< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elward -- 8 Ağustos 2019; 19:1:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elward -- 8 Ağustos 2019; 19:1:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbul
pahalı, pahalı, çok pahalı. sene içinde adana'da 1.25'e aldığım pideyi yazın ist'e döndüğümde 4.50 liraya aldım. İnsaf. çay 5 lira. kuyruğuma giyecek donum kalmadı kredi yattıktan 10 gün sonra. |
İzmir'de bulunan devlet üniversiteleri hakkında birkaç şey yazayım.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ: Bu üniversite Urla'da. Urla İzmir merkeze uzak küçük bir ilçe. Tabi üniversite Urla merkezde de değil dağın başında. Ama kampüsü cidden çok büyük ve olanakları çok geniş. İhtiyacınız olan her şey o kampüste var. Kampüsün dışına ihtiyaç duymayacaksınız. Zaten Urla'da bi yazın iş var. Kışın bir halta yaramaz. İzmir merkeze de çok gidip gelemiyeceksiniz. Bunlarıda göz önünde bulundurun. Ama okumaya değer bir üniversite. Olumlu yanları olumsuz yanlarından katbekat daha fazla. Pişman olmayacaksınız. EGE ÜNİVERSİTESİ: Ege hakkında diyecek pek bir şey yok zaten. Bornova'da. Konumu ve kampüsü çok güzel. Ulaşım imkanları çok iyi. Metro ve izbana yakın. Haliyle otobüs imkanı da var. Daha ne. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ: Eğer eğitim fakültesini kazandıysanız çok şanslısınız. Buca merkezde yeşillikler içinde güzel bir fakülte. Uzun zamandır gitmedim hala var mı bilmiyorum ama en son gittiğimde içinde mini bir hayvanat bahçesi bile vardı(hayvanat bahçesi dediğim tavus kuşu, tavşan filan vardı.). Zaten Buca öğrenciler için gerçekten güzel bir yer. Sosyal imkanları geniş. Buca öğretmenevleri var orda güzel mekanlar var. Buca'ya metro yok ama 2 dklık bir otobüs aktarmasıyla izbana ulaşabilirsiniz. Zaten İzmir merkeze(Konak'tan filan bahsediyorum) Buca'dan kalkan otobüs ve minibüslerle de ulaşabilirsiniz. Diğer fakülteler Tınaztepe kampüsünde. Dağın başında. Ama dağın başında dediğime bakmayın otobüsle Buca merkeze 5dk. Tınaztepe kampüsü zaten Buca'da ama Buca'nın biraz dışında. Kampüs çevresinde zaten cafedir filan var yani rahat olun. Forumda kazanan var mı bilmiyorum ama yine de bahsedeyim. Deü Torbalı meslek yüksekokulunu kazandıysanız bir bardak soğuk su için. Çünkü arkadaşlar İzmir'e değil Aydın'a geliyorsunuz. Torbalı İzmir'in güneyinde Aydın'a daha yakın bir ilçe. İzmir'le alakası yok. Meslek yüksekokulu Torbalı sanayinin içinde zaten. Evet sanayide. Sabah okula giderken kaportacı dayıların arasından geçeceksin geçmiş olsun. BAKIRÇAY VE DEMOKRASİ ÜNİVERSİTELERİ: Bu iki üniversiteyi aynı başlık altında inceliycem çünkü aralarında bir fark yok. Tek farkları konumları. Bu ikisi eskiden Fetö'nün üniversitesiydi. Sonradan devlet oldu. Konumları berbat. Hele Demokrasi apartman dairesini üniversite yapmışlar. Neyse tabi şimdi bu üniversiteleri eleştirmek doğru olmaz çünkü tercih dönemini geçtik. Kazanan kazandı hayırlı olsun. Ben dersimi çalışmaya geliyorum derseniz bişi olmaz. Dört sene okur gidersiniz. Ama ben İzmir ortama geliyorum diyorsanız geçmiş olsun. Ek tercih yapacak arkadaşlar çok mecbur değilseniz yazmayın. Genel olarak böyle. Zaten İzmir'deki sosyal ortamdan filan bahsetmeme gerek yok. Az çok duymuşsunuzdur. Onun dışında İzmir diğer büyükşehirlere göre ucuzdur. İzmir'e geldiğinize kesinlikle pişman olmayacaksınız. Hayatınızın en güzel dönemlerini bu şehirde yaşayacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun. Dört seneden sonra da aklınızda kalan Alsancak çimler olacak. Sık sık gideceksiniz oraya haberiniz olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ee o kadar yazdık bir şukunuzu alırım.;-) |
Eskişehir?
|
ANKARA
--Eğer uzun zamandır Anıtkabir'e uğramamış veya hiç gitmemişseniz(çok büyük ayıp) oraya gidin ve binbir fedakarlık yaparak bu ülkeyi size emanet eden insana saygıda bulunun. --Ankara Türkiye'de üniversite okunabilecek en iyi şehirlerdendir.Gelir dağılımının en eşit olduğu yerlerden biridir.Suç oranının düşük,eğitim seviyesinin en yüksek olduğu ildir.Dolayısıyla memurun da,öğrencinin da,emeklinin de rahatça yaşayabileceği bir şehirdir. --Sosyal imkanlar yüksektir.Devlet tiyatrolarının en baba oyunları Ankara'da sahnelenir.Operayı cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasını,milli maçları,süper lig maçlarını,voleybol maçlarını çok az fiyat ödeyerek izleyebilirsiniz.Mesela kadınlar avrupa voleybol şampiyonası bu sene ankara'da düzenleniyor.Bu tip festivaller ve etkilinlikler çok oluyor bu şehirde,takip ederseniz çoğuna katılabilirsiniz. --Her bütçeye hitap eden mekanlar vardır.2.5 liraya sıhhıye köprüsünün altında döner de yersiniz,or-an'da yüzlerce liraya et kaburga da. --Şehrin hemen hemen her yerine toplu ulaşım var.Hacettepe'ye,odtü'ye,bilkent'e metroyla ulaşabilirsiniz.Tek sorunu toplu taşımanın erken saatlerde bitmesiydi ama onu da geç saatlere saatlik sefer koyarak halletiler.Gece 1'de metroyla ulaşım yapılabiliyor artık. --Gezilecek yer genel olarak fazla.Ülkedeki en sağlam tarihi müzelerden çoğu bu şehirde,üstelik çok daha ucuz. --Kitap alım-satımı olarak bulunmaz bir nimet olan zafer çarşısı,adilhan,olgunlar,karanfil var bu şehirde.O açıdan çok az fiyatlara ders,okuma kitaplarına sahip olabilirsiniz. --Şehrin genel profiline gelirsek herkes işinde gücünde,kimse birbiriyle olabildiğince az muhattap oluyor.Gecenin 3'ünde arkadaşlarınızla rahatça takılabilirsiniz,kimse bir şey demez,diyemez. --Ev,kira fıyatları bölgeye göre farklılık gösteriyor ama cebeci civarlarında eşyalı uygun daireler bulabilirsiniz.Odtü civarında okuyacaklar 100.yıl civarına baksınlar. --Şehir yazları bir hayli sıcak fakat nem faktörü olmadığı için çekilebilir düzeyde.Kışın ise o meşhur ankara ayazını içinizde hissedeceksiniz.Özellikle kıyı şehirlerinden gelenler alışmakta zorlanabilir.Hiç beklemediğiniz anda yağan yağmurlar da cabası.Fakat bu şehri güzel kılan da bunlar zaten. --Şehir tam anlamıyla avm kaynıyor.Her semt'e özel avm yapmışlar resmen.Bana göre en iyisi Cepa ve Ankamall.Cepa özellikle Odtü,Hacettepe'de okuyan öğrencilerin vazgeçilmezi.İhtiyacınızın olan çoğu şeyi orada bulabilirsiniz.Özellikle haftaiçi inanılmaz sakin olması burayı özel kılıyor. --Yeşil alan konusunda sanılan aksine çok güzel mekanlar var.Kuğulupark,Seğmenler,Eymir gölü,Mavi göl,Kurtuluş parkı bunlardan sadece birkaçı.Şehrin hengamesinden kurtulup arkadaşlarınızla vakit geçirmek için birebir. --Şehirde ders çalışmak için çooooook fazla yer var.Milli Kütüphane bunlardan en meşhuru.Fakat final zamanı yer bulmanız imkansıza yakın.Devletin ve belediyelerin açtığı kütüphanelerin dışında özel kütüphaneler de var.Günlük max 10 tl verip kütüphanelerden de faydalanabilirsiniz. --Bana göre Ankara'nın en güzel yanı o büyükşehir'in kalabalığından,bunalımından sizi uzak tutabilmesi. Kalabalıkların üzerinize gelmediği, boğulduğunuzu ve hem mental hem fiziksel olarak sıkıştırıldığınızı hissetmediğiniz bir ortamda yaşama fırsatı tanıması. --Trafik konusunda İstanbul ile kıyaslanamaz bile.İstediğiniz yere merkezdeyse çok rahat ulaşabilirsiniz.Trafik sorunu çok anormal olaylar dışında olmaz bile.(Bayram gidişi dönüşü hariç) --Kısacası Tunalı Hilmi'si güzel,Bahçelievler'i güzel,düzenli kentleşme örneği olan Eryaman'ı, Çukurambar'ı,Çayyolu,Ümitköy'ü,eski yerleşkelerinden biri olan Cebeci'si,Küçükesat'ı,yeni yerleşkeleri olup da çoktan yerine sığmayan Balgatı,Yüzüncü yılı,Mogan gölü manzaralı Gölbaşı'sı,olayların merkezi Kızılay'ı,bürokrat semti Çankaya'sı,Arjantin Filistin ve Kennedy caddeleri,yokuşu bitmeyen Cinnahı,aşağısı yukarısı içiçe geçmiş Ayrancı'sı.Bu şehirdeki her semtin kendine has hikayesi vardır.Ankarayı sevmek için yaşamak lazım. --Elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalıştım.Özellikle merak ettiğiniz soruları mesaj yoluyla yazabilirsiniz. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurlukheykeli -- 7 Ağustos 2019; 18:35:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhk18 -- 7 Ağustos 2019; 18:36:41 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juncker -- 8 Ağustos 2019; 4:47:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gollume -- 8 Ağustos 2019; 2:46:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |