangoo nun limitleri zorlanmış
    Diğerleri denenmiş
    Ve frenlemeler.
  • müşteri hizmetleri de esp olmamasının sanki çok iyi bişeymiş gibi söylemiş.
    neyse espsiz araçların azalmasına az zaman kaldı euroncap sağolsun.
  • renonun müşteri hizmetlerinden ne gibi bir cevap bekliyordunuz ki?

yok direksiyonu farklı çevirmişler....(kontra diye bir kavramdan haberleri yok)

reno mais dahil
    maila cvp veren her kimseler....hepsini zan altına almıyım ama kör cahiller araçlar konusunda afedersiniz....

zamanında xenon rengini sormuştum bana cevap verememişlerdi...halbuki şimdi çok iyi biliyorum ve çok çok rahat bilmesi gerekir bir servisin bunu(mail)
    ne zaman sıkışsalar parça numarasını yazın gibi saçma sapan cevapla geri dönüyorlar....

ADAC dünyanın en ciddi ve Almanya gibi otomobil hakimi disiplin hastası mühendisliğiyle ünlü ülkenin enden kuruluşlardan biridir...
    bünyesinde buradaki insanlardan kat kat bilgili tecrübeli insanları barındırıyor... ayrıca mühendisleri.....

Sorum açık:

Sizce Adac kangoo yu kötülemek istese böyle bir olaya kalkışsa

1-)Öncelikle reno isyan edip hemen düzeltilmesini sağlamazmı?

2-) ADAC gibi bir kuruluş istese bünyesindeki pilotlar ve mühendisler ile bırakın kangoo yu bizleri diğer araçların daha çok zorlandığına inandıramazlarmı?videoları öyle bir verirki...yada öyle kullanırlarki...ne olduğunu anlamayız....

esp nin yaptığı freni sürücü yapıyor zannediyor reno heralde....

• renault mais'e, bir parti kurup önümüzdeki seçimlere girmelerini tavsiye ederim. bir politikacı üslubuyla ancak bu kadar fazla konuşulup hiçbirşey söylenemezdi. bravo.

Türkiye'de esp siz satılan araçlar, neden avrupanın bazı ülkelerinde ve fransada esp li satılmaktadır? Türkiye'nin otoyolları avrupa'nın otoyollarından daha mı iyidir? sürücüler birbirine daha mı saygılıdır? veya Türk sürücüler daha mı yavaş otomobil kullanmaktadır? yoksa Türk sürücülerin akrobatik yeteneklerine mi güvenilmektedir? bilhassa mıcırlı yollarda espnin hayat kurtardığı gözardı mı edilmektedir?

esp salınım tehlikesi algıladığında salınımı durdurmak için uygun şekilde frenlemeler yaptığı halde, renoyu fazla zorlamışlar, diğer arabalara fren yaptırmışlar demek uzmanlığa, incelemeye, daha da önemlisi vicdana sığacak bişeymidir? bundan daha vicdansız ve acımasız bir araba satma mantığı olabilirmi?

arabanın yüksüz tepkilerinin diğer araçlardan farklı olabileceği gerçeği müşterinin sorunu mu ? para alınırken bunun yüksüz tepkileri diğerlerinden daha kötü sen daha az para ver diyorlar mı ?

böyle cevap emaillerinde ADAC firmasına bok atan renault müşteri hizmetleri, neden uluslararası ölçekte bu söylediklerini ADAC'a karşı yayınlamamaktadır? yoksa madara olmaktan mı korkmaktadır?

fiyatta optimum denge sağlamak için esp siz satıyoruz demek ne ölçüde bir savunmadır? siz fakirsiniz alamıyorsunuz, biz de size bunları gazlıyoruz demekten başka bir anlamı olabilirmi?

eskiden kullanmakta olduğum coupe'm virajlı bir yolda spin manyağı olup banketteki toprak yığınının üzerine çıkınca yaşadığım ürpertiyi kim anlayabilir? yavaş gitmemekle bir hata yapmış olabilirim ama her hata yapanın ölmesi mi lazım?

neyse.

hala savunanlar olabilir. ama ne de olsa 'hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz! '

edit : ' BIRAKSINLAR BU AYAKLARI '

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 31 Aralık 2008; 8:37:24 >

• Bakıyorumda bu forum baya sürüş uzmanıyla dolu

Kontra Montra ...
    Baya iyi anlıyolar bu işten.

Bu ülkede A dan Z ye bütün otomobil firmalarının Servis satış sonrası rezalet ve kepazeliklerle doludur.

Açarsın şikayet.com u bakarsın Audisin Mercedesine Renosun da vw ine neler var neler.
    Fuzulü Mais e bok atmanıza gerek yok Zaten bunların alayı Başlı başına kakadır.

Bide hala e avrupada ESP li türkiyede ESP siz satıyolar gibi çocuk çocuk laflar etmeye gerek yok.

TÜRKİYEDE BU SINIFTA ESP Lİ ARAÇ BULUR GETİRİRSİN PARASINIDA BEN VERİRİM.
    HA ANLAMAMIŞ OLABİLİRSİN Kİ ANLAMIYOSUNUZ GİBİME GELİYO
    BÜTÜN MARKALARDAN HA

insanlardaki bu Alman Hayranlığıda baya ilgi çekici. Takdire Şayan
    Bochum üniversitesindemi okudun kuzum...

• quote:

Orjinalden alıntı: alperella

Bakıyorumda bu forum baya sürüş uzmanıyla dolu

Kontra Montra ...
    Baya iyi anlıyolar bu işten.

Bu ülkede A dan Z ye bütün otomobil firmalarının Servis satış sonrası rezalet ve kepazeliklerle doludur.

Açarsın şikayet.com u bakarsın Audisin Mercedesine Renosun da vw ine neler var neler.
    Fuzulü Mais e bok atmanıza gerek yok Zaten bunların alayı Başlı başına kakadır.

Bide hala e avrupada ESP li türkiyede ESP siz satıyolar gibi çocuk çocuk laflar etmeye gerek yok.

TÜRKİYEDE BU SINIFTA ESP Lİ ARAÇ BULUR GETİRİRSİN PARASINIDA BEN VERİRİM.
    HA ANLAMAMIŞ OLABİLİRSİN Kİ ANLAMIYOSUNUZ GİBİME GELİYO
    BÜTÜN MARKALARDAN HA

insanlardaki bu Alman Hayranlığıda baya ilgi çekici. Takdire Şayan
    Bochum üniversitesindemi okudun kuzum...

Esp olayını açıklığa kavuşturmuş ve artık esp getirmeyen markaları eleştirmiştik...Ancak sizler RENO fanatikleri reno nun yaptığı saçma sapan arkadaşın dediği gibi politikacı ağzıyla yapılan açıklamayı bir anda büyük otorite yapmışcasına alıp işte herşey ortada doğrular bunlar tavırını takındınız...

Ben reno olduğu için konuda ve tecrübelerime istinaden mais e bok attım ki bunu hakediyorlar...diğer markalardada böyle şeyler duyuyorum eksiklikleri kesinlikle var...

Alman hayranlığı değil ürettikleri otomobillere hayranız...Mercedes Bmw Audi v.s... hepsi Alman ...
    Adamlar yapıyor...Mühendislikte çok ilerideler..Eğer yamuk yapma niyetleri olsa fazlasıyla bizlere belli etmeden yaparlardı....

yok çok uzman varmış forumda
    yok almanyada mı okudun kuzum

bunlar seviyesiz şeyler fikrinizi belirtin olayı kişiselleştirmeyin kaç yaşında adamsınız yakışmıyor....

Allahtan reno euroncap ta başarılıda bir yaygarada orda kopmuyor...Yoksa birde ncap ı anlat dur

• quote:

yok çok uzman varmış forumda
    yok almanyada mı okudun kuzum

bunlar seviyesiz şeyler fikrinizi belirtin olayı kişiselleştirmeyin kaç yaşında adamsınız yakışmıyor....

bence de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 31 Aralık 2008; 10:59:29 >
  • Allah dan NCAP da başarılı dimi

Bide o olsa baya bi malzeme çıkardı size.

Siz kabul etsenizde ben etmesemde o etse bu etmese bişe farketmez.
    Ayrıca söyleyeyim bütçem el verse C4 picasso alırım. Scenic değil.

Bunu neden söylüyorum biliyomusun Beni marka fanatikliği gibi ucuz bir şey ile eleştirme diyee.

Bu sınıfta en Mantıklı araç hangisi.

Yakıt tüketimi , Parça , Servis , 2. El , Sağlamlık , Marka Bilinirliği ???
    Cevap verebilecekmisin

Ne Alayım

Connect mi , Berlingo mu , Partner mi , Caddy mi ???

Binek alacak olsam tercihim değişebilir.

Konu ticari ise Renault un eline kusura bakmayacaksın hiçbirisi su dökemez.

Senin övdüğün Almanların ticaride en Sağlam oldukları nokta hangisi ??
    Sen zahmet etme ben söyleyeyim

Crafterler , Sprinterler

Onuda emin ol Servisi veren şirketler bizzat istediğinden.

O araçların sahiplerine sor bakalım hangi markayı tercih ederler ?
    Master mi , Ducato mu , Citroenmi Pejo mu
    Yoksa o bolca külfetli Crafter larımı Sprinter lerimi

Bu örnekler böyle uzar gider.

Binekte istediğini söyle

Konu ticariyse fuzülü uğraşma bence Renıo ya bok atmaya .
    Adamlar ticaride kendini zaten ispat etmiş.
    Sokağa çıkacak bakacaksın.

• Bir mesajımda demiştim. Aslında hata bizde. Arabayı alırken "kardeş ESP istiyorum" desek ve satıcı da bize "ESP yok, ESP'li model getirmiyoruz" dediği an "tamam bende almıyorum" deyip başka markaya yöneleceğiz. O marka da aynı cevabı veriyorsa o zaman ona da eyvallah kalsın deyip ayrılacağız oradan ve bakın görün o zaman ESP nasıl standart oluyor. Ne de olsa olmasa da alınıyor mantığı ile hareket ettikleri için ESP halen daha standart değil. Sırf Renault için değil bu, başka markalar da da var. Corolla mesela, Elegante full donanımda opsiyon olarak sunuyor, diğer donanımlarda yok. ESP opsiyon olarak da en fazla tutsun 1000 lira. Yani atıyorum 26 bin lira veren 27 bin lira verip ESP'li alır.
    Her zaman için de MERCEDES derim. İkinci olarak BMW, sonra da sıra ile Audi, VW, Opel gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 31 Aralık 2008; 11:51:10 >
  • aynı dili konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz sanırım önemli olan ticarilerden hangisini seçmek değil öenmli olan esp. biz kangoo'ya değil esp getirmeyen renoya ve diğer üreticilere sesleniyoruz. ben aracımı 2. el aldım. ilk sahipi 28 milyar liraya 2005 ağustosunda almış ve 6 havayastığı, asr ve esp mevcut bir araç kendisi. ticariden örenk vermek saçma olacağından. binek b segmenti araçlara bakalım. bilinen markalarda esp si olan araç yok denecek kadar az veya esp olanlar (güvenlik paketi filan) fiyat bu seviyede değil. bu durumda fiyatı aşağıya çekmek için esp koymadık savunması çok gereksiz bir savunmadır bence.

keza ford'da da aynı durum söz konusu filo indiriminden yararlanmaya çalışanlar vardı ama ford esp sistemi içinde yamuk yaptı. benzer bir maili forda, fiata, vw'e de yazsak benzer bir cevapla karşı karşıya geleceğimizden eminim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperella

Allah dan NCAP da başarılı dimi

Bide o olsa baya bi malzeme çıkardı size.

Siz kabul etsenizde ben etmesemde o etse bu etmese bişe farketmez.
    Ayrıca söyleyeyim bütçem el verse C4 picasso alırım. Scenic değil.

Bunu neden söylüyorum biliyomusun Beni marka fanatikliği gibi ucuz bir şey ile eleştirme diyee.

Bu sınıfta en Mantıklı araç hangisi.

Yakıt tüketimi , Parça , Servis , 2. El , Sağlamlık , Marka Bilinirliği ???
    Cevap verebilecekmisin

Ne Alayım

Connect mi , Berlingo mu , Partner mi , Caddy mi ???

Binek alacak olsam tercihim değişebilir.

Konu ticari ise Renault un eline kusura bakmayacaksın hiçbirisi su dökemez.

Senin övdüğün Almanların ticaride en Sağlam oldukları nokta hangisi ??
    Sen zahmet etme ben söyleyeyim

Crafterler , Sprinterler

Onuda emin ol Servisi veren şirketler bizzat istediğinden.

O araçların sahiplerine sor bakalım hangi markayı tercih ederler ?
    Master mi , Ducato mu , Citroenmi Pejo mu
    Yoksa o bolca külfetli Crafter larımı Sprinter lerimi

Bu örnekler böyle uzar gider.

Binekte istediğini söyle

Konu ticariyse fuzülü uğraşma bence Renıo ya bok atmaya .
    Adamlar ticaride kendini zaten ispat etmiş.
    Sokağa çıkacak bakacaksın.

evet malzeme çıkardı sizin gibi fanatiklere renonun düşük puanlar aldığında nasıl euroncap ı savunurduk bilemiyorum...
    ben mercedes bmw diyorum crafter splinter diyorsun.....Alman hayranlığı dedin bende araçlarına hayranız adamlar ciddi çalışıyor dedim örnek verdim..
    renoya b.. atma gibi bir niyetimiz yok aynı şeyi söyleyip durma...Asıl sen ADAC a bok atma....

bir esp getirsin alayım diyorsun ...bir binekte beni ilgilendirmez diyorsun..bir param olsa c4 alırım diyorsun..
    reno açıklama yapıyor birden herşey değişiveriyor...sonra olayı kişiselleştirip saygısızlık ediyorsun...

renoyu nasıl savunacağını bile şaşırdın...tamam reno en büyük marka en iyi araçları üretiyor...
    adac da düzenbazın önde gideni.....
    kangoo gbisi yok ...

mutlu musun?

• boş tartışmaya luzum yok.. şartlar eşit olmadığı için bu videonun bir önemi yok. ADAC ın yaptığı testti dürüst kabul etsekte şartlar eşit değildir bizler için. çünkü testteki başarılı araçlar tr de ESP sizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

boş tartışmaya luzum yok.. şartlar eşit olmadığı için bu videonun bir önemi yok. ADAC ın yaptığı testti dürüst kabul etsekte şartlar eşit değildir bizler için. çünkü testteki başarılı araçlar tr de ESP sizdir.

aslında bu sonuca varmış markaların esp getirmemesi konusuna dönmüştü olay...
    ancak renonun açıklamasıyla herşey değişiverdi
  • bizim yani türkiyede yaşayanlar için bu testin bir ehemmiyeti olamaz. renaultun zırvalıklarıda bizi inandıramaz.. Türkiye deki araçlarda ESP olmadığı için, ne berlingo nede caddy kangoodan daha iyidir diyemeyiz. sonuç olarak berlingo ve caddy de videoda ESP vardı. kangooda yoktu. bizler için bir önemi yok.
  • Youtubedeki tüm ESP videolarını izledim. Şu sonuca vardım ne olursa olsun isterseniz tır alın ESP siz araç alınmaz arkadaşlar. Hala Kangooyu savunmayın lütfen.
  • galdiotürk bişey dediginimi sanıyorsun şimdi ? hepimiz bir noktada hemfikiriz. ESP şarttır. güvenlik için mükemmel bir teknolojidir. kangooyu savunuyoruz çünkü videoda şartlar eşit değildir. Mesajları okumadan yorum yaptığın için bunu idrak edemedin. 2 ESP li araçla 1 ESP siz aracı kıyaslarsan tabiki ESP olmayan aracın yol tutuşu daha kötü olur. çünkü ESP aracın yol tutuşunu dengesini korumak için geliştirilen ve Oldukçada BAŞARILI olan bir teknolojidir. sen hala kangoo yu savunmayın diyorsun. biz burda renault u eleştiriyoruz. ESP yi opsiyonel bile koymamasını şiddetle kınıyoruz. sende git berlingonun ve caddy nin yapımcılarını kına. çünkü onlarda koymuyor ESP yi araçlarına. demekki kangoonun kötülenecek yada berlingonun ve caddy nin övülecek bi tarafi yokmus. anlamadiysan yazilanlari bi daha oku anlarsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

galdiotürk bişey dediginimi sanıyorsun şimdi ? hepimiz bir noktada hemfikiriz. ESP şarttır. güvenlik için mükemmel bir teknolojidir. kangooyu savunuyoruz çünkü videoda şartlar eşit değildir. Mesajları okumadan yorum yaptığın için bunu idrak edemedin. 2 ESP li araçla 1 ESP siz aracı kıyaslarsan tabiki ESP olmayan aracın yol tutuşu daha kötü olur. çünkü ESP aracın yol tutuşunu dengesini korumak için geliştirilen ve Oldukçada BAŞARILI olan bir teknolojidir. sen hala kangoo yu savunmayın diyorsun. biz burda renault u eleştiriyoruz. ESP yi opsiyonel bile koymamasını şiddetle kınıyoruz. sende git berlingonun ve caddy nin yapımcılarını kına. çünkü onlarda koymuyor ESP yi araçlarına. demekki kangoonun kötülenecek yada berlingonun ve caddy nin övülecek bi tarafi yokmus. anlamadiysan yazilanlari bi daha oku anlarsin

çeviriye göre esp'nin olduğu fakat düzgün çalışmadığı söylenmi yani kangooda da varmış

• Bir geyik dolaşır bilirmisiniz...
    Bir Laf vardır bilirmisiniz.

Torosun olsun Gece 23:00 e kadar satarsın.

Alman hayranlığı hala devam ediyor.

Birde arkadaşlar aranızda GÖREN , DUYAN , OKUYAN varmı ???

Bu konuya mahsuben ADAC denen kuruluş Yeni Kangoo yu Caddy den daha güvenli bulmuş demiştim.
    Bunuda puanlamalarla Göstermiştim.

Makul bir cevap , evet Reno yu tebrik etmek lazım baksana VW ye güvenlik anlamında yanaşmış
    Hatta öne bile geçmiş.

Biri bana bunu gelir der
    Ozaman bende ona evet sen tarafsız objektif birisisin derim.

Sen 3 Maymun u oynarsan Arada birde Sos niyetine bana marka fanatiği dersen
    Belediye varya , Hah onun Arkasındaki Kargalar gülmeye başladı, bitirdide Cevize Çıktılar.

Bi de ..

Gazeteyede ilan vereyim diyorum ESP li Cadyy , Berlingo Değerinde alınır Satılır .
    ( Yalnız bizim Seri ilanlar AVRUPADA çıkmıyo dimi )

Yok yok vazgeçtim ilanlada bulamayacağım galiba...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.