yeni bir kasa aldım(özellikleri resimde). yalnız cpu fanı normal fan gibi sistem biraz fiyatlı haliyle kasmasın mavi ekran falan vermesin ısınmasın istiyorum.gelin görün ki bizim kasa ara ara muhtemelen sıcaklıktan dolayı mavi ekrana düşüyor.niye muhtemelen ekran kartı soğutması çok süper cpu dandık normal bir fan kasada ayrıca 2x12 cm fan da var.sorunumunuz şuanlık gözüken cpu fanı... sizin bana önerbileceğiniz cpu fanı güçlü civalı falan her türlü uyar dandik olmazsa sevirim yada farklı bir öneri varsa dinlemeye akıl almaya hazırım.
yardımlarınız teşekkür eder iyi forumlar dilerim...
Not: bilgisayar teknisyeniyim yorum yazarken saçma şeyler yazmayın örneğin sıcaklık testi yaptın mı?...şunu denedin mi gibi...
Sen kendine bilgisayar teknisyeni diyorsan vay halimize.
Stok fan overclock yapmadıysan mavi ekrana falan sebep olmaz. Sorunu başka yerde ara..
THERMALTAKE NIC C4
Kullanabileceğin en iyi soğutuculardan birisi...Daha abartısına gerek yok . Benzer bir sistemde kullanıyorum ve sıkıntı yaşamadım. Hatta 100 - 130 TL civarı diğer soğutucularıda kullanabilirsiniz.Soğutma konusunda sorun yaşamassınız, fakat ses konusunda sorun olabilir. Yani bu tarz ürünler hemen hemen hepsi iş görür fakat kimisi sessiz çalışır kimisi gürültülü çalışır.Tercih bu yönde olmalı. Bahsettiğim ürün hem sessiz hemde soğutma konusunda iyi bir ürün .
Son olarak mavi ekran hatasını neye göre soğutmaya bağladınız. Stok fanda bile çok nadir bir durum, ısıdan dolayı mavi ekran hatası almanız.Emin değilseniz aldıgınız hata kodlarını konuda paylaşın bakalım bakalım ısı kaynaklımıdır durum .
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Fandan ziyade almış olduğun SSD o kadar performanslı değil haberin olsun...
SSD den performans almak istiyorsan farklı modelleri araştırmanı tavsiye ederim. Fana gelecek olursak, overclock yapmayacaksan hiç gerek yok bence, zira yeteri kadar soğutma sağlar stok fan..
Overclok yapacam diyorsan, Noctua fanlara göz atabilirsin.
cro@oan önerin için teşekkür ederim...
THERMALTAKE yerine zalman ürünleri düşünüyorum daha iyi ürünleri yalnız daha önce zaman ürünleri kullanmadım biraz inceledim o yüzden güvenemiyorum kısaca kararsız kaldım. mavi ekrana gelince ürün açılışdan sonra sıcaklığı yükseliyo baya sonra mavi ekrana düşüyo...
ProbLem! önerin için teşekkürler...
Açılışdan hemen sonra sıcaklığın anormal yükselmesi montaj kaynaklı bir durumda olabilir. Ben ihtimalleri söylüyorum siz eminseniz sorun yok ...cpu fanını, montajı bir gözden geçirin derim . Tam oturmamış olabilir.
cro@oan evet açılıştan sonra yükselmesi normalde hadi kasa içerisinde montajda sorun oldu diyelim söktüm dışarda denedim sonra açılıştan snra sistemde işlem yapmadım bekledim bir süre yine aynı
Ben tam anlamadım ama sorunda o zaten ..Hiç bişi yapmıyoken ısı sdorunu olmaz. Yani fan yerıne tam oturmuyodur ...Hani termal macun kurusun işlevini kaybetsin yine sisteme yüklenmedikce sorun çıkarmaz...Soğutmanın yetmediğini anca yüksek kalite video - film - oyun vs... yük bindiğinde anlarsınız ...Bunun dışında sistem açıldı kendiliğinden resetliyorsa yada mavi ekran alıyorsanız yada donuyorsa sorunu başka yerde aramak lazım bence .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme