arkadaşlar yeni kasa 2005 focus ghia benzinli almayı düşünüyorum. bunlarda bakılması gereken yerler nereler ve yakıtları ne durumda. arkadaşlar genelde fazla yakıyor diyorlar ama ben fazla itimat etmedim. çünkü hiçbiri focus kullanmamış. alırken sanayide nerelerine baktırmalıyım arıza veren biyerleri var mı? özellikle şurasına baktır diyebilirmisiniz bide yakıtı söyleyebilirmisiniz kullanan arkadaşlardan rica etsem? şimdiden teşekkürler.
100km de 8.5 litre şehir içi.. otobanda 100 le giderken cc açık 6 civarı
tabi nerede yaşadığınıza da bağlı biraz bu şehir içi değerleri..ben dizel focusla istanbul trafiği ortalama 6.5 yakıyorum,ama mesela köprü trafiğinde kaldın 1-1,5 saat falan o zaman da 8 yakıyor..benzinli focusun aynı trafikte ne kadar yakabileceğini tahmin edersiniz artık,arkdaşımın benznli focusu var bn de ordan biliyorum..bizim gibi rezil trafiği olmayan,ülkemizin güzel şehirlerinden birisindeyseniz ise şehir içi 8.5 litre yakmanız normal değerlerdir..
evet yukardaki arkadaşlar haklı gibi akıcı ş.içi trafikte 8-9 litre yakar ama trafiğe yakalanırsanız 11 ve üstü ayrıca eski modelleri ş.içi 10 litrenin altına düşmüyordu yenilerde biraz yakıtı düşürmüşler. Ben dizel tavsiye ederim 6-6,5 litre ş.içi ş.dışıda sakin kullanımla 4,2-4,7 litre arası yakar
evet haklısınız .. sakaryada istanbul gibi değildir muhakkak.. ya dizel yada benzin+lpg ...
Selamlar,
Profilinizde Erzurum yazmışınız, eğer bu şehirde iseniz 8-8,5 lt Şİ olarak aşacağını tahmin etmiyorum. Tek dez avantaj soğuk olması kısa mesafede kullanırsanız, tüketiminiz Şİ de trafik sıkışmasa bile 10 lt bulabilir. Size Diesel aracı Erzurum için hiç tavsiye etmem, hele 10 km altındaki sürüşlerde kesinlikle 7-7,5 lt aşağıya yakmazsınız. Benzinli motor Erzurum için daha uygun olur. Ben c-max trend tdci ile istanbulda kısa mesafa kullanımında 10 km altında 7,5 lt buluyorum. Hem kısa hem yoğun dur kalk tarfikte 9 lt bile gördüm. Normal akan Şİ trafikte 5,5 lt yakıyor. Uzun yolda 90 km sabitte 4 lt 100-140 km arası 4,5-5,7 lt arasında daha üstünde 145-180 arası 7 -8 lt civarında. Uzun yolda bir depo ile 1000 km sınırını aşmak çoğunlukla mümkün oluyor.