merhaba, eve yeni bir klima aldık.(daha doğrusu hediye geldi) markası fujiplus(ilk kez duydugum bir marka) 18'lik ve inverter. Pazartesi günü montajı yapıldı, klimayı çalıştırdığımızda kesik kesik üflüyordu ve pek sıcak hava vermiyordu bir de ses çıkarıyordu. Bunun normal olduğunu biraz çalıştıktan sonra üflemesinin düzeleceğini söylediler, gittiler. Ayrıca sesin de normal olduğunu söylediler ama fazla ses çıkıyordu. montaj ile baya uğraştılar 2-2.30 saat sürdü. evde tesisat hazırdı. klima salonda, dış ünite arka balkonda 10 metre fark var arada. kablolama olarak daha fazla olabilir tam bilmiyorum. 2 gün çalıştırdık fakat en ufak bir ısıtma olmadığı gibi 5 dakika çalışıp kendini durduruyor, daha sonra tekrar çalışmaya başlıyor ve tam olarak hiç üflemedi hep kesik kesik üfledi. servisi tekrar aradım, bugün başka arkadaşlar gelip kontrol ettiler. gazında filan bir problem olmadığını, klimanın iç ünitesinin montaj yerinin fazla yukarıya yapıldığını ve sorunun bundan kaynaklandığını söylediler. cumartesi günü gelip aşağı alacaklar. montaj yapıldığı yer kapının hemen üstü ve tavana sıfır durumda şu anda. benim sorum, klimayı aşağı aldıkları zaman sorun giderilir mi? başka ustalara da göstereyim mi? sıfır bir ürün ve üflemesi hem sesli hem ısıtmıyor. klimayı kapıya sıfır yapacaklar yeniden kırma işlemi olacak, ek ücret istediler ben de kendi hataları olduğunu bana belirtmediklerini söyledim. borudan havanın tam olarak gelemediğini söylediler konumundan dolayı bu doğru mudur? kötü anlattıysam kusura bakmayın, klima işinden hiç anlamıyorum :)
bu arada yalıtım iyi, oda 26 metrekare civarı.
merhabaFujiPlus FP-12CHSA/BK17 12.000 Btu R410 A++ Enerji İnverter Klima modeli bu bir klima aldım.(invertır).klima iyi ısıtmıyordu servis ilk kurulumda vakumlama yapmamıştı geldi bu sefer vakumlama yaptı gazı boşaltıp gaz bastı.klimayı set değerini 30 dereceye almışlar(fan son hız flaplar en aşağıda).klima 29 ve 30 derecede çalışırken hiç durmuyor oda sıcaklığını 24 dereceye getiriyor.fakat ben set değerini 28 dereceye aldığım zaman oda 23 dereceye geldiğinde dış ünite fanı duruyor iç ünite bu arada serin üflmeye başlıyor.1-2 dakika üfledikten sonra flapı kapatıp bekliyor.3-4 dakika sonra dış ünite fanı devreye giriyor 1-2 dakika sonra iç ünite flap açılıp sıcak üflemeye başlıyor.5-10 dakika sonra gene dış ünite fanı durup bu işleri sürekli yapıp oda sıcaklığını 23 c de tutuyor.klima set değerini 26 dereceye getirdiğimde ise odayı 21 dereceye getirip yukarda bahsettiğim şeyleri sırasıyla yapıyor.yani klima devamlı durup kalkıp çalışıyor invertır için bu normalmi birde set değerine 24 saat çalışsada kesinlikle getirmiyor.28 derecede oda sıcaklığını 23 yapıyor 27 derecede 22 yapıyor 26 derecede ise 21 yapıyor.(ve sürekli yukarda dediğim işleri yapıyor)bu klimanın nesi var ustalar.yardım bekliyorum